20. apr 2006 8:08
Helena, tale tvoja dogodivščina s psi pa res ni bila prijetna. Vidiš, tudi mene je tega strah! Ampak sem vendarle začela nabirati kondicijo za naš junijski tek, par dni nazaj s 45 minut hoje in teka po planu, zdaj pa 2-krat po 45 oz. 65 minut na orbitreku. Ker sem 1 mesec precej zabušavala glede rekreacije, sem sklenila, da bom prvi teden raje začela z orbitrekom, ker se mi zdi, da hitreje pridobim kondicijo in tudi zdržim dalj časa, občasno pa bom vključila tudi kako kombinacijo hoje in teka, morda spet danes. Potem pa zares in redno ven, vsaj 3-krat na teden. Me pa še vedno matra, kje naj tečem. Zadnjič sem šla okoli mesta po asfaltu, pa so me na koncu boleli gležnji, kar ni najboljše, bom res morda spet preizkusila Marjančino pot ob Dravinji, samo moram - tako kot Helena - premagati strah pred psi. Morda pa bi si morala tudi jaz nabaviti sprej!?
Marjanca in Helena, ko bom nabrala nekaj kondicije, se vama z veseljem pridružim na kakšnem skupnem treningu, recimo enkrat sredi maja, če bosta za to. Helena, se boš pripeljala v Konjice enkrat? Mislim, da je Marjanca mislila, da bi preizkusile njeno travnato progo, ki je res balzam za sklepe... A sem prav razumela, Marjanca?
O prehrani je bolje, da ne govorim, saj sem si med prazniki privoščila kakšno nepravilno kombinacijo preveč in še zdaj zbijam pridobljene kg. Teža mi je spet zanihala navzgor in sem kar slabe volje glede tega. Ampak se ne dam! Potico in sadni kruh smo pojedli, tako da je sladkih skušnjav konec. Moram pa povedati, da mi je moja polnozrnata potička lepo uspela, le razmerje med namazom in testom me je malo neslo, bom naslednjič popravila. Skratka, bila je dobra, čeprav na lepotnem tekmovanju ne bi zmagala. Še bolje kot potička pa mi je uspel kvašeni sadni kruh (iz baze), ki sem ga pekla prvič, jedla pa sem ga že večkrat na planinskih pohodih in me je zamikalo, da ga še sama poskusim speči. Takole pa je izgledal. Mmmmmmm, kako je bil dober, rahel, pa dišal je tudi lepo.
Potičko pa bom vključila v naš album, ko bom imela čas, bom dodala album Praznične dobrote, pa naj še katera doda kakšno slikco...
L.p. Encijan