Ločevanje živil 90. dni - 5. del

darja2  

član od: 29.9.2006

sporočila: 249

21. okt 2008 8:26

Evo 1.uradni vodni dan je za mano, sem se šla stehtat in morem rečt, da mi je morala padla skoraj na nulo. V enem mesecu je šlo dol SAMO tri kile in pol. Joj zakaj se nikamor ne premakne. Ta drugi mesec bo pa še težje. Prav žalostna sem no. Vem da v prvi rundi mi je šlo v enem mesecu dol 9 kil, zdaj pa tkole....kaj delam narobe, pa ni bilo veliko grehov..... No sem morala malo pojamrat. Se že bolje počutim. darčika

Marina5  

član od: 6.10.2004

sporočila: 170

21. okt 2008 8:54

Ja uboga Darja!! Verjamem, da si razočarana. Zagotovo pa manjko teh treh kil dobro občutiš. A ni pomembno tudi to, da si cel mesec bila pridna in se držala. Meni se zdi, da je to zmaga in če kile niso šle ta mesec, bodo šle pa naslednjega! Sigurno! Upam, no ... saj imam tudi sama vaganje pred sabo in kar malce me stiska ko pomislim, da je možno razočaranje. Čeprav se že vnaprej tolažim, da imam hlače že eno številko manjše in da mi prav pošteno plešejo. Včeraj sem pridno prestala drugi sadni dan in danes imam na jedilniku meso. V četrtek pa si bom skuhala riž po tvojem receptu Katarina. Sama sem do zdaj riž samo skuhala na vodi in dodala na krožnik gobovo omako (samo s kuhano čebulo in malce peteršilja). To ni bilo preveč dobro in zdaj bom res naredila en pošten riž, saj se mi ga že pošteno ljubi. Verjetno bom tudi čebulo popražila na olju, čeprav jo zdaj samo pokuham na vodi, da ima vsaj malo okusa. Maščobe se načeloma izogibam, zato pa je potem vse bolj brez kot pa z okusom! Darja, ne obupaj! V enem mesecu si se tako lepo držala, da bi bilo škoda zdaj obupati. Tudi ostale, držite se. LP Marina5

darja2  

član od: 29.9.2006

sporočila: 249

21. okt 2008 9:05

Marina5 hvala za lepe želje. Joj prav to sem rabla zdej, da slišim lepe besede in si me prav potolažila. HVALA TI. Ne ,ne bom obupala pač vidim, da vsakič ko se lotiš gre težje. Vsaj pri meni. Držala se bom še naprej pa četudi bo malce dlje trajalo, da pridem do težko pričakovanega cilja. Uf, kje je šele to ampak gremo naprej. Zadnjič sem gledala na tv enga gospoda Kralja se mi zdi, ko je z ločevalno shujšal za 100 kil. Če je njemu uspelo 100 kil dol spravt bo pa tud meni še teh 10 kil. Kajne. Sej sem že boljše volje. Moram pa rečt, da komaj čakam današnje kosilo-meska njami. darčika

Katarina K  

član od: 5.7.2008

sporočila: 2741

21. okt 2008 9:17

evo Marina5, ti dam točen recept, če nimaš Rine: To ti povem kar na pamet. riž PARBOILED od Zlatega polja OBVEZNO! 1 manša čebula 1žlička olivnega olja 1 strok česna 1 korenček 1/2 rdeča paproka 1/2 rumena paprika 1/2 zelena paprika pest graha pest šampinjonov, če jih imaš rada Malo popražiš čebulco, pol popražiš zelenjavo in naknadno stisneš strok česna. Malo zaliješ z vodo in pokuhaš, ko zavre, pa spet zaliješ z vodo,... Da je vode nekje pol litra. Dodaš vegeto ali kocko ali sol. Če imaš rada daš še malo čilija. Pol dodaš riž, ko vse skupaj vre in pokriješ. Jaz uporabljam samo ta riž, ki je pol rižota dobra še hladna, ki riž ni pocast. Pol kuhaš, da je narjen riž. Joj včeraj sem pa jedla kus kus na isti način, samo da mora bit zelenjava do konca narejena, ki kus kus je takoj kuhan. Maaaa kako je blo doooobrooo! Sem prvič to naredila in bom100% še delala ta kus kus z zelenjavo. Katarina K http://katarinak.moj-album.com/

Katarina K  

21. okt 2008 9:22

Sem pozabla vprašat za recept, kako ve naredite sadno kupo. Jutri prideta moja tašča in tast, ki tudi imata ločevalno in imata sadni dan, ker ima moj mož rojstni dan. Sem rekla, da bi naredila eno dobro sadno kupo, pa me zanima, če imate kak predlog, kaj dat not, da izboljšam okus in se lahko da za dijeto. Sem mislila rozine namočit v pikič ruma pa umetno sladilo, da bo malo drugačna. Imate še kak predlog? Katarina K http://katarinak.moj-album.com/

Marina5  

21. okt 2008 10:05

Hvala za recept Katarina, sigurno bom naredila ta riž v četrtek. Samo veš kaj me zanima, ta riž ki ga imam jaz, moram kuhati vsaj 50 minut in je še trd. Kako bo z zelenjavo, saj bo vsa razkuhana. Verjetno bo najbolje, če riž prej namočim in še malce pokuham, preden ga dodam zelenjavi. Veš, imam tisti zdravi riž, ki se mora kuhati skoraj eno uro, da se ga da vsaj približno jesti. Je zelo zdrav!!! in temu primerno neokusen. He he Katarina, rum bo dal pravo aromo, pa še dobro voljo. Sama ponavadi ne delam sadnih kup, delam pa toplo - pečeno sadje v pečici. Narežem jabolka, kakšno hruško, banano (lahko tudi grozdje, pomaranče ali kakšno drugo sadje) in vse skupaj potresem z orehi ali pa s kokosovo moko in dodam še kakšno rozino. Vse to spečem v pečici in je odlično sadno kosilo v hladnejših dneh. Sama sicer tega ne maram preveč, ker je zame prsladko, naredim pa to ostalim za posladek. Lahko pa tašči spečeš banano in jo malce potreseš z lešniki ali orehi. To je res odlično in zelo nasitno. Sadne kupe pa je moja kolegica zalivala s pravim pomarančnim sokom in je rekla, da je bilo odlično. Ruma pa ponavadi ni dodajala :o) Dober tek. Marina5

Katarina K  

21. okt 2008 10:31

ma probaj s tistim rižem, ki sem ti ga napisala. Boš unega tvojega kdaj drugič naredila. marsikaj je zdravo, pa meni ne gre v ritko. Tisti riž Parboiled plava škatla, se ne razkuha in je še mrzel ful dober, čeprav ni tako poceni, je pa končno en riž, ki ne hrusta pod zobmi. To pri nas sovražimo. Zelenjava, se pa na ta način ne razkuha. ko zavre voda, kar je hitro, pol daš riž, ko se riž skuha je gotovo. hvala za nasvete, za pečeno sadje! Katarina K http://katarinak.moj-album.com/

Katarina K  

23. okt 2008 16:44

O, pa nič več ne pišete?! Pa kje ste vse tiste, ko smo naredili tabelo skupaj? kaj ste vse vrgle puško v koruzo?! Marina5, si naredila rižoto? jaz sem danes malo grešila in sem si privoščla špagete z pestom od Barille. Jutri bo mogoče pa spet kus kus z zelenjavo, ki mi je tako dober. se beremo! Katarina K http://katarinak.moj-album.com/

gaja1  

član od: 13.10.2008

sporočila: 39

24. okt 2008 8:44

Ojla, punce! Kaj se dogaja? A ste še na dieti? No moram priznati, da res nisem imela časa pisat, ker sem kar po cele dneve v službi, tam pa bog ne daj, da bi pogledala na naš forum, če bi me kdo videl, bi bil ogenj v strehi. Vam moram povedat, da sem bila kar pridna. Včeraj mi je moj možek kupil novo tehtnico - digitalno, danes zjutraj pa sem jo preizkusila in ne boste verjele, saj še sama nisem mogla, pokazala je -5,4 kg, juhu!! Se bom še naprej pridno držala predpisane hrane. Upam, da bo šlo še tako naprej. Sem se morala malo pohvaliti, ker v službi nihče ni še nič opazil - verjetno sem res tolk zašpehana, da se še nič ne vidi izguba kilogramov, sama nase pa sem tako ponosna kot bi izgubila vsaj 20 kg. Lep pozdravček vsem! gaja1

Marina5  

24. okt 2008 11:23

Dobro jutro punce, Ravnokar sem se dvignila iz postelje. Bolna sem!!!! Jesti tako ali tako ne morem, ampak vase vnašam ful sladkorja. Najprej čaj z medom, sirup je sladek ko hudir in še karamelni sladkor sem si naredila, ker me v prsih ne neha boleti. Včeraj sem pojedla malo solate, ne vem zakaj mi kislo paše, saj nisem noseča, virozo imam?! !!!!!! Danes nisem še nič jedla in imam sadni dan. SEveda sem popila že kakšno kilo cukra!!! Prav slabe volje sem, ker je ta sirup tako sladek. Ampak zdravje je prvo in verjemite mi, v prsih me močno boli in zaenkrat še nič ne izkašljujem. Oh, prav smilim se sama sebi ... pa še sitna sem :o) No ja, ni tako hudo ampak ko se bom pozdravila pa pridno nadaljujem. Do takrat vas vsa sladka pozdravljam. Marina5

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti