Ločevanje živil 90. dni - 5. del

Katarina K  

član od: 5.7.2008

sporočila: 2741

15. okt 2008 9:52

ne bo vas minilo jest, zaradi mojega pisanja, ampak zaradi kilc, ki se nabirajo. vsaj pri meni je blo tako. Jaz brez žlehtnobe upam, da vam rata in da meni uspe obdržat kile, ki vseeno se moram potrudit, da obdržim to težo. pri dijeti vsaj veš kdaj se pregrešiš, pri vzdrževanju pa moraš sam pazit in malo preštudirat koliko si pojedel, da ne bo preveč. Jaz bi raje rekla, da naj vas ne mini jest ampak se veselite tistega kar lahko jeste. jaz sem tako zelooo čakala dan ko bo meso, pa rižota, pa zelenjavna pica. Sadni mi je bil pa prava katastrofa. Tako me je zeblo. Petardica upam, da nisi jezna, ki sem vas malo skritizirala. Veš kaj sem jaz naredila pred dijeto? Vsem sem raztrobla, da se bom dala na 90 dnevno ločevalno, da me bo pol ja sram, če ne bom nič shujšala. In res bi me blo, če ne bi vzdržala, ki pol bi vsi rekli: Ja Katarina pa samo bla, bla ,bla... Zdej se pa matram, da ne žrem kot prej, ki pol bojo spet rekli, ja sej smo vedli, da se bo zredila nazaj, pa še enkrat tolko je šla gor. Ena moja soseda ki je zelo krepka, mi je rekla ko sem bla na dijeti, da itak se ne splača začet z dijeto, ki itak pol spet vse pridelaš nazaj. Ja! Ok , ma od zraka se ne zrediš, če začneš po starem pa,... Upam, da bom vsaj en cajt taka. Če ne se bom morala spet matrat z dijeto. Lep pozdrav vsem! Katarina K http://katarinak.moj-album.com/

Sy  

član od: 11.12.2003

sporočila: 1057

15. okt 2008 12:18

Tukaj pa ni več tako živahno kot je blo včasih. Če nisem dvakrat na dan prebrala, kaj je bilo napisanega, nisem mogla sledit. Do zdaj vztrajam na sadju in sem za enkrat čist ok. Še dva jabčka me čakata, ob dveh pa domov. Danes bom bolj pridna kot sem bila včeraj, čeprav se diete še ne držim po dnevih. Za enkrat se držim ur, ko je treba jest sadje, kosilo in večerjo, pa v samem obroku ločujem. Mislim, da je za začetek dovolj. LP

Vandolina  

član od: 7.7.2008

sporočila: 80

15. okt 2008 18:00

Punce, punce, to mislim na Sy in Petardico. Malo je potrebno pospravit na podstrešju, potem pa bo šlo samo od sebe. Ko sama ugotoviš, da preveč ješ, oz. grizljaš vse mogoče, si predstavljaj, da imaš na mizi veliko skledo, vanjo pa vržeš vso hrano, ki jo poješ mimo obrokov. Pa si predstavljaj kaj je zvečer v tej skledi! Sy če ločuješ hrano je čisto vredu, samo ti nisi na 90. dnevni dijeti, kot so ostale hujšarce. To ločevanje je priporočljivo potem, ko že končaš z dijeto. Jaz sem končala 90. dnevno in sem na vzdrževalni 90. dnevni, pa še vedno sledim navodilom v knjigi. Sama se odloči tako, da bo prav zate. Petardica, mislim, da polpete niso zaželjene v tej 90. dnevni dijeti. Kaj misliš? Hrana naj bi bila bolj kuhana kot pečena. Polpete pa, saj vemo kako se pečejo in iz česa so narejene?!!!! Da ni živahno kot je blo čez poletje sem tudi jaz že ugotovila. Zgleda, da so ene omagale in da jih je premotil ! Pa kaj čmo. Punce, držite se, pa lep pozdrav Vandolina

Issi  

član od: 5.9.2007

sporočila: 703

15. okt 2008 18:35

No, mene ni premagal , sem pa res blizu tega... Danes imam drugi vodni dan in moram povedati, da sem kar malo razočarana. Od prvega vodnega dne do danes je šlo dol le 1kg. Sem vseeno pričakovala malo več. No, upam da bo tretji mesec bolj uspešen. Grešila sem enkrat, na pikniku, kjer sem poleg krompirja (ki je bil na vrsti tisti dan) pojedla še štiri čevapčiče. Ni fino vem, se pa tolažim, da če je v vsakem mesecu le en greh, sem kar OK. Sy brez zamere, ampak mislim, da sama sebe slepiš. To, kar počneš je sicer čisto v redu in zdravo, ni pa to dieta. Tako bi se morali pravzaprav prehranjevat vedno. In dokler boš sama sebe tolažila in slepila, ne bo nič. Enostavno mora ti naredit tisti "klik" v glavi, treba se je odločiti in začeti, takoj, ne "prihodnji ponedeljek" in "prvega v naslednjem mesecu"... Sicer pa, sama veš kaj hočeš in kaj je zate najbolje. Ne zameri mi teh besed, tu si pač vse povemo naravnost, se spodbujamo, ne dajemo pa si potuhe. In mislim, da je tako prav - vsaj meni pomaga. Punce, držite se in držite pesti, da prebrodim tale vodni dan. (in da se bo zaboga tehtnica že kaj premaknila...) Issi

Katarina K  

15. okt 2008 20:05

Bravo Issi! Zdrži še malo. Ko sem brala to kar si napisala sem se spomnila sama nase, kako se mi je ustavlo drugi mesec. Prvi mesec sem se ful strogo držala, druga dva pa sem delala majhne občasne grehe, ma res majhne. Kak bonbon me4 je premamil al pa kak kos kruha( ko se lahko je) preveč. Se ti bo obrestovalo, boš vidla, da bo spet štartalo! Ti držim pesti! Lep pozdrav vsem! Katarina K http://katarinak.moj-album.com/

Marina5  

član od: 6.10.2004

sporočila: 170

16. okt 2008 9:01

Res ni več tako živahno kot nekdaj. Zato se tudi sama ne oglašam tako pogosto. Držim se pridno, čeprav bi me lahko kritizirale, ker to česar se jaz držim ni več 90 dnevna ločevalna dieta. Na OH dan imam namreč B večerjo. Zavestno sem se odločila za to spremembo, ker je to (po moji oceni) edina pot, da zdržim. Zagotovo lahko zatrdim, da če bi ne naredila tega koraka, bi ne zdržala, saj so se mi ribe, meso ali pa sir 6 tednov prav prikazovali, ko pa sem eno noč sanjala kako se bašem z Gorgonzolo, sem se odločila za spremembo diete. Ljudje smo pač različni. Stehtala se še nisem, se bom šele po drugem vodnem dnevu, ki ga imam prihodnji teden. Z veseljem pa lahko povem, da sem že odložila ene hlače in nosim številko manjše, ki mi tudi že plešejo. Najbolj vesela pa sem, da s takšnim veseljem hodim na telovadbo in se dvakrat tedensko eno uro matram in pridem domov popolnoma premočena. Vreme pa je tako lepo, da vsak dan s kužkom izkoristiva in greva v bližnji gozd ali na hrib. Vsem, ki vam je že uspelo čestitam, ostalim pa želim, da bi zagotovo shujšale pač na način, ki vam to omogoča! P.S. Danes imam za kosilo neprečiščeni riž z gobami, za večerjo pa brokoli posut z naribanim lahkim sirom in vse skupaj bom zapekla v pečici. Jutri pa sadje :o( Marina5

Issi  

član od: 5.9.2007

sporočila: 703

16. okt 2008 11:12

Pa sem preživela vodni dan. Moram priznati, da sem bila včeraj prav obupna, tečna, razdražljiva in zvečer me je nenormalno zeblo. Mož in sin sta sedela pred televizorjem v kratkih rokavih, jaz pa sem se tresla v puliju in jopici. Brrr. Okoli devetih zvečer sem si skuhala nesladkan metin čaj, da sem se malo ogrela. Mislim da to ni greh, ali pač? Tako fino se mi zdi, ko je drugi vodni dan za mano in imam pred sabo le še en mesec. Issi

Vandolina  

član od: 7.7.2008

sporočila: 80

16. okt 2008 11:48

Marina5, sama si dovolj stara, da veš kaj je zate najboljše. Če si ubrala svojo pot, boš pač čez čaz videla kakšni so rezultati!?! Držim ti pesti, da bi ti uspelo! Issi, jaz sem imela včeraj voooooodni dan in me je tudi zeblo, kot zebe verjetno vse. Čaj pa ni noben greh, seveda, če ni noter sladkor!? Saj priporočajo pitje čaja posebno metinga. Glede kg, ki negrejo pa negrejo dol, pa tole: tudi meni ni šlo v drugem mesecu nikamor, potem pa kar naenkrat po 2-3 kg minusa. Vstrajaj, obrestovalo se bo. Lep pozdrav vsem hujšarcam in bodite pridne. Javljajte se!!!!!! Vandolina

Katarina K  

16. okt 2008 12:11

O Vandolina, kak si kej? Bravo Issi za drugi vodni dan, še malo pa bo konec dijete! Marina5, super da hodiš na telovadbo, pa sprehode, tudi jaz sem zadnje čase dosti zunaj, ki je tako lepo vreme, upam samo, da bo dolgo trajalo! No danes je že malo slabše, pa so rekli, da bo za vikend lepo in gremo nabirat kostanjčke z otroki. Trenutno pridno kuham zelenjavo, zraven bo pa solata in piščančja prsa.Pa seveda polnozrnati kruh! Temu se ne odrečem, ki mi je tako dober. Ta mičken spančka , ta večji je v vrtcu in vsak čas bosta doma z možem, zato se poslavljam. Lapo in dolgo toplo jesen vsem, pa veliko dobre volje! P.S. Vandolina srečno pot na severno Primorsko! Katarina K http://katarinak.moj-album.com/

žabica21  

član od: 23.5.2007

sporočila: 261

16. okt 2008 16:29

danes imam sadni dan..še kar tako gre..zanima me ali bi si lahko naredi juho iz vrečke?saj tam je vičinoma "voda od juhe"- se pravi da tekočina??kaj pravite? na kakšen način si naredite obroke na sadni dan? lp žabica21

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti