16. maj 2006 10:11
Bravo Tana!
Glede večerje je ni smiselno izpuščati, ker je bolje več manjčih obrokov, da vzdržujemo raven sladkorja v krvi, ob velikem padcu le tega pa nas navadno pograbi volčja lakota. zato se drži navodil diete, večerjaj vendar malo, le polovico kosila.
KRUH: jaz osebno sem se odpovedala kruhu, jedla sem le kakšen kos črnega obloženega z zelenjevao za OH večerjo namesto sladice. Ga pa tudi jaz obožujem.
Mislim da bo dieta učinkovita tudi pri tebi, glede hitrosti izgubljanja , pa le to ne bit neučakana, kar je težko saj vem, kile boš sigurno izgubljaja od začetka diete hitreje, nato se telo privadi in malo "štarjka" vendar tudi popusti.
Tortice in sladoled, skratka slaščice so dovoeljene na OH dan za večerjo, seveda le kos in le ta sladica in nič drugega. Meni najbolj logčna razlaga, zakaj bi bila,.. zaradi cikla kurjenja zalog...., vsake toliko časa vnesemo višjo kalorično vrednost pri tej dieti vsak 4 dan, da telo ne zazna, da mu omejujemo vnos kalorija in potem ob manjšem vnosu pač kuri zalogo. če telo zazna manjše vnose sproži alarm in skuša telo prisiliti, da bi prišlo do večjih vnosov in se prilagodi trenutnemu vnosu tako da kot tak zadustuje za procese v organizmu in s tem spet hrani maščobne zaloge za morebitne hude čase.
Skratka zelo pomembno je da ješ, da dovolj ješ. Seveda ne preveč.
Upam da je dovolj jasno ...
Včerajšni dan mi je uspel, če odmerim le časovni greh večerjala sem zelo prepozno ob 9:30 čutim da se rganizem počasi privaja,... prebava se prebuja, to je najbolj važno. Orbi sicer še ne stoji, če ga ne postavim danes mi ga bo fant, kot je zagrozil in bo vsak dan stal 30min zraven in me bo "gnal". U to pa je že huda grožnja. Kupila sem si tudi Pilates DVD, ki je bil zraven revije tudi ta Dvd je še sploh ne predvajan
. Skratka materiala dovolj, le voljo še pa bo.
lep dan. Rožica.