19. nov 2008 13:41
Holja Tuna upam da nam rata. A maš nov nik? me je malo zmedla tista 1.
Jaz sem po porodu že drugič štartala, upam da tokrat zares. Zaenkrat se ne dam in se venomer spominjam kako fino bo, ko bom spet tista stara Rožica. Trenutno imam kilogramov skoraj toliko, kot pred leti, ko smo se skupaj trudile s to dieto, potem veš da je res kriza. Moj cilj je, da spet zgledam, kot na srečanju v Ce.
Se moram kar nenehno opominjat kakšna želim bit, ker me še vedno čokolada premami takoj. Kar pozabim da sem na dieti :)))))))
Tabina če bi bila jaz še enkart noseča, oz. na enakem kot pred letom dni, bi se sigurno zelo pazila, kaj bi jedla. Mene pa zelo skrbelo, da bi slučajno premalo jedla, če bi se prehranjevala, kot sem se. Da bi dojenček dobil premalo vitaminov,.... In sem zabredla spet v to "smetarsko" prehranjevanje. Mogoče je vsega kriv moj ginekolog, ki mi je dejal da je v nosečnosti pa že treba dobro jesti in je bil skeptičen, glede sadnih dni, sploh pa me je ob vprašanju na temo prehrane naredil največje budalo iz mene... pa vidim zdaj pri prijateljici, ki je noseča in ima drugo ginekologinjo, kako jo usmirja glede teže in po njenem se je zradila preveč, čeprav je med bolj suhimi nosečkami. Predlagala ji je da naj ima kakšen sadni dan.
Moja prijateljica je bila zelo presenečena, ko ji je dejala, da se je preveč zredila. In verjemte res ni debela. je v 5.mesecu pridobila pa je 3,5 kg. To pa se meni spet zdi pretiravanje v drugo skrajnost.
Menim da se z zdravo prehrano (sadjem, polnozrnato moko, mogoče ločevanjem znotraj obroka) lahko lepo nadzoruje težo tudi v nosečnosti.
Jaz trapa pa sem poslušala zdravnika in njegov nasvet, da otrok že potrebuje, če se mi "lušta".
no grem kuhat
Danes bo krompirjeva krem juha, pečen krompir in radič.
lp.