7. feb 2006 9:44
Barbka, sadja lahko poješ več, sploh na začetku, sčasoma potem vidiš, da ga ne rabiš več toliko. Če so mandarine majhne, jih lahko poješ tudi 6 ali 8, vsaj jaz sem jih, pa tudi kivije pojem recimo 4, pač glede na velikost sadja. Če imaš kosilo ob 12-ih, potem imaš "pravico" še do ene sadne malice, če pa ga imaš še kasneje, pa ti pripada še ena, tako da hude lakote dopoldne ne bi smelo biti.
Pečenega ali kuhanega sadja pa tudi jaz ne maram, tako da jem pač mono obroke svežega sadja čez cel dan, poskušam za vsak obrok imeti drugo vrsto sadja. To rundo pa si za večerjo ali pozno kosilo skoraj redno pripravim sadno kašo iz mešanega sadja in to jem z žlico, se mi zdi, da tako lahko jem bolj počasi in z užitkom. V izziv mi je iskanje najljubših kombinacij, zdajle v tem mrazu mi najbolj paše banana s kiviji, poleti pa sem uživala v banani z jagodami, ampak bom še eksperimentirala, včerajšnja kombinacija banana + jabolka ni bila najbolj okusna, ampak so bila neka stara jabolka.
Tako da, nič bat, za probo poskušaj kak dan svoj klasični zajtrk zamenjati s sadnim dopoldnevom, pa malo pokukaj na tehtnico, mislim, da bi se moralo hitro (vsaj malo) poznati.
Encijan