Ločevanje živil 90. dni - 4. del

tema je zaklenjena

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

22. avg 2005 13:28

Hoj, že pečem piščančka za kosilo in slolato. Ne vem ali si naj pripravim tudi govejo juhi iz kocke. kako jo pripravite? Saj vem, da piše na škatlji (kocka + voda) ampak meni tako pripravljena ni preveč dobra. Doda mogoče katera še kaj? Bom pa šla v trgovino še po lubenico, da bo se čiščenje zares začelo. Za večerjo imam pripravljen kefir. LP. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

22. avg 2005 13:33

Bravo, Rožica ! Tako se dela. Za juho ti ne vem povedati nič, ker če jo pijem, pijem le govejo juho, ki jo sama skuham. Skuham večjo porcijo, potem pa jo razdelim na manjše porcije in zmrznem. Ko jo želim uporabiti, jo dam zvečer ven in se do jutra odtali. Joj, kako sem lačna. Jaz pa bom danes jedla pečena jajca in paradižnikovo solato. Za večerjo pa kakšni 2 kili lubenice. marjanca45

Rožica  

22. avg 2005 14:02

Saj jaz tudi vedno sama kuham juho. Samo danes je kriza, za kuhat govejo juho sem prepozna, oči imam pa tako lačne, da kar dvomim v mojo kurjo bedrco, da bo dovolj za mojo lakoto. Marjanca ti si carica. Če povem po pravici, tudi v tvojo hrano in sitost malo dvomim. :) joke! Kar ne morem se na čudit kako sem se "razvampala". Bi lahko pojedla bika in pol. Na srečo samo z očmi! :) Lp. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

22. avg 2005 14:09

Rožica, pa pojej dosti solate! Pri tej jedi pa res nimam mere in pojem jo ogromne količine ( kakršnokoli vrsto ), potem pa sem napihnjena kot sod. No, pa če sem poštena, pojem skoraj vedno 2 bedrci - packa jaz ! Pa kaj si morem. Imam potem vsaj do večerje mir in ne letam okoli hladilnika. Kaj pa če bi si v juho na drobno narezala malo peteršilja, ki je odličen diuretik ? Ali pa drobnjak ( šnitlah po slovensko - ha,ha). Saj že vedno govorim oz. pišem, da ne pojem majhnih količin, ampak pač pazim, da nič nepravilnega ne mešam. marjanca45

Rožica  

22. avg 2005 15:33

Marjanca, jaz sem že pojedla svoje kosilo v tisti "kocka juhi" pa se je poleg petršijla, drobnjaka, zelene znašel še korenček. Bila je dobra za lakoto, čeprav ni bila tista ta prava. Pojedla sem eno bedrco in jo že veselo zalivam z mata čajem. Lp. Prinas spet dežuje:( Pa sem se ravnokar spravila, da bi šla v gobe. :( Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

sara.vidmar  

član od: 12.1.2005

sporočila: 654

22. avg 2005 15:35

Rožica, samo glede juhe v kocki: vsebuje najbolj nevarne E-je, tako da jaz je raje ne bi kuhala. Lp! sara

riba-ribica  

član od: 25.2.2005

sporočila: 1436

22. avg 2005 16:20

Zdravo, punce! Vrnila sem se iz mrzlih goratih krajev in sedaj razlagam, kako je v Mariboru vroče. Kar čudno me gledajo. Zaradi vremena se nisem preveč razgibavala, samo nekaj manjših sprehodov v dežju. Tehtala se bom jutri zjutraj. Kupila sem si nekaj vzorčkov za klekljanje in jedla idrijske žlikrofe ter bila nad njimi seveda navdušena. Sestrično sem navdušila nad našo dieto, poskusila bo skupaj s svojo mamo, ki pa je že manj navdušena in pravi, da diete niso za starejše ljudi. Izgovori pač! Pogrešala sem kolesarjenje in 5 -urno sedenje na avtobusu je res preveč. Vaje za kolena bom tudi jaz poskusila delati, saj tudi mene zadnje dni bolijo kolena. Pozdrav vsem hujšajočim! riba-ribica

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

22. avg 2005 16:33

Hojla! Lep pozdrav! Dva dni sem ga feštala in žrla ko pra...,danes pa sem se hotela spet normalno prehranjevat,toda ne! Moj dragi je moral ravno danes na pot proti Ljubljani in na poti domov se je seveda ustavil na Trojanah.Zaključek:v mojem želodčku je pristal ogromen,masten krrrrrrrof!!!Če so pa taaako dobri! Potem sem se odrekla kosilu,ker se mi je zdelo,da sem že tako preveč pojedla,a sem bila čez eno uro že lačna in pojedla sem še en krof. Ja,zdaj mi je pa slabo! Ubogi moj želodec! Rožica,ja čestitam,le tako naprej.Sej hujšanje samo je zelo težko,toda obdržat težo je še petkrat huje. Pri nas pa je pred eno uro deževalo,zdaj pa že sije sonce in upam,da bo zdaj dežja za enkrat zadost! Marjanca,upam da bo s tvojim kolenom vse vredu.Tiste vaje od Veri moram pa pokazat moji mami,ki jo tudi bolijo kolena,mogoče ji bodo pa kaj pomagale. Jaz kocke juh sploh ne uporabljam,rajši Vegeto,pa tudi to zelo poredko,takšnim stvarem se na veliko izogibam,ker vsebujejo res najbolj nevarne E-je. Men je dobra juha iz zelenjave tudi brez teh nepotrebnih dodatkov. Grem mal na sonce,da se mi škrge usošijo! Mejte se lepo! Marjetka cvetka

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

22. avg 2005 16:34

Oj,Ribica,dobrodošla nazaj! Marjetka cvetka

riba-ribica  

član od: 25.2.2005

sporočila: 1436

22. avg 2005 16:42

Še nekaj moram dodati. Nazaj grede se nismo ustavili na Trojanah, kar je dobro za moje kilograme in denarnico, slabo pa za moje domače, ki niso dobili krofov. Priznam, da se kakšnemu krofu ne bi odrekla, saj jih vedno kupim, če je le možno. V Mariboru pa prav nikoli ne kupujem krofov, vsaj te razvade nimam. Še dobro, da se mimo Trojan peljem bolj redko. Grem po mleko, ker sem dobila gobice za kefir. riba-ribica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti