Ločevanje živil 90. dni - 5. del

Encijan  

član od: 11.5.2004

sporočila: 399

3. feb 2006 8:03

Dobro jutro, drage moje! Jaz sem danes na sadju in grem po mojem novem planu naprej. So far so good! Včeraj sem bila na OH in sem si za kosilo privoščila graham špagete s paradižnikovo omako in bučkami, zraven pa še hrustljavo solato. Za naslednji OH dan pa namesto bučk planiram sveže šampinjone. Njami! Sem jih v nedeljo pripravila k piščančjemu žuru , ki je najbrž precej prispeval k hitremu dvigu kg prejšnji vikend, in se mi je zdelo, da bi fajn pasale tudi k testeninam. No, pa tudi marsikatera od vas to prakticira, tako da moram res probat. Danes torej sadje, se ga po včerajšnjem sladkem dnevu že prav veselim. Za večerjo sem morda pojedla malo preveč sladkega, ampak se je čez teden toliko nabralo, saj sem zbirala pecivo vse od nedelje naprej (košček od tašče, pa 2 od mame...), ampak sem bila pa karakter in me vmes ni premamilo, čeprav se je moj dragi sladkal z njim. Zvečer sem se kljub vsemu dobro počutila, saj pretiravala vseeno nisem. Vesela sem tudi, da mi rata upoštevat čas med obroki, kar mi je bila glavna težava v času vzdrževanja. Marjetka Cvetka, upoštevam tvoj nasvet in raje pišem, kako mi gre, kot pa da bi se potuhnila, ker mi potem kakšna vaša reakcija vzbudi nov zagon, pa zato tudi raje ne grešim, da se mi potem ni treba s pepelom posipavat. Hvala, punce! Marina 45, me veseli, da sem te vzpodbudila k vadbi na orbiju. Včeraj 15 minut, danes pa 20 (tudi 16 bo OK), ali pa jutri mogoče. Jaz sem ga včeraj spustila (priporočljiva je menda vadba vsak drugi dan, da se ima telo čas regenerirati - morebitne poškodovane celice itd.), ampak sva zmenjena za danes zvečer in najbrž mi ne bo dal miru tudi čez vikend. Tiste, ki se menite za Primoža, kaj pa pravite na to, če bi še malo podaljšale do Velike planine? Jaz si tako želim tja gor, ima planina pozimi en poseben čar, čeprav je meni pozimii lepša pot pod gondolo čez planino Dol in Konjščico. Encijan

smrketa  

član od: 21.3.2005

sporočila: 261

3. feb 2006 8:09

Lep pozdrav! Večkrat zasledim, da omenite, da greste pobrskat po vaših receptih. so kje na netu? Lahko prosim za link? Hvala! smrketa

tejčica  

član od: 7.2.2005

sporočila: 457

3. feb 2006 9:14

Danes še ne vem kakšen bo moj jedilnik. Zvečer imamo praznovanje okroglega rojstnega dneva in ne bo ravno primerno, da kaj kompliciram glede hrane. Sem razmišljala, da bi bila do večera na sadju in bi potem tam jedla kar pač bo. Kaj mislite? tejčica

Nena-morje  

član od: 21.12.2005

sporočila: 1110

3. feb 2006 9:22

Dobro jutro! Moram vam povedati, da po izgubljenih cca 4 kg, moje kaubojke kar nekam "visijo" na meni!Ker sem se pred dieto tudi natancno zmerila, sem danes preverila, ce so res kaksni rezultati.Nisem mogla verjeti svojim ocem, zato sem se dragega poklicala, da gleda!V pasu, prish in bokih imam manj 6 cm, okrog bedr pa 5, to pomeni, da se je v enem mesecu stevilka moje obleke zmanjsala za eno stevilko! Ni slabo, ne? Danes imam za kosilo durum peresnike s polivko iz paradiznika, cesna in oliv ter endivija solato, za vecerjo pa ze pripravljam vse potrebno, da specem londonske rezine. Lep pozdrav vsem skupaj in veliko uspeha vam zeli Nena Nena-morje

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

3. feb 2006 10:46

Hojla! Tudi jaz danes pečem pecivo.Za kosilo bom pa vodne vlivance. Smrketa,kulinarika je ena sama velikanska zbirka receptov.Najdeš jih v bazi receptov in na raznoraznih forumih.In kar nekaj je vmes tudi 3MD-jevskih. Jaz delam kokoseve rezine: http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=5573 Videti je zelo okusno. Jaz sem pa včeraj gonila orbija celih petindvajset minut.Ga pa tudi gonim vsak drugi dan. Mejte se lepo punce in le tako naprej! Lep dan vam želi Marjetka cvetka!

Kalinka  

član od: 29.1.2006

sporočila: 15

3. feb 2006 12:00

Pozdravljene, jaz imam danes sadni dan, je pa tudi tocno en teden, kar sem na dieti. Ampak se pred dieto nisem ic stehtala, tako da ne vem, ali sem v prvem tednu kaj izgubila ali ne. Se mi pa zdi, da je trebuh kar manjsi. Sicer pa nimam za izgubiti prav ogromno, kaksnih sest do sedem kilogramov bi mi pa prav prislo. Aja, stehtala se nisem, ker, v stanovanju nimam vec tehtnice, sem jo pred casom vrgla proc, ker je narobe kazala, nove si pa se nisem kupila. Moram, se danes. Sicer sem pa vceraj, ko sem imela OH dan hotela speci pico z zelenjavo, svojemu dragemu pampac se s sunko in sirom, apak ne vem, se mi zdi, da bom tudi pečico morala novo kupit, ker je testo ostalo surovo. Potem sem bila zelo slabe volje in lacna in se izpit mi ni sel, tako da sem sla akr ven na en kos pice, in to s sirom in sunko. Slab dan, kaj ceš. pride tako. Moram povedat, da trebušnjake delam pridno in sem v sredo celo šla že tečt. Super sem se počutila. Lep pozdrav, Kalinka

MissLady  

član od: 1.7.2005

sporočila: 811

3. feb 2006 16:03

Pozdravljene! Tudi jaz imam danes sadni dan, vendar sem do sedaj pila samo vodo (pomanjkanje časa pač). Sedaj pa šibam domov in si bom naredila pečena jabolka z banano (recept od Marjetke cvetke). MissLady

tejčica  

član od: 7.2.2005

sporočila: 457

3. feb 2006 17:05

Pozdravljene punce! Danes letam okrog kot zmešana, tako da mi sploh ni težko biti na sadju. Ja, sem se potem kar odločila za sadje do večerne fešte. Potem pa z malo šibava k mojim na Gorenjsko. Letos prvič! Običajno gremo gor vsak drug vikend, letos pa se je vse zarotilo proti nam. Zadnjič smo bili gor za božič, potem pa sem jaz zbolela, nato še mala in že je tu november. Uživajte čez vikend, jaz pa se vam spet oglasim v nedeljo zvečer. Pozdravček! tejčica

Maja Zoja  

član od: 17.10.2005

sporočila: 7

3. feb 2006 17:23

Oj sotrpinke! Danes imam OH dan in sem naredila super kosilo, namig: omaka iz gobic, korenčka, bučke in še kaj bi se našlo...Zdaj pa že komaj čakam na večerno sladico. Čeprav imam za priznat en greh: sama se te diete ne držim do potankosti, vsaj glede pitja ne. V gostilni spijem tudi kak juice z vodo ali kavico z mlekom in čisto brez slabe vesti, saj se kg vseeno topijo, sicer pa same vode ne morem redno piti, ker imam en čuden problem-voda me ne odžeja. Tako, da če je res velika kriza si naredim tudi limonado, vendar pazim koliko sladkorja dam vanjo. Drugače pa tretji teden in 4 kg manj. Zelo vesela!!! Gremo naprej! Maja Zoja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti