Ločevanje živil 90. dni - 5. del

jankica  

član od: 12.10.2005

sporočila: 856

20. apr 2006 10:07

No, ta je pa lepa. Trgovino imam pod nosom, pa ne vem, kaj vse nudijo. Tja grem samo pred Novim letom po rakete!!! Sicer sem pa zelo vesela, da ti je uspelo premagati strah, Helena. Tudi meni se cedijo sline po sadnem kruhu. Encijan, ali je to ta recept: http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=2086 Ali si sadje namočila en dan prej, kot tam piše? Jaz imam eno velikonočno slikco na sinovem mobitelu, zdaj jo pa ne moremo prenesti na računalnik jankica

Encijan  

član od: 11.5.2004

sporočila: 399

20. apr 2006 10:16

Helena, ni problema, bom slikco zbrisala, samo še malo počakam, da jo še katera vidi (in postane slinasta, hi hi). Pa saj ni tako hudo, ni za pojest, kruha že zdavnaj ni več, tole je le še spominček. Super, za tek velja, se dobimo, samo moram res najprej začet redno teč, sicer bom imela jezik do tal, ko bom skušala ujeti vaju z Marjanco. Me veseli, da si premagala strah in ti je današnji tek uspel. Zunaj se dela tako lep dan, tako da grem jaz že danes najbrž preizkusiti travico... in svojo kondicijo. Helena, kako pa si ti začenjala teči? Daj napiši malo, ko boš imela kaj časa. Tudi postopno z vmesno hojom ali si ubrala kak drugačen način? Morda pa bo tvoj zgled še katero premamil iz naslanjača. Bravo za Tuno in Bonaco, ki sta osvojili hribček na Celjem! Le tako naprej! Punce, a ste v nedeljo za kak izlet? Morda je še katera ta vikend "frei", tako kot jaz. Jaz bi jo mahnila na kak hribček, še raje pa hrib. Javite se, če ste za. Bom danes naštudirala kakšno turo, ko se vrnem s teka. V soboto grem pa v Celjski Merkator merit holesterol, pa maščobe itd. Da vidim, kje sem? Encijan

helena45  

član od: 7.8.2005

sporočila: 371

20. apr 2006 10:28

Hojla!! Jankica sem se ti nasmejala!!! Moram reč, da je super stvar tale sprej, pa še drago ni, pa tako varen se počutiš!!! Upam, da mi ne bo treba uporabljati!! Kljub temu imam rada pse, samo gospodarje bi blo treba mal v roke vzet, ali pa tako kot je rekla riba- ribica!! Aki tebi pa velik uspeha pri sadnem dnevu!! Držim zate!!! Kako je danes s Tigrolino??? Tudi zate držim in ti želim mnogo uspeha!!! En lep pozdrav!!! Čao!! Helena helena45

jankica  

član od: 12.10.2005

sporočila: 856

20. apr 2006 10:32

Aki, v album sem dodala še en tvoj predlog. Res si pridna! Encijan, zdaj sem v albumu našla link za tale sadni kruh, pa ga računalnik samodejno ne potegne. Zato sem ga prilepila še sem: http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?prikazi=IJK&I Res si se potrudila! jankica

Encijan  

član od: 11.5.2004

sporočila: 399

20. apr 2006 10:39

aki je napisal/a:
Encijan, krasen sadni kruh in lepa fotka, res pa malce preveč zapeljiva za te strani.Me pa zanima kako si spravla tole fotko na forum Aki
Aki, uporabila sem HTML ukaz img src, najbolje, da si moje sporočilo pogledaš tako, da klikneš na citat, pa ti bi vse jasno. Je pa pogoj, da je slika že objavljena nekje na internetu in ne sme biti preveliika, da forum ne "razpade", vsaj tako nas je učil Jernej že nekaj časa nazaj. Jankica, kruh sem delala po tem receptu: http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=1523 le da sem sadje namesto 5 ur namakala skoraj cel dan, ker zvečer nisem imela časa peči, kot sem sprva namerevala. Sem slikco in opis že dala v naš album Praznične dobrote (http://3mdobroki.moj-album.com), zaenkrat je javen, ker pa morda ne paše med 3md obroke, bi ga morda skrili. Ma, povejte, kaj mislite, sem vam pač slikce morala pokazat, ko mi je pa tako lepo ratalo... Encijan

helena45  

član od: 7.8.2005

sporočila: 371

20. apr 2006 11:06

Encijan, si daješ duška, ko ti je tako lepo uspelo pri potici!!! Vse lepo in prav, ampak moram reč, da si mal žleht!!!, mal heca!!! Me sprašuješ, kako začneš!!! Copate sem imela pri postelji, ko sem vstala sem se oblekla in obula in šla teč!! Začetek je bil grozen,po enem mesecu ti pa pride pod kožo!! Sedaj, sem presrečna, da tečem!!Tako lahkotnega se počutim, to te kar vleče, če ne greš, se obupno počutim!!! Sposodi si knjigo Mladostni za vedno. Napisal jo je DR Ulrich Strunz!!! V začetku mi je bila v pomoč, sedaj ne več!!!Pa na forum kdaj kaj napišeš, pa ti dajo punce pohvalo!! To ti pa da poleta, tukaj sem dobavljala moč, to moram priznat!! Prav bala in sram bi me bilo ,ko so me spraševale, če sem že tekla, da bi kdaj rekla NE!! To me je vleklo naprej!!! Nekaj moraš najti Encijan, da te vleče naprej, da je izgovorov vedno manj!!!Seveda pri tem moraš uživati, čeprav je hudo!!! Glede Tune, Lune12 in Bonace jim moram tudi jaz poslat vse čestitke!! Pridne oz. zelo pridne!!! Še več takšnih podvigov, mogoče se vam še katera pridruži!!! SUPER STE!!! BRAVOOOO PUNCEEEE! Sedaj se poslavljam, grem v službo!! Še nekaj me zanima!!! Marjetka cvetka, kako pa ti z svojim sprehodom???Še nadaljuješ, al si na orbi -ju!!! Če si, le tako naprej!!! Vas lepo pozdravljam!!! Helena helena45

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

20. apr 2006 12:44

Zdravo, rožice moje drage ! Končno spet med vami. Torej, hvala bogu, da so prazniki mimo. Saj nisem nič pridelala kilc, samo ne vem, če bi še dolgo zdržala. Mateja, hvala za recept za potičko. Jaz sem jo naredila samo iz polnozrnate moke in napolnila z orehi. Je zelo smešna, ker se skoraj ne loči testo od orehov, saj je vse bolj temne barve. Je pa dobra in jem jo z dosti lažjo vestjo. Tudi šunko sem zase spekla v polnozrnatem kruhu in je bila super. No, za ostale pa sem pekla potice in vse ostalo "normalno", kar pomeni z belo moko. Jankica, hren sem ribala s pomočjo Magic bulleta in mi je krasno uspelo, samo kljub temu so "suze lile moje sive oči", saj, vsakič, ko sem odprla posodo z naribanim hrenom, je kar butnilo v mene. Je pa bilo vseeno dosti hitreje in manj hudo, kot če bi to počela ročno. Tigrolina, tudi, če misliš, si v vsem tem svetu diete 3MD sama, vedi, da nisi sama. Veliko nas je tukaj, ki si pomagamo, ko smo v buli. Vzpodbujamo se, ko nam ne gre, veselimo se, ko nas tehtnica uboga....Ko pa ti bodo krivulje padale, vedi, da vse, kar počneš, počneš zase, za svoje telo, svoje zdravje, svoje boljše počutje in verjemi, da ima vsak, ki preživi te 3 mesece in se na njem še fizično pozna, da ga je manj, krasen občutek, da je premagal samega sebe, svoje skušnjave. Jaz sem z dieto končala pred 1 letom, pa sem se letos januarja odločila, da jo ponovim. Pa ne zato, ker bi pridelala kaj kil. Ne. Sebi sem hotela dokazati, da "imam jajca" iti še enkrat vse skozi in si dokazati, da zmorem in da to ni tak bavbav. Dejansko je treba razčititi v glavi in potem gredo stvari mnogo lažje. Sem prebrala, da si včeraj začela in prav je tako. Poslušaj samo sebe in ne drugih ter vztrajaj. Dokaži si, da zmoreš in boš videla, kakšna "krila" boš dobila. Glede na to, pa, da tako rada "migaš", bodo uspehi še toliko boljši. Helenca moja draga, pa ti imaš res smolo, čeprav je pa res, da že toliko časa laufaš, da si po moje razdražila že vse pse tam okoli :)))) Hecam se, ker vem, kako je to hudo in kako te tak cucek lahko prestraši. Samo saj vemo, da si borka in to si dokazala danes, ko si spet začela. Tistega lastnika pa naslednjič ti tako oblajaj nazaj, kot je on tebe. Jaz bi ga prijavila, še posebej, ker je bil tak pujs neprijazen. No, glede moje udeležbe na teku v LJ si bila res malo prehitra. Koleno mi zadnje čase zelo nagaja, tako, da imam probleme pri mojih 72-ih stopnicah. Ampak, če jutri naredim ta trapasti izpit, bom v soboto šla tečt mojih 5 km, pa da vidim, kaj bo. Encijan, pa ti si ta prava, ej..... Glodam jabolka, ti pa meni tak sadni kruh. Pa če to ni mučenje poštenih državljanov :)))) Zezam se. Če je vsaj pol tako dober, kot je lep, potem pa bi ga kar z ekrana malo vzela. Glede psov na tej "moji" progi do sedaj še nisem imela bližnjega srečanja oz,. so vedno lastniki kje blizu. Tekanje po asfaltu je najslabše, kar lahko človek naredi za hrbtenico in sklepe, so mi povedali v Valdoltri, ko sem jih vprašala, če lahko tekam. Zato je ta "moja" proga ob Dravinji po travi in zemlji pravi balzam zame. Riba ribica, revica z bolečim kolenom. Malo mu le daj predaha, da se pocajta. Saj veš, nobena stvar na silo ni dobra. Saj kolo te bo počakalo, brez skrbi. Ni pa fajn, če človeka kaj boli, vem. Zase se sploh ne spomnim, kdaj sem bila nazadnje brez bolečin. Kot da sem se navadila nanje, čeprav je včasih tako hudo, da se ponoči zbudim ( revmatoidni artritis). Celjanke, zdaj pa bo čas za en čvek, kaj pravite ? Komaj čakam, da vas vidim in stisnem na moja shujšana prsa (beri joške v sledovih - Marjetka cvetka, kaj bi dala za vsaj en mali del tvojih, da jih ne bi rabila metati čez ramo :))))). Tako, sedaj pa na delo veselo. marjanca marjanca45

tigrolina  

član od: 26.5.2004

sporočila: 25

20. apr 2006 15:29

mah.. Helena45 kk sem dans.. slabo slabo slabo.. pa to je noro.. sladoled sm pojedla.. pa mešala sem živila.. pa joooj.. 2.dan je .. pa nič od mene.. nevem kk naj se prepričam.. oziroma kaj naj.. da ne bom kr pozabla da jem na tak način in da mi ne bo tk hitr padla volja/motivacija.. hjoooj sem slabo.. :( Sporočilo je spremenil(a) tigrolina dne 20. apr 2006 15:41:26

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

20. apr 2006 17:05

Hojla! Uh,kako sem jezna!Ravno sem se spravila na vrt,da bi kaj vsjala,evo ti ga,že se vlije dež!Ma,kot zakleto.Jaz pa že komaj čakam na domačo zelenjavco,pa kar naprej dežuje in dežuje in sploh ne pridem zraven. Če ste za čvek,zaradi mene lahko tudi kar jutri,ker grem jaz čisto slučajno jutri v Celje po opravkih. Boste videle,da marjetka cvetka ni čisto nič pridna punca in rabim eno,da mi pošteno ušesa navije!!!!!!! Ja,Helena,se sprehajam,sem bila v nedeljo nazadnje na sprehodu,na mojem ubogem orbiju se pa spet prah nabira. Pa pomaranče mi že pri ušesih ven gledajo.Toliko pomaranč kot letos,za veliko noč še nisem dobila.Ej,jaz ne vem,a ljudje še poznajo kakšno drugo sadje,naprimer jabolka in hruške!No,kakorkoli,vsako jutro torej pridno otepavam pomaranče,potem pa prosto po prešernu(beri sendvičih in čokoladi) Tigrolina,jaz te čisto razumem.Očitno si v podzavesti čisto zadovoljna z svojo postavo in pač ne rabiš nobene diete,ampak ker je pač ločevanje živil moderna zadeva bi seveda tudi ti želela poskusiti,kako to gre,ker pač že skoraj vsi to počnejo in ker si ti želiš biti IN,ja pač moraš iti na ločevalno dieto,pa čeprav samo za en dan,samo da se lahko hvališ okrog,da si na ločevalni...bla,bla,bla...... KER ČE BI SI ZARES ŽELELA SHUJŠATI,TE NEBI VRGLO ŽE DRUGI DAN DIETE,ampak bi vztrajala vsaj en mesec,da bi se pokazal vsaj kakšen rezultat in bi bila na ločevanju ne samo tri mesece,ampak za zeeeeelo,zeeeelo dolgo,kot mnoge tukaj,kajti,ko imamo enkrat višek kilogramov se pač moramo pazit CELO življenje!Tako,punca,zdaj pa dobro premisli,kaj si pravzaprav želiš!? Pa ne jokat tukaj gor,kako ti je hitro padla motivacija in volja,ker men se zdi,da motivacije in volje sploh nimaš! No,kakor koli punce,jaz sem z dieto mal u riti,ampak se mal še trudim,pa saj bo kmalu zmanjkalo teh velikonočnih dobrot.A,se morem pohvalit,da danes še nisem čokolade,ker mi je slabo,ko pomilim nanjo.Menda sem se je pa ja preobjedla in bo za nekaj časa mir z njo. Ma,majte se lepo in ne ga tak srat ko jaz! Saj,zato pa kar naprej dežuje,ker smo take mone limone in se sam seb smilimo zraven pa se sam bašemo. Lep dan vam želi Marjetka cvetka!

tigrolina  

član od: 26.5.2004

sporočila: 25

20. apr 2006 19:25

Marjetka Cvetka.. ja to bo.. res si me zadela.. če človeka ne poznaš ne govori o njemu stvari, ki jih ne veš.. in si nekaj namišljuj po svoje!!! Pa če teb DEŽ nagaja in ti nekdo prinese preveč pomaranč(ker je pač vljuden in prijazen) še ne pomeni, da se spravljaj na druge in ne zdiraj svoje jeze drugam kot pa tja od koder je prišla! In v nadaljno ignoriraj karkoli napišem na tem foromu! Nisem pričakovala takšnega odziva, sploh pa od nekoga k me ne pozna.. Hvala, si me odgnala od tu, da boš srečna, ko bodo pisale joj grešila sem tu pa tam.. ko pa nekdo napiše, da mu je težko začet in da si to želi, je pa že kar takoj suh in hoče bit modern in nevem kaj vse! Tuna,marjanca45,helena45,moki,jankica hvala vsem za dobre vspodbune besede... Res mi velik pomenijo.. Se trudim in trudim, da bom resno začela oziroma, da ne bom več kršila.... samo tu ne bom več tok pisala kaj vse se mi dogaja.. bom recimo samo rezultate čez kakih 14 dni.. če bodo kaj vspodbudni v nadaljno..pa da vas malo pozdravim.. Fajn bodite punce, in držim pesti za vas da vam bo še naprej uspevalo.. Lep pozdav,tigrolina

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti