23. okt 2005 17:11
Zdaj sem pa jaz dobil... Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije
23. okt 2005 17:11
Zdaj sem pa jaz dobil... Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije
23. okt 2005 17:13
ja, tud k meni so prispele fotke, hvala. Bojan
23. okt 2005 17:25
No, zdaj sem si pa oddahnila... Mamamia (drugič v zvezi s srečanjem; prvič že včeraj, ko se je izkazalo, da so udeleženci zadovoljni, vsaj velika večina; ) mamamia
23. okt 2005 17:27
sara je napisal/a: |
Pozdravljeni! Hja, vidim, da je Martin pustil dober vtis, mu prenesem Jernej, moram priznat, da imas prav, glede mojih pričakovanj. Ampak že ko sem o tem razmišljala sem vedela, da brcam v meglo - vedela sem, da bo cel kup presenečenj. V pozitivnem smislu sem dojela vse prisotne. Fino je bilo z vami.... veverica |
23. okt 2005 18:54
Jernej, pa kaj si daš toliko opraviti s temi avti. To je vendar kulinarični forum! Sicer je bilo pa res prav fajn. Se že zdaj veselim naslednjega srečanja. Pozdrav vsem in hvala za prijento družbo, Dolores
23. okt 2005 18:58
SIBA je napisal/a: |
Hi, bom pa jaz vgriznil v kislo jabolko. Tako,da bo eden "levi" za vzorec !? lp>siba SIBA |
23. okt 2005 19:06
Dolores je napisal/a: |
Jernej, pa kaj si daš toliko opraviti s temi avti. To je vendar kulinarični forum! Sicer je bilo pa res prav fajn. Se že zdaj veselim naslednjega srečanja. Pozdrav vsem in hvala za prijento družbo, Dolores |
23. okt 2005 19:07
SIBA je napisal/a: | ||
|
23. okt 2005 20:02
Samo po koščkih se da razbrati kaj dobrega ste papcali pri Kostanju. Pa dajte vse lepo po vrsti..................da se bodo še nam sline cedile Lumpica
23. okt 2005 21:14
No, pa gremo. Za začetek sem pozabila dati na mizo višnjevec - aperitiv, ki ga je prispevala Galja. Čaka na naslednje srečanje, uskladiščeno v kleti (sicer pa jaz tako ne smem piti še leto in pol, mojim doma pa take sladke reči ne tečejo prav gladko po grlu). Ko smo proti kuhinji pokimali z glavo, so nam prinesli na mizo govejo juho - enkrat s fritati in jetrnimi cmoki, v drugi skledi z rezanci in zdrobovimi cmoki, poleg tega pa še gobovo juho. Solata je bila mešana: motovilec, zelje, fižol, zelena solata. Na mešanih ploščah je bil pohan piščanec ter svinjski zrezki na pariški način, na krožniku posebej telečja pečenka s kruhovo rezino. Kot prilogo so postregli malo praženega krompirja (restanega po štajersko, tenstanega po ljubljansko ali gorenjsko), riž, pomfrit, krompirjeve krokete, opečene bučke in jajčevce in kuhano zelenjavo, pa še posebej ajdovo kašo. Ker sama ne smem ne praženega krompirja ne pomfrita, so mi ob kuhani govedini dali na krožnik še zeljnati zavitek in zavitek z bučami. Kaj so dobile udeleženke, ki so se odločile za vegetarijansko varianto, ne vem natančno, ampk mislim da so bili skutni cmoki, pa tudi zelenjavni zavitek. O tem bo več vedele Loni, pa mcmaya in tudi Zima, ki je, tako se mi zdi, jedla kalamare. Iz Lonijinega sporočila sklepam, da so bile tudi one zadovoljne s hrano. Ne vem, mogoče sem še kaj pozabila. Za sladice smo poskrbele same: Zima in Dolores ter Galja so prinesle domačega prijatelja in Nušine rezine, pa bounty rezine, kokosove kocke in še eno pecivo, ne vem imena - bodo povedale same, pa rumove kroglice, vem pa, da so recepti iz baze. Tudi jaz sem prispevala del peciva, ene take rezine s kavno kremo in dvema različnima biskvitoma pa smetano (recept pošljem v bazo; zdaj pa sem dobila idejo, da pecivo poimenujem Srečanje - v spomin na prvo druženje, za katerega sem si ga tudi izmislila). Vsega je bilo dovolj, še domov je vsak nekaj vzel s seboj. Sladice smo tudi slikali, upam da je Jerneju posnetek uspel (moj je preveč svetel) in bomo lahko po fotografiji opisale, s čem smo se sladkali (ozirma so se, meni so se cedile sline). Pa kakna kavica je tudi "padla", nekaj kozarcev rdečega vina, pa sokovi in voda. To bilo to. Siba, res škoda, da se je tako zgodilo, da nisi mogel priti. Pa drugič. Zdi se mi namreč, da smo v soboto zasidrali idejo, da to srečanje ni bilo zadnje, samo način bo še "modro vodstvo" domislilo. Pravzaprav je škoda, da niso mogli priti vsi tisti, ki so nameravali, še bolj luštno bi bilo. Ampak najboj pomembno je, da smo prebili led, kajne? Še enkrat lep pozdrav torej. In ker so fotografije že prispele do Bojana in Jerneja, nas boste kmalu lahko tudi videli, ne le brali o tem, kako smo se družili. In upam, da nas bo na vsaki naslednji "gasilski" sliki več... Lep pozdrav še enkrat vsem, Mamamia mamamiaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Jernejev zelenjavni curry
Moj domači kruh