Ločevanje živil 90. dni - 5. del

DUŠANKA  

član od: 12.7.2005

sporočila: 2039

27. dec 2005 11:57

Zdravo! Pri nas sneži kot za stavo, jaz pa prav tako grešim 100 na uro. Joj, joj, kaj bo iz tega. Morala bi imeti sadni dan, pa sta prišli prijateljici na kavo, ponudila sem jima piškote (domače) in seveda družno z njimi jedla, saj ni, da bi mislile, da sem jima kaj podtaknila. Pa tako trdno sem se odločila, da ne bo greha danes - in že spet sem podlegla skušnjavi. Vidim, da ne bo druge, da lepo 3.1. zopet z vami kar še eno rundo, ne bo nič škodilo. Prosim, okregajte me - včasih to kaj pomaga! Bodite ve večji karakter, kot sem jaz! Dušanka Sporočilo je spremenil(a) DUŠANKA dne 27. dec 2005 11:57:57

tuna  

član od: 17.6.2005

sporočila: 437

27. dec 2005 12:16

Lisička jaz vzhajam brez peke piškotov... DUŠANKA...kaj je zdaj to...piškotke takoj iz rok.... LP tuna

HEMA  

član od: 2.3.2004

sporočila: 505

27. dec 2005 12:32

Zdravo!! Evo mene ponovno v elementu, me je pa kar malo zmatrala tale prebavna zmešnjava. Mož pa še vedno leži in še vedno hodi na wc. Mu kuham samo zdravo (upam) hrano. Bi vas prosila če mi poveste kaj je dobro za prebavo uredit, ( ima drisko), vem da nič mleka in mlečnih zadev, nič maščobe, nič sladkarij. Vidim da je med nami spet nekaj novih- starih. Dobrodošle!! Marjetka cvetka, ti si pa faca, res te rada berem ker si tako pozitivna. A veš koliko krat rabim točno to kar narediš ti. Ne tistega "ja saj bo bolje --bla bla blaja" Ampak to ko roeš " punca dosti je, zberi se, če ne...." HVALA TI!! Je pa tale čas tak da se da grešit. Hrane, pijače na pretek. Tu je meni zelo veliko prihranjeno, ker ne praznujem praznikov, ( pa nebi tu razlagala zakaj) Sem pa tudi jaz napekla precej piškotov in sem jih morala kar hitro skriti pred SABO. Diete se pa bolj ali manj uspešno držim še naprej. Samo imam danes OH in bom najbrž popoldne " poiskala" tisto škatlo z Dišavnimi piškoti. Ja vidim, tudi ti Tuna vidiš kaj rabimo: Konkretno brco v tazadnjo!!! Lepo se imejte! hema Sporočilo je spremenil(a) HEMA dne 27. dec 2005 12:34:52

tuna  

27. dec 2005 12:40

Hema za prebavo - riž na vodi kuhan, pržgana juha brez maščobe, prestano naribano jabolko, prepečenec......pa mislim da je to vse.... Pravijo pa da uspešno zapirajo bobi palčke in coca-cola...ampak jaz tega še nisem poizkusla... Veš kaj Hema vem da so takšne prebavne motnje kar huda nadlega ampak jaz se jih prav nič ne bi branila....ha,ha,ha.... lp tuna

HEMA  

27. dec 2005 12:54

Hej Tuna hvala ti. A mi prosim poveš kako se naredi prežgana juha brez maščobe. Ko sem mu omenila riž je rekel da odpade, jabolko bo pa jedel. Je zbirčen, ni kaj. lp hema

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

27. dec 2005 12:59

Hojla! Uh,Hema,ne me hvalit,mi bo špeh zrastel! Zoper prebavne težave pa priporočam pire iz krompirja in korenja,pa telečji "ajmohc",pripravljen z čimmanj maščob. Bobi palčke in kokakola se obneseta!Vendar to ni hrana za dlje časa. Ja,punce,danes teden pa se gre zares! Vesele praznike in srečno Novo leto vam želi Marjetka cvetka

tuna  

27. dec 2005 13:29

Marjetka jaz imam danes prvi očiščevalni dan, sem tok zafilana, da mi niti čreve ne delujejo več. Sem pojedla pol manga , pa pol ananasa, pa eno pomarančo, doma pa me čaka kislo zelje...upam da bom preživela današnji dan. Lp tuna

tuna  

27. dec 2005 13:32

Hema pržganka - moko malo popražiš brez olja, samo v posodi in zaliješ, dodaš začimbe, malo vegete...pa mislim da je to to...lahko pa jo narediš tudi iz grisa..... Notri pa si naj nadrobi prepečenec....Dobro je tudi če kapneš notri malo kisa, ampak mislim da zanj to ne bo ravno dobro..... Poskusita bobi palčke in coca colo, saj ne na dolgi rok...en paketek pa kozarec koka cole, pa bosta videla kaj bo.... Lp tuna

HEMA  

27. dec 2005 13:48

Hvala obema. Tuna, sej znam naredit prežganko samo nisem vedela kako bi jo naredila brez masti oz. olja. Zdaj vem. Hvala. Še najbolj se mu je zasmejalo ko sem mu omenila kokakolo in palčke in to tudi že sprobava, sicer pa itak skoz jamra da je predebel. Joj, kok sem hudobna. Čakam na piškotke.........čakam.... hema

lisička  

član od: 21.7.2003

sporočila: 588

27. dec 2005 14:00

Coca cola in bobi palčke "špilajo". Mi smo to sprobali na morju, ko je imel sin probleme s prebavo. Hema, saj je bil možek zdaj na dieti, ko je imel abonma na WC-ju. Gobica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti