Ločevanje živil 90. dni - 5. del

luna1  

član od: 6.11.2005

sporočila: 113

8. mar 2006 17:04

Ojla,se še jaz mal pofločkam.Ta tretji mesec sem pridna kot sem rekla-zaenkrat še brez grehov-in sedaj se ukvarjam,kaj naj za sladico.Grem pa okrog 18 ure na en sprehod,vmes probavam mal tek in okrog 50m mi že gratuje.pa spet hitra hoja,pa spet tek.bom pol poročala,če mi bo danes tud šlo. luna1

BuzzFuzz  

član od: 8.3.2006

sporočila: 3

8. mar 2006 17:12

Lep pozdrav vsem! Imam problem pri prevodu začimb iz nemškega v slovenski jezik. in sicer za naslednje stvari: - Kerbel - Liebstockel - Minze - Aspik - Fenchel - Nelken - Rostzwiebel - Bianco - Krauterbutter Prosil bi za kratek opis začimbe v nekaj besedah in slovenski prevod. Hvala BuzzFuzz

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

8. mar 2006 17:37

Hojla! Luna1,ja čestitke,le tako naprej!Superca si,veš! BuzzFuzz,malo ti že lahko pomagam! Kerbel-krebuljica Liebstockel-luštrek Minze-meta Aspik-žolca Fenchel-koprc,komarček,koromač Nelken-dišavni klinčevec Krauterbutter-zeliščno maslo Izraza Bianco ne poznam,ga sploh nisem našla v slovarju. Rostzwiebel,hm,ne vem.Rost pomeni žar,zwiebel pa je čebula,torej bi lahko bila čebula z žara ali čebula pečena na žaru. Lep dan vam želi Marjetka cvetka!

BuzzFuzz  

član od: 8.3.2006

sporočila: 3

8. mar 2006 17:57

Najlepša HVALA! BuzzFuzz

luna1  

član od: 6.11.2005

sporočila: 113

8. mar 2006 19:05

Hoj,sem že s spehoda in teka.Kako je zunaj mrzlo,zato sva s sosedo zelo hitro hodili in danes mal več tekli.Sem si pa privoščila jagode in ananas iz kompota s sladko smetano in rebro čokolade,NJAMI. luna1

darkad  

član od: 3.9.2005

sporočila: 304

8. mar 2006 19:51

Dober večer vsem! Luna1, tudi jaz sem prišla iz daljšega sprehoda, tekla sicer nisem, zaenkrat sem še pri hitri hoji. Res je mraz, zrak je pa svež. Počutje odlično. Ravnokar sem gledala vremensko napoved za petek - SNEG!! Upajmo, da ne bo tako kot v nedeljo, kajne? Marjetka Cvetka vidim, da je kriza že mimo, tako da tolažba ni več potrebna. Kar tako naprej! Saj vem, da je lahko govoriti, sem na začetku drugega meseca pa sem že imela neke čudne pribliske glede prepovedane hrane! Zato sem se tudi takoj odpravila ven, da me mine. Želim si, da bi šlo brez pregreh, vem pa tudi, da je vse odvisno samo od mene same in od moje močne volje. Vsem novim prisrčna dobrodošlica in veliko uspeha!!! Lep, prazničen večer kjerkoli praznujete in lepo se imejte lp darkad Sporočilo je spremenil(a) darkad dne 08. mar 2006 19:52:46

korenzu  

član od: 5.11.2005

sporočila: 146

8. mar 2006 20:03

Hojla dekleta! Samo nekaj dni me ni pa že berem da nekatere obupavate. Ja Marjetka Cvetka ravno tebe mislim! Pa tako lepo ti je šlo. Daj poizkusi še malo zdržati. Če je uspelo meni ki sem imela 10 let več kot 100 kg pa sem jih sklatila na dobrih 80, bo pa tudi tebi. Upam da prideš na srečanje kjer si bova lahko v živo izmenjali kakšno izkušnjo. Moram priznat da gre meni tudi zadnje tedne bolj tako tako. Se pozna da sem zamenjala delovno mesto kjer pretežno 8 ur sedim. Bo očitno potrebno pognati orbitrek če ni že zarjavel, ha ha ha ! Hema dobrodošla nazaj, zakaj te pa ni na seznamu za srečanje? In kje si ti Jankica? Pa ne mi reč da je Trzin predaleč. Pa MisLady je tudi iz Kranja, pa nič. A ni bilo rečeno da Gorenjke v Celje nismo šle ker je bilo "predaleč" sedaj je bila Clavdija toliko prijazna da je organizirala srečanje blizu, Gorenjk pa razen mene in Bebe ni prijavljenih nič. Če sem katero izpustila se opravičujem ampak meni znanih Gorenjk na seznamu ni. Goga sprašuje če je šla katera čez 2 krog. Ha, Goga jaz sem šla ampak ti takoj povem da se v drugem krogu nisem preveč kontrolirala in sem 7kg ki sem jih v treh mesecih izgubila tudi pridobila nazaj. Čeprav še vedno mislim da sem takrat naredila premalo pavze. V tretjem krogu sem izgubila 14kg. Končala sem konec novembra 2005 in od takrat se mi teža giblje od -2 do +2 kg od teže ki sem jo imela ob koncu diete v novembru. Načrtujem še en krog , če me ne bo prej premamil Monti. Ne vem ga še nimam čisto preštudiranega. Vsem ostalim čestitke za vztrajnost in izgubljene kilograme. Ogledala sem si tudi nove fotke. Super ste, se že veselim srečanja z vami. Lepo se imejte in se vidimo v petek! any

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

8. mar 2006 21:23

Čer! Me veseli, da sem vas lahko razveselila s svojim delom. Na nek način sem izpolnila našo željo, da bi imele vse na enem mestu. Seveda so predlogi, vsebine,..., dobrodošle, če bom le znala realizirati. Kot ste opazile sem na našem volja acountu ustvarila spletno stran. Vse ki bi želele, kaj uredit dodat lahko to storite na volji, gesla so enaka, kot so bila za e-mail na volji. Vsekakor pa predlagajte ime za domeno, da bomo lažje našle našo stran. npr: www. 3MDFORUM .gajba.net www. 3MD_JEVKE. gajba.net www. bejba. gajba.net Meni je najbolj všeč drugi. Prosila bi še Marjetko za pesmice, če jih imaš kje zbrane pošlji jih na naš meil! Skratka povejte svoje ideje! Ja vse super in prav, dokler nisem šla na obisk, kjer smo slavili. Spet sem posrkala malo rdečega za boljšo kri, pojedla malo mesa in sadno kupo. Upam, da vam bo vreme prizaneslo. Čeprav ne kaže najbolje. Vsekakor vam iz srca želim, da preživite še en lep večer, kot smo ga pred časom v Celju. Ste gledale debato na sloveniji 1, na temo kilogrami seveda. Sama lahko le dodam, da je to skupinsko hujšanje, ki ga organizirajo v zdravstvenih domovih odlično. Poznam nekaj oseb, ki so spremenili svoj način prehranjevanja in uspelo jim je izboljšati svoj odnos do telesa in duha in nasploh življenja. Letošnje leto se je v eno od teh skupin vključila tudi moja mama in ji je zelo všeč, ker jih informirajo, učijo,..., se skupaj rekreirajo, se vzpodbujajo,.... Zanimivo je, da praktično nimajo predpisane diete, le da jedo, se učijo sestavljati lahke, pisane obroke in spoznavajo svoje telo, koliko lahko pojedo.... Skratka vse gre na dolgi rok, izguba kilogramov v enem tednu naj bi bila 0,5kg. Goga tudi jaz sem šla skozi že dva kroga v prvem leta 2004 sem izgubila 11 kg, v drugem l. 2005 sem izgubila 9kg, zdaj sem nekaj kilogramov po približno 7 mesecih premora pridobila, zato sem približno dva tedna nazaj pričela tretji krog in upam, da mi bo v tem krogu uspelo izgubit vsaj 5 kg. Nočko! Rožica. P.s. Če katera obvlada te stvari, okoli oblikovanja e-strani in je propravljena pomagat, se naj prosim javi! Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

Encijan  

član od: 11.5.2004

sporočila: 399

9. mar 2006 7:19

Rožica je napisal/a:
Marjetka daj skupaj nam bo uspelo. Pridruži se nama z Encijan in gremo skupaj vsak dan znova novemu dnevu na proti. Boš videla kmalu bo mesec na okoli.
Rožica, hvala, da si me spomnila! Tudi s tvojo pomočjo in zaradi vseh vas, ki ste me včeraj zjutraj, ko sem imela le malo časa, da sem vas samo na hitro prebrala, spravile v dobro voljo, mi je včeraj po dolgem času uspel sadni dan. Danes sem spet znova! Super ste! Encijan Sporočilo je spremenil(a) Encijan dne 09. mar 2006 07:23:52

tejčica  

član od: 7.2.2005

sporočila: 457

9. mar 2006 8:14

Jutro punce! Meni nič več ne gre tako kot bi moglo. Včeraj sem spet pokvarila dan. Sem pa z grehi začela že zjutraj in si privoščila konkreten zajtrk, ki sem ga potem obžalovala cel dan. Me je tako zabetoniralo, da sem cel dan čutila težo. Upam da mi današnji sadni dan uspe in da spravim vso to packarijo iz telesa. Iskreno povedano, sem diete že naveličana in ne vem kako bom vse skupaj pripeljala do konca. Upam da jutri na srečanju dobim spet voljo. Rožica, ti si pa majstrica. Res si nas presenetila z našo stranjo. Bravo! Pa dobro si se spomnila, da bi Marjetka cvetka vse njene pesmice ki jih je na forum pisala, tudi tja dala. Res super vse skupaj. Pozdravček! tejčica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti