Pa saj to ni res....

ivonja  

član od: 26.2.2005

sporočila: 523

11. jun 2006 11:47

Kakor komu paše... ivonja

ivonja  

član od: 26.2.2005

sporočila: 523

11. jun 2006 11:58

Sicer pa se na to temo ne bom več oglašala, dovolj imam sotipkanja s preprostimi ljudmi. ivonja

Simona84  

član od: 27.10.2005

sporočila: 3036

11. jun 2006 19:49

Aja saj res- ti si nekaj več Lep dan in veliko se smejte

Atina  

član od: 29.11.2004

sporočila: 3792

11. jun 2006 22:23

teya84 je napisal/a:
Pa se malo za hec: ED - skripta, skripte, skripti, skripto, o skripti, s skripto Dv - skrpti, skript, skriptama, skripti, o skriptah, s skriptama MN - skripte, skript, skriptam, skripte, o skriptah, s skriptami Ce je kaj narobe, me pa popravite. teya84
Teja, SKRIPTA se, pa naj bo še bolj čudno, sklanja tako: skripta, skript, skriptom, skripta, o skriptih, s skripti. Torej kot samostalnik vrata. (Čeprav na faksu redko slišiš "kje v skriptih to piše"). Je množinski samostalnik, seveda ga večina študentov (in profesorjev) sklanja kot edninski, kar je narobe. Atina

teya84  

član od: 9.11.2005

sporočila: 331

12. jun 2006 0:51

Atina, hvala za popravek in pojasnilo. Nisem vedela, da se je mnozinski samostalnik. Sem pa malo razmislila (in pogledala v lat. slovar ;) ) in sklepam, da izvira iz latinscine scriptum,-i,n in je potem v mozini scripta,-orum. Nekaj takega... Zavedla me je prav napacna uporaba te besede na faxu, kjer je dostikrat uporabljena kot skripta(ž,ed). Hvala ker vem nekaj novega. teya84

Petra 1  

član od: 1.6.2006

sporočila: 419

16. jun 2006 20:37

ivonja, mamamia...in ostali, ki vas moti slab naslov..... verjemite, da sem zelo razmišljala kako ga izoblikovat...na koncu ..vidim se je rodil zmazek. Se opravičujem, vendar nisem želela izpostavit le uporabo loncev , temveč sem želela zajeti VSA vprašanja, nasvete, recepte. In tu sem pogrnila na izpitu pravilne rabe jezika.....če bi vse to povedala, bi bil neskončen naslov.....potem bi bili jezni name zaradi dolžine??? Če je zelo moteč, mislim, da lahko Jernej naslov spremeni , ali ne? Lep večer Petra 1

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

16. jun 2006 21:37

A ste popolnoma znoreli? Scriptum mn.scripta iz latinskega, ki ste se ga učili in očitno pozabili scribere - pisati Skripta (grška množina, tudi za vas, pozabljivci) so pa spisi, napisana predavanja vseučiliških profesorjev, razmnožena za študente, očitno zaman. Lonci ja. Prosim, ne pozabljate teh stvari. Lahko ste proti helenizmu in proti renesančnemu sistemu. Tudi sama imam dvome. Vendar pa nikoli ne zavržite tega, kar ste se naučili. Predvsem ne slovnice še manj kuhinje. Ma , saj niste mone. Ali pač? nola

Simona84  

član od: 27.10.2005

sporočila: 3036

16. jun 2006 21:46

Nola sploh mi ni jasno kaj želiš povedati. Če ne znaš pisati razumljive slovenske besede, je vseeno ali sploh kaj napišeš ali ne. Ne vem zakaj hočeš izpasti tako učeno? Lep dan in veliko se smejte

renatana  

član od: 19.4.2003

sporočila: 250

16. jun 2006 22:00

Sem prebrala nekaj strani, da vidim, zakaj takšna močna debata. Tudi sama skušam biti pri pisanju natančna, v službi, jasno - tudi drugi mi nosijo razne dopise in članke lektorirat glede vejic, izražanja in podobnega. Kadar pišem v forum, se tudi potrudim, kadar sem v čvekalnici, pa vse poteka prehitro in takrat pozabim, kako dosledna sem drugače in pišem bolj po ljudsko, še kakšno veliko začetnico pozabim zapisat in podobno. Ne moti me, če se kdo kje zmoti, zatipka, zakaj pa ne, saj nismo neka vladna uradna stran, še prav zabavno je. Malo si poglejte, kakšne zmazke imajo nekateri na uradnih spletnih straneh - čisto nelektorirane tekste, brez presledkov za ločili, da o vejicah ne govorim, pa se nihče ne obregne vanje. Ne vidim torej smisla, zakaj bi se tule prepirali ali je nekdo pravilno naslovil forum ali ne. Škoda časa, koristno ga raje porabimo zase. Lep vikend vam želim. renatana

jessy6  

član od: 13.2.2006

sporočila: 764

16. jun 2006 22:24

Men je pa včasih prov fajn, da mi ni treba pisat čisto pravilno slovnico, jo imam že v vsakdanu preveč...tko da, brez zamere, k napišem lih tko kokr povem :))) jessy6

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtrimljanka
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti