Ločevanje živil 90. dni - 5. del

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

23. dec 2005 9:33

Hojla! Zdaj pa poslušaj Tuna, da ne boš ko polna luna, čas je da ga nehaš srati in si nutelo kupovati! Pa ne mi koga ubiti, pojdi raje deci vode spiti, pa globoko vzdihni dvakrat, se še pretegni parkrat, potem pa veselo na delo! Ha,ha,ha! Jaz sem tigra pregnala,včerajšnji sadni dan mi ni uspel,čaka me en kup dela,jaz bi pa najraje zlezla v posteljo in počakala,da prazniki minejo! Vesele praznike vam želim! Lep dan vam želi Marjetka cvetka

tuna  

član od: 17.6.2005

sporočila: 437

23. dec 2005 10:39

Marjetka Cvetka najlepša hvala, nutelle je zmanjkalo... Veš kaj pa se mi je včeraj zgodilo...na tek. računu mi manjka 100.000 sit, ja prav ste prebrale...pa ravno zdaj pred prazniki...saj ste že slišale za tisto snemanje kod in kartic...ja tako jaz sem ta srečnež....Ja Tuna vesel božič ti želim.... A se kaj čudite zakaj se počutim tako kot se... Lp tuna

Encijan  

član od: 11.5.2004

sporočila: 399

23. dec 2005 10:45

Pozdravljene, sončice! Kako ste kaj? Vidim, da smo včeraj imele sadne vse skušnjave.Jaz sem prav vesela, da mi je le uspel sadni oz. vitaminski dan, v službi sem spila precej vode, pojedla samo pomarančo, na poti domov eno veliko jabolko, popoldne in zvečer pa je bilo sicer malo krize, sem pojedla en kaki, pa študentsko hrano, nazadnje pa še malo kuhanega kislega zelja in repe, ko sem poskušala, če sta kuhana. Popoldne tudi nisem upoštevala čakalne dobe med obroki, ampak danes zjutraj sem si oddahnila, ker sta se na hitro pridobljena 2 kg le poslovila. Še vedno imam 1 kg več kot po luninem postu, a sem tam nekje, kjer sem bila, ko smo se srečale v Celju, tako da kake hujše krize ni, zdaj pa naprej po pameti do 3.1., potem pa nas tako kar nekaj spet starta. Danes sem doma in sem za dobro jutro dobro uro delala družbo orbiju, sledil je tuš, pa forum, sedaj pa si bom privoščila rdečo grenivko za "zajtrk". Splaniran imam ves dan, tako da bo danes še bolj delavno, tudi kake kekse bom morda še spekla, pa malo po trgovinah, pa pranje in likanje ipd., pa bo konec dneva. Tistim, ki zaključujete, pa čestitke in vztrajajte naprej na sadju dopoldne, ločevanju v okviru obroka in upoštevajte čas med obroki, pa na vodo in rekreacijo ne pozabite, če se le da. Dušanka, po Rinini knjižici Nasedlnjih 90 dni si dnevi oziroma kosila sledijo nekako takole: B B Š Š OH S, za večerjo je lahko kaj drugega, pa tudi kakšno prej prepovedano kombinacijo si občasno lahko privoščiš, npr. pohan sir s solato, pa jogurt s kosmiči ipd. Ampak marsikatera se tega zaporedja ne drži in sploh na začetju marsikje prevladujejo B ali pa tisto, kar ima pač najraje. Morda poišči kake starejše napotke od Marjance, ki je res asica na tem področju (po 3MD), jaz tega še zdaleč nisem osvojila, zato pa grem z novim letom spet v 1. razred... Imejte se lepo in naj vam prazniki prinesejo same dobre stvari, Marjetka Cvetka, pusti se presenetiti... Lep dan vsem, Encijan

MANON  

član od: 23.11.2005

sporočila: 13

23. dec 2005 10:52

Zdravo punce! Počasi zaključujem v službi,sledi dopust. Lepo praznujte! Čao! MANON

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

23. dec 2005 11:26

Ojoj Tuna,v tem primeru bi pa tudi jaz imela željo koga spravit na oni svet!Zdaj te pa čisto razumem! Dolgoprstneži so res neverjetni in vedno več si upajo!Oh,kje so tisti dobri zlati časi,ko smo se z knjižicami v rokah drenjali pred bančnimi okenci.Ko se spomnim,kako smo se jezili zaradi gužve in zato ker so prepočasi delali,ampak naši prihranki so bili vsaj na varnem.Zdaj pa....saj vidite,kako je! Pečem pecivo in ker vmes skačem sem gor,sem en pladenj že lepo čokoladno zapekla.Danes mi se pa res nič ne da,pa toliko dela me čaka! Lep dan vam želi Marjetka cvetka

helena45  

član od: 7.8.2005

sporočila: 371

23. dec 2005 12:46

Joj, Tuna, mi zelo žal, da se ti je to zgodilo.Ampak kljub temu ti želim lep Božič!! Lp helena45

SMILE28  

član od: 26.9.2005

sporočila: 215

23. dec 2005 13:50

Pozdravljene, naj vas še zadnjič pred Božičem pozdravim. Marjetka Cvetka tvoje pesmice so fantastične. Najbrž si Tuni vsaj malo polepšala dan, ker je doživela tak šok. Tako, služba se končuje in počasi se odpravljam domov. Včeraj so se v naši hiši pekli piškoti, danes pečem potico, jutri se pa cel dan kuha in peče meso in druge dobrote. Pripraviti moram božično večerjo za 10 ljudi in bo kar dosti dela. Od strnjenke za predjed, glavne jedi s 3 vstami mesa in prilogami iz zelenjave in za poobedek pečena jabolka z orehi in marmelado. To sem včasih naredila za sadni dan in je mojima otrokoma tako všeč, da sta si to zaželela na božični večer. Potem pa k polnočnicam, da se malo razmigamo po težki večerji. Dekleta, vsem vam želim vesel Božič , cel kup daril in čimmanj pridobljenih kg. Pa še lepo okrašeno smrekico. SMILE28

tejčica  

član od: 7.2.2005

sporočila: 457

23. dec 2005 15:58

Pozdravljene pupe! Se vam na hitro še malo javim, da mi služba hitreje mine. Čaka me še dobra urica dela, potem pa šibamo na Gorenjsko k mojim, tako kot za vsak Božič. Kilce mi fino šibajo GOR, sploh pa odkar se se odločila da 3.1. štartam znova. Nobena hrana ni varna pred mano, kot da je nikoli več ne bom imela priložnosti jesti. Pa še vse te praznične dobrote... Še nikoli nisem napekla toliko piškotov kot letos, kopnijo pa tudi rekordno. Ja, ja, ta Kulinarika najprej poskrbi da se zredimo in potem še shujšamo. Tuna, ti pa nisi doživela prav prijetnega presenečenja pred prazniki. Upam da se ti vse uredi. Encijan, ti si pa zelo zagnana za rekreacijo. Škoda ker to ni nalezljivo, bi te potem prosila za malo tega virusa. Meni ne gre in ne gre.Mogoče se enkrat na teden spravim malo k telovadbi, ampak to je pa vse. Da bi pa redno vsak dan telovadila, mi pa ne rata. Vedno najdem kakšen izgovor. Včasih sem bila pa tako zagnana, da o učinku niti ne govorim. Marjetka cvetka, tebi pa rime res enkratno "laufajo". Moraš imeti že celo zbirko, saj se jih že na forumu kar nekaj najde. Bravo punca! Manon, uživaj na dopustu. Nekateri bomo pa kar pridno delali. No ja, delali bomo, da pa prav zagnano pa ne verjamem preveč. Je povsod že tako praznično vzdušje, da mi spoh ni za delat. Smile28, pri vas doma pa dišiiiiiiiiiiiiiiiii. Pri nas potico vedno peče mami in že komaj čakam da jo probam. Pa tudi večerja za 10 ljudi ni mačji kašelj. Pripravljaš celo pojedino. Tudi pri nas je mami nameravala pripraviti tisoč in eno stvar, pa sva jo s sestro potem pregovorili, da naj bo raje fondi. Drugače bi ona cel dan (pa tudi že kakšen dan prej) samo kuhala, za večerjo pa bi spet obležala. Fondi pa vsi obožujemo, še posebno ker je tako poredko. No ja, se ni preveč branila, ker ji spet nekaj zdravje nagaja. Počasi bom zaključila, pridružim pa se vam spet v torek. Vsem želim vesele božične praznike. Preživite jih s svojimi najdražjimi in imejte se radi. Pozdravček! tejčica

DUŠANKA  

član od: 12.7.2005

sporočila: 2039

23. dec 2005 16:32

Joj dekleta, kriza - danes imam sadni dan, pa sem pekla čokoladne huzarske krapke in delala cankarjeve kroglice, pa sem "morala" oboje probati - ode sadni dan.... Sedaj se pridno nalivam z vodo, da vsaj malo utopim greh. Kaj pa naj v nedeljo - smo povabljeni k sestri na božično kosilo, jaz pa Š dan - pa saj ne morem samo pri krompirju ali rižu ostat. Kako sem se mogla tako pozno spomnit in začet dieto, sedaj me pa tepe!!! Uboga Tuna, tole z denarjem je pa še huje kot moji grehi. Imaš pa res podrekane praznike, pa še dolgo se bo poznalo v denarnici, na žalost! Lepo se imejte! Dušanka

riba-ribica  

član od: 25.2.2005

sporočila: 1436

23. dec 2005 17:35

Zdravo, punce! Te dni hujšam proti lastni volji, moj božični meni bo riž na vodi, prepečenec in ruski čaj. Zdravnik je rekel, da je bil kriv oslič, ampak danes se mi že moči počasi vračajo, saj sem bila včeraj popolnoma crknjena. Nimam pa še nobene želje po hrani, česar se pri sebi sploh ne spominjam. Vsako zlo je za nekaj dobro. Pozdrav vsem in čimmanj grehov, brez njih pa tako ne zmoremo. riba-ribica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti