Ločevanje živil 90. dni - 4. del

tema je zaklenjena

majdad  

član od: 29.12.2004

sporočila: 72

19. avg 2005 7:39

Dobro jutro - vsem starim in novim po zelo dolgem premoru. Pa sem spet tu. Letošnji dopust, ki sem ga pošteno podaljšala, je bil enkraten. Sem še vedno polna vtisov o novih krajih in ljudeh, sicer pa si nisem dopusta privoščila na žalost osem let. Tako sem letos malo nadoknadila. Kot vidim ste vse stare forumašice kar pridne, pridružilo pa se nam je kar nekaj novih. Splača se. Moram povedati, da kljub najrazličnejšim novim okusom jedi, ki sem jih spoznala, pridobljeno težo ob 3MD kar držim. Malo je treba paziti in gre. Kot pravi Marjanca, naučimo se prehranjevati. Vesela sem, da se stare forumašice (Marjetka cvetka, Riba ribica, Tuna, Rožica Kokos...) rade oglašate. Jaz se mislim kmalu podati v nov krog, da izgubim še kakšen kilogramček. Ne preveč, ker bom ostala brez jošk, kajne Marjanca. Če bom dobila kakšno žrtev, se bom jutri odpravila gobarit, kajti dan bi rada preživela v naravi in bi tako lažje preživela začrtani vodni dan ob luni. Na žalost v naših krajih ni gob in moram do krajev, kjer rastejo, z avtom. Ali pa bom sedla v avto in odšla v neznano. Morda proti Gorenjski. Tudi to pomaga preživeti krizo. Lep dan vsem skupaj... majdad

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

19. avg 2005 8:27

Ja zdravo, Majdad ! Sem že mislila, da si se kam preselila !!!! Hvala bogu, da si končno "prišla na vrsto" za tak maxi dopust. Saj sem ti že pisala, da si si ga zaslužila. Si pa pogumna, da se boš lotila drugega kroga. Jaz niti ne razmišljam o tem. Sem raje drugače "pridna". Glede jošk se strinjam popolnoma, saj jih imam res samo še v sledovih. Se tolaažim s tem, da mi vsaj viseti nima kaj dosti ( tolažba pa taka....). Ti jutri po gobice, jaz pa v en strm hrib se malo preznojit. Glavno, da bo obema lepo. Draga moja, imej se kar se da lepo !!!!!!!!!!!!!!! Sibila, saj vem da je penzija daleč še vsaj kakih 15 let, ampak jaz bi šla zdaj, ne pa takrat, ko bom že hodila s palico v službo. Jutri pa grem definitivno. Bom šla bolj zgodaj, ko še ne bo dežja. Imam dobrih 5 ur hoje. Upam, le, da bo koleno zdržalo. Si bom namestila kolenski steznik, da bo malo pomagal. marjanca45

masenka  

član od: 14.8.2003

sporočila: 170

19. avg 2005 8:31

Dobro jutro! Kako veselo čebljate danes zjutraj.... ko sije sonček! Se strinjam, petek je res najboljši dan v tednu, če se le da grem ob 2 h že iz službe in si malo podaljšam vikend... Danes imam na jedilniku piro.... ali mi lahko katera zaupa, kako se pripravlja.... ker do sedaj ni bila na mojem jedilniku. Čeprav moji otroci navijajo, da naredim kar koruzne žgance... Lep dan vsem Maša

andrinaa  

član od: 11.6.2005

sporočila: 56

19. avg 2005 8:36

Dobro jutro! Na nekem drugem forumu sem prebrala zanimivo vprašanje, vendar ni odgovora: katere mišice delajo na navadnem steperju in katere na steperju plus - to je nekaj novega iz tv reklame. Če ve katera...? Ima katera steper doma, kako se obnese, bi ga priporočila? Drugače pa se moram pohvalit, da sem pridna! Se držim plana glede hrane in glede gibanja, kilce pa pooočaaasi padajo. Počutje: zadovoljivo. Čeprav ne bi imela nič proti, če bi imela malo več energije in če ne bi bila tako zaspana. Se mi zdi, da bi kar spala in spala, v nedogled bi lahko spala! Še nekaj bi vprašala: ima katera probleme z odvečno kožo? Meni se zdi, da se je šlauf na trebuhu nekako "izločil" in zdaj nekam čudno visi. Saj je še vedno špehec not, samo visi nekam nenavadno. Lep pozdrav vsem in lep vikend! andrinaa

helena45  

član od: 7.8.2005

sporočila: 371

19. avg 2005 9:00

Lepo pozdravljene!! Pišem ponovno ker sem ful nerodna na računalniku, namreč sem ga ugasnila in mi je vse zbrisalo. Marjana, kakšna penzija, midve greva skupaj: čez 11let!!.ha,ha,ha. Ta sadni dan, jaz sem se odločila, da bom samo zsokovi preživela dan. Tudi mi smo se odločili, da gremo na Okrešelj v nedeljo.Samo , kako bo z vremenom????????? Draga Sibila, kar hitro se navadiš.Samo jaz imam še dva pubertetnika,ko moram pazit na nju! Samo pa si kar komot in ti včasih kar paše, da imaš še kaj časa zase.Res pa je,da prvo leto teče zelo počasi,naslednja pa kar stečejo. Sibila, vidim da sva na sadju Al bova grešili?? Hecam se!!Škoda bi bilo, če je že 12 dan. UH, pa končujem, kako se namatram, da napišeem. Saj naučila se bom. Lep dan želim suhice!! Adijo!!!!!!!! helena45

marjanca45  

19. avg 2005 9:04

Anrina, počasi pa sigurno. O steperju ti ne morem nič povedati, ker ga nima. Glede tvojega zadovoljivega stanja - pojdi se malo znojit, pa ti bo sigurno boljše, pa tudi zaspana boš dosti manj. Govorim ti iz lastnih izkušenj. Ko sem v buli, grem spuščat znoj iz sbe in potem sem tako ponosna na sebe, da sem odlične volje, pa "pucam od snage". Poizkusi. Tole, kar sem ti napisala bo prav gotovo pomagalo tudi pri viseči koži. Tudi jaz sem imela kar lep šlaufek okoli pasu, pa mi je izginil, ko sem prišla na konec diete, vmes pa sem pridno telovadila ( še vedno to počnem) in si tako okrepila mišice na trebuhu, nogah, rokah. Res je treba krepiti mišice, da potem kaj "dol ne visi". Je pa treba biti vztrajen. Maša, moram priznati, da pire še nisem delala, zelo pogosto pa ajdovo kašo, ki jo naredim kot riž. Po moje ni spiro nič kaj drugače. Zraven vedno jem veliko različne zelenjave, najraje bučke, por melancane..... marjanca45

tuna  

član od: 17.6.2005

sporočila: 437

19. avg 2005 9:49

Andrina tudi jaz bi rada imela ta Steper plus, ampak se mi zdi še predrag, pri njem delajo stegenske, ritne in trebušne mišice, pri navadnem pa samo ritne in stegenske, tako si jaz to predstavljam. Jutri naj bi bilo še lepo vreme popoldne pa plohe. Jaz sploh ne vem kaj bi. Enega otroka smo danes pospremili v kolonijo, s hčero pa bova imeli jutri športni dan, pa ne vem kaj bova , razmišljam o živalskem vrtu ali kopanje v termah ali pa bova odšli na vikend ....kjer nisem bila že en mesec, groza ampak sploh ni vremena pa še na dopustu smo bili vmes.... Jaz bom danes delala filano papriko, ali ima katera kakšen recept za brezmesno filano papriko. Se priporočam. Lp tuna

helena45  

član od: 7.8.2005

sporočila: 371

19. avg 2005 9:55

Zdravo!! Pira se verjetno dela enako kot ajdova kaša.Ajdovo kašo dam tudi med zelenjavno juho, v solati s paradižnikom, papriko,s korenčkom je odlična.ajdova kaša je hitro kuhana, za piro pa ne vem. dober tek!! helena45

masenka  

član od: 14.8.2003

sporočila: 170

19. avg 2005 10:17

Hvala za pomoč glede pire! Bomo preiskusili.... mogoče enkrat posebej.... da se ne bodo otroci preveč zgražali.... Recept za zelenjavno filano papriko je v knjigi Ločevalna dieta. Paprike so filane s krompirjevim pirejem z začimbami (drobnjak, paradižnikova mezga, čebula).... nisem še tako daleč.... da bi jo preiskusila. Pride na na vrsto na 22 dan. Se mi zdi, da sem opazila podoben recept tudi med recepti na kulinariki. Lep vikend, Maša

marjanca45  

19. avg 2005 10:20

Tuna, moja sodelavka je včeraj jedla filano papriko z gobami in sirom. Kaj pa če daš noter ajdovo kašo z gobami ? Koliko stane ta steper, o katerem pišeš ? Helena45, 11 let je zelo malo. Glede na to, kaj si vse izmišljujejo v zvezi z delovno dobo.... Glede na vremensko napoved pa je po moje boljše, da greste na Okrešelj v soboto. marjanca45

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti