Ločevanje živil 90. dni - 5. del

darja2  

član od: 29.9.2006

sporočila: 249

16. okt 2008 21:41

Živjo, jaz tudi še nisem obupala, ma tudi ne mislim. Mal bi se rada pohvalila. Za en dan sem kot kaže sfalila luno, ker sem se je hotla držat in veste kaj sem storila. Bla sem na luni oz. vodi kar dva dni. Pa sploh ni bilo težko. Ja sta šle pa dve kilci dol. Super ane, danes sem pa na b dan pojedla kosilo piščančja prsa+zelenjava+solata in kos ta črnega unga malo kislega kruha popoldan sem se pa pregrešila, jao tko mi je zadišal sladoled. Sem se pa potem kaznovala in nisem jedla večerje, je romalo direkt v koš, huda sem sama nase. Ma ne bom več grešila, ker mam potem tko slabo vest. V nedeljo me pa že zdaj malo skrbi kaj bo namreč naš fantič ima krst in valjda gremo na kosilo. V pon. bi pa morala imeti 1.vodni dan, sam glede na to da sem imela zdaj 2.dni vodni dan ga bom pomoje kar preskočila, edino če bom v nedeljo preveč grešila ga bom pa vseeno kar imela pa gremo naprej....je še dolga pot pred mano. Se mi zdi, da sem že kar shujšala no, samo v trebuh pa noče in noče it kej dol. Gibljem se dosti, hodim vsak dan z vozičkom na sprehod po dve uri, sam to ni to...bo treba še malo drugačne telovadbe, čene trebuh ne bo zginil. papa darčika

Sy  

član od: 11.12.2003

sporočila: 1057

16. okt 2008 22:06

Vandolina, sama sem po tej dieti shujšala enkrat 18 kg, drugič 25, ko sem se res trdno držala plana. Tako da imam kilometrino iz diete že zelo veliko, zato tudi izkušenj. Imela sem tudi 3 bolj neuspešne poskuse. Issi, na vodni dan lahko piješ vsesorte nesladkanih čajev, tudi kakšno nesladkano kavo si lahko privoščiš, tle ne bi smel biti problem. Žabica, na tem forumu smo že debatirali o ideji iz rinine knjižice, da je četrti pravzaprav "vitaminski" dan, kar pomeni, da lahko ješ tudi zelenjavno juho, kuhano zelenjavo, ipd, le da bi bilo tega za en obrok, ostalo pa sadje. Juha iz vrečke najbrž ni tako dobra, razen če je BIO in brez dodatkov. Drugače pa lahko na kakšni "normalni" zelenjavni juhi iz vreček prebereš, koliko zelenjave pravzaprav vsebuje. Boš presenečena.

HEMA  

član od: 2.3.2004

sporočila: 505

16. okt 2008 22:23

Dober večer! Spet sem tu. To pomeni, da sem se spet odločila za dieto. Bo treba spet malo oklestit kile, ker nisem bila pridna in sem jih malo nazaj dobila. Sy, mislim da se poznava iz ene od prejšnjih debat, ko je tudi meni uspelo shujšat. Zdaj pa že celo leto nekaj probavam pa grem dve kili dol pa spet tri nazaj. Pa se en teden držim, potem pa vse zaj........ Zdaj sem se odločila da se bom držala. Zato sem se tudi spet javila. Včeraj sem začela in sem imela vodni dan (pa sploh nisem vedela da je luna). Tako da imam danes prvi dan - beljakovine. LP Hema

gaja1  

član od: 13.10.2008

sporočila: 39

17. okt 2008 7:46

ojla, vam moram povedat, da sem se včeraj na moj OH dan čisto pregrešila. Nam je ena stranka v službo prinesla pravi kraški pršut, že narezan čist na tanko pa kruh iz domače krušne peči. Je tko dišalo, da se nisem mogla zadržat in sem OH dan čisto zabluzila. No danes mam pa res močnega moralnega mačka. Bom danes na sadni dan res jedla samo sadje. Se mi zdi da v mojih kavbojkah že mal lažje diham, vagala pa se še nisem bom počakala do vode. A ma mogoče katera datume pa ure kdaj je tista luna ko se pije samo voda. Me zanima še če ve tisti dan pijete vodo, naslednji dan pa greste naprej po vrstnem redu, al začnete z meskom? Hvala za odgovore, zdej grem pa na eno limonado brez sladkorje! Pozdravček gaja1

Katarina K  

član od: 5.7.2008

sporočila: 2741

17. okt 2008 9:19

darja2, ne sekiraj se za sladoled, tudi jaz sem se kdaj pregrešila in če ni prav huda pregreha, gre vseeno dol s kili. Za trebuh pa po moje morava delat trebušnjake vsak dan, da bo kej rezultata. Itak, da po dveh porodih, ne bom imela več trebuha kot prej, ma to ni moj cilj. Na plaži bom pa trebuh not vlekla. Bravo za vodna, ma ne pretiravat, da ti ne bo slabo. Vidim, da vas je več na tej dijeti že drugič ali tretjič in me upravičeno skrbi, če bom ohranla isto težo. Jaz se tehtam vsak dan zjutraj, da vidim kje sem, nisem pa obsedena s tem in si privoščim vse sorte, ma v mejah normale in se trudim, da me ne prime kaka požrtija. Zjutraj pa ne jem samo sadje, ampak še kake otrobe v mleku al kak kos polnozrnatega kruha. Ma ne vsak dan. Včasih je še vedno samo sadje. Si bi rada kupla knjigo od Montija, da vidim še tisto dijeto oz način prehranjevanja, ki samo sadje zjutraj mi gre težko. Pri dijeti sem komaj zdržala. Bomo vidli. Lep pozdrav vsem! Katarina K http://katarinak.moj-album.com/

Sy  

17. okt 2008 9:30

Če želi katera knjigo od Montignaca, imam e-verzijo za poslat. Samo ne velik okol govort Pišite na ZS. Js sm hotla danes pogledat v knjigo, kakšen glikemični indeks imajo buče, pa sm ugotovila, da je v naši knjižnici vse izposojeno kar se tiče GI diet. Škoda škoda. Včeri sm si namreč naredila kremno bučno juho, ki sem jo jedla ob 12h in zvečer, ko sem prišla domov. Zelo je nasitna, buče pa menda spadajo med sadje (?). Tko da zna biti zanimiva jed, le da bi bil tudi g-indeks nizek. Zakaj sm že tolkrat pršla nazaj.... kriva so čustva. Tako kot je bilo v filmu Kung Fu Panda: ko si živčen, ješ. to sm ti js. Pa še sladko po možnosti. Fajn bi blo najdit kakšno alternativo sladkarijam. Hema, se te spomnim. Hujšanje gre lažje, če bereš in pišeš na forum, a ni tako? :) lepo se imejte kljub dežju LP Sy Sporočilo je spremenil(a) Sy dne 17. okt 2008 09:30:19

HEMA  

17. okt 2008 9:58

Katarina, jaz sem pred štirimi leti pričela to dieto z 112 kg in sem prišla do 96 potem pa še enadieta in sem shujšala nba 85. zdaj imam pa 92. Kar je v primerjavi s tistimi 112 kg čisto dobro. Samo se nisem čisto nič držala ločevanja in zato sem dobila toliko nazaj . Zdaj bi pa rada prišla na 80. Da bi bil mo indeks nekje v mejah normale. Katarina, če boš pazila se ti kile ne bojo vrnile. Ja,Sy namesto da bi šla v hladilnik grem pred računalnik.... LP hema

Sy  

17. okt 2008 10:08

Hema, a potem se poznamo še čist iz prve runde diete :) Ravnokar jem ene doooobre domače jabolčke, res so dobre. Če bi se vedno dalo dobiti takšno sadje, mi ne bi bil problem jesti sadje. Zrelo! Predvsem to.

HEMA  

17. okt 2008 10:21

Sy, sem šla gledat. Prvo rundo sva začeli ti 3.3.2004, jaz pa 2.3.2004. Zanimivo, a ne. Se opravičujem Sy, sem preveč brala in sem ime zamešala z eno, ki je tudi takrat hujšala. Sporočilo je spremenil(a) HEMA dne 17. okt 2008 21:55:35

Sy  

17. okt 2008 12:43

Zdej sm našla v knjižnici eno knjigo z naslovom: Zakaj shujševalne diete redijo? Znanstveno dokazan način, kako zdravo hujšati brez lakote in obdržati težo. Sposodila si jo bom pa da vidimo njihovo teorijo. http://www.emka.si/artikel/353979/Zakaj-shujseva Sicer mislim, da je ločevalna dieta odlična, zelo smiselna pa se mi zdi tudi ideta na osnovi glikemičnega indeksa, ker poznam občutek efekta, ki mu američani pravijo: sugar rush. To je takrat, ko ti sladkor v veliki količini butne v žile, čutiš pritisk v glavi, čuden občutek v žilah, ipd.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti