Ločevanje živil 90. dni - 4. del

tema je zaklenjena

luthien  

član od: 13.8.2005

sporočila: 145

22. avg 2005 17:36

Hy! Vračam se po štirih dneh. Bili smo na Kopaoniku. Hrano ravno nisem mogla izbirati, ampak ni bilo nič hujšega. Kilogrami so isti in danes sem takoj nadaljevala z dieto. Rožica, 20 kg je kar lepo število, in bi bilo res škoda ponovno jih pridobiti. Vem kako je, meni je vsakič zmanjkalo volje in sem zašla k starimi navadami in ko sem se "vzela skupaj" in ponovno začela hujšati je bilo že 10 kg več. Zato se odloči in vsaj vsakodnevno malo pazi. Marjanca45, hvala ti za nasvete.Tako mi je nekdo manjkal, da mi pove svoje iskušnje glede operacije. Priznam, da sem večkrat v tem času bila že čisto "na tleh" in mislila da je nekaj še vedno narobe. Zdaj probam čim več hoditi (poleg vaj), pa že cela družina se malo bavimo z orientacijskim tekom (jaz sicer zdaj večinoma hodim, počasi pa bom začela tudi s tekom). Smo bili te dni na tridnevni tekmi, in sem kar zadovoljna. Bolel me je samo kolk, hrbt pa se mi zdi da se je malo bolj razmigal. Drugače pa "vsaka ti čast". Želim si da bi tudi sama po končani dieti imela toliko samokontrole kot jo imaš ti. Kar tako naprej. luthien

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

22. avg 2005 21:01

Hoj! Sem vseeno šla v gobe, ko je prenehalo deževat. Čeprav sploh nisem imela namena nabirat, gobe so bile samo razlog, da sem zapustila hišo. Ne boste verjele nabrala sem jih dve veliki vrečki, še sreča da sem imela avto blizu da sem lahko mojo majhno vrečico praznila kar v prtljažnik. :) Zdaj se bom pa še jutri lahko s čim zamotila. Bom jih vložila za zimo. Marjetka cvetka tudi mene so zadnjič premamile te Trojanske dobrote. Kupili smo jih veliko, tako da smo jih na morju imeli še za zajterk in malico na plaži. Še sreča, da je bil že odprt avtocestni odsek, ko smo se vrečali, tako da nisem zavila tja. Drugače vem da bi bila skušnjava velika. Drugače pa moj dan mineva po načrtih. Do zdaj je vse dobro. Nočko. Rožica. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

LANES  

član od: 22.8.2005

sporočila: 159

22. avg 2005 23:07

Hojla sotrpinke! Že nekaj dni prebiram vaše pogovore, spodude, nasvete ... in ste mi prav všeč, zato sem se odločila, da se vam pridružim pri klepetu. Na dieti sem od 1. avgusta 2005 prvič Pred tem sem bila na drugi dieti od 12. julija 05. Ker sem izgubila 2 kg me je bilo strah, da bom kg dobila nazaj na morju. Zato sem se odločila za ločevalno dieto pri kateri nisem tako omejena kot sem bila pri prvi, pa še kakšno sladico si lahko privoščim. Na morju sem izgubila še 3 kg in jih imam sedaj 70 kg. Zdaj pa je na tehtnici stanje nespremenjeno. Vendar ne bom obupala. Jutri imam OH dan. Najverjetneje bom sina peljala na pizzo (ker si jo zelo želi), jaz pa si bom naročila testenine z zelenjavo, kakšno bodo pač imeli. Zvečer pa grem s sodelavkami na kavico in seveda sladico. Lahko noč LANES Sporočilo je spremenil(a) LANES dne 22. avg 2005 23:09:04

joli  

član od: 19.8.2005

sporočila: 57

22. avg 2005 23:09

Ne ,Helena saj ni tako grozno 2kg pa še mal čez me bašeta ,pa saj veš kako to izgleda kg na kg pa si hitro tam...Zvečer ko je še najmanj treba pa si kam povabljen ,pa ne moreš se delat finga pa tudi znese mi ne !Pol pa si rečem -ne jutri pa ne bom pa se zopet kaj najde.No sej sem si dala rok septembra ko bom začela telovadit saj veš..46.. pa hrbet pa se vse že mal nabere za sproti.Ne septembra pa res !Dietarim sicer zelo nerada, ker pol se mi zdi, sem pa skoz lačna,raj bolj redno jem 5x po malem.Ah.za danes dovolj ,da grem prej spat-saj ko spimo tudi hujšamo HA HA HA HA .LP joli

helena45  

član od: 7.8.2005

sporočila: 371

23. avg 2005 4:17

Pozdravjene!!!! Veš, joli si zelo srečna, jaz jih imam 20kg viška. Ne vem, v nedeljo sem grešila in ne pridem na tisti tempo. Danes imam sadni dan.Sem rekla, da moram biti pridna. Če ne bo eno sranje s temi kilogrami. Lep dan vsem forumišačim. Čao,Čao!!!!!!! helena45

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

23. avg 2005 6:42

Dobro jutro, rožice ! Pri meni doma še vedno forumski mrk in včeraj sem se zelo razjezila na mojega sina, ki mu je očitno prav vseeno ali net dela ali ne. Če bi ga potreboval, bi že uredil, tako pa..... Danes ima rok, da ga uredi s prijateljem. Včeraj sem bila pridna in res je neverjetno, kako teža niha. Danes zjutraj sem imela 1,6 kg manj kot včeraj zjutraj. In v glavnem je to manj vode v telesu, pa prebava se je malo zbudila. Tako, da je po moje nihanje +- 2 kg je čisto normalno. Po dolgem času ( skoraj 1 tednu ) sem se spet do onemoglosti najedla lubenice. Kako sem jo pogrešala. Rožice ampak koliko paradižnika pojem ! Na vrtu imam 15 stebel, ki so vsa polna tega krasnega sadeža. Vsak dan ga jem vsaj 1x. Danes bom spekla melancane, zraven pa paradižnikova solata. Zdaj imam očitno ob obdobje melancan, saj jih zelo pogosto jem. Rezine samo popečem na olivnem olju ( prej jih rahlo posolim in pustim, da spustijo grenke solze ). Noro dobro. Helena45, poizkusi si tudi ti pisati, kaj poješ in boš na ta način mogoče lažje kontrolirala svoje prehranjevanje. Luthien, tudi jaz sem prvo leto po operaciji zelo veliko prehodila. Najprej počasi in s hribovskimi palicami, potem pa vedno hitreje in že brez palic. Vedno sem se zelo preznojila. Pa sobno kolo so mi rekli naj gonim, ker na njem ni tresljajev, kot na tistem "zunanjem". Vaje pa tako normalno vsak dan. Res je neverjetno, kako so se mi okrepile mišice in potem je res marsikaj lažje. Verjemi, da vse, kar boš počela s svojim telesom, da ga okrepiš, ti bo to povrnilo s tem, da te bo vedno manj bolelo. Kadar pa so bile bolečine le prehude in zoprne, sem vzela Naglesin forte. So mi rekli, da naj jih jemljem, ker bolečine povzročijo to, da so mišice pri bolečini kot v nekem krču, kar je še slabše. Priznam, da sem na začetku pojedla kar precej teh tablet, sedaj pa res zelo redko. Rožica, uboge gobe - ha,ha,ha. Superca, da si jih toliko našla. Ko sem bila še mlajša, sem zelo veliko gobarila, zdaj pa sem to nekako zanemarila. No, pa si naredila dve pametni stvari naenkrat : šla si stran od hrane in skušnjav, pa krasno hrano si si priskrbela. Marjetka cvetka in Riba ribica, vedve sta pa res ta pravi s temi trojanskimi krofi. Tudi jaz sem ena tistih, ki sem ji zelo rada jedla, ampak sedaj se mirne duše peljem mimo in me sploh ne "rajcajo". Mi je jasno, da so bolj polni grehov, kot 100 g črne čokolade ( joj, koliko časa je že nisem jedla... koza jaz). Lanes, dobrodošla med nami. Veš. glede na to, da si malo prej končala eno dieto, se telo še navaja na tvoj novi način prehranjevanja, tako, da kar lepo vztrajaj in ko bo telo spoznalo, da je zdaj to to, se bo temu prilagodilo, spremenilo presnovo in kile bodo začele kopneti. Nikar ne obupaj. Veri, sem že začela z vajami za koleno. Res ni nič hudega in kar hitro se jih da narediti, tako, da bom kar pridna. Hvala ti še enkrat. Ampak očitno si pomagala še večim, ne samo meni. Superca ! marjanca45

tuna  

član od: 17.6.2005

sporočila: 437

23. avg 2005 6:45

Pozdravljene punce v megleno jutro! No vidim da se september res bliža, turobna meglena jutra in mrzli večeri. Rožica dobrodošla nazaj. Tudi jaz sem imela po dopustu velike probleme kako nadaljevati s prehranjevanjem po dieti, zdaj pa mi že vse lauha tako kot more. Prehranjujem se naprej po 3md, le da si sama določam obroke, pazim pa da zvečer jem beljakovine, ker jih mišice ponoči rabijo.BAJE! Še vedno jem zjutraj sadje, mislim da sem se pregrešila samo 3x na dopustu.Torej moje prehranjevanje je podobno kot pri Marjanci, le da jaz še nisem uvedla sadnih dni, sem se odločila, da bom imela sadni dan po dnevu grehov, npr. v soboto imamo žur, verjetno da bom malo več pojedla in popila tako bom imela v nedeljo sadni dan.Pa rekreacija peša, s 1.9. se vračam v fitnes, tam bom vsaj res telovadila, doma pa najdem 100 in 1 izgovor, da mi ni treba. Dej poskuis sklatiti teh nekaj dopustniških kg, ker bi bila res škoda zanemariti 20 kg. Držimn pesti, pa saj vem da ti bo uspelo, saj si borka. Lp tuna

Sibila  

član od: 8.7.2004

sporočila: 62

23. avg 2005 7:36

Zdravo punce, včeraj sem imala OH dan in sem si za večerjo namesto sladice privoščila stročji fižol. Zelo dobro, ampak to je bila napaka. Tega raje ne naredite. Danes imam 1 kg več, namesto manj. Pa še obroke moram zmanjšati. Danes imam pa S dan, da prečistim telo. Pojedla sem že 2 mali jabolki. Helena, kaj bova jedli? Sibila

tuna  

član od: 17.6.2005

sporočila: 437

23. avg 2005 7:59

Sibila sigurno nimaš enega kg več od stročjega fižola, je bila to vsekakor boljša poteza kot pa čokoladna torta. Lp tuna

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

23. avg 2005 8:04

Sibila, pridružujem se Tuni. Ta kilca več je prav gotovo zaradi slabšega odvajanja vode iz telesa ali pa zaradi prebave. Jaz velikokrat zvečer jem sadje ali pa zelenjavo na OH, ko bi naj bila sladica, pa je prav gotovo boljše ena velika skleda solate, kot pa kaj sladkega. Brez panike - je rekel Švejk !!! marjanca45

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti