15. dec 2005 9:27
Dobro jutro, sončice
!
Da ne boste čisto pozabile name, se moram malo oglasit, da vas ne bom le brala, sicer pa tudi to komaj "folgam". Odkar smo se srečale v Celju, priznam, da sem bolj pozorna na sporočila tistih, ki smo se takrat srečale in jih hitreje "popredalčkam", in si zapomnim, kaj je katera rekla, pa čeprav se nismo z nekaterimi uspele nič pogovorit. Omizje je bilo veliko, jaz pa sem se malo bolj nazaj držala, da ja ne bi kateri podarila svojih bacilov, tako da MajdaD, ni čudno, da se me nisi spomnila. Opazim pa tudi vse nove, le zapomnim si vas ne takoj. Dobrodošle!
Meni kar naprej nekaj "klika", ampak vedno znova padam, tako da pri prehrani še nimam pravega reda. Obdobje, ko sem si zjutraj privoščila jajca ali kruh z marmelado in skodelico bele kave, je upam za nekaj časa mimo. Trenutno nimam takšnih želja, le sladkarije me še premamijo sem in tja, pa kakšna nepravilna kombinacija (kruh s kislo repo in pršutom, recimo). Tega sploh ne razumem, ker že 15 let ne jem nobenih salam, zdaj pa tole! Ja, pa kruh je probem. Marjanca, ko bi le imela kanček tvoje volje! Mislim, da bi potem tudi jaz kakšne čudne zvoke spuščala, če bi ga jedla enkrat na mesec! Peciva pa raje ne pečem, da ga potem ni treba pojesti in tudi peke piškotov še se nisem lotila. Prejšnji vikend sem sicer naredila takoooooooo dobre mignon rezine, da jih je v 2 dneh zmanjkalo. Na srečo sem jih malce oddala
!
Da ne bom samo tarnala, dvakrat sem se na praznovajih prav dobro držala, enkrat sem bila gostiteljica, drugič pa smo šli ven na kosilo. Sploh to kosilo je bilo zanimivo, ker smo tudi mi tokrat pili v glavnem le vodo in nas je natakarica že malo pisano gledala, pa nobene sladice. Se je videlo, da nas je bilo nekaj takšnih, ki si nikoli več nočemo vrnitve izgubljenih kg. Se mi zdi, da se epidemija hujšanja kar širi po naši preljubi Sloveniji. No, danes me čaka še ena pogostitev, bom poskušala čim manj mešat
.
Kako pa kaj vaši orbiji, steperji in kolesa? Na mojega se je na žalost tudi že začel nabirati prah, včeraj zvečer sem ga imela v planu, pa sem si našla drugo nujno delo, potem pa sem morala zaradi zgodnjega vstajanja spat. Danes pa mi ne uide! Če imate čas, se mi pridružite! Saj poznate tisto: najprej najbolj pomembno!? Nujne stvari pri meni prevečkrat prevagajo nad pomembnimi, pa se trudim, da bi bilo drugače!
Moram reči, da sedaj, ko sem nekajkrat sprehod zamenjala za orbija, vidim, kako pogrešam hojo in tek v naravi, komaj čakam, da bodo dnevi malo daljši in seveda ob tem občudujem tebe, Helena, ker te to nič ne moti. Za vikend pa upam, da osvojim vsaj Skalo, nekaj tednov sem jo izpustila, najprej prehlad, potem pa pot ni bila najlepša...
Rožica, ko berem tvoja sporočila, je pogosto tako, kot da bi brala svoje misli, glede podobe v ogledalu npr. in o tem, ali sem to res jaz. Prav zanimivo je, ko se pogovarjam s kako prijateljico, ki me ne vidi ravno vsak dan in pravi, da se sploh ne opazi, da sem kak kilogram dobila nazaj. Ampak jaz to čutim in hočem spet biti takšna kot sem bila po drugem krogu. Sicer pa, ves trud 2. kroga je šel v nič
, zato po novem letu resno začnem. Migla, lepo da te skrbi za nas novoletnice
! Do takrat torej zelo previdno, brez nažiranja, pa kakšen sadni dan in morda kak ciklus 4 dni. Do zdaj mi (cilkus) še ni uspel. Pa danes si spet začnem pisat dnevnik prehrane! Sem že izkusila, da pomaga, tudi če dni ne planiram naprej, ampak samo napišem, kaj sem jedla. Me je - že preden pojem - sram, kaj vse bi morala napisat, potem pa raje ne jem - ali pa (kar je slabše) ne pišem
!
Saj vem, da mate že dost mojega
-nja! Spomnite se kaj name, jaz vas nosim s seboj po svetu (v mislih in v srcu). Naslednjič, ko se Celjanke dobite na klepetu, se vam pa morda pridružim, sem se hotela povabiti že tokrat, pa sem imela drugo, prav tako prijetno srečanje.
Lep sončen dan, Encijan
Sporočilo je spremenil(a) Encijan dne 15. dec 2005 09:36:48