24. nov 2005 9:44
vcibej je napisal/a: |
Tjaš in Loni v kuhinji morata žvižgat..........................Mene pa nič ne moti, če me kdo popravi. Rada bi pisala čim pravilneje in je vsaka opomba dobrodošla - ne ravno vsaka vejica....... Lumpica |
24. nov 2005 9:44
vcibej je napisal/a: |
Tjaš in Loni v kuhinji morata žvižgat..........................Mene pa nič ne moti, če me kdo popravi. Rada bi pisala čim pravilneje in je vsaka opomba dobrodošla - ne ravno vsaka vejica....... Lumpica |
24. nov 2005 11:30
Se strinjam, da kakšne majhne napake ne motijo. Mene osebno pa zelo moti že prej omenjena "spakedrana" slovenščina - "morm probat, da se nau čudl" in slično. Moti me tako na televiziji kot tudi na internetu. Vsak ima svoj dialekt, ampak pri komunikaciji ljudi, ki se med seboj osebno ne poznajo, se uporablja "ne strog" knjižni jezik. Pa lp, Paradiz
24. nov 2005 11:51
Pozdravljeni! Smo ljudje iz vseh vetrov skupaj zbrani, zato ni nič čudnega, če kdo kdaj kaj po svoje napiše, se pa strinjam z paradiz, da je fino, če v foruma pa le pisemo čimboj razumljivo. Včasih tudi jaz "gruntam", kaj zdaj to pise, oziroma pomeni...Kar se pa tiče slovničnih pravil...no ja...nismo vsi popolni. Če bomo še s tem težil, nam bo še kdo ušel. Kaj niso taki forumi krasni prav zato, ker so blizu širši množici ljudi? Lep pozdra, veverica
24. nov 2005 11:59
lunca trka Lep dan še naprej Dušan
24. nov 2005 12:07
Pa še res je Dušan. In to po dolgem in počez, pa po vseh forumih, ne samo tukaj. Lep dan, pa naj vas sneg ne zamede. :))) Julija
25. nov 2005 0:41
Julya je napisal/a: |
Pa še res je Dušan. In to po dolgem in počez, pa po vseh forumih, ne samo tukaj. Lep dan, pa naj vas sneg ne zamede. :))) Julija |
25. nov 2005 9:49
Jaz sem pa ena od tazoprnih. Čudim se tistim, ki na nek način zagovarjajo kakršnokoli pisanje. Res nas je že mnogo daleč od šolskih klopi, tudi jezikoslovci nismo, zato seveda bodo manjkale vejice, zato bom "čim lepše" včasih napisala skupaj, včasih pa narazen, gotovo bom kršila še veliko slovničnih pravil, a mislim, da se je vendarle treba potruditi in pisati v lepem jeziku. Uporaba zanimivih narečnih izrazov pa ga bo samo obogatila. ddarinka
25. nov 2005 10:07
ddarinka je napisal/a: |
Jaz sem pa ena od tazoprnih. Čudim se tistim, ki na nek način zagovarjajo kakršnokoli pisanje. Res nas je že mnogo daleč od šolskih klopi, tudi jezikoslovci nismo, zato seveda bodo manjkale vejice, zato bom "čim lepše" včasih napisala skupaj, včasih pa narazen, gotovo bom kršila še veliko slovničnih pravil, a mislim, da se je vendarle treba potruditi in pisati v lepem jeziku. Uporaba zanimivih narečnih izrazov pa ga bo samo obogatila. ddarinka |
25. nov 2005 11:31
ddarinka je napisal/a: |
Jaz sem pa ena od tazoprnih. Čudim se tistim, ki na nek način zagovarjajo kakršnokoli pisanje. Res nas je že mnogo daleč od šolskih klopi, tudi jezikoslovci nismo, zato seveda bodo manjkale vejice, zato bom "čim lepše" včasih napisala skupaj, včasih pa narazen, gotovo bom kršila še veliko slovničnih pravil, a mislim, da se je vendarle treba potruditi in pisati v lepem jeziku. Uporaba zanimivih narečnih izrazov pa ga bo samo obogatila. ddarinka |
25. nov 2005 11:58
Escada, pravilno, da si odprl to temo, kajti to me je že lep čas žulilo. Hvala, pa lep vikend želim tebi in ostalimKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
MOJ vrt | malaga |
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Bučni mufini s kremastim nadevom
Fokača s paradižnikom in timijanom