Ločevanje živil 90. dni - 5. del

dinona  

član od: 9.6.2005

sporočila: 8

21. dec 2005 18:18

yivjo! sem bolj nova tukaj. kot prvo naj povem, da obcudujem vse, ki se drzite locevanja zivil, ker meni to zagotovo ne bi uspelo. poleg tega pa je moje skromno mnenje, da se da shujsat tudi brez tega. pred stirimi leti sem imela 110 kil, danes 82. do tega sem prisla z pitjem vode namesto kaloricnih bomb, pet obrokov, ki se manjsajo ko gre proti veceru in seveda malo miganja. ker ce meni nekdo napise dieto, bom pojedla kar je v njej plus se kar mi bo zadisalo. po moje ses tortami ne da hujsat, hujsate taktrat ko iamte vodne in sadne dneve, ki se zaradi slabe vesti potem preveckrat vrstijo, travnovesje s eporusi in ko telo dobi koscek cokolade ga uskaladisci kot da bi pojedla velo tablico. zato je treba jest po pameti, veckrat po malem in predvsem VSE. zadnjic sem recimo zmazala cel panetone, pa sem sla tect za eno uro pa se je skompenziralo, pa nisem drugi dan rabila imet samo h2o. sicer pa vam zelim veliko uspeha ij drzite se! dinona

LANES  

član od: 22.8.2005

sporočila: 159

21. dec 2005 20:26

Hojla, bravo Helena in Dušanka za uspešen zaključek diete in dobre rezultate. Hvala za pojasnilo in opravičilo Rožica. Res je nekaterim lažje spraviti odvečne kilograme in drugim težje. Pomembno pa je da nekaj delaš zase in se pri tem še dobro počutiš. Prejle sem bila na predstavitvi Jusovih izdelkov. Nekaj kremic sem kupila za darilo, eno sem si kupila zase in eno za taščo., Bomo videli kako bo. Ali katera pozna izdelke od Justa? Ne maram delati reklame, ker še ne poznam dobro teh izdelkov. So pa baje na bazi zelišč in neškodljiva. TUna, kaj je zdaj. Pa pojej že tisto sladkobo, da te ne bo vsak dan premamila. Poslušaj Rožico. Jutri sem na bolniški, ker grem s sinom na pregled. Bom lahko malo dlje spala. TUdi jaz sem bolj zaspane sorte, kot ti Smile. Ko moram v službo zgodaj, pač moram, ampak z muko. Saj me hitro zbudijo in predramijo. Sicer pa imam najraje sobote in nedelje, ko lahko malo poležim. Ne pretiravam, ampak do kakšnih 8-ih se kar prileže, sicer pa vstajam ob 6. uri zjutraj. Marjanca lepo pozdrave ti pošiljam in mislim nate. MAjdad tudi nate se spomnim in ti želim veliko zdravja. Hojla Robida, saj vem, da nas bereš. Pa napiši nam še kaj. Lepo se imej. Jankica jaz sem na sadne dneve tudi včasih pojem malo več sadja ali oreškov. Če telo potrebuje pač potrebuje, vsega se pač ne moremo oz. ne smemo odpovedat. Še vedno je zdravje na prvem mestu. Nič ne zamerim Beba. Saj tako kot si rekla, vsako telo drugače presnavlja. Veliko uspehov ti želim pri 2. krogu. Tako dekleta, grem delat voščilnice. Bi bil že čas, da jih naredim in pošljem. Ponavadi poskrbim za vse drugo in šele zase naredim voščilnice. Mogoče bom tako pridna, da mi bo ostalo kaj časa za kopel. Lepo se imejte. LANES

DUŠANKA  

član od: 12.7.2005

sporočila: 2039

21. dec 2005 21:16

Samo da se vam javim. Bila sem v klepetalnici - tudi tam je bolj mrtvilo - danes skoraj nič debate, no sedajle se je nekaj čvek nabralo. Pa sem se hitro poslovila, da se še vam javim, potem pa v mižale. Mi oči skupaj lezejo. Joj, kako tečejo ure in dnevi, vsak čas bomo drugo leto, danes je pa že uradni prvi zimski dan, pa tako lepo sonce smo imeli, da ti srce zaigra! Bodite lepo! Dušanka

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

21. dec 2005 22:00

Lans jaz poznam Just. Imam nekaj kremc, sicer pa redno ne uporabljam te kozmetike. Jo pa uporablja ena prijateljica, pravzaprav prisega samo na to kolekcijo. No Tuna, je padla tvoja odločitev? Zdaj je še pravi čas, da se v naslednjih 2-3 dneh malo sčistiva in si nato privoščiva lep Božič. Jaz bom jutri sadna, če želiš se mi pridruži. Kaj pa Encijan, kako kaj poteka tvoje prehranjevanje? Lp. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

Robida  

član od: 4.7.2004

sporočila: 780

21. dec 2005 22:37

Lanes, bravo. Res vas berem, pišem bolj malo. Veste, kaj sva pravkar delala z možem ??? Srfala po netu - apartma na Hvaru za poleti. Me je mal zeblo danes, pa mi je padlo to v glavo. Mi je kar topleje. Če ima katera kake izkušnje iz Hvara (predvsem tiste ++ ), naj prosim sporoči. Ogrevam se za apartma čim bližje plaži, verjetno najbolje na južni strani otoka. Uf, so dobro izgledale pečene ribe. Letos na Korčuli ni bilo za dobiti rib. Katastrofa. V dveh tednih smo jih jedli le 2x. Verjetno sem mal zmešana, na koledarju Božič, jaz pa o morju. Bom imela o čem premišljevati, ko bo treba kidat sneg. Mejte se lepo, se še beremo. Nočko, Robida

DUŠANKA  

član od: 12.7.2005

sporočila: 2039

22. dec 2005 2:02

Lanes, tudi jaz uporabljam neke stavri od Justa in sicer sol za nožno kopel, kremo za noge (super diši in hladi), Pedibon (sprej za razkuževanje npr. copat in čevljev ter proti glivicam med prsti in na nohtih), Olio 31 je pa sploh zakon (razkuževanje ustne votline, na kocko sladkorja kako kapljico proti bolečinam v grlu, 10 kapljic dam tudi v vodo poleg soli za nožno kopel, ko namakam noge, diši celo stanovanje, ali v vlažilnike na radiatorjih kapljico v vodo za lažje dihanje in prijeten vonj), pa T-three - proti herpesu na ustnicah, ko zapeče, se takoj namažem in zaustavi razvoj (sicer pa ima nemogoč duh in grenak okus), potem se eni zelo pohvalijo z ognjičevim mazilom in še in še. Res so cene visoke, ampak se mi zdi, da je kvalitetno. Lep pozdrav Dušanka

tuna  

član od: 17.6.2005

sporočila: 437

22. dec 2005 6:54

Ej punce jao, jao... Beba vsaki dan si rečem samo še danes, jutri pa zares...pa zdržim do 17. h pol pa navali narod na hrano.... Jankica kupila sem 750 g Nuttelo....rekord...zmanjkalo v 3 dneh.... Rožica je že ni več...včeraj sem jo zmazala... Z: suhe fige K: brokoli + hrenovka V: ananas + nuttela + sendvič Rožica danes sem s teboj sadna....Nuttele ni, pa lep čas je ne bom več kupila... LP tuna

Encijan  

član od: 11.5.2004

sporočila: 399

22. dec 2005 7:21

Dobro jutro! Kaj naj ti rečem, Rožica? Moje prehranjevanje je za zjokat. V ponedeljek mi ni uspel sadni dan, sem bila preveč lačna (saj veš, v glavi), da bi se zadržala in sem po 17-i uri jedla (ne vem več točno kaj, ker si tudi zapisala nisem, se mi zdi, da sva imela še od nedelje praženo rdeče zelje - z dodatki), naslednje dni pa o sadnem dnevu nisem niti razmišljala, ker sem videla, da si moram spet privoščit nekaj konkretne hrane. Ampak to nikamor ne pelje! Sploh ne vem, kaj naj storim! Kot prvo, sem mislila mrknit, dokler se ne spravim v red, ker mi je že ornk nerodno, kot drugo pa sem mislila, da mi bo uspelo obroke vsaj pravilno kombinirati in upoštevati čas med njimi, pa sem si recimo po ribah privoščila še kak keks, pa čokolado... Do včeraj je bila sicer tehtnica še milostna in tudi količine niso bile velike, danes zjutraj bi me pa skoraj kap, spet skok za 2 kg. Po drugi strani pa sem se začela navajati na te dodatne kg, kar pa me še bolj skrbi. Za danes imam v planu sadni dan in bom naredila vse, da ga zdržim. Upam, da mi bo pomagalo tudi to, da prideva bolj pozno domov. Pa ne smem pozabiti na to, da imam vedno s sabo kak sadež, da pomirim želodec, če se mi med dolgo vožnjo domov začne pritoževati. Če ga nimam, začnem študirat, kaj bi jedla in to že pomeni, da je katastrofa blizu. Pa premalo pijem te dni, spet sem prešaltala na čaj in tega ne morem spiti toliko kot vode, tako da bo danes spet na vrsti tudi voda. Upam, da gre vsem vam bolje! Mislim na vas in skušam zbrati moč, da bom tudi sama izbrala pravo pot! Encijan

tejčica  

član od: 7.2.2005

sporočila: 457

22. dec 2005 7:41

Dobro jutro punce! Jaz sem ta teden spet v službi mala pa v vrtcu in imam (spet) norišnico. Pa še vse nakupe moram opravit ker prej 2 tedna nikamor nisem mogla. Še dobro da so trgovine odprte do 9-ih zvečer, da mi uspe nakupit darila. Mi je pa letos uspelo pravočasno odposlat voščilnice. Običajno jih dobijo vsi šele po Božiču, včeraj sem se pa kar na pošti dol vsedla in vse do konca spisala. Bravo zame! Glede moje prehrane pa raje nič ne napišem. Samo to, da komaj čakam da bo 3.1.06 in ŠTART!!! Pozdravček z obale! tejčica

MANON  

član od: 23.11.2005

sporočila: 13

22. dec 2005 9:28

Zdravo! Jankica-jaz se pri sadnih dnevih vedno držim pravila-dva sadeža za obrok in pri vsakem obroku drugo sadje.Sadje obožujem,zato mi ni težko.Obrokov imam ponavadi 5,za kosilo imam enkrat oreščke,drugič suho sadje,včasih pa tudi tenstano kislo zelje(brez maščob).Kompotov in sadnih kup ni nikoli na mojem jedilniku.Zelenjavo ponavadi jem samo pri kuhanih obrokih,samostojno pa kot sem napisala:tenstano zelje ali repa,pa tudi presno korenje imama zelo rada. Tudi jaz imam pred menstruacijo probleme z lakoto;je že kakšen sadni dan padel v vodo zaradi tega. Z Nutelo je pa tako-nikoli je nisem jedla,ste pa pred časom toliko pisale o njej,da sem jo še jaz kupila.Hvala bogu,je že zdavnaj ni več.Zdaj,ko je spet tako popularna,upam,da ne bom spet klonila. Marjetka cvetka-saj za ta pobarvane blondinke verjetno ne velja vse tisto...,saj veš.Jaz sem po novem rdeča.Ko je šel mož v tujino,sem bila dolgolasa in črna,zdaj pa sem kratkolasa in rdeča.Jao,kakšen šok! Dinona-mislim,da vodni in sadni dan ni dober samo za zdravljenje slabe vesti ampak tudi zato,da se telo malo odpočije in očisti.Ker počutje POTEM je pa blazno fino.S torticami se sigurno ne da shujšati,vendar je treba kdaj pa kdaj tudi dušo privezati.Če bi mi prepovedali take sladkosti do konca življenja,se hujšanja sploh ne bi lotila.Tako pa sem dala skozi to dieto in sem zelo vesela,da je tako.Vsekakor pa se strinjam,da bi bilo optimalno,če bi človek celo življenje jedel vse po malem. Encijan-pa ja ne boš mrknila zato,ker si trenutno v neredu.Sem prepričana,da se vsaka izmed nas kdaj pa kdaj znajde v taki situaciji.Tudi jaz sem že kdaj mislila,da sem zavozila totalno in da se ne bom pobrala,pa sem se (trmo imam v ritki-sem kozoroginja).Tudi tebi bo uspelo!Držim pesti za današnji dan. Lepo se imejte,čao. MANON

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti