Ločevanje živil 90. dni - 5. del

korenzu  

član od: 5.11.2005

sporočila: 146

26. dec 2005 12:17

Lep pozdrav vsem! Božič preživela kot opažam večina izmed vas z velikoooo grehi. No ja niti na tehtnico ne bom stopila da mi ne bo zbilo morale! Bom dva dni malo bolj pridna, upam! Včeraj je bilo treba poizkusiti potičko, pa pečenko, pa kekse. Sem imela vse dni v enem ha ha ha. Edino sadje sem skoraj izpustila. Bom nadoknadila obljubim! Marjetka Cvetka mene ne računaj za januarja ker sem končala konec novembra. Odločila sem se da ponovni krog pričnem septembra 2006. Do takrat moram skrčiti odvečno kožo ki mi je ostala. Saj vem da bo težko ker nisem med ta zagnanimi za telovadbo ampak MORAM se je znebiti. Težo upam da mi bo uspelo zadržat saj sem podobno enkrat že naredila. Imela sem več kot pol leta premora kilaža pa je ostala. Včeraj sem bila pri domačih kjer so se zbrale tudi moje sestre. So mi zagrozile da me bodo kar teple če se začnem nazaj redit. KONČNO so me začeli podpirati tudi domači pri moji odločitvi da se malo primem v roke. Ko sem začela z dieto(junij 2004) so mi govorili da se bom itak nazaj zredila. Sedaj pa so počasi začeli vrjeti vame. Včasih so še večji optimisti kot jaz! Snežna jaz bom za novo leto definitivno grešila. Imam špil pri Bobanu na Posavcu in sem si že ogledala silvesterski meni. Mnjamsi samo to lahko rečem! Lep teden vam želim in do silvestra čim manj grehov pri prehrani. Po novem letu vam pa želim veliko volje pri začetku novega kroga 3MD. Čeprav ne bom hujšala se vam bom javljala in vam vlivala moralno podporo. Čao! any

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

26. dec 2005 20:12

Hojla! Ja,ja,grehi pa grehi! No,danes sem bila za pikico bolj pridna,kot prejšnje dni,ko se mi še sadja ni dalo jest za zajtrk.Danes sem imela zopet sadni zajtrk,za kosilo praženo kislo zelje in krompir,popoldne pa spet napad na sladkarije. Sem pa šla z mamo in hčerko na en sprehod v snegu,pa jaslice smo šli gledat na Velenjski grad. Ga pa kar čedno suje zunaj.To je pa užitek,ko si lepo na toplem,zunaj pa sneži. Torej,javite se vse,ki boste začele 3.januarja z dieto,da naredim seznam.Ni pa treba ravno začetne teže,bom na vodne dni vpisovala samo,koliko ste izgubile,ker vem,da nekatere ne razlagate ravno vsem,koliko ste težke!Bo kar dovolj,da bom v evidenci vodila samo izgubljene kilograme. Premišljevala sem tudi o črnih pikah za tiste,ki so se pregrešile. Torej,če se bo katera pregrešila,naj se nam tukaj izpove,jaz ji bom pa narisala eno črno piko.Kaj pravite,ste zato! Bomo že pokazale vraga tem kilam! Vesele praznike in srečno Novo leto vam želi Marjetka cvetka

DUŠANKA  

član od: 12.7.2005

sporočila: 2039

26. dec 2005 20:27

Tako, drugi dan grehov je za mano - upam. Marjetka cvetka me je kar dobro prijela, tako da pač moram biti bolj pridna in jutri sadje, v sredo pa No, tale moment imam dobre namene, upam, da bo pri tem tudi ostalo. Je pa bilo danes pri nas tako super, 7 nas je bilo na kosilu, pa še ta osmi je dobil pošiljko na dom, so pa res bili božanski - 100 %-no so mi uspeli, vsi smo se oblizovali in dodelali vse - tudi en ni ostal za vzorec (bilo jih je 2,5 kg!!!!), na tri načine polnjeni, zraven pa blitva s krompirjem in blitva s kuskusom. Vsi so kuskus prvič poizkusili in niso mogli prehvaliti. Kako naj bi jaz potem jedla makarončke, če so ostali uživali v . Obljubim, da se bom popravila in dokončala dieto, kot se spodobi, morda celo kak teden potegnila v januar, seveda pa spet grešila na silvestra. Uf, prav narobe mi hodijo vsi ti prazniki pri dieti. Drugič moram prej planirati, da ne bom zajela takih praznikov v dieto. Za vse, ki morate jutri v službo, držim pesti, da ne bi preveč snega nametalo in da ne bo treba jutri še pred odhodom kidati! Preživite lep večer in vsem skupaj lepe pozdrave Dušanka

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

26. dec 2005 20:44

Bravo Dušanka!Držim pesti,da ti bo uspelo in verjetno ne bo čisto nič narobe,če boš dieto potegnila še malo v januar! pa ne mi zamerit,ker sem te malo trdo prijela,ampak res bi bilo škoda trimesečnega truda zaradi enega ali dveh grešnih dnevov.Dušanka,duška si si zdaj dala,do petka bodi pridna,v soboto pa tako ne velja nobena dieta.No ja,jaz sem lani za silvestrsko večerjo jedla pečena jabolka,ampak lani sem imela tako voljo,tako sem bila zagnana.Letos pa nisem več tako pridna,ampak zdaj sem se odločila,da tudi jaz štartam tretjega januarja,samo zato,ker vas bo toliko začelo z dieto in bomo lahko en drugo bodrile! V slogi je moč in več glav več ve,zato nam bo skupaj uspelo! Že čez en teden! Vesele praznike in srečno Novo leto vam želi Marjetka cvetka

jankica  

član od: 12.10.2005

sporočila: 856

26. dec 2005 22:27

Hojla! Najprej moram pohvaliti Marjetko cvetko, ker tako pridno bedi nam nami in je takoj Dušanko v roke vzela. Dušanka, res je tako, da če en dan grešiš, greš pa potem po vrstnem redu lepo naprej. Saj vsi vemo, da so zdaj najtežji dnevi za hujšanje. Pa obiski tu in tam, ogromnoooooo dobreeee hrane in raznovrstne kombinacije, nekaj pa le moramo poizkusiti. Važno je, da se zavedaš, kaj delaš in si boš sigurno v naslednjih dnevih privoščila ali malo več sadja ali pa malo manjše obroke, pa bo. Punce ne se sekirat, ni še vse izgubljeno, le korajžno naprej. Tistim, ki boste letos še "službovale", želim čim manj stresen teden, ostale pa uživajte! jankica

tejčica  

član od: 7.2.2005

sporočila: 457

26. dec 2005 23:53

Pozdravljene punce (bi bil že čas da se nam še moški pridružijo!!!)! Končno sem spet doma in seveda ne gre brez vas. Upam da ste vse uživale med prazniki. Pri nas se je mali čisto trgalo od daril. Energije je imela za izvoz, še spati je komaj utegnila. Jutri pa smo spet v starih tirnicah (služba, vrtec). Riba-ribica in Hema, upam da je vajino zdravje že boljše in da sta kljub temu uživali v praznikih. Memmy (aknirad), pozdravljena nazaj. Se te spomnim iz spomladanskega kroga. Očitno sva res v podobni situaciji, ampak 3.1. pa obe zagrizeva (plus mnogo drugih) na novo in tokrat mora uspeti dolgoročno. Priznam da sem že pošteno sita tega, da imam jesen - zima 2 konfekcijski številki večja oblačila kot pa pomlad-poletje!!! Kriza. Marjetka cvetka, super ideja tale evidenca. Tudi spomladi se je vodila statistika, ki je bila velika motivacija za tiste ki smo imele kdaj vmes kakšno krizo in tudi za tiste ki so začele kasneje. Pa ne nam preveč grozit s črnimi pikami! Dušanka, si pač podlegla skušnjavi. So ravno prazniki in je skoraj nemogoče da gre brez kakšnega greha. Mislim pa, da ti zaradi tega ni potrebno z dieto zaključit. Nadaljuj po vrstnem redu do konca in kakšna kilca gotovo še pade. Čestitke, Snežna. 5 kg minusa v enem mesecu je SUPER rezultat. Kar tako naprej. Korenzu, res je veliko lažje če te družina podpira. Meni je spomladi veliko pomagala tašča, saj je kuhala za moje dva, pa še zame velikokrat posebej. Samo kaj ko sem pa potem sama vse zafurala. Bo pa drugo leto boljše! Ti pa ostani kar tako pridna naprej. Sedaj bo pa počasi čas za mižule, saj je praznikov (na žalost) konec. No ja, saj nas konec tedna spet čaka ena runda, tako da ni preveč hudo. Nočko! tejčica Sporočilo je spremenil(a) tejčica dne 26. dec 2005 23:55:07

helena45  

član od: 7.8.2005

sporočila: 371

27. dec 2005 3:45

Lepo pozdravljene Snežna, sprašuješ kako se obleči za tek. Svetujem ti, da si nabaviš oblačila, ki so za tek in te sploh ne zebe v njih.Razen, če ni globoko pod minusa.Bombaž pri tem odpade!!! Luna1 sva skupaj na sadju danes!!!Superca, bo lažje, če nas bo več!!Jutri pa poročamo kajne!!! Marjetka cvetka ta tvoja ideja je super, ker do zdaj nimamo nobene statistike in bi bilo fino, če bi se naredila!!! Tudi jaz držim pesti za našo Dušanko,da mi ne pobegne in da speljeva to dieto do konca in potem sva na vzdrževanju!!! Tebi Kurenzu pa vse čestitke in čim manj grehov ti želim!! Lep dan vam želim vsem, ki ste že doma in tistim ki smo v službah!! Lepo se imejte!! byby! helena45

DUŠANKA  

član od: 12.7.2005

sporočila: 2039

27. dec 2005 5:55

Dobgro jutro iz močno zasnežene Ljubljane. Ubogi tisti, ki morajo sedajle v službo, pa najprej skidat, potem očistit avto in šele potem... Prav nič vam ne zavidam. Saj je res lepo pogledat ven v snežni metež, pa vse je belo - ampak od znotraj še gre. Si pa ne pšredstavljam, da bi morala sedajle ven. Tujdi jaz upam, da mi bo uspel današnji sadni dan. potem pa še zadnji vodni jutri. UJpam, da me kaj ne premami, saj je konec praznikov in gre spet do konca tedna vse po starih tirnicah. Kljub snegu bodite v rožicah Dušanka

tuna  

član od: 17.6.2005

sporočila: 437

27. dec 2005 7:14

Dušanka sej ni tako hudo, je pa lepo...kar naj pada še tri dni da bo za novo leto še bolj veselo. Punce jaz sem pa tako sita, debela, napihnjena...in komaj čakam 3.1. ker takšen način prehranjevanja ne pelje nikamor. Sem danes zjutraj stopila na vago...sicer s plaščom in škornji ampak me je vseeno skoraj kap...prokleti prazniki.... Lep zimski dan vam želim. tuna

tejčica  

član od: 7.2.2005

sporočila: 457

27. dec 2005 8:14

Mi imamo pa sneeeeeeg! Sicer ga je samo za vzorec, ampak za obalo je tudi to dovolj. Mala bi kar sanke vzela v vrtec. tejčica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti