12. jan 2006 16:07
Živjo!
Tatjanca najbolje bi bilo, da bi si prebrala knjigico, ki jo je izdala Rina.
Našla jo boš v vsaki trafiki.
Naj bo še tokrat, citiram iz knjige:
Osnovno načelo diete je: če želite močno shujšati, jejte vse dni v glavnem kuhano in dušeno hrano, odpovejte se kruhu, zmanjšujte količino sadja.
če želite da so jedi okusnejše, polnejše,..., pečene, pa bo izguba kilogramov manjša. Torej količina in priprava hrane sta odvisni od tega, za koliko želite shujšat. Manj ko boste pojedli več boste shujšali. Če ste se odločili da boste shujšali za manj kg, prav. Toda urnika in pravilne kombinacije ne smete spreminjati, lahko pojeste le malo več.
Umetnost si že sama ugotovila, dnevov se ne sme menjati med sabo torej B, Š OH , Sadje. Upoštevati je treba razmik med obroki in zadnji obrok do 20:00.
Vsako jutro je sadni zajtrk. Kosilo je v sklopu dneva (B, Š OH, Sadje), za večerjo polovico kosila.
To je to!
In še nekaj, sadja ni dovoljeno mešati znotraj enega obroka. Torej jabolko ali dve in nič drugaga, za en obrok...
Sadni, zelenjavni sok je enak enemu obroku.
Glede kruha, sama ga nisem jadla, ker mi ni bilo logike, ločevat in potem zraven beljakovin jesti kruh.
Kruh je dovoljen na B in Š dan pri kosilu. Seveda polnozrnati in le 1 šnito!!!
Malo pazi, kaj prodajajo v trgovini pod polnozrnati kruh, navadno kruhki vsebujejo več bele kot črne ali polnozrnate moke,... Sama kupujem tistega pakiranega, ki je res narezan na rezine, tako da ena takšna res nebi verjetno nevem koliko vplivala na končni izid.
Bom videla, kako bo ta krog, mogoče si ga bom tudi sam v tem krogu večkrat privoščila....
Čeprav me je že izučilo, da vsaka stvar, malo po malo, in še malo tistega, na koncu le vpliva na izgubo kg. Predvsem "nevtralna živila" ala kisla smetana,... žličko v omako, itd... Vse na koncu ni tako nedolžno kot se sliši.
Manim, da se sploh v prvo res splača potruditi z doslednostjo in upoštevanjem navodil, ker je izguba prvič in v prvem mesecu res največaja.
Vendar je vse v tvojih rokah, vse je odvisno od tvojih želja in temu primerne bodo verjetno tudi tvoje odločitve.
Lahko ti povem še to, da jih je veliko na forumu, ki so jedli kruh, seveda ne bel in so pravtako shujšali. Sama nisem želela potem tistega občutka dvomov, kako bi bilo če bi upoštevala to in ono, zato sem upoštevala vse skrajnosti pravil, kot pijanec plota.
To je na kratko.
Drugače pa preberi malo ta forum in še vse starejše ( na prvi strani tega imaš linke na starejše strani), verjamem da je informacij več kot preveč, tam imaš tudi linke na stran za navodili diete,...
Uspešen začetek. Tudi jaz verjetno začnem bolj strogo v ponedeljek z B dnevom
Vam pa moram povedati, da sem danes na B za kosilo sem imela Špinačo in jajce, in veliko VODE. Ker nisem mogla čakat do ponedeljka, tako se počutim in danes je D dan, čeprav vem da imam v soboto še praznovanje. Se tolažim, da je ravno pravi dan v soboto imam OH. he, he,....
Lep dan.
Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.