29. okt 2008 18:58
Gaja, danes je moj 72. dan. Še malo pa bom pri koncu (OK, ni tako malo, ampak tako se tolažim). Moram pa povedati odkrito, da se mi bolj kot po kilogramih pozna po centimetrih. Prav žal mi je, da se nisem pred začetkom diete izmerila preko bokov, pasu, roke, noge. Ampak opazim po oblačilih. Kar mi je najbolj neverjetno je to, da semizgubila na "kritičnih" mestih - tam kjer je ponavadi in ob drugih dietah to skoraj mission impossible. Najbolj se mi pozna na vratu, ramah, rokah, riti (jeaaa!!!!!!) in stegnih. Ko sem začela, sem nosila konfekcijsko številko 44 (sem ter tja tudi kakšen kos 46), trenutno nosim hlače 42, pa jih ne bom dolgo ker mi že fino plešejo okoli riti in mi že vsi pravijo naja pač pljunem nekaj € in si kupim nove hlače. Pravzaprav mi je trenutno popolnoma prav 40. Saj vem, da se 11 kg sliši malo (no, lahko tudi veliko, ampak ni pa to neka številka za drastično spremembo), ampak kot pravim; po cm se pozna več kot pa le za 11 kg.
Ti pa polagam na srce: NE OBUPAJ V DRUGEM MESECU!!!!!! Jaz sem skoraj, kljub temu, da mi je sestra ki je končala julija z dieto in gre že drugi krog, povedala kaj se bo zgodilo. Da bo po prvem vodnem dnevu (dva dni po njem) precej padla teža, skoraj cel drugi mesec stala na mestu, po drugem vodnem dnevu pa bo šlo spet dol. Vse to sem vedela in sem bila pripravljena na to kaj me čaka, pa sem skoraj obupala. Kar preberi nekaj mojih postov nazaj, boš videla kako sem se pritoževala ;) Res je potek takšen, kot so me opozorili, sem se prepričala. Šlo bo, boš videla. Če je šlo pri meni, s takšnimi grehi...
In še nekaj: PIJ, PIJ in še enkrat PIJ! Meni je bilo to zelo težko, saj sem običajno na dan spila kake pol litra. Stalno nosim s sabo pollitrsko plastenko, v katero si točim kar vodo s pipe in nekaj kapljic limone (sama voda mi ne gre). V službi jo imam kar na mizi ob ekranu, da se spomnim in vsake toliko naredim nekaj požirkov. Cilj vsak dan mi je, da moram spiti štiri te plastenke (2 litra). In res pomaga. Malce težje je zdaj, ko se je ohladilo, si pa nekajkrat na dan naredim skodelico metinega čaja. V službi imam škatlico in si vsaketoliko časa natočim vročo vodo iz avtomata, vrečko čaja, pa je.
Če bi mi kdo pred pol leta rekel, da bom kdaj pila čaj brez sladkorja in kavo brez sladkorja in mleka, bi ga razglasila za norega! Pa gre. Za informacijonaj ti povem, da sem vedno pila kavo z mlekom in dvema (!!!) vrečkama sladkorja. Ko sem šla na dieto sem si rekla "Inge, greš zares ali pa nič!" Nekaj dni je bila s kavo kriza, pa sem se navadila. Ampak zdaj točno ločim, v katerem lokalu imajo dobro kavo in v katerem ne ;)
Joj, sem ti naložila, ne? Oprosti, kar razpisala sem se. Držim pesti zate in zaupam vate, da boš uspela!
Zdaj grem pa povečerjat svojo skledo motovilca s fižolom ;)
Issi