Ločevanje živil 90. dni - 5. del

gaja1  

član od: 13.10.2008

sporočila: 39

29. okt 2008 18:28

Bravo Issi, kot vidim si začela z istimi kg kot jaz. Povej mi koliko dni si rabila za -11 kg. Jaz imam v ponedeljek 1. vodni dan, do sedaj mi je šlo dol 6 kg. Ne vem ali je to veliko ali malo, ampak zadovoljna sem z vsakim dekagramom. Kar se zdravja tiče, sem danes že čisto ok. Danes imam sadje, sem pojedla nekaj mandarinc in eno banano za kosilo, ker sem bila ves dan v službi, zdaj pa sem doma in se začenja borba, da ne bi slučajno zašla v hladilnik. Sem sklenila, da si bom na hladilnik nalepila sliko na kateri sem v kopalkah, upam da ga potem ne bom več toliko odpirala. No tole je bilo malo za hec, malo pa tudi zares. Lep večer in lahko noč vsem. gaja1

Issi  

član od: 5.9.2007

sporočila: 703

29. okt 2008 18:58

Gaja, danes je moj 72. dan. Še malo pa bom pri koncu (OK, ni tako malo, ampak tako se tolažim). Moram pa povedati odkrito, da se mi bolj kot po kilogramih pozna po centimetrih. Prav žal mi je, da se nisem pred začetkom diete izmerila preko bokov, pasu, roke, noge. Ampak opazim po oblačilih. Kar mi je najbolj neverjetno je to, da semizgubila na "kritičnih" mestih - tam kjer je ponavadi in ob drugih dietah to skoraj mission impossible. Najbolj se mi pozna na vratu, ramah, rokah, riti (jeaaa!!!!!!) in stegnih. Ko sem začela, sem nosila konfekcijsko številko 44 (sem ter tja tudi kakšen kos 46), trenutno nosim hlače 42, pa jih ne bom dolgo ker mi že fino plešejo okoli riti in mi že vsi pravijo naja pač pljunem nekaj € in si kupim nove hlače. Pravzaprav mi je trenutno popolnoma prav 40. Saj vem, da se 11 kg sliši malo (no, lahko tudi veliko, ampak ni pa to neka številka za drastično spremembo), ampak kot pravim; po cm se pozna več kot pa le za 11 kg. Ti pa polagam na srce: NE OBUPAJ V DRUGEM MESECU!!!!!! Jaz sem skoraj, kljub temu, da mi je sestra ki je končala julija z dieto in gre že drugi krog, povedala kaj se bo zgodilo. Da bo po prvem vodnem dnevu (dva dni po njem) precej padla teža, skoraj cel drugi mesec stala na mestu, po drugem vodnem dnevu pa bo šlo spet dol. Vse to sem vedela in sem bila pripravljena na to kaj me čaka, pa sem skoraj obupala. Kar preberi nekaj mojih postov nazaj, boš videla kako sem se pritoževala ;) Res je potek takšen, kot so me opozorili, sem se prepričala. Šlo bo, boš videla. Če je šlo pri meni, s takšnimi grehi... In še nekaj: PIJ, PIJ in še enkrat PIJ! Meni je bilo to zelo težko, saj sem običajno na dan spila kake pol litra. Stalno nosim s sabo pollitrsko plastenko, v katero si točim kar vodo s pipe in nekaj kapljic limone (sama voda mi ne gre). V službi jo imam kar na mizi ob ekranu, da se spomnim in vsake toliko naredim nekaj požirkov. Cilj vsak dan mi je, da moram spiti štiri te plastenke (2 litra). In res pomaga. Malce težje je zdaj, ko se je ohladilo, si pa nekajkrat na dan naredim skodelico metinega čaja. V službi imam škatlico in si vsaketoliko časa natočim vročo vodo iz avtomata, vrečko čaja, pa je. Če bi mi kdo pred pol leta rekel, da bom kdaj pila čaj brez sladkorja in kavo brez sladkorja in mleka, bi ga razglasila za norega! Pa gre. Za informacijonaj ti povem, da sem vedno pila kavo z mlekom in dvema (!!!) vrečkama sladkorja. Ko sem šla na dieto sem si rekla "Inge, greš zares ali pa nič!" Nekaj dni je bila s kavo kriza, pa sem se navadila. Ampak zdaj točno ločim, v katerem lokalu imajo dobro kavo in v katerem ne ;) Joj, sem ti naložila, ne? Oprosti, kar razpisala sem se. Držim pesti zate in zaupam vate, da boš uspela! Zdaj grem pa povečerjat svojo skledo motovilca s fižolom ;) Issi

gaja1  

29. okt 2008 21:29

Issi, VELIKA HVALA ti za te besede!!! Res sem jih potrebovala. Ko me bo premagovala želja po pregrehi te bom šla brat še in še, da si bom povrnila voljo. Hvala tudi za nasvete, trudila se bom, da se jih bom držala. Upam, da se boš oglašala tudi, ko boš na vzdrževanju. To poglavje mi je še popolnoma neznano in bom rabila nasvete tudi pri tem. No ampak s tem se bom ukvarjala, ko bo prišel čas za to. Še enkrat hvala in lep večer vsem. gaja1

Issi  

član od: 5.9.2007

sporočila: 703

31. okt 2008 11:33

Včeraj sem imela OH dan. To je dan, za katerega imam najmanj idej. Pizza ali testenine. Oboje imam rada ampak mi že pri ušesih ven gleda... Imela sem odlično kosilo, mogoče bo kateri za idejo; tri rezine toasta (saj če naj bi bila pizza za obrok, potem tri rezine niso preveč, ne?) sem pokapljala z olivnim oljem, potresla z drobno sesekljanim česnom in peteršiljem in jih zapekla v pečici, da so postali hrustljavi (cca. 10 min na 200°). Poleg pa skledo zelene solate. Vam povem, odlično za spremembo. Danes sem pa na sadju. Ta dan mi je najhujši saj sem vsega sadja že sita. Raje bi imela vodnega kot pa sadnega. In še danes imam sadnega, ko je praznik in sem doma... Issi

Vandolina  

član od: 7.7.2008

sporočila: 80

31. okt 2008 17:20

Živjo hujšarce. Lepo, da se me kdo spomni. Hvala Issi. Jaz sem končno prišla na vrsto za računalnik. Moj je crknu in zdej čakam, da bo zdravnik za računalnik imel kaj časa zame. To je namreč moj brat. Pa se ve, kako je, če je žlahta. Zdej je šel pa še na dopust, no ja. Jaz sem drugače super. To lahko potrdi tudi Katarina K., ki me pozna in se večkrat vidiva. Vsake tolko mi kdo reče, če sem mogoče bolana? Ker sem tolk shujšala. Ena mi je pa rekla, madona, ti pa zgledaš zmeri mlajša. To je pa že lep kompliment in to od osebe, ki jo poznam s tržnice. Vsake tolko preiskušam kakšen nov recept, kot sem že pisala o ješprenovi kaši, pa ajdovi itd. So stvari, ki jih prej nebi niti povohala. Sedaj pa so mi prav všeč. Danes imam tisti zmešani sadni dan. Pojedla sem malo mandarin, pa suhega sadja, za večerjo bom pa olupila 2-3 korenčka. Mislim, da bo čist dovolj. Pa seveda mojo najboljšo prijateljico povsod vzamem seboj z vodo to se ve. Če ne pijem iz flaše, sploh nevem kolk sem spila ta dan. Ali pa kar pozabim pit. V tem mesecu sem si privoščila tudi kostanje. 3x sem se jih prav najedla in za letos imam mir. Toliko za danes, oprostite mi ker se ne javljam pogosto, ko bo okvara mimo, se bom poboljšala. Sissi, glede OH dneva, mogoče bi pa poklicala v revijo Rina in ti bodo prijazno povedali kaj se lahko še je na ta dan.Pa še nam sporoči, kaj bojo rekli. Ali je katera probala graham špagete? Kakšnega okusa so? Za pogledat niso nič lepe barve. Lep pozdrav in uspešno hujšanje Vandolina

gaja1  

31. okt 2008 17:51

ojla, danes imam na sporedu krompir, za kosilo sem si ga malo spekla na peki papirju brez olja, zraven sem si skuhala cvetačo pa seveda motovilec. Za večerjo pa še ne vem, mogoče si bom en krompir samo skuhala pa solato. Meni so graham testenine odlične. Samo paziti je treba, da se preveč ne razkuhajo, ker so potem hitro pacaste. Naredim si jih z omakico iz čebule, paradižnika in paprike, je zelo dobro. Moram še povedat, da sem si danes kupila nove hlače in to za eno števiklo manjše kot sem jih nosila do sedaj. Super sem se počutila v njih. Izgleda, da nas je več takih, ki ne maramo sadnega dne. Jaz si narežem različno sadje (ananas, breskve, jagode, -to je iz manj sladke konzerve, zraven pa še jabolko in sok limone. To si pogrejem v mikrovalovki pa sem za nekaj časa sita. Lep večer vsem. gaja1

Vandolina  

član od: 7.7.2008

sporočila: 80

31. okt 2008 19:57

Hvala za informacije Gaja1, si jih bom kupila in naredila. Jaz mikrovalovke nimam, kuhano mi pa ni dobro. Sem odzačetka kuhala na pari, pa vsesorte, pa je vseeno boljše surovo. Čestitam za nove hlače. To je tako lep občutek, ki ga suhice sploh nepoznajo. Ko mi "tasuhe" malo shujšamo, pa si kupimo nekaj novega in to manjšo številko, je to enkratno. Saj sama vem, sem prišla od št. 54 na 48. Lep večer vsem hujšarcam Vandolina

HEMA  

član od: 2.3.2004

sporočila: 505

31. okt 2008 20:02

Dober večer. Vidim, da nimate idej za OH dan. Tu vam dam nekaj idej za ta dan: Mlinci; jih poparim (pač takokot piše v navodilih) in jih prelijem z mešanico žličke olivnega olja ali stoplenega masla in začimb-česen, origano peteršilj, bazilika....uporabite domišlijo. Zraven pa skledo solate ali rdeče pese. Polenta;jo skuham in nato na olivnem olju prepražim pol čebule in jo primešam polenti, dodam rdečo papriko, Včasih še malo kuhane zelenjave, zraven pa solata. Ker imamzelo rada slivove cmoke(tiste Pečjakove) sem si jih na ta dan za kosilo tudi privoščila (3kom). Graham špageti so mi pa zdaj veliko boljši kot tisti navadni, sem se jih navadila. Včasih jih naredim z zelenjavnim prelivom(tista kupljena omakca) , včasih jihskuham in jih nato stresem v "kastrolo"kjer sem prej na žlički masla prepražila drobtine in dodam malo začimb - majaron, baziliko.......Uporabljajte začimbe- ne redijo a zelo popestrijo jedilnik Morda sem vam pomagala. LP hema

Katarina K  

član od: 5.7.2008

sporočila: 2741

1. nov 2008 20:42

gaja1, čestitam za nove hlače oz. manjšo številko. Hvala HEMA, za nove recepte, bo treba kej sprobat. Imam še jaz eno različico pašte: Lahko je polnozrnata, oz graham pašta. V vodi kuhaš brokoli deset minut, vodo osoliš, v to vodo z brokoliji, daš še pašto in skuhaš do konca. V drugi posodi( jaz naredim v voku), daš žličko olivnega olj, dva stroka česna, ali pa enega, po želji in samo malo gor popražiš pašto z brokoliji. In po želji popopraš. To radi delajo Italjani. Sem vidla, ki sem delala čez in so to dostikrat skuhali in sem pol probala še jaz. meni je tudi super, da ni vedno s paradižnikom, čeprav jaz šalšo obožujem. drugače sem več ali manj pridna pri vzdrževanju. vsak dan se pridno tehtam in če je malo preveč, pol naslednji dan malo manj jem oz pazim kaj jem, pa je pol vse ok. Za nič na svetu, si ne želim spet bit taka kot prej. Januarja bom imela 30 let in želim si izgledati odlično. Počutim se super in to želim čisto vsaki izmed vas! In verjamem, da se že počutite, ko tako pridno izgubljate kilograme. Držim pesti, da uspešno izpeljete dijeto do konca, pa pol tudi. Sedaj vas pa lepo pozdravljam! Katarina K http://katarinak.moj-album.com/

gaja1  

2. nov 2008 9:52

Ojla, danes imam sadni dan in sem že vse splanirala, kam bom šla, da ne bo prevelikih skušnjav. Jutri je pa moj 1. vodni dan. Hvala bogu, da sem popoldan v službi, se bom malo lažje prebila skozi ta dan. Bi vas pa rada vprašala, ali vodni dan pomeni čisto samo vodo, ali je lahko tudi kakšen neslakan čaj, ker me bo verjetno zelo zeblo. Zebe me namreč ža na vsak sadni dan, kaj bo šele na vodni. Katarina K, tole je sigurno zelo dobro, bom probala takoj, ko bodo na vrsti makaroni. Lepo nedeljo vam želim. gaja1

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti