20. apr 2006 12:44
Zdravo, rožice moje drage !
Končno spet med vami. Torej, hvala bogu, da so prazniki mimo. Saj nisem nič pridelala kilc, samo ne vem, če bi še dolgo zdržala.
Mateja, hvala za recept za potičko. Jaz sem jo naredila samo iz polnozrnate moke in napolnila z orehi. Je zelo smešna, ker se skoraj ne loči testo od orehov, saj je vse bolj temne barve. Je pa dobra in jem jo z dosti lažjo vestjo. Tudi šunko sem zase spekla v polnozrnatem kruhu in je bila super. No, za ostale pa sem pekla potice in vse ostalo "normalno", kar pomeni z belo moko.
Jankica, hren sem ribala s pomočjo Magic bulleta in mi je krasno uspelo, samo kljub temu so "suze lile moje sive oči", saj, vsakič, ko sem odprla posodo z naribanim hrenom, je kar butnilo v mene. Je pa bilo vseeno dosti hitreje in manj hudo, kot če bi to počela ročno.
Tigrolina, tudi, če misliš, si v vsem tem svetu diete 3MD sama, vedi, da nisi sama. Veliko nas je tukaj, ki si pomagamo, ko smo v buli. Vzpodbujamo se, ko nam ne gre, veselimo se, ko nas tehtnica uboga....Ko pa ti bodo krivulje padale, vedi, da vse, kar počneš, počneš zase, za svoje telo, svoje zdravje, svoje boljše počutje in verjemi, da ima vsak, ki preživi te 3 mesece in se na njem še fizično pozna, da ga je manj, krasen občutek, da je premagal samega sebe, svoje skušnjave. Jaz sem z dieto končala pred 1 letom, pa sem se letos januarja odločila, da jo ponovim. Pa ne zato, ker bi pridelala kaj kil. Ne. Sebi sem hotela dokazati, da "imam jajca" iti še enkrat vse skozi in si dokazati, da zmorem in da to ni tak bavbav. Dejansko je treba razčititi v glavi in potem gredo stvari mnogo lažje.
Sem prebrala, da si včeraj začela in prav je tako. Poslušaj samo sebe in ne drugih ter vztrajaj. Dokaži si, da zmoreš in boš videla, kakšna "krila" boš dobila. Glede na to, pa, da tako rada "migaš", bodo uspehi še toliko boljši.
Helenca moja draga, pa ti imaš res smolo, čeprav je pa res, da že toliko časa laufaš, da si po moje razdražila že vse pse tam okoli :)))) Hecam se, ker vem, kako je to hudo in kako te tak cucek lahko prestraši. Samo saj vemo, da si borka in to si dokazala danes, ko si spet začela. Tistega lastnika pa naslednjič ti tako oblajaj nazaj, kot je on tebe. Jaz bi ga prijavila, še posebej, ker je bil tak pujs neprijazen. No, glede moje udeležbe na teku v LJ si bila res malo prehitra. Koleno mi zadnje čase zelo nagaja, tako, da imam probleme pri mojih 72-ih stopnicah. Ampak, če jutri naredim ta trapasti izpit, bom v soboto šla tečt mojih 5 km, pa da vidim, kaj bo.
Encijan, pa ti si ta prava, ej..... Glodam jabolka, ti pa meni tak sadni kruh. Pa če to ni mučenje poštenih državljanov :)))) Zezam se. Če je vsaj pol tako dober, kot je lep, potem pa bi ga kar z ekrana malo vzela. Glede psov na tej "moji" progi do sedaj še nisem imela bližnjega srečanja oz,. so vedno lastniki kje blizu. Tekanje po asfaltu je najslabše, kar lahko človek naredi za hrbtenico in sklepe, so mi povedali v Valdoltri, ko sem jih vprašala, če lahko tekam. Zato je ta "moja" proga ob Dravinji po travi in zemlji pravi balzam zame.
Riba ribica, revica z bolečim kolenom. Malo mu le daj predaha, da se pocajta. Saj veš, nobena stvar na silo ni dobra. Saj kolo te bo počakalo, brez skrbi. Ni pa fajn, če človeka kaj boli, vem.
Zase se sploh ne spomnim, kdaj sem bila nazadnje brez bolečin. Kot da sem se navadila nanje, čeprav je včasih tako hudo, da se ponoči zbudim ( revmatoidni artritis).
Celjanke, zdaj pa bo čas za en čvek, kaj pravite ? Komaj čakam, da vas vidim in stisnem na moja shujšana prsa (beri joške v sledovih - Marjetka cvetka, kaj bi dala za vsaj en mali del tvojih, da jih ne bi rabila metati čez ramo :))))).
Tako, sedaj pa na delo veselo.
marjanca
marjanca45