Ločevanje živil 90. dni - 5. del

Neli5  

član od: 9.3.2006

sporočila: 25

15. maj 2006 17:45

no, kar mal mi manjkate / nimam vsak dan računalnika na razpolago - potem pa se oglašam kampanjsko in seveda tudi berem za nazaj. vzdrževanje - še kar traja do 22 maja, ko bom ponovno aktivna. Strogo sem ločevala nekja časa, potem pa ne tako zelo, pa se je takoj poznalo --- pa klatim dol in grem kak dan spet gor --- pazim, da ostajam na 71, kar je 1, 3 kg več, kot sem končala - ampak ok - včasih skočim še mal na 73 - pa me pol zagrabi panika, pa hitr nazaj Moki je mnogo bolj pridna od mene - mater ji zavidam karakter - lepo uravnoteženo pazi na hrano BRAVO MOKI - pa komplimenti še vsem ostalim, ki vztrajate ali pri hujšanju ali pri vzdrževanju AH - zdej nimam kaj za napisat - bom pa pol tolk več, ko se bom spet mučila z vami vred Neli5

bonaca  

član od: 1.3.2005

sporočila: 215

15. maj 2006 22:47

Dober večer "stare prijateljice" in seveda vse nove! Sama imam drugačen problem kot Neli5. Računalnik je na voljo, pa ni časa za vas, moje drage prijateljice. Časi v službi so postali do konca skomplicirani. Doma pa tudi nekako ne utegnem. Naj se vam zahvalim, da me v tistih najbolj groznih trenutkih vlečete ven s svojimi hudomušnimi izjavami in pozitivnimi mislimi. Res sem vesela, da imam takšne prijateljice kot ste ve, drage moje. Želim vam vse dobro in upam, da bom sama lahko kdaj pomagala kateri drugi, če bo to potrebno. Upam seveda, da vam bo v življenju samo dobro in lepo, a kaj ko tale gospa Usoda zmeša za vsakega svoj zvarek, enemu ponudi tistega s sladkim okusom, drugemu tistega s kislim. Ko imam dovolj tega kislega, grem na tole našo krasno stran in ve postanete moja sladica z veliko grmado smetane na vrhu. Se bom oglasila drugič, z bolj veselimi mislimi. Pa hvala še enkrat! Grem spat. Mirno in lahko noč vam želim. bonaca

beba  

član od: 1.2.2005

sporočila: 91

16. maj 2006 6:06

Dobro jutro! Po dolgem času se vam spet oglašam. Vidim da ste nekatere zelo pridne v minus, nekatere pa smo pridne v plus. Mislim da sem glede sebe vse povedala. Ne bom razlagala kako in kaj, vendar s 15.5. se začenja zame novo obdobje, kakšno pa bo vam bom malo sporočala. Lepo se imejte in vztrajajte!!!! beba

jankica  

član od: 12.10.2005

sporočila: 856

16. maj 2006 6:20

Dobro jutro! Lepo, da ste se nekatere spet oglasile, vsaj vemo, da še dihate in se borite tako ali tako. Bebaaaaaaa - torej je bil včaraj dan D!!!! Čestitam, naj ti maksimalno uspe! jankica

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

16. maj 2006 6:52

Dobro jutro, rožice moje ! En brzinski raport. Voda v soboto uspela 100 na uro. Sem mislila, da bo bolj hudo, pa sem toliko delala, da zvečer od bolečin v hrbtu skoraj hoditi nisem mogla. Komaj sem se pripeljala domov. Ampak ni zime za eskime. Vidim, da ste se oglasile tude nekatere "stare borke" - Lanes, Bonaca,Lisička. Pa res ni normalno več to naše življenje, kaj pravite. Eno samo dirkanje. Meni kar naprej mobi cinglja, ker imam vsak dan v njem nastavljene opomnike, sicer bi pol stvari pozabila. Glede hrane sem pridna, izgleda pa res, da so moje mišice malo bolj polne, saj mi tehtnica kaže kilo in pol več hlače pa enako prevelike kot pri nižji teži. Počutim se krasno ( razen moje trapaste hrbtenice in kolena, ki mi ne dasta miru), ampak bo že. Šibam, ker bi vsi imeli vse............ lep dan marjanca45

tuna  

član od: 17.6.2005

sporočila: 437

16. maj 2006 7:09

Dobro jutro, samo toliko da vam javim da sem se vrnila. Bilo je super krasno, nepozabno. Imeli smo dovolj hrane, pijače, glasbe in dobre volje. Izkupiček izleta + 3 kile. Lep dan vam želim...čaoči... tuna

tana2  

član od: 11.5.2006

sporočila: 15

16. maj 2006 8:40

Pozdravljene. Se spomnite, ko sem se oglasila pred nekaj dnevi? Sem kar potrebovala malo "resnih", da sem jih "predelala":)). Potem sem pa končno kupila novo tehnico, ker se je stara pokvarila, in me je skoraj kap, ker še nikoli v življenju nisem imela toliko kg (več kot takrat, ko sem šla rodit). Torej, včeraj sem začela in se počutim odlično!!!! Skupaj z možem, ki je tudi srednje do težko kategornik. Potrebujem pa nasvete. 1. Glede na to, da sem jedla ogromno zvečer, ali bi shujšala že, če se odpovem večerji? 2. Glede na to, da sem pred nosečnostmi 2x že shujšala po 13 kg, me je strah, da bom zdaj spravljala dol s polževo hitrostjo. Je po vaših izkušnjah 3md res tako učinkovita dieta, da bi učinkovala tudi pri meni? Tistih tortic, čokolad sploh ne razumem:))). Kupila sem si Rinino knjigo in jo znam že skoraj na pamet, ampak vseeno potrebujem nasvete iz prakse. Ali ste jedle kruh (kot je v knjigi) ali ste se mu odpovedale? Jaz ga namreč obožujem. Vem, da je napisanega ogromno, ampak nimma časa vsega prebirati. Želim vam lep dan in hvala za vaše odgovore in spodbudo. tana2

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

16. maj 2006 10:11

Bravo Tana! Glede večerje je ni smiselno izpuščati, ker je bolje več manjčih obrokov, da vzdržujemo raven sladkorja v krvi, ob velikem padcu le tega pa nas navadno pograbi volčja lakota. zato se drži navodil diete, večerjaj vendar malo, le polovico kosila. KRUH: jaz osebno sem se odpovedala kruhu, jedla sem le kakšen kos črnega obloženega z zelenjevao za OH večerjo namesto sladice. Ga pa tudi jaz obožujem. Mislim da bo dieta učinkovita tudi pri tebi, glede hitrosti izgubljanja , pa le to ne bit neučakana, kar je težko saj vem, kile boš sigurno izgubljaja od začetka diete hitreje, nato se telo privadi in malo "štarjka" vendar tudi popusti. Tortice in sladoled, skratka slaščice so dovoeljene na OH dan za večerjo, seveda le kos in le ta sladica in nič drugega. Meni najbolj logčna razlaga, zakaj bi bila,.. zaradi cikla kurjenja zalog...., vsake toliko časa vnesemo višjo kalorično vrednost pri tej dieti vsak 4 dan, da telo ne zazna, da mu omejujemo vnos kalorija in potem ob manjšem vnosu pač kuri zalogo. če telo zazna manjše vnose sproži alarm in skuša telo prisiliti, da bi prišlo do večjih vnosov in se prilagodi trenutnemu vnosu tako da kot tak zadustuje za procese v organizmu in s tem spet hrani maščobne zaloge za morebitne hude čase. Skratka zelo pomembno je da ješ, da dovolj ješ. Seveda ne preveč. Upam da je dovolj jasno ... Včerajšni dan mi je uspel, če odmerim le časovni greh večerjala sem zelo prepozno ob 9:30 čutim da se rganizem počasi privaja,... prebava se prebuja, to je najbolj važno. Orbi sicer še ne stoji, če ga ne postavim danes mi ga bo fant, kot je zagrozil in bo vsak dan stal 30min zraven in me bo "gnal". U to pa je že huda grožnja. Kupila sem si tudi Pilates DVD, ki je bil zraven revije tudi ta Dvd je še sploh ne predvajan . Skratka materiala dovolj, le voljo še pa bo. lep dan. Rožica.

tana2  

član od: 11.5.2006

sporočila: 15

16. maj 2006 10:20

Hvala, Rožica. Mislim, da razumem. Telo se navadi na premalo vnosa in spet nič ne izgubljaš. Torej, nič jest tudi ne učinkuje...zato se vse ustavi. Je tako? Tudi jaz se moram začeti več gibati. Razmišljam o hitrem sprehodu (zgodaj zjutraj) pol ure v hrib. Samo vstat moram:)))). Samo! Tudi tebi želim, da ti uspe. Oprosti, koliko časa že hujšaš in koliko si izgubila? tana2

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

16. maj 2006 14:47

Hojla! Vidim,da se oglašajo stare borke. Bonaca,tako lepo si nas opisala.Sladica z smetano.Mmmmmmmmm. Neli5,mislim,da si na dobri poti,ker se znaš ustavit ob prvem alarmu.Važno je,da kile ne zdivjajo preveč,da jih imamo na vrvici in ne na elastiki. Beba,upam da ti je začetek novega obdobja uspel.Upam,da bomo čimprej izvedeli,kako in kaj,ker me zelo radovednost matra. Marjanca,čestitam,da ti je vodni dan uspel.Res si carica in nas vlečeš naprej. Tuna,dobrodošla nazaj.Eh,tiste tri kilce boš mimogrede nekam poslala. Tana,lepo da si se le odločila in se nam pridružila.Če pa ti kaj ne bo jasno,pa nas le vprašaj. Rožica ti je pa že tako lepo odgovorila,da nimam kaj dodat. Mogoče se zdi ta dieta marsikomu mal čudna,sploh večini ne gredo v račun te tortice in čokolade,vendar stvar deluje in to je važno. Pa nikar ne bodi preveč neučakana,če bodo šle kilce bolj počasi dol.Važno je da gredo dol,pa četudi ne gre nič dol,je važno,da ne gre gor. Seveda bodo šle kilce od začetka dol hitreje,potem pa se bo vse skupaj upočasnilo,vendar ti kar vztajaj,kajti ne bo ti žal.Dokaz,da je dieta uspešna so mnogi tukaj gor. Mejte se lepo! Lep dan vam želi Marjetka cvetka!

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti