Ločevanje živil 90. dni - 4. del

tema je zaklenjena

luthien  

član od: 13.8.2005

sporočila: 145

23. avg 2005 8:14

Dobro jutro! Vidim, da ste vse že lepo pridne. Helena45, tudi jaz imam sadni , se bova spodbujali. Jaz sem za vikend kar grešila (dopust), ampak sem se takoj včeraj vzela v roke in lepo imala OH dan po predpisih. Zdaj pa letim v trgovino po nekaj slastnega sadja, pa bo. Sam kaj ko moram za svojo družinico kuhat, pol se mi pa sline cedijo. Ampak bom že.....nekako....zdržala.... luthien

masenka  

član od: 14.8.2003

sporočila: 170

23. avg 2005 9:06

Pozdravljene! Včeraj sem imela škroben dan in sem se najedla cvetače in krompirja.... hvala bogu so otroci na dopustu , da sem si lahko privoščila za njih smrdečo cvetačo.... Oni se potepajo po Londonu.... jaz pa moram biti zadovoljna doma.... no saj so bili pridni in so si zaslužili malo uživanja.... vsi izpiti so narejeni. Danes imam OH dan in tudi mislim, da ne bomo lačni.... grozdje in hruške dopoldne in pica s paradižnikom za kosilo in za večerjo najbrž mešana solata... danes je sicer dovoljena sladkarija.... šef je spekel čokoladno rolado z vanilijevo kremo z višnjami.... Bom videla, sem spravila v hladilnik.... bom se odločila popoldne.... preden grem domov.... ker imam popoldne v načrtu potem po Gradcu.... si bom morda zaslužila sladkarijo....??? Danes ponoči sem bila lačna ..... ojej..... sem se odločila za eno hruško.... pa se je telo pomirilo in je šlo. HVala bogu, da te dni ko otrok ni doma sploh nimam kruha doma.... Lep dan vsem..... Maša

andrinaa  

član od: 11.6.2005

sporočila: 56

23. avg 2005 9:17

Dober dan! Kako kaj? A katero kaj zebe? Jaz imam že par dni čisto ledene noge. Nosim tople nogavice, pa mi je vseeno mraz. Z eno težavo se srečujem: pomanjkanje volje. Kar ne ljubi se mi početi stvari, ki bi jih morala. Nimam prave energije. Športam, tuširam se, zgodaj hodim spat - pa vseeno zmanjkuje energije. Kakšen nasvet?!?! Pa še nekaj se moram pohvalit: navadila sem se na kavo (kapučino) brez sladkorja!! Še pred dnevi sem jamrala,da tega pa res ne bom mogla. He he, ni tako težko in sploh ni tako slabo. Si pa na beljakovinski dan privoščim kanček smetane ali mleka ali pač kapučino - sicer pa kavico. Če mi zadiši, saj je ne pijem vsak dan. Je katera opazila, da ima Tuš v akciji sobno kolo in neke vrste orbitreck?! Sem videla samo reklamo, nisem pa šla pogledat. Mislite, da je za kaj, se splača kupit?! Sem se najprej nad steperjem navduševala, kupila ga pa še nisem, tako da se lahko še premislim. No, če je katera te izdelke gledala, prosim za mnenje! Imejte se lepo, imejte se rade! andrinaa

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

23. avg 2005 9:23

Maša, ja kakšnega šefa pa imate, ki vam peče take dobrote ???? Bi ga dali na fotokopirca in še nam enega poslali - ha,ha,ha. Tvoji otroci so pa res pridni, če imajo že vse izpite. Potem jim človek res rade volje privošči malo luštnega. Moj velikan pa že stoka, ker se počitnice približujejo koncu. Tudi zame, saj ga vsak dan vozim domov, da ne rabiva dati toliko za mesečno vozovnico. Kar tri fante peljem, zjutraj jih pa vozi en oče, tako, da kar nekaj prihranimo vsak mesec. Sicer pa je stala mesečna vozovnica zadnje šolsko leto 34.000 sit. Tole o sladkarijah sem se tudi jaz "šparala" običajno po ves dan in se v zadnjem trenutku odločila. Že samo občutek, da lahko jemo sladkarije je bil zame krasen. In priznati moram, da sem se za to dieto odločila najbolj zato, ker dovoljuje sladkarije. Zame je bilo to čudovito in oklevanja sploh ni bilo. Veš, jaz sem zadnjič ponoči "strašila" po stanovanju in zmazala eno banano, ki se mi je tako nesramno nastavljala. Še sreča. da je to zelo zelo redko. Luthien, teh slin bo vedno manj, boš videla. Mene sploh ne gane več, ko istočasno kuham še kaj drugega. In tudi nikomu ni jasno, kako mi roka z žlico ali vilico kam ne seže. Prepričaj se, da imaš pač ti svojo hrano, ki ne drugi ne jedo ( kako fino, ti vse ostane ) in tako pač je. Pa popij kak kozarec vode s Ca ali Mg tableto, da te bo malo napolnil. marjanca45

marjanca45  

23. avg 2005 9:36

Andrinaa, kako nimaš volje, rožica mlada ? Poglej nas "stare koke", kako se borimo z vsem, kar nam življenje postavi pred nos. Da bi samo mene zadnjič videla, ko sem tekala, pa me je bolelo koleno ko hudič. Pa sem si rekla:" Kaj zdaj Marjanca, al smo al nismo ? A bomo pokazali, da nas eno koleno pa že ne bo spravilo na tla ?" In veš kaj sem si začela peti ? Saj ti je verjetno ne poznaš, ker si premlada, ampak vseeno - Hej brigade, hitite.... Če bi me kdo slišal, bi me peljal po moje naravnost Vojnih - zaprti oddelek. In ko sem prišla domov vsa razbolela, sem se pogledal v ogledalo in si rekla: " Pa če ti nisi nora, samo si pa ta prava ...". In bila sem krasne volje. Res se nikoli nisem rada ogledovala v ogledalu, sedaj pa se velikokrat pogledam in si rečem: "...ne za na ni pregrad in ne mej....". Pa sem dobre volje. Male stvari me tako razveselijo kot npr. to, ko mi kdo da prednost na cesti, prijazna prodajalka, soseda, s katero kako rečeva, petršilj v koritu, ki mi na balkonu tako lepo raste, moje lepe sobne rože, s katerimi se pogovarjam in jih hvalim, kako so lepe.... Andrinaa, toliko je povodov, ki te lahko spravijo v dobro voljo, samo pustiti moraš, da se te "dotaknejo". Pusti jim, res, saj si še tako simpatična mlada punca. marjanca45

andrinaa  

član od: 11.6.2005

sporočila: 56

23. avg 2005 9:50

Marjanca, ti pa vedno za vsakeganajdeš prijazno besedo, hvala ti! Mij e kar malo lažje, ko sem to prebrala, vendar volje še vedno ni. danes bi npr. morala prebratie n obsežen fascikel nekih reči - jaz pa kar hodim okrog in se mu izogibam v velikem loku. Saj vse druga še nekako gre, te drobne vsakdanje stvari naredim brez problemov, ampak k umskemu delu se ne morem spravit. Toliko bolj, ker sem pod pritiskom, roki me lovijo, vem, da bi morala... Jaz pa se samo vlečem naokrog in se prekladam iz stola na kavč pa spet nazaj. Sem že gruntala, če bi šla k zdravniku, da mikaj predpiše. Ali pa po Deprim v lekarno. Aaaaaaaa, kako sem sama sebi smotana in si grem na živce, take se pa res ne poznam. Kolegica mi je rekla, da je tako zaradi pomanjkanja nekih snovi v hrani... Ne vem no, pa tudijamrat nočem preveč, danes sem se pa čisto razpisala. Se grem zdaj v ogledalo pogledat, sama sebe v rit brcnit in potem bom zagrizla v tisti fascikel! andrinaa

marjanca45  

23. avg 2005 10:26

Andrinaa, prav gotovo ti je marsikaj všeč, pa si obljubi nagrado, če boš nekaj ur pridna. Zame je nagrada npr. da lahko po opravljenem delu grem brat knjigo - za marsikoga bolano, zame pa superca. Ali pa si rečem, če boš sedaj naredila to in to, si lahko za večerjo narediš veliko skledo paradižnikove solate. Še bolj noro, ampak pali. Kaj pa če bi si naredila urnik, kjer bi si razdelila čas in ga mogoče na ta način bolj racionalno izrabila. Glej, v začetku leta sem pri svojih 46-ih morala pri Ministrstvu za zdravje opraviti en zelo zaguljen strokovni izpit. Verjemi mi, da, ko sem videla tisti kup gradiva, ki sem ga morala preštudirati, me je minilo, ampak vedala sem, da to moram narediti, če hočem opravljati delo, ki ga s takim veseljem opravljam. 14 dni sem vsak dan po službi buljila v bukve, da se je še otrok čudil, od kod mi volja. In ko sem opravila izpit, sem ponorela od veselja in bila silno ponosna nase. Tudi ti boš ponosna nase za vsak izpit, ki ga boš spravila pod streho. Izpit na izpit, pa končno diploma, pa služba, pa svoj denar in znjim povezana samostojnost in neodvosnost, pa nove dimenzije življenja, ko bo naenkrat popldan čas za kaj drugega kot za študij, pa ponos staršev, ki se bodo tudi zelo oddahnili, verjemi, pa ..... Kaj ti to ni dovolj stimulativno ? marjanca45

marjanca45  

23. avg 2005 11:41

Drage moje ali ima še katera od vas probleme z napihovanjem potem, ko pojeste jabolka ? Vem, da pravijo, da je jabolko "težek" sadež, samo mi je res nenavadno, da kar kmalu začutim, da se moje telo ne strinja z jabolki. Jaz pa jih imam tako rada. marjanca45

lisička  

član od: 21.7.2003

sporočila: 588

23. avg 2005 12:50

Hojla, junakinje! Toliko ste napisale od mojega mrka, da sem bolj preletela prejšnje strani, zadnji dve sem pa prebrala do pikice. Kako ste pridne. Se bo res mati Zemlja prevagala na eno stran. Potem bojo pa spet imel kaj o nas govort. Marjanca, vidim da si kar naša mama ratala. Take res rabimo, da nas malo pokonc držijo. Res si tukaj, da nam malo (beri veliko) morale dajaš. Glede jabolk naj ti pa povem, da sem po 40. opazila, da moram jabolka obvezno olupiti, drugače moji domači nastradajo zaradi onesnaženja ozračja. Pa tudi meni se zdi, da me bo razneslo. Če pa jabolka olupim, je pa v redu. Probleme imam tudi s fižolom v zrnju. Prej ni bil problem prebavit take stvari, zdaj pa moram kar pazit pri hrani. Ste me pa razrajcale z gobami. Strašno rada jih nabiram. Samo danes mi ne bo zneslo, da grem v hosto, jutri sem pa že hčerko nahecala, da greva skupaj v gobe. Tudi ona je strastna gobarka. Punce, bodite pridne in pejte na sonce, da tole vlago spravi z nas. Bogve, koliko žarkov bomo deležni, preden se spet ulije. Čauči! Gobica

marjanca45  

23. avg 2005 13:03

Lisička, hvala lepa. Bom poizkusila in poročam o rezultatih. Do stročjega fižola pa letos še nisem prišla, ker sem bila takrat, ko sem ga imela polno, na dopustu in so mi ga drugi pojedli. Čakam, če bo iz tega drugič sajenega kaj ratalo ( nizkega). Kaj vem, te mlade rožice se mi kar malo smilijo, se pa ob takih mojih razpisovanjih počutim res kot nekaka bolj stara mama. Sicer pa sem v teh mojih 46-ih res že vsega vraga doživela. Kaj hočemo. Je pa fin občutek, ko človek ve, da je nekomu vsaj malo pomagal. Pa saj ste že tudi ve meni tolikokrat pomagale, zakaj pa še jaz komu ne bi. marjanca45

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti