Ločevanje živil 90. dni - 4. del

tema je zaklenjena

luthien  

član od: 13.8.2005

sporočila: 145

23. avg 2005 19:10

Marjanca, bom probala. Pri nas nikoli nismo kumino uporabljali kot začimbo pri fižolu. Hvala. Upam, da bom zdržala še tole uro. Vedno mi je najtežje med sedmo in osmo zvečer. Imam še lubenico, pa bom še njo napadla potem pa dost. Jutri pa upam da bom imela čas domačo juhico skuhat. luthien

masenka  

član od: 14.8.2003

sporočila: 170

23. avg 2005 19:59

Dober večer sotrpinke! Ja tudi jabolka Marjanca niso moj sadež... ne samo da me napihnejo.... še hudo lačna sem po njih. Medtem ko me topla jabolčna sežana nasiti za nekaj časa.... glede na to, da imam alergijo na cvetoče trave, mislim, da je povezana tudi z alergijoi na jabolka tako da zgodaj pomladi ko ni sadja.... imam hude težave... ker ne morem jesti tudi jabolk... Sem preživela današnji dan.... zajtrk s sadjem je bil ok .... potem pa je vse je bilo nekako obrnjeno narobe.... za kosilo rulada od šefa.... ne boste verjele fant še nima trideset... blagor njegovi ženi Za večerjo pa pica s svežo zelenjavo: paradižnikom, čebulo in papriko.... bazilika... olivno olje.... recept iz rine.... malo po moje.... odlično... veliko receptov mi je všeč, da jih bomo kar obdržali naprej. Pod pico sem dala peki papir.... tako da je bila uporabljena samo žlička olivnega olja za podlago in je bilo čisto dovolj. Jutri pa zabava.... sadni dan Obožujem sadje.... samo popoldne moram imeti gužvo, če ne sem okoli kosila kot muha.... Lep večer in lahko noč! Maša

joli  

član od: 19.8.2005

sporočila: 57

23. avg 2005 20:59

Pa to ni res, samo na splet greš pa se narežiš,res ste prave-od kod nam slovenčkom humor, ko smo pa včasih sami kisli frisi-ja čim se dotaknemo diet , pa evo nas, smo največji humoristi kar jih je!Sem kar vesela, da se malo ponorčujemo -saj to nas tko drži pokonc.Danes sem kar pridna.najboljš ,da grem kar likat z litrom H2O-bom še najbolš nardila zase in za druge.Helena ti zelo verjamem ,da bentiš ,ma poskusi z malo volje -zagrizi.Ko sem bila mlajša sem poleti z lahkoto skenslala 3kg sedaj je obratno .Poletja so vedno hujša,pa še mena je tu.SRANJE NA KVADRAT-pa še vse drugo matranje je na kubik.Ajde punce držte se-grem ,če ne pa res ne bo nč! joli

LANES  

član od: 22.8.2005

sporočila: 159

23. avg 2005 22:01

HOjla punce, hvala za dobrodošlico in vzpodbude. Vidim, da mi bo z vami prav zabavno. Ne mislim, kar na hiter obupati, če sem z dieto zacela celo na morju, ampak imela sem dovolj govorjenja. Vedno si najdeš kakšen izgovor, če ne moreš začeti. Nekaj me zanima. ali za OH dan ni obvezna sladica za večerjo? JAz bi raje jedla spet tetstenine, ker jih imam zeloooo rada. Na beljakovinski in škrobni dan mi takšna večerja sploh ne odgovarja, ampak tako pač mora bit. Ve ste pa dokaz, da dieta deluje. Tudi kakšne solate se za večerjo en bi branila. Prej sem se tudila, da po 17. nsem jedla. Če pa sem imela krizo, sem pojedla kakšno skuto ali jigurt - nekaj lahkega pač. Če torej na OH dan ne pojem za večerjo sladice, če se mi je ne "lušta" ali bo potem učinek diete manjši in ali bom imela drug dan hudiopm potrebo po sladkem? Sama si že nekaj časa želim kupiti Orbitrek, ker je veliko mojih znank zadovoljnih z njim. Lepo se še imejte, pa pirdne bodite. Lahko noč LANES

joli  

član od: 19.8.2005

sporočila: 57

23. avg 2005 22:30

Evo sem že tu,konec z likanjem! Lanes ,to z orbitrekom je dobra fora,cel se razmigaš,jaz ga sicer nimam ga pa ima svakinja in ti povem ,da je superca.Če imaš voljo jo izkoristi .Meni, ko si privlečem kaj domov vse dol pade-nekaj časa je aktualno pol pa .....obvezno moram biti v družbi pol je pa kul.Ajde,zdej se bom mogla pa skidat -sin prihaja. joli

helena45  

član od: 7.8.2005

sporočila: 371

24. avg 2005 3:54

ZDRAVO PUNCE!!! Danes sem malo boljše volje, oziroma superca.Ko sem pa lačna, sem pa tečna. Moja izkušnja mi pravi,če gdaj grešiš, maš vse podreno,Res se ne splača, Mojo nedeljo si bom zapomnila..Joli, to ti dam prav, kakor prevoziš 40, maš same probleme z kg, oz.še večje kot prej.Saj sem res dobra, kot da nimam drugih problemov, da si stem belim glave, kaj čemo življenje je ena sama bitka,ki jo ne bi smel izgubiti. Boste rekle,včeraj je tečnarla, danes se pa neki šopiri. Grem na zeleni čaj, potem pa v službo. Danes smo beljakovinske to še bo pestro. Kaj, boste imele na jedilniku,da vas mal kopiram??? Lep pozdrav hujšarice!!!!! Helena45 helena45

helena45  

član od: 7.8.2005

sporočila: 371

24. avg 2005 4:08

Pozrav Lanes!!! Da se ti ne bo tako naredil, kot meni v nedeljo, ko sem pojedla vso sladkobo vhiši.Imela sem namreč SLADKOMANIJO.To pa pride takrat, ko ne ješ takrat ko lahko, saj pri meni je tako. Lep pozdrav!!! helena45

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

24. avg 2005 6:41

Dobro jutro rožice moje drage ! Marjetka cvetka, bom povedala mojemu velikanu. Dobro, da so se ti krofi "ustavili". Zdaj boš imela nekaj časa mir. Maša, saj si samo zamenjala vrstni red jedi. Ni kriza. Dokler ni na pici klobas in sira, je še vse v redu. Joli - likanje z litrom H2O - to je krasna fora ! Kar se let tiče, sem tudi jaz tam in res ni fajn. Očitno prihajam v obdobje mene, ko se mi razpoloženje tako zelo menjava v zelo kratkih obdobjih, pa ta klasična problematika vročega in mrzlega oblivanja, kar ima za posledico oblačenje in slačenje oblačil. In ob vsem tem naj človek še dietira ( kakšen izraz - Toporišičev Jožek že protestira !!!). Saj smo res frajerke, me nad 40 še posebej. Mislim, da imajo mlade rožice marsikatero prednost napram nam. Samo me se ne damo, kaj ? Lanes, jaz sem vedno komaj čakala na sladkarije in če je ne bi pojedla na ta dan, bi to pomenilo, da bi bila brez nje preveč časa in bi obstajala velika nevarnost, da jo napadem ob nepravem času. Če veš, da te pomanjkanje sladkarij sploh ne gane, jih nadomesti s čim drugim ( jaz sem jih najraje s kruhom in marmelado ali pa kakšno palačinko ). Helena, saj smo vse v istem stanju. Vsaka ima dan, ko je še sama sebi odveč, kaj šele komu drugemu. Slaba volja je pač sestavni del osebnosti človeka. Kakšen dolgčas bi bil, če bi se ves dan smejali in bili dobre volje. Te pa občudujem, kako ti uspe funkcionirati tako zgodaj zjutraj. Vedno sem mislila, kakšna frajerka sem, ko bo pol petih zjutraj telovadim. Ampak ti si MEGA !!! Včeraj sem nameravala goniti sobno kolo, pa sem namesto tega kitala okna, ki jih bo moj velikan danes pobarval. To pa pomeni, da bom po službi umila vsa okna, oprala zavese in naredila v stanovanju pravo malo generalko. Tako bo moj sadni dan minil, kot bi mignil. Maša a bova preživeli ? Pa to se ve !!! Ko bo kriza, me bo, kot vedno, rešil študentfuter. Zvečer pa mogoče etina zeljna juhica. Ampak do takrat je še cela večnost. Če mi bo ratalo, bom šla malo prej domov. Ampak do takrat vas bom še malo morila z mojim pisanjem. Andrinaa, no, kaj si naredila včeraj ? Si se sestavila in začela spravljati vsebino fascikla v svojo glavo ? marjanca45

tuna  

član od: 17.6.2005

sporočila: 437

24. avg 2005 7:30

Pozdravljene punce! Jaz pa sem tako ponosna nase, včeraj sem se začela končno rekreirati. Ko sem šla mimo Intersporta, je nekdo zamano zažvižgal, obrnila sem se ...ampak nikjer nikogar..nakar zažvižga še enkrat...spet pogledam okoli sebe in v izložbi zagledam en tak šikan mali steper...nisem si mogla pomagat in sem šla hitro po njega, sej veste da mu ne bo dolgčas, bolje da je v moji dnevni sobi, kot da v izložbi gleda velike riti, ki nič ne naredijo zase:). Sem ful navdušena je takšen ki ima še dva elastična traka za nategovanje, da lahko delaš še z rokami zraven...cena ugodna 12.990...Sem bila včeraj ful naspidirana in sem šla s kolesom in psom v naravo cca. 10 km, tako da je še pes komaj teku za mano, sem ga morala čakat....vidite koliko energije je bilo v meni...upam samo da ne bo kmalu izpuhtela.. nato pa še 20 min steperja...vauu...sej ne morem verjeti, kaj mi je...na steperju sem se zelo prepotila, pa tudi mišice so me orng bolele...se vidi da je učinkovit. Zdaj pa samo upam da moje navdušenje ne bo hitro splahnelo, pa se bom že potrudila, da ne bo. Danes grem tudi jaz nabirat gobe, za kosilo bom potem jedla široke ajdove rezance z gobovo omako, njami komaj čakam. Lp tuna

luthien  

član od: 13.8.2005

sporočila: 145

24. avg 2005 8:10

Lanes, mislim da, na Oh dan (če ti ne paše sladko) tudi lahko ješ kaj drugega za večerjo, samo da je povezano z ogljikovimi hidrati. Verjatno zaradi tega ne boš nič manj shujšala. Samo zakaj si ne bi privoščila malenkost če si lahko. Saj je itak naslednji dan sadje, ki ti očisti telo. Če pa ješ sladko moraš pa obvezno rebro čokolade, menda proti alergijam. Jaz sem se temu sprva smejala, vendar so nekatere punce res dobile alergijo. Jaz včasih pojem tudi polnozrnat kruhek namazan z evrokremom, pa imam vse v enem. Delala sem pa tudi recept iz rinine knjižice, pa so mi moji skoraj vse pojedli, komaj sem si prihranila košček. Helena, dons kuham domačo govejo juho, če mi bo ratalo, ker imam zdaj kup opravkov, pa meso iz juhe, pa paradižnikovo solato. Če mi pa ne rata, bom pa kakšno solato z sirom, ali tuno, bom videla. LP luthien

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti