Ločevanje živil 90. dni - 5. del

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

19. maj 2006 10:01

Pozdravljene! kako smo vse lenobne za pisanje na forum. Super danes je petek, jaz sem še kar v mejah dovoljeneg. Danes sem se že zbudila s tistim lahkotnim občutkom. Tudi potrebe želodca sem že zmanjšala in ne kruli več vsako uro. ne vem kaj bi kuhala za kosilo, kaj bo dobrega pri vas? kaj pa "ta nove ", ki so na dieti se nič ne oglašajo? LP.

jankica  

član od: 12.10.2005

sporočila: 856

19. maj 2006 11:41

Samo en vic vam prepišem, da ne bo takšno mrtvilo: Odkar sem začela hujšati, mislim, da imam bulimijo. Vsak dan, ko grem mimo slaščičarne, buljim vanjo. No, pa še eden: "Kako kaj napreduješ s česnovo dieto?" "Izgubil sem tri kilograme in skoraj vse prijatelje!" jankica

tuna  

član od: 17.6.2005

sporočila: 437

19. maj 2006 12:16

Stopira Mujo do Zenice kad odjednom prolom oblaka i velika oluja. Gusta kisa. Jadni Mujo ne moze vidjeti ni prst pred okom, kad najednom ugleda svjetla auta. Stane auto, a Mujo bez pitanja uskoci u njega, a u autu nikoga. Polako auto opet krene, Mujo se cudi. Kad ispred njih zavoj i pocne se on moliti od panike. Nije mogao ni mrdnuti od straha, kad najednom pojavi se ruka za volanom i pocne okretati. I tako par zavoja. Mujo vise nije mogao izdrzati strah nego iskoci iz auta i otrci do prvog grada i pravo u kafanu. Naruci Mujo rakiju i pocne pricati ljudima pricu. Vide ljudi sav uplakan, nije ni pijan, mora biti ziva istina. Kad nakon pola sata u istu kafanu udju Huso i Haso (ljuti ko risovi) i vide Muju. Haso ce: "Bolan Huso, eno ga onaj sto nam je uskocio u auto dok smo ga gurali. tuna

claudia12  

član od: 29.8.2005

sporočila: 221

19. maj 2006 19:22

Dober večer punce! Da se še jaz malo javim...imam grozno gužvo, tako v službi kot doma, upam da se bo stanje kmalu umirilo. Na hitro sem malo preletela vaše pisanje zadnji mesec, ko se nisem javljala in vidim, da se je veliko starih vrnilo in da se bolj pogosto oglašate. Jaz pridno držim težo od 69 do 72 kg kar je čisto ok, važno, da ne gre gor. Jem skoraj vse, samo pazim na kombinacijo. No z gibanjem je pa še vedno bolj slabo, razen prejšni teden, ko sem bila na Internautici in sem letala okoli od jutra, do pozne noči. Upam, da mi bo sedaj čas dopuščal, da se vam večkrat javim. Čestitke vsem za izgubljene kilograme. claudia12

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

19. maj 2006 21:56

Zdravo,claudia,smo te že pogrešali.Čestitam,da ti uspeva držat težo,to je najpomembnejše. Ha,ha,Tuna,tale je pa dober. Jankica,ja kar zelo buljimo v vse te dobrote. Ko grem jaz v trgovino,imam tako izbuljene oči,kot bi videla duha.Joj,kaj vse imajo naloženo na policah,jaz pa v vozičku paradajz in jabolka. Rožica,pri meni sedaj sploh ni problema kaj bo za kosilo,solata,solata,solata,pa še kaj malega poleg solate. Mejte se lepo punce! Lep dan vam želi Marjetka cvetka!

moki  

član od: 13.3.2006

sporočila: 95

20. maj 2006 15:27

Pozdravljene! Trije meseci vzdrževanja so za mano. V tem času sem izgubila še 2 kg. Včasih sem zadovoljna sama s sabo, včasih pa ne. Odločila sem se, da v ponedeljek začnem znova. Vem, da mi ne bo težko, ker sem se na ta način prehranjevanja popolnoma navadila. Rada bi izgubila še 7kg. Sprašujem, če mogoče še katera začenja v ponedeljek, da bi se lahko spodbujale. Občutek imam, da ste vse več ali manj na vzdrževanju, ker se tako malo oglašate. Lep sobotni pozdravček! moki Sporočilo je spremenil(a) moki dne 20. maj 2006 15:46:07

mimca  

član od: 22.4.2006

sporočila: 25

20. maj 2006 21:23

Vsem spet en lep pozdrav. Naša družina tudi še kar naprej hujša. Mož je najbolj priden, saj kilogrami kar letijo z njega. Kolegi pravijo, naj mu dam jesti kaj močnejšega,saj bo postal kar senca. Vendar se dobro počuti. Sinova in jaz smo zgubili cca. 7-8 kg, po mesecu in pol diete. Sem pa precej zaposlena, tako da ni toliko časa pisat, zdaj ko se je začelo lepo vreme imamo namreč več dela. Sploh pa smo se že navadili na ta način prehranjevanja in nam je kar všeč. Največ problemov imamo na škrobni dan, pa se bomo že navadili. Ne vem namreč kaj kuhati na ta dan??. Kakšen " grehec" tudi kdaj naredimo, pa iz tega ne delamo problemov. Niti nam kg ne grejo gor. Smo kar zadovoljni, da smo se lotili te diete. Vsem želim lepo nedeljo, mi bomo verjetno pekli na žaru... mhmmmmm :) mimca

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

21. maj 2006 0:15

Bravo Moki!Le tako naprej! Mimca,tako je prav,včasih je kakšen grehec tudi potreben,da se mal pocartamo.In če ostane samo pri tem,se res ni za sekirat. Res ste pridna družina in verjamem,da vam bo uspelo. Mejte se lepo! Jaz sem zelo dobre volje,ker je na evrosongu zmagala pesem,ki je bila moj favorit! Lep dan vam želi Marjetka cvetka!

jankica  

član od: 12.10.2005

sporočila: 856

21. maj 2006 15:32

Hojla! Claudia, Moki in Mimca - lepo, da ste se oglasile. Moki, mene malo mika (kmalu bom šest mesecev na vzdrževanju), toda bojim se, da doma ne bom imela več take podpore kot prvič. Pravijo, da zdaj pa že lahko spet začnem "normalno" jest. Saj jem skoraj vse, toda na kombinacije pa le pazim. Bojijo se, da bi spet vsak dan posebej kuhala zase, v tem času pa bi bilo lahko že precej narejenega. Ja, sezona se je začela. Tako da te bom, Moki, le močno podpirala v mislih in z besedami. Mimca, vi ste pa itak ena taka super uspešna druščina - bravo. Praviš, da ne veš, kaj bi na škrobni dan. Ravno danes je objavljen recept za ričoto, narediš brez mesa, pa bo. http://kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=6621 Pa še nekaj predlogov: riž in krompir na sto načinov, fižol v juhi, solati, prebranec, čičerika za spremembo, grah, prosena kaša, ajdova kaša (z gobami, zelenjavo), ješprenj in ričet brez mesa,... Nekaj predlogov je pa tudi v skupnem albumu. Neli5, včaraj sem prvič pripravila čemaž z bučkami (prej čemaža sploh nisem poznala!!!) in je bil fantastičen . Marjetka cvetka, jaz pa Eurosonga nisem spremljala, sem se pa zmagovalcev na posnetku kar malo ustrašila . Pogrešam tudi Hemo - le kje si ti in kako ti gre? Mejte se! jankica

mimca  

član od: 22.4.2006

sporočila: 25

21. maj 2006 16:06

Vsem hvala za podporo. Ričet brez mesa sem že kuhala in je OK. Zadnjič sem pa goljufala in dala vanj obrana suha rebrca. Te je pojedel naš kuža, pa smo bili vsi zadovoljni. Mal je problem, zato ker naš ROK ne je stročnic, moram pa res preizkusit čičeriko. Nisem je še kuhala , jedla pa samo kot prilogo. Jutri bom naredila kakšno izmed kaš. Ali po treh mesecih lahko nadaljuješ, če nisi dovolj shujšal, ali je bolje prekiniti, vzdrževati, pa potem znova? Imate kakšne izkušnje? Vsem lep pozdrav in držite se. mimca

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?malaga
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti