Ločevanje živil 90. dni - 5. del

jaca  

član od: 9.4.2004

sporočila: 67

23. nov 2005 10:09

Ampak ste pa hitre dokler sem jaz napisala kaj mislim ste tovi že vse spravile na računalnik.Klavdija ideja je super Jaz pa sem razmišljala o turški restavraciji samo se zdaj ne spmnim imena.Tudi mehiška kuhinj je za probat upam da bo vsej toliko dobra kot kitajska. Čao jaca

Sarica  

član od: 20.4.2005

sporočila: 74

23. nov 2005 10:22

Ohoj punce, vidim da ste se imele tako fino, da se že menite za čez TRI mesece...Ker sem tudi jaz iz Ljubljane, se javim kot dodatna pomoč Claudiji! Meni je tudi dobro v mehiški, v turški pa še nisem bila nikoli...zna bit dobro samo precej nasitno...če pomislim na bosansko kuhinjo! Nič šibam, ampak saj skoraj vsak dan preberem, tako da preveč ne zamudim, ker se drugače preveč nabere... Imejte lep dan, pa pazite, da ne boste imele mokrih nog!! Sarica

claudia12  

član od: 29.8.2005

sporočila: 221

23. nov 2005 10:25

Super Sarica...torej forumke midve se prostovoljno javiva za organizacijo...časa imamo do februarja še dovolj...tako da se nam bo zagotovo uspelo uskladiti kdaj in kje se dobimo!!!!! claudia12

tuna  

član od: 17.6.2005

sporočila: 437

23. nov 2005 10:53

Juhuhu, se že veselim, našega srečanja v februarju. Kaj bomo pa jedle je meni čisto vseeno, samo da bo malo bolj toplo kot je bilo v kitajski. S-mejte se! tuna

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

23. nov 2005 12:47

Hvala Bonaca! Mi kar paše kakšna pohvala, me vedno spomne kako sem se trudila za takšno postavo. In le te nebi rada izgubila. Pridelala sem že celih 6 kg, od teh 6 se močno bojujem z dvema, ki nikakor nočeta izginit. Izpeljem luno, .. sadje, 2 kg minus, se prehranjujem po našem sistemu, evo spet plus! Seveda pa je moja postava še kar obložena z mišelinkami, mogoče se zaradi moje velikosti in sproščenega bolj ohlapnega načina oblačenja ne opazi takoj. Še vedno imam 70 kg, kar pa je tudi za mojo velikost malo preveč. Res je težko obdržat težo.Najbolje je da nikoli več ne ješ kot si nekoč. Ker je to res tako začaran krog, da si takoj tam, kjer ne želiš biti. Vsakokrat malo, pa malo, potem pa kar na enkrat eksplozija. Res pa je da se mi kar dolgo ni nič poznalo. Verjetno zaradi te spremembe metabolizma, če je kaj na tem. Vsekakor ni za vedno in je treba kar skrbet za takšno delovanje metabolizma z pravo prehrano in gibanje. Danes sem se obložila z sadjem. Sicer imam danes za kosilo pizzo, bo pa vsekakor sadje za malico. In verjetno bom jutri sadna. Nikakor ne morem začet. Pa sem že prejšni teden rekla, da se bom striktno držala diete. Sicer ločujem v sklopo obrokov, vendar vem da se tako ne bom znebila kg. Encijan kako pa ti? Vidim da ste se dogovorile za novo srečanje. Ste pa hitre. Res je, da smo se imele tako fino, da je treba čimprej spet ponoviti. lp. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

bonaca  

član od: 1.3.2005

sporočila: 215

23. nov 2005 12:48

Dober dan, punce! Ja danes ste pa razpoložene vidim. Že kar novo srečanje se nam obeta. Pa zopet neka posebna kuhinja - meni je vseeno katera, vse posebne so zanimive. Oj, KorenZu v našem koncu zmanjkuje vode, ker jo menda ti tako veliko piješ! Uspešen dan ti želim pa poročaj kako je uspel. Tuna, vidim da so glasbene priprave na Čačak že v teku, pete je še potrebno nabrusit pa opa, opa... Claudia12 - kaj posebnega si v prehranjevanju nisem izmislila. Poglej, v službi imamo tako, da tudi za malico nam pol ure ne pripada. Tako, da nimam kaj posebnega za ustvarjati. Dieta je bila zame primerna - poješ jabolko, ali drug sadež, vmes delaš in se v tej smeri ne obremenjuješ veliko. Drugače pa sem tako vsak dan kuhala, oz. kuham kosilo zase, za moža in otroka. Skuhala sem kosilo takšno kot bi na tisti dan pasalo meni, za fanta pa sem pač dodatno skuhala ali prilogo ali meso. Pa seveda veliko skledo solate za zraven. Tako sem delala v prvem in v drugem krogu diete, ki je že tudi za mano. Za večerjo pa takole: ko je bil škrobni, OH ali sadni dan sem lahko jedla tudi tiste pripadajoče pol manj večerje. Na beljakovinski dan pa ne moreš izpeljati časovno tega, zato je bilo včasih 10 dkg študentfutra za večerjo. Ali mogoče dve - tri rezine pršuta, ali rezino sira. No največkrat pa solata, ki je ostala od kosila. Evo rešitev, pa ne vem, če je ravno najbolj briljantna. Zdaj pa se je treba samo paziti, da ne bi celoletnega truda uničila s kakšnim prenažiranjem. Še vedno v večini obrokov hrano ločujem, če pa imam kdaj kak dan pregrešne misli, pa pojem za kosilo meso in prilogo. Bolje samo kdaj pa kdaj, kot vedno. bonaca

bonaca  

član od: 1.3.2005

sporočila: 215

23. nov 2005 12:54

Rožica, verjetno se nam je telo navadilo na takšen režim vnosa hrane in bo pač nekaj časa ignoriral. Če ti povem, da v drugem krogu 3MD nisem izgubila več kot kilogram in pol, bi si že morala puliti lase. Pa zakaj ? V celem letu sem izgubila 10,5 kg, ta rezultat pa bi me verjetno moral zadovoljiti. Zatorej počasi naprej. Še vedno verjetno s kakšnim sadnim dnevom, če bo pa volja pa tudi z vodnim. Prvi ta pravi je 1. decembra. Mogoče že takrat. Ne morem pomagati, če sem narejena tako, da ko hrano gledam trebuh raste. Se bo izgleda treba zelo kontrolirati in kar naprej. Je pa res, da to zelo obremenjuje. bonaca

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

23. nov 2005 13:06

ha, ha,.. Ja saj jaz tudi samo gledam :)) Ajd, bova decembra skupaj udarle eno predprazniško čistko. Če ne prej pa 3.januarja zagotovo. Takrat nas bo po moje spet največ. Drugače pa bi si res včasih najraje lase pulil, ker se psihično prepričaš, da si na dieti in samo po sebi logično je, da pač na dieti izgubljaš kilograme. Svaka ti čast, jaz ne vem če bi zdržala 3 mesece, če bi mi tako malo šlo dol. Jaz raje rečem, da nisem na dieti pa čeprav ločujem. Potem mi tisti kiksi sploh niso teko grozni, pa tudi razočaranje ob tehtnici je manjše, ker pač ne pričakujem toliko. Ja, sama sebe farbam . :)) LP. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

tuna  

član od: 17.6.2005

sporočila: 437

23. nov 2005 13:09

Ja hvala bogu, da ste se se oglasile...sem že mislala, da se ne družite več z mano... tuna

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

23. nov 2005 13:19

Tuna,seveda smo s tabo,v dobrem in slabem! Ma,ne moreš verjet,srečanje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Juhu,punce,pa ve ste res svetovne! Punce,jaz sem šla spet na orbitrek za petnajst minut!!!!!!!! Uživajte,jaz grem delat! Lep dan vam želi Marjetka cvetka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti