Ločevanje živil 90. dni - 4. del

tema je zaklenjena

masenka  

član od: 14.8.2003

sporočila: 170

22. avg 2005 9:27

Živjo! Marjanca pazi... ženske imamo bolj nežna kolena... zato vsekakor počakaj da se bolečina umiri, potem pa s telovadbo okrepi vezi....in postopoma spet teči... jaz sem imela poškodbo na kolenu, zaradi padca na smučanju in ti povem .... še po desetih letih me občasno boli..... razmisl o spremembi rekreacije za nekaj časa.... (joga, plavanje, kolesarjenje...) Imam pa eno vprašanje.... večino dni je ob kosilu tudi kos kruha.... ali ni skoraj preveč kalorij? Jaz ga nisem jedla - le včeraj ob mesni solati? Kako pa ve? Po 14 dneh imam 4 kg manj.... juuuupiiiiii... Lep da punce! Maša

papilon  

član od: 13.6.2005

sporočila: 11

22. avg 2005 9:29

Evo mene. Malo se sam s sabo pomeniš, mal pogledaš na forum in prebereš spodbudbne besede, pa je stanje boljše - ne še čist, ampak bo. Mislim, da me je bližajoč konec diete malce prestrašil kako bo v naprej. Plan je tak: 1) umiriti se in z majhnimi koraki doseči in obdržati idealno težo 2) imeti vsaj tri obroke na dan (normalne obroke, ne pa sendivči, čokolino, sladkarije...): dopoldan sadje + ločevanje med obroki 3) zmanjšati oz. čisto izločit sladkarije (edina drastična sprememba) 4) redno gibanje 5) delat na sebi v smislu, da ne bi težave ali strahu reševala s hrano In če mi to ne bo 100% uspevalo vsak dan (kar je čisto realno), se pa ne bom preveč sekirala, saj je to plan za celo življenje. Še to: tudi to, da je konec diete, da imaš PMS, da prihaja jesen (zima), da si na dopustu ali da je konec dopusta, da je kriza v službi, da ........... so samo izgovori, da opravičiš svoje basanje s hrano. Vedno lahko najdemo kak razlog zakaj to počnemo - treba je najti razlog zakaj tega NE BI POČELI. papilon

-pika  

član od: 25.2.2005

sporočila: 399

22. avg 2005 9:38

dober deževen dan Vidim da vas je dež čisto potolkel in moram priznati da je tudi mene in sem včeraj popoldan kar dobro grešila -jaz packa kaj morem saj mi je bilo potem takoj žal vendar prepozno.Imela pa sem toliko poguma da sem okoli enajste ure šla telovadit.Danes bom bolj disciplinirana in bom imela kar sadni dan. V nedeljo ima moja hčerka rojstni dan in sem se odločila da ji spečem torto.Ker ima rada čokoladno bi vseeno rada torto namazala različnega okusa eno plast čokolade drugo plast torte pa kaj drugega .Zato mi prosim svetujte kakšno dobro kremo (skuta odpade) mislila sem kakšno vanilijevo kremo samo ne vem kakšne sestavine naj uporabim. lp in upanje na lepo vreme kristina

tuna  

član od: 17.6.2005

sporočila: 437

22. avg 2005 10:20

Jaz ponavadi namažem eno plast s smetano z dodatkom čokolade, na drugo plast pa dam vanilijevo galeto, oblate pa dobro namočim z mlekom. Ta torta je zelo dobra in sočna. lp tuna

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

22. avg 2005 11:17

Papilon, načrt je ta pravi ! Krasno, da si prebrodila to krizo, ki9 se je lotila marsikatere od nas. Saj 3 mesece niti ni tako kratka doba za kar strogi red v prehranjevanju in potem res ni čudno, če nam proti koncu že vse malo "dol pade". Samo, da je mimo. Boš videla, po končani dieti pa je res dosti lažje. Kristina, ko sem še pekla torte, se kremo delala iz rame, sladkorja v prahu in če sem želela, da je krema temna, sem dala noter še kakav v prahu. Maša, v času diete sem kruh jedla zelo zelo redko. Običajno sem ga jedla na OH dan za večerjo. Nanj sem si namazala Latto in marmelado. Sedaj to počnem približno 1x na dva tedna. Kile ti pa lepo plahnijo ! Ne morem verjeti, da se je izza oblakov sramežljivo prikazalo sonce. marjanca45

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

22. avg 2005 11:54

Živjo! Ja tudi pri nas se trudi prodreti skozi oblake. Punce jaz potrebujem strogi nadzor!!! Danes pričnem. Ker bo drugače spet joj. Trenutno imam 1 kg več kot na koncu diete. Ampak čutim, opažam, da me kar krepko zanaša na stara pota. Res lahko hitro zabredeš ( alkohol, pa hrana, kjer dobro vem da ne bi smela tega, no pa vsaj danes še , in še danes..., potem pa sem začela razmišljati koliko praznovanj, porok, jubilejev sem imela v času diete in vidim da mi res ni treba, da se lahko pazim,..., vendar najtežji je začetek. Čeprav vem kako vse poteka je vseeno težko.) Prosim trokrat malo pomoči meni, da prebrodim začetek. Zdaj grem pa še enkrat prebrat Rino! Za malo spodbude in da osvežim vsa poznana pravila. Prebiram tudi Montignaca, ker mislim da mi bo vso to znanje prišlo prav pri vzdrževanju teže, čeprav sem v zadnjih 10 dneh krepko zavila s preve poti, kljub prebiranju vsemogočih nasvetov. Vendar je najpomembneje, da bom previ čas zavila nazaj! Montignac mi v prvi stopnji ne odgovarja, ker obožujem krompir! Lp, Rožica. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

22. avg 2005 12:01

p.s. sem se ojunačila in se premerila. Dodam lahko le to, da me občutek žal ni varal. V centimetrih se ne sliši tako lepo, kot tisti 1 kg. 4 - 5 cm okoli pasu 3 cm okoli bokov 1 cm okoli prsi Čeprav pa hvala bogu še ni tako grozno kot je bilo na začetku. Še je pravi čas! Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

marjanca45  

22. avg 2005 12:05

Rožica, tudi jaz sem Montignaca črtala prav zaradi krompirja. Ko berem, kakšne težave imaš, ti predlagam, da si pišeš jedilnik za vsak dan. Res ni slabo. Kadar ga kaj polomim, naredim zraven eno veliko črno piko. In ko gledam te črne pike, me kar malo streznijo in ga neham lomiti. Na enem listu, ki ga imam nalepljenega v kuhinji, imam napisan jedilnik za kosilo in večerjo, aktivnosti ( miganje), ki jih počnem, pa še moje kile si pišem. In mi res pomaga, tudi za nabavo hrane ni slabo. Jedilnik si napišem za nekaj dni naprej. Če pa mi vmes slučajno kaj drugega bolj zadiši, pač radiram in spreminjam. Na ta način tudi lažje kontroliram sladkarije, ki jih pojem. Poizkusi, saj ne vzame toliko časa. Mogoče se sliši noro, ampak se počutim nekako bolj varno, saj se na ta način lahko bolj nadzorujem in vidim vzrok za povišanje teže. Glede na to, koliko si že "dala skozi" ti res od srca želim, da bi ti ratalo kar najbolj obvladovati svoje želje po hrani in da si ohraniš krasno postavo, ki si jo pridobila. Res si prava mačka ! marjanca45

masenka  

član od: 14.8.2003

sporočila: 170

22. avg 2005 12:07

OJla! Hvala za nasvet glede kruha Marjanca! Rožica.... jaz pa sem začela pred 14 dnevi po ločevalni dieti, ko imaš vsakih nekaj dni škrobni dan in takrat se najem krompirja.... tako da potem nimam težav z lušti po krompirju.. mogoče pa ti bo 90 dnevna ločevalna dieta od Rine bolj ustrezala. Za slabih tritisoč sit jo dobiš v vsaki knjigarni in še fini recepti so za vsak dan. Lep dan, Maša

marjanca45  

22. avg 2005 12:25

Rožica, kdaj si končala z dieto ? Pa kako lahko 1 kg toliko nanese v cm na različnih delih telesa ? 3 cm v bokih ? Po moje si si napačno zapomnila mere po končani dieti. marjanca45

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti