Ločevanje živil 90. dni - 5. del

jankica  

član od: 12.10.2005

sporočila: 856

7. feb 2006 9:12

Barbka, lepo pozdravljena v naši druščini! Naj te nič ne skrbi, važno je, da imaš VOLJO. Naj te zajtrki ne skrbijo. Želodček si zapolni še z vodo, kavo in čaji, potem pa ponovno sadje za malico. Če imaš bolj pozno kosilo, imaš lahko še en obrok sadja. Vsaj jaz sem tako prakticirala med tednom, pa sem tudi shujšala 15 kg. Na sadne dni pa si lahko privoščiš razne oreščke (brez olja in soli), kompot brez dodanega sladkorja ali pa sveže iztisnjeni sok. jankica

Encijan  

član od: 11.5.2004

sporočila: 399

7. feb 2006 9:44

Barbka, sadja lahko poješ več, sploh na začetku, sčasoma potem vidiš, da ga ne rabiš več toliko. Če so mandarine majhne, jih lahko poješ tudi 6 ali 8, vsaj jaz sem jih, pa tudi kivije pojem recimo 4, pač glede na velikost sadja. Če imaš kosilo ob 12-ih, potem imaš "pravico" še do ene sadne malice, če pa ga imaš še kasneje, pa ti pripada še ena, tako da hude lakote dopoldne ne bi smelo biti. Pečenega ali kuhanega sadja pa tudi jaz ne maram, tako da jem pač mono obroke svežega sadja čez cel dan, poskušam za vsak obrok imeti drugo vrsto sadja. To rundo pa si za večerjo ali pozno kosilo skoraj redno pripravim sadno kašo iz mešanega sadja in to jem z žlico, se mi zdi, da tako lahko jem bolj počasi in z užitkom. V izziv mi je iskanje najljubših kombinacij, zdajle v tem mrazu mi najbolj paše banana s kiviji, poleti pa sem uživala v banani z jagodami, ampak bom še eksperimentirala, včerajšnja kombinacija banana + jabolka ni bila najbolj okusna, ampak so bila neka stara jabolka. Tako da, nič bat, za probo poskušaj kak dan svoj klasični zajtrk zamenjati s sadnim dopoldnevom, pa malo pokukaj na tehtnico, mislim, da bi se moralo hitro (vsaj malo) poznati. Encijan

*barbka*  

član od: 6.2.2006

sporočila: 2

7. feb 2006 10:53

Najlepša hvala vsem za lepe besede, mislim da bom kmalu začela, točnega datuma pa še ne vem. LP *barbka*

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

7. feb 2006 15:26

Hojla! Da se še jaz malo vrinem v to zatišje! Barbka,kar pogumno,nič čakat,hitro srečko kupit!Preden ti volja splahni.Vse ostalo pa so ti že punce napisale,zdaj pa le pogumno.Kaj pa je tri mesece,to mine mimogrede. Sem se pa spomnila,da bi lahko puncam,ki so na dieti od začetka januarja in se kar pogosto javljajo na forum,že lahko posredovali gesla za vstop v naš album.Torej,če še katera nima gesel,naj mi javi na zasebno pošto-velja torej za tiste,ki so na forumu in dieti od začetka januarja in se pogosto javljajo. Sladek dan vam želim! Lep dan vam želi Marjetka cvetka!

LANES  

član od: 22.8.2005

sporočila: 159

7. feb 2006 16:24

Hojla, le kratek pozdrav. Imam gužvo in nimam veliko časa. Težo pridno vzdržujem, še kar ločujem. Odločila sem se za sadni dan na prazne lune, vodni na polno, zelenjavne pa ba bom imela na krajce. Vse ostale dneve pa po želji. Poskušala bom zmanjšati obroke, mogoče si bom včasih privoščila tudi kakšen zajtrk, ampak brez grešnih kombinacij. Takole o mojih načrtih prehranjevanja. Do zdaj mi je uspelo obdržati pridobljeno težo. Vidim, da ste tudi ve zelo pridne. Le tako naprej. Imejte se skrajno lepo. LANES

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

7. feb 2006 18:40

Pozdravljena Lanes!Čestitam,da ti uspeva držat težo.Za to je potrebna že kar ena mala znanost. Lep dan vam želi Marjetka cvetka!

tejčica  

član od: 7.2.2005

sporočila: 457

7. feb 2006 19:26

Pozdravljene punce! Za mano je nooooor dan! Kljub temu pa sem se odločila, da si pripravim domačo sladico. Pecivo na suho je že v pečici, jaz pa pridno čakam in čakam in čakam da pečica zapiska in se začnem sladkati. Za kosilo sem si na hitro pripravila špinačne rezance s česnom na olivnem olju. Je hitro in zeloooo dobro. Kot pa sem pričakovala, sem imela potem zaradi česna glavobol. Tako ga imam rada, pa take težave mi povzroča. No ja, vsake toliko si ga le privoščim in potem malo potrpim. Grem še naprej čakat pečico! tejčica

luna1  

član od: 6.11.2005

sporočila: 113

7. feb 2006 20:11

ČAO,jaz pa sem danes za kosilo en kos pice,za večerjo pa 2 banani,ker mi danes na žalost ne paše jest nič drugega,ker imam že od včeraj prebavne motnje in krče v trebuhu.Me ful zvija,ampak se bom vsaj spucala.K sreči sem jutri frejin bom cel dan lahko doma,pa tud hči je bolna že od sobote.Sem si za jutri kupila same vitamine. luna1

tuna  

član od: 17.6.2005

sporočila: 437

7. feb 2006 21:10

Pozdravljene, se vam na hitro javim. Nekaj experimentiram z neko dieto,vam javim čez 14 dni, kakšni bodo rezultati. Lepo preživite kulturni dan, pa ne ga preveč pit. Čao... tuna

tatjanca  

član od: 12.1.2005

sporočila: 62

7. feb 2006 23:06

Mene pa nekaj zanima glede topinamburja - baje se ga lahko je na OH (prosim popravite me če se motim) dan ampak nimam pojma kako se ga pripravi. Bi bila zelo vesela, če bi mi kdo pojasnil pripravo te zelenjave. Drugače sem pa na 23 dnevu diete in kakšnih opaznih rezultatov ni, bomo vidl kako bo šlo vnaprej.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti