Ločevanje živil 90. dni - 5. del

Katarina K  

član od: 5.7.2008

sporočila: 2741

17. okt 2008 13:05

O Sy jaz pa ne poznam tega občutka sugar rush! Obožujem sladko in meni prav žila poskoči, ko mi pade cuker. Kaj bi to pol blo Anti sugar rush? Boš povedala kaka je bla ta knjiga. Meni je bla fajn ločevalna. Vsaj nisi lačen, če odmislimo sadne dneve, ma po moje lih sadni dnevi pucajo telo, pa še oskrbujejo z vitamini. tudi mene zanima katera živila imajo visok glikemičen indeks, da se bi jih probala čim več izogibat! Na žalost je sladkor zelo slab ( v večji količini), ki kot pravi Montignak se pol v večji količini v telo sprošča inzulin in pol telo ne predela maščobe, če sem prav napisala. Sedaj grem! moram spešt palačinke za moje, mineštrca pa je že kuhana. Katarina K http://katarinak.moj-album.com/

HEMA  

član od: 2.3.2004

sporočila: 505

18. okt 2008 20:16

Ja kje pa ste vse. Saj vem. Vikend, pa lepo vreme in ste zunaj kjer kurite kg na sprehodih. Tudi jaz sem bila zunaj in se ves dan veselila večerja (OH-dan). Sem si kupila eno sladico, ki je bila takoooo zanič, da sem jo pistila in si košček ajdovega kruha namazala z dietično marmelado in si zraven pripravila še skodelico kakava. Jutri pa vitaminčki. Za zajtrk bo kaki, za kosilo pa najbrž "potenstana" bučka Njami. LP hema

darja2  

član od: 29.9.2006

sporočila: 249

20. okt 2008 8:14

Oj hujšarice, kje pa ste. Vikenda je konec... Jaz moram malo pojamrat uglavnem včeraj sem grešila na celi črti....naš mali pobalinček je imel krst, mami je pa jedla namesto njega....še danes mi je prav slabo, ko se spomnim..danes je po načrtu moj 29.dan diete.....in kaj to pomeni----voda. Jutri se bom pa stehtala samo pomoje sem včeraj vse nazaj dobila kar mi je uspelo ta mesec "dol" spravit. Ampak jaz se ne dam in gremo naprej. Ta drugi mesec pa že itak vem, da se mi teža ne bo nikamor premaknila, tko da se do nadaljnega NE tehtam. Da ne bo prevelikega razočaranja. Joj včasih sem prav slabe volje zaradi te diete. Ma vem, da mi je šlo prejšnjič pred dvema letoma hitreje, takrat sem ful hitro shujšala zdaj gre pa tko poooooočasi. Ah malo sem morala pojamrat, sej bo. Upam, da ste druge bolj pridne kot pa jaz. darčika

Marina5  

član od: 6.10.2004

sporočila: 170

20. okt 2008 9:01

Dobro in lepo ponedeljkovo jutro, Kar sram me je, vendar sem tudi sama močno grešila (pa tako pridna sem bila zadnji mesec!!). V soboto sem bila na eni poroki in zadala sem si, da bom jedla meso in solato oz. zelenjavo. Tako je tudi bilo. Za pozno kosilo sem pojedla zrezek z zelenjavno prilogo in solato. Sladici sem se odpovedala in bila sem ponosna kot le kaj. Ampak potem se je začelo ... plesali smo in najprej sem popila en kozarec vina in spet plesala, da je teklo od mene. Potem smo začeli nazdravljati in vino me je poživilo in zlakotnilo. Pojedla sem veliko in preveč, povrh vsega tudi popila vsaj pol litra vina. Zjutraj sem prišla domov močno dobre volje :o). Hja, veliko sem grešila in se imela enkratno. Zdaj se ne bom obremenjevala s slabo vestjo, sem bila včeraj na sadju in tudi danes je po načrtu moj sadni dan in ga bom tudi držala. Tako, za kazen :o) Vse bi bilo OK, če bi včeraj ne imela takšnega mačka. Po moje je bilo vino zastrupljeno!! Cel dan mi je bilo močno slabo in še sadje se mi je gravžalo. No, danes je že bolje. Tudi lačna sem zeloooooo ampak za zajtrk sem pojedla eno jabolko in tudi za malico nimam drugega. Za kosilo si bom narezala paradajz in papriko in danes bom pridna! V soboto imam drugi vodni dan in upam, da ne bo prehladno, ker me je zadnjič pošteno zeblo. Punce, pridne bodite, bolj pridne kot sem bila jaz. Marina5

gaja1  

član od: 13.10.2008

sporočila: 39

20. okt 2008 9:50

Ojla, vidim da ste se kar fino zabavale ta konec tedna, krst pa poroka... No jaz nisem imela nič takega na sporedu, sem bila doma in se pridno držala diete. Občutek imam da mi je šla kakšna kila dol, pa se ne upam stehtat, da ne bom razočarana. Strašno me zebe (kadar mirujem) zato kar naprej nekaj počnem in tekam sem ter tja. Danes imam na sporedu pico, pa mi povejte če jo delate iz navadne moke, al mora bit tut kakšna polnozrnata? To je moja najljubša hrana, ker strašno pogrešam kruh. Mislim, da sem kar malo zasvojena z njim. Ampak vem, da je to vse samo v glavi, ker sem pred enim letom mislila, da ne morem brez mehurčkov, pa sem se tolk skulirala, da danes lahko pijem samo vodo al pa kakšen nesladkan čaj, mehurčkov pa sploh ne pogrešam več. Lepo pozdravljene! gaja1

_tmickena_  

član od: 20.6.2006

sporočila: 293

20. okt 2008 10:27

Hej hej.. Punce mi lahko vlijete mal motivacije? Men ne gre in ne gre in ne gre več dol :(((( kr neki.. Drgač sm pa vesela za vas, da gre tko lepo naprej, samo ko bi še meni! _tmickena_

Marina5  

član od: 6.10.2004

sporočila: 170

20. okt 2008 11:33

Gaja živjo, Sama delam pico iz mešanice ržene in temne moke. Bele pšenične moke trenutno sploh ne uporabljam. Tudi omleto, ki je v jedilniku, naredim brez bele moke. Testenine uporabljam le polnozrnate in so mi ful dobre, neprečiščen riž pa mi ni dober in ga komaj pojem in zato imam riž manjkrat na jedilniku :o) Dober tek! Jaz danes bolj berem forum, ker manj jem ... LP! Marina5

Katarina K  

član od: 5.7.2008

sporočila: 2741

20. okt 2008 13:10

Mi naredimo riž vedno po receptu iz Rine, ko je ful paprike, pest šampinjonov, malo graha en korenček pa ena čebula in dva stroka česna.Ful nam je dober ta recept, čeprav prej riža sploh nismo marali. Paprike dam vse barve, da je tudi na oko lepo in dobro. Pico pa naredimo ali iz polnozrnate moke ali pa iz navadne bele. Pol dam gor šalšo, papriko na tanke kolute, ful šampinjonov in kolobarčke čebule. Aja pa še origano sem pozabla. Ful je lahko prebavljiva in ti ne obleži na želodcu, po kaki uri nisi več težek, kot po pici z sirom. Marin5, prav nasmejala sem se, ko sem te brala. Glavno, da si se zabavala na poroki, če si plesala, si pa nekaj tudi pokurila! tmickena, vstrajaj še malo in boš zadovoljna. Tudi meni se je v mes ustavlo, pa je pol spet štartalo. Lep pozdrav vsem. Katarina K http://katarinak.moj-album.com/

HEMA  

član od: 2.3.2004

sporočila: 505

20. okt 2008 13:26

No končno nisem več sama tukaj. Aj, aj ,jaj grešnice. . Ja Marina, saj ni bilo tako hudo. Pa še veliko si pokurila. Pa še včeraj si manj pojedla. Jaz sem bila kar pridna čez vikend. tudi včerajšnji sadni dan mi je uspel. Pa še na en hrib sem zlezla. Katarina, kaj je to šalša. hema

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti