Ločevanje živil 90. dni - 4. del

tema je zaklenjena

tuna  

član od: 17.6.2005

sporočila: 437

12. sep 2005 6:44

Dobro jutro, vidim da ste bile pridne med vikendom. Se je pa tudi mene včeraj lotil prehlad, danes pa sem takšna kot da me je povozil valjar, kiham, smrkam, teče iz nosa, nekaj me po glavi špika......Imam pripravljene robčke, tablete za glavo, pa mentoklar za pod nosom, pa neoangin brez sladkorja....Sploh mi ni jasno kje sem se prehladila. Marjetka cvetka zelo lepa pesmica, jo bom shranila v moj arhiv, pa upam da se še dobimo, da boš lahko še kakšno napisala. Jaz pa sem imela včeraj dan za žretje, že zjutraj ko sem se zbudila se mi je zaluštalo zajtrka takšnega orng pa sem si ga privoščls, polnozrnat kruh z maslom in medom - 4 manjše kose, pol sem za kosilo pojedla čisto govejo juho in govedino+kumarično solato, po kosilu smo šli na vikend, s sabo pa smo vzeli rižev narastek in seveda smo po nekaj urnem delu postali lačni in smo ga pojedli, normalno da sem si tudi jaz privoščila kos. Ko pa smo se peljali domov smo šli mimo pizzerije pa smo se morali ustaviti in sem pojedla še 1/4 družinske pizze z šunko, slanino, tunino, artičokami, beluši, gobami in sirom. Nažrla sem se kot pr....Danes pa imam dan za čiščenje. Ampak enostavno vem da kdaj pa kdaj si moramo privoščit takšno žretje. Meni je vsekakor boljše da v enem dnevu pojem vse kar vidim, kot pa da bi vsaki dan po malem grešila. Kuk je men hudo, komaj diham pa nič ne voham.. Bodite bolje kot sem jaz. Lp tuna

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

12. sep 2005 7:07

Hojla! Hej,hej Tuna,jaz tud kiham pa smrkam! Jaz sem si včeraj privoščila enourni sprehod z starejšo hčerko in psom. Sem pa tudi jaz včeraj grešila,saj sem jedla krompirjevo musako,ampak sem nekaj mesa odstopila hčerkam in sem bolj krompir jedla. Želim vam,da čimprej odženete bacile! Marjetka cvetka

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

12. sep 2005 7:28

Dobro jutro, rožice ! Pa kaj vas je pol prehlajenih ? Očitno bacilčki v tem norem vremenu krasno živijo in vas iščejo. Od Primorske so prilezli po cdeli Sloveniji. Se mi kar smilite, ker je to res zoprno. Paloma pa se veseli, ker na veliko rabite robčke, čeprav njihovi za hud nahod res niso, ker so premalo mehki. Vsaj zame. No, mene pa je med vikendom kar fino zdelala revma. Roke so me tako bolele, da sem bila tečna kot šus in razen kosila nisem naredila nič. Tudi hrbet me je nekm čudno bolel. Ne vem, zoprno v glavnem. Včeraj sem se spravila na sobno kolo in pregonila 10 km. Preznojila sem se tako, da mi je znoj z rok dobesedno kapljal. Po večerji, ki je bila radič s krompirjem in pečene melancane, sem pojedla še 2 majhna kosa kruha z latto in manj sladko marmelado. Danes pa imam sadni dan, daj do večera ne bom doma. Pa v četrtek še eden, ker bom spet ves dan zdoma. Tako, da se za včerajšnji kruh ne jezim kaj preveč. Tuna, saj imaš prav, ko pride, pač pride in boljše, da je vse v enem dnevu, kot da se to razvleče na ves teden. Marjetka cvetka, ostajaš naša uradna pesnica. Meni rime nič kaj ne tečejo. Očitno ima slaba volja tudi kaj pri tem. Lanes, riževe vaflje sem jedla na Š dan, kadar sem bila zdoma in nisem mogla jesti kaj drugega. Sedaj tega ne rabim več, ker si hrano pač prilagodim glede na dan. marjanca45

helena45  

član od: 7.8.2005

sporočila: 371

12. sep 2005 7:32

Zdravo smrkete!!! Kaj je z vami? Vse smrkate!! Luthien prav si mi povedala. Nimam prave vztrajnosti, sedaj imam dopust, pa se bom mal s kulirala. Veliko časa si bom namenila.Dopoldan ni otrok doma, zato si bom kar privoščila.Sedaj grem s kolesom v Celje.Imam ene opravke. Ne grem z avtom, saj s parkiranjem ne bo problema. Dajte se pozdravit. Čao,čao helena45

masenka  

član od: 14.8.2003

sporočila: 170

12. sep 2005 8:02

Dobro jutro punce! Očitno je sreča na naši strani... danes je en prav lep dan ČEz vikend sem bila relativno pridna.... nič večjih prehrambenih prekrškov Skuhala sem filano papriko za prste polizat... Danes se dobimo na limonadi in še kaj ob 16. uri na vrtu Gledališke kavarne, Slomškov trg v Mariboru. Koliko nas bo me prav zanima? Sprejemamo prijave... Tudi za vse prehlajene malo sončka in limonade ne bo škodilo Lep dan... Maša

marjanca45  

12. sep 2005 8:09

Maša, definitivno sem tam Komaj čakam. Preden bom šla, bom še enkrat pogledala slike, da vas ne zgrešim. Sicer pa Riba-ribica, tebe že poznam, tako, da tam kjer boš ti, bo ta pravo. marjanca45

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

12. sep 2005 8:47

Hojla! Lepo se imejte danes popoldne! Jaz sem pa prej že imela dirke.Sem peljala tamlajšo v šolo,pa pred šolo ugotoviva,da sva pozabili copate in rumeno rutico,pa sva šibali nazaj domov,promet pa ravno tisti trenutek tako gost,da za popenit. No,na srečo sva prišli nazaj točno ob osmih,tako da ni zamudila pouka,jaz imam pa dva siva lasa več. Mejte se lepo! Marjetka cvetka

marjanca45  

12. sep 2005 9:03

Maša, definitivno sem tam. Komaj čakam. Preden bom šla, bom še enkrat pogledala slike, da vas ne zgrešim. Sicer pa Riba-ribica, tebe že poznam, tako, da tam kjer boš ti, bo ta pravo omizje. marjanca45

claudia12  

član od: 29.8.2005

sporočila: 221

12. sep 2005 9:03

Dobro jutro punce! Res ste bile pridne čez vikend, sem vas z veseljem prebrala. Najprej vsem tistim prehlajenim in bolanim želim čimprejšne okrevanje...veliko čajčka in limone!!!! Tejčica, moje dete bo staro že 5 let...pa se še vedno borim s kg, sicer mi je vmes uspelo shujšati, sam kaj ko te teže nisem znala obdržati...par mesecev je bilo super, potem sem pa začela žreti..ne jesti...vse kar se mi je luštalo in seveda kilogrami so tu...pa si misli, če mi je prej ratalo..mi bo pa ja sedaj tudi, sploh ko vas takole berem in vidim, da nisem sama. Marjetka cvetka BRAVO!!!!!!!!!!!! pravi pesnik si in užitek je bratri tvoje verze. Riba-ribica, če sem prav zasledilia, končuješ z dieto, kakšna je tvoja končna bilanca? Koliko kg in cm si oklestila? Sicer sem pa tudi jaz podobno kot Tuna ta vikend naredila...v soboto in to ob 10h zvečer...namesto sladice se mi je zluštala francoska solata, ki pa sama ni bila dobra...pa sem zraven še malo suhe salame in šunke ter seveda kruha pobasala, na koncu pa vse skupaj začinila s sladico...saj veste bila je na jedilniku, ki se ga strogo držim in nič ne izpustim , kvečjemu kaj dodam. No na koncu me je pa prav pošteno želodec bolel...Kaj hočemo, se tudi jaz tolažim s tem, da je bolje, da to enkrat orenk naredim, kot vsak dan malo. Danes sem pa na beljakovinah in bo za kosilo solata in rio mare...za večerjo pa še ne vem..mogoče kakšna pečena riba. claudia12 Sporočilo je spremenil(a) claudia12 dne 12. sep 2005 09:10:59

bonaca  

član od: 1.3.2005

sporočila: 215

12. sep 2005 9:15

Končno sem vas uspela prebrati. Človek dva dni ni na forumu, pa rabi eno uro, da vas prebere. Marjetka Cvetka - enkratno, super, čudovito! Res odlična pesmica. Prehlajenke, mi je prijateljica povedala, da če limono stisneš v vodo, izgubi vse vitaminčke. Treba jo je stisniti v kozarček in spiti - brez vsega (naj vas potolažim, ko jo stisneš jo je le za 3 požirke). Tako dobiš vase vse vitamine. Pomaga tudi pri glavobolu (namesto tablete). Tistim, ki se boste dobile danes v MB - želim vam čudovit popoldan (pa saj v to ne dvomim, ko se dobimo take fine punce, s toliko dobre volje in tako zagnane, s tako navitimi jeziki). Glede nedeljskega izleta pa še ne bom nič rekla, ker se še odločamo, ali bomo odšli za vikend na morje (ali ta ali pa naslednji vikend). Topel pozdrav vsem iz sončnega Celja. bonaca

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti