Ločevanje živil 90. dni - 5. del

Nena-morje  

član od: 21.12.2005

sporočila: 1110

5. feb 2006 10:24

Janadr, prav zavidam vam ta Primoz!Tukaj, kjer zivim je najvisji "hrib" visok 300 m.....Kot dolgoletni planinarki, mi pridejo prav solze na oci.... Jaz sem, seveda, vceraj gresila....ves dan sem bila pridna na sadju, zvecer, ob 22. uri, pa sem pojedla pol vrecke slanih palck in pest orehov Danes imam za kosilo na pari kuhano ribo in kitajsko zelje z rukulo v solati, za vecerjo pa omleto iz jajck,gobic in sojinih kalckov. Prijeten nedeljski dan vsem skupaj! Nena Nena-morje

Maja Zoja  

član od: 17.10.2005

sporočila: 7

5. feb 2006 11:02

Jap, tudi jaz sem včeraj grešila na sadni dan...Oče je šel namreč na koline in ker skupaj hujšama, sem tudi jaz grešila...šele zvečer me je premamil sendvič in sem si ga naredila. Me pa zelo čudi, da se ni pokazal na tehnici :) Danes pa moje dolgo pričakovane ribe... Njamsika... Maja Zoja

MissLady  

član od: 1.7.2005

sporočila: 811

5. feb 2006 18:22

Pozdravljene! Jaz sem danes na škrobnem dnevu. Za kosilo sem naredial krompirjevo musako (iz Rinine knjige) in bilo je dobesedno ZA BRUHAT Potem sva se zaradi tega še z možem skregala (ker nisem hotla jest) in je vse skupaj romalo v smeti. Je katera že delala to musako? Jaz sem šla čisto po receptu - plast kuhanega krompirja, plast kuhane leče, nariban korenček in plast pelatov. Tako sem naredila 2 plasti. Sproti sem posipala z začimbno mešanico za pico, pa tudi solila malo vsako plast. Nakoncu sem zalila z 1 dcl jušne osnove in pekla malo več kot pol ure. Sliši se dobro - ampak končni izdelek je bil polomija. No tako da sem danes kosilo kar izpustila. Za večerjo si bom verjetno skuhala rjavi riž in zeleno solato. MissLady

marja  

član od: 10.11.2005

sporočila: 229

5. feb 2006 19:24

Halooooo!!!!! Kje ste pa danes vse? Ali vas je sonček potegnil ven. Večkrat sem že prišla na to stran pa zelo malo napisanega. Mogoče se boste sedaj na večer bolj razpisale. Pozdrav! marja Ps.: Tudi jaz sem že poizkusila krompirjevo musako in tudi meni ni bila nič kaj všeč. No samo probati pa ni greh. Bomo pa za drugič vedele. Sporočilo je spremenil(a) marja dne 05. feb 2006 19:27:33

tejčica  

član od: 7.2.2005

sporočila: 457

5. feb 2006 22:14

Pozdravljene punce! Popoldan sem prišla z Gorenjske, zvečer pa smo šli z malo še v cirkus in za nami je res lep vikend. Moram reči, da sem po dolgem času danes spet prav uživala na snegu. Še mala se je letos končno upala usesti na sanke in je tudi uživala. Bi kar hitro vse ponovila. Zadovoljna pa sem tudi s svojo vztrajnostjo, saj sem bila cel vikend zelo pridna. Tudi v petek, ko sem bila zaradi večernega praznovanja do takrat na sadju, nisem pretiravala s hrano, tako da me tehtnica v torek ne bi smela kaznovati. Včeraj ko je bil sadni dan, sem pojedla 1 jabolko, 2 banani in 1 hruško. Sploh nisem imela časa jesti. Tudi danes sem bila pridna, predvsem pa sem uživala ob beli kavi. Za kosilo sem jedla mesno štruco in radič, za večerjo pa spet mesno štruco in zraven rdečo peso. Skratka, za mano je super vikend, v vseh pogledih. Jutri pa veselo na delo...zvečer pa na sladko! Nočko! tejčica

claudia12  

član od: 29.8.2005

sporočila: 221

6. feb 2006 8:33

Dobro jutro punce. Kje pa ste vse danes? Ste zaspale? Kot berem ste bile na Primožu, prihodnjič se vam z veseljem pridružim, samo če se boste ene par dni prej zmenile, da najdem varstvo za ta mali. Tudi mi smo bili včeraj pridni in smo si privoščili sprehod na Dobeno, sicer je precej manj kot Primož, ampak je dobro delo, edino veter je malo pihal. Kako pa kaj naša dieta? Jaz se je držim samo se mi zdi, da od vodnega dne naprej ni šlo nič dol imam ves čas občutek, da sem napihnjena. Danes imamo Š, jaz bom jedla fižolovo solato, zvečer pa mogoče joto. Kaj pa ve? Tejcica tebi pa čestitke, ker si tako pridna in vztrajna! claudia12

tejčica  

član od: 7.2.2005

sporočila: 457

6. feb 2006 9:16

Claudia12, tudi jaz imam od vodnega dne naprej občutek napihnjenosti. Prebava se mi je pa čisto ustavila (pa komaj sem jo spravila vred), kljub temu da pijem kavo (me običajno požene). Včeraj sem jedla za zajtrk suhe marelice in ni bilo nobenega učinka. Upam da mi danes pomagajo suhe slive, ki sem jih ravnokar zmazala. Sem pa dobila nasvet, da naj poskusim še s kivijem na tešče, da tudi ta požene. No, če danes ne bodo pomagale slive, bom jutri poskusila s kivijem. Upam da čimprej spravim ta "mehanizem" v pogon!!! Ker sem bila ta teden pridna komaj čakam da jutri stopim na vago, čeprav me je pa malo strah ravno zaradi ustavljene prebave. Bomo videli kaj bo jutri. ali . V vsakem primeru bom pridna še naprej. Enkrat se bo že premaknilo. tejčica

cukrck  

član od: 11.7.2005

sporočila: 9

6. feb 2006 10:22

Pozdravljene! Sicer sem se vam poskusila pridružiti že januarja, pa ni šlo. Kot ste mnoge že napisale - ni bilo klika v glavi oz. ne dovolj trdne volje. Z 2.2. sem ponovno začela, prvi štirje dnevi brez grehov! Tejčica, tisto o kiviju na tešče pa drži, vsaj pri meni. Zjutraj si ponavadi s paličnim mešalnikom zmiksam dva kivija, malo mlačne vode in nekaj kapljic limoninega soka. Poleg tega, da je napitek prava vitaminska bomba, meni tudi uravna prebavo. Uspešen in prijeten dan vsem cukrck

-pika  

član od: 25.2.2005

sporočila: 399

6. feb 2006 13:12

haj Vikend je bil zelo pester zato se javljam šele danes. Vodni sobotni dan je uspel.Moji sledeči rezultati po enem mesecu niso preveč razburljivi. V kilogramih mi je šlo -2,5kg,v centrimetrih pa približno povsod 2 cm tako ,da sem glede grešnih dni ki so bili prisotni kar zadovoljna. Najbolj me jezi kadar grešim mi je potem žal,ampak to je prepozno ,saj vem upam ,da bo v drugem mesecu bolje.Samo da preživim tale vikend ker grem v Čatež sem si zaobljubila ,da se poboljšam. Bliža se pomlad ,kjer bomo odvrgli bunde plašče tako da bo vse bolj lahkotno.Tega se zelo veselim,ker zimo in povrhu še ta mraz že pošteno sovražim. Danes imam škrob in bo na jedilniku riž+solata. Lep sončen pozdrav

cukrck  

član od: 11.7.2005

sporočila: 9

6. feb 2006 15:11

Ponovno pozdravljene! Čeprav je danes na forumu zatišje, upam, da se bo našla katera, ki mi bo pomagala pri tem vprašanju. Namreč za naslednja živila ne vem, kam naj jih uvrstim - med škrobna ali OH: - kus kus - kaše (pirina, ajdova, prosena) - pšenični in koruzni zdrob Že v naprej hvala za morebitne odgovore LP cukrck

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti