Ločevanje živil 90. dni - 5. del

mial  

član od: 3.11.2008

sporočila: 81

6. nov 2008 13:47

Olja vsem. Danes je moj prvi sadni dan. Zjutraj jabolka (na dve uri) pol 2 pomaranče, za kosilo toplo juho skuhane iz zelenjeve (brokoli, brstični ohrovt, korenje , cvetača, bučke in malo soli- zmiksaš-), okoli 18,00 pa pečene banane z cimetom. Mnjam se že veselim. Ni nobene panike. Mislim, da bom zdržala. Jutri pa zopet mesek. Imejte se. mial

HEMA  

član od: 2.3.2004

sporočila: 505

6. nov 2008 15:56

Ja Mial, tele pečene banane so pa tudi pri meni velikokrat na jedilniku. hema

Vandolina  

član od: 7.7.2008

sporočila: 80

6. nov 2008 17:07

Ojla punce tudi jaz imam danes "vodnega", zebe me kot cucka, pijem vodo, vodo in vodo in čajčke pa limonado brez cukra in seveda kavico. Včeraj sem imela vitaminski dan in hvala bogu, je šel kar lepo mimo. Sem pa mešala sadje in zelenjavo. En sadni in drugi obrok pa je bil zelenjavni. Pojedla sem 1 kg korenja, zelo dober je bil. Saj kuhanega pa itak ne maram. Komaj čakam jutri, da pojem kaj konkretnega. Drugače nič novega, smo pridni in vzdržujemo že dobljeno težo. Jutri se bom stehtala, da vidim, če je šel kakšen dkg dol. Lep pozdrav vsem sotrpinkam Vandolina

gaja1  

član od: 13.10.2008

sporočila: 39

7. nov 2008 7:41

Ojla, no spet se malo oglašam in vidim, da ste kar pridne. Od ponedeljka, ko sem imela vodnega, mi je šlo dol še dobra 2 kg, je pa res, da nisem čisto nič grešila, kakšen dan sem še večerjo izpustila. Danes imam pa spet sadnega, pa me zanima kako se delajo tiste pečene banane s cimetom - me že zebe. Kolegica mi je posodila Rinino knjižico in sem včeraj po njej naredila vodne vlivance (kupila sem jih v trgovini), res so bili dobri. Tam piše, da jih skuhaš 12 dkg. Meni se je to zdelo premalo, pa sem jih naredila 15 dkg, potem pa so se tako nakuhali, da sem jih pojedla samo pol, ostalo je dobil naš kuža (tudi njemu so bili všeč). Probajte, res je dobro. No danes bom preživela ob sadju in mrazu, jutri bo mesek, potem pa spet prideta moja dva dneva, se že veselim. Lep pozdrav vsem gaja1

Katarina K  

član od: 5.7.2008

sporočila: 2741

7. nov 2008 9:05

No pa je za mano neuspeli vodni ali boljerečeno sadni dan. sem imela namen imet vodnega, pa mi je slabo delalo. nekaj se me loteva in me ful peče grlo. Sem pojedla pol tri mandarine in pest oreščkov. čez dan pa še tri litre in pol vode. No pa sem vseeno zelo zadovoljna, saj je tehtnica pokazala -1.100g in sem spet na svojih kilah. Mene tudi zanima recept kako narediš banano s cimetom. po moje mora bit dobro. Mnjama. gaja 1, drugače se ti pa res splača če si kupiš Rinino knjigico, ki so res dobri recepti notri. Jaz rižoto z zelenjavo še sedaj delam po tistem receptu iz knjigice. zdej pa grem malo pospravit po stanovanju, ta mali pa spančka. vreme je pa res depresivno. Bom pa jutri pekla verjetno prekmursko gibanico. Mnjama in pol bom spet boljše volje, ki rada pečem. Katarina K http://katarinak.moj-album.com/

Issi  

član od: 5.9.2007

sporočila: 703

9. nov 2008 11:21

Jaz že počasi odštevam dneve do konca (16.11.) in delam plane za vzdrževalni del. Cilja mi ni uspelo doseči, saj sem trenutno na 75 kg in v teh nekaj dneh ne bo šlo dol še 5 kg. Ampak sem vseeno dosegla ogromno in ponosna sem sama nase. Ko končam, grem takoj na vzdrževalni del - moram si še kupiti drugo knjižico da razvozlam princip in zaporedje dnevovo - s tem da mi je jasno, da bo v decembru verjetno kar nekaj grehov. Po vzdrževanju pa štartam z novim krogom. Sem se kar odločila, saj res ni težko, ne trpim, rezultati so pa neverjetni. No, mogoče bom pa do poletja celo prekoračila svoj cilj in pristala nekje na 67 - to bi bilo idealno. Danes imam B dan, povabljeni smo na kosilo k mami in seveda bo pečen piščanec, mlinci in rdeče zelje. Poskušala se bom upreti mlincem, mogoče jih pa bom žlico ali dve in se tolažila, da je to namesto koščka kruha, ki je dovoljen z mesom... No, vam je že jasno zakaj nisem dosegla cilja, ne? Bodite pridne in javljajte se kaj! Issi

Issi  

9. nov 2008 17:33

No, eno figo sem ostala le pri žlici mlincev. Sem jih pojdla kar normalno porcijo, prej pa še čudovito govejo juho z domačimi rezanci. Hja, grehi na kvadrat. Ah, v vsakem mesecu imam pač en konkreten greh, kaj hočemo. Ampak bilo je odlično in -ne boste verjele- nimam slabe vesti. Zdaj gremo pa pač lepo pridno in po planu dalje... Issi

Issi  

10. nov 2008 20:16

Pa so se vse izgubile... Issi

tabina  

član od: 15.2.2005

sporočila: 474

11. nov 2008 9:47

Issi, ne ne, jaz čakam na vzpodbude, na jedilnike, na ideje.... Ko bom jaz prišla blizu devetdesetega dne, bom prav vesela. tako pa zmeraj znova resetiram števec. No, zdaj sem imela trebušno virozo, pa sem pač malce na prepečencu živela. Sedaj sem na antibiotiku zaradi angine, pa šibam naprej po dnevih. Včeraj uspešen sadni dan, danes B. Mislim, da bom jedla pečenega lososa in solato. Ali tune, nekaj ribjega v glavnem. Issi, če je vsak mesec en greh, je popolnoma opravičljiv. Mislim, da v Rinini knjižici nekje celo piše en dan, da se pregrešimo. Ali pa sem sanjala:) Kakorkoli, upam, da vas mraz ne bo dodatno prestrašil, saj zima je huda brez običajnih maščobnih oblog. Pozdravček, tabina

klavdijaB  

član od: 31.3.2004

sporočila: 952

11. nov 2008 13:02

punce, čisto potiho priznam, da so se mi kilce povrnile (pred leti že shujšala s pomočjo te diete), prejšnji teden je bil poskusni - uvajanje v dieto; ta teden gre pa že zares. Včeraj je bil sadni dan brez grehov, danes B dan....... kaj več kdaj drugič.. klavdija

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti