Ločevanje živil 90. dni - 4. del

tema je zaklenjena

olina  

član od: 24.3.2005

sporočila: 44

2. sep 2005 11:05

Vipercat, vse najboljše za rojstni dan!!! Ko sem pregledovala našo razpredelnico, ki si jo tako lepo uerdila, sem ugotovila, da si ti danes naša slavljenka dneva. Želim ti čim več lepih trenutkov, osebne sreče, čim manj grehov v prehrani ter uspešno dietiranje. olina

claudia12  

član od: 29.8.2005

sporočila: 221

2. sep 2005 11:11

Dober dan punce! Kar precej časa sem porabila, da sem vse prebrala. Hvala vsem za nasvete...torej včeraj mi je uspel en dolg sprehod in vmes malo teka...upam, da ga bo počasi vedno več. Po vašem nasvetu sem si pripravila tudi solato s testeninami, paradižnikom, papriko in kumaricami...sedaj me čaka v hladilniku un komaj čakam da bo čas za kosilo. Sasy tebe pa zelo dobro razumem. Sem namreč ločena z 2 otrokoma in živim v hiši svojih staršev, takrat ko sem se ločevala in najbolj potrebovala pomoč, me je mati zmerjala s kurbo in vsem ostalim, ker sem se odločila za to, da se ločim, ne glede na to, kaj bodo rekli ostali (sosedje, prijatelji....). Njen nasvet je bil naj ja malo potrpim, pa bo bolje. Kadar sedaj hoče kaj komentirati se enostavno obrnem in odidem...je pa res, da vsaka taka opazka boli. Jaz pa vem, da sem se takrat 120 % pravilno odločila in mi ni niti za minuto žal. Jaz in moji hčeri imamo bolj mirno in kakovostno življenje, pa tudi moj bivši mož se sedaj malo bolj trudi glede otrok, ker prej sploh ni vedel, da jih ima. Torej punce vsaka nosi svoj križ, vendar verjamem, da nam bo uspelo, samo dovolj močne moramo biti. claudia12

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

2. sep 2005 11:37

Hojla! Pravkar sem očistila zmrzovalno omaro,v pečici se peče skutin narastek za moje,jaz pa sem si privoščila malo počitka! Ko prebiram vaše zgodbe,ostanem brez besed!Jaz sem se pa zjutraj cmerla,ker mi je pralni stroj crknil. V glavnem,vse ste čudovite! Sasy,vem da je to hudo,vendar nikoli,prav nikoli ne kaži materi žalostnega obraza.V njeni bližini bodi zmeraj vesela,razigrana,pa če ti je pri srcu še tako hudo,delaj se,kot da grejo njene besede pri enem ušesu not,pri drugem pa ven.Nikoli,prav nikoli ji ne pokaži,da ti je hudo. Če pa imate kakršno koli možnost,pojdite stran od nje,pustite jo samo in verjetno bo ona prej iskala tebe,kot ti njo!Saj vem,mama ja mama,pa kakršna koli že,sej prav,da spoštujemo svoje matere,toda če ona ne zna biti mama,zakaj bi se ti trudila biti hči! Ko sem še živela pri starših,sva se z mamo kar naprej kregali.Ona je hotela uveljavljati svojo voljo,jaz pa se ji nisem pustila.Sedaj se veliko bolje razumeva,čeprav me hoče še vedno pokomandirati,vendar je tega vedno manj,ker je enostavno ne poslušam.Sej če me kaj muči,če česa ne vem jo lepo vprašam za nasvet,drugače pa res ne dovolim,da bi se vtikala v mojo družino,v vzgojo mojih otrok. Pač se mora vsaka mama sprijaznit,da otroci zrastejo,da gredo na svoje,najdejo svoje partnerje in živijo svoje življenje.Važno je,da med starši in otroci ostane vez,vez ki se ji reče ljubezen! Tako,imejte se lepo.uživajte v lepih trenutkih in ne pustite se nikomur,da vas spravi na tla. Marjetka cvetka

masenka  

član od: 14.8.2003

sporočila: 170

2. sep 2005 12:08

Živjo, kako je fino zunaj, kot kaže bo indijansko poletje Sadni dnevi mi pa res skoz bolj pašejo..... vedno se počutim tako polna energije..... potem pa tako pridno odgovarjam tudi na forumu. Marjanca, vse smo po malem heroji V končni fazi, ko smo postavljene pred takšna kruta dejstva nimamo izibre a ne..... možje se lahko naveličajo.... me pa ne.... opravile smo kar smo morale in zdaj smo tukaj skoraj na koncu tik preden odletijo iz gnezdeca.... Če sem si prav zapomnila si tako iz štajerske prestolnice.... z veseljem grem na klepet in kakšno kavico ali sadno solato ... oglasi se. Ja po vsem tem ni čudno, da se z odvečnimi kilogrami otepamo predvsem ženske a ne.... Prijeten vikend vsem! Maša PS: Vodno - sadni dan poteka po načrtu: grozdje, banane, sadna skuta za malico, nekaj zelenjavnega za kosilo in za večerjo še kakšen slasten sadež.

masenka  

član od: 14.8.2003

sporočila: 170

2. sep 2005 12:11

Marjetka Cvetka! Se strinjam popolnoma tako, tako sem tudi sama ravnala! Treba se je osamosvojiti tudi na račun nižjega standarda.... ker je treba misliti, kako takšna stanja vplivajo tudi na otroke....zagotovo ne dobro! Pozdravček, Maša

luthien  

član od: 13.8.2005

sporočila: 145

2. sep 2005 12:22

Rožica, nisem čisto razumela tvoj komentar. Sva zgleda podobnih misli. Tvojega sporočila še ni bilo gor, ko sem jaz pisala svojega. Sem pač bolj počasna pri pisanju, pa če moram še vmes kaj postoriti, je pa sploh kriza. Kakorkoli, tvoje sporočilo se je potem znašlo gor, ko sem svojega poslala. Tejčica, tudi jaz sem bila dolgo kanta za smeti, in še zdaj me velikokrat mamijo ostanki hrane , ampak je res najbolje (kot je bilo že omenjeno), da hrano vržeš stran. Jaz sem moje že tako navadila, da takoj po obroku pomečeta stran. Oziroma odneseta tašči za kokoške. Jaz tudi zelenjave ne ločujem, razen koruze in fižola. Punce a vas tudi kaj daje PMS. Mene meče na hrano. Dons vsaj vem zakaj mi je včeraj tako dišal sir, ni in ni ga bilo konca. Še dobro da je bil B dan. luthien

luthien  

član od: 13.8.2005

sporočila: 145

2. sep 2005 12:26

Masenka, mislim, da je sadje tudi v redu na vodni dan. Saj vse ne prenašajo dobro tega dneva, s sadjem pa se da malo lažje preživeti. luthien

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

2. sep 2005 12:28

Ikc, jaz sem jedla zelenjavo (razen koruze in fižola - Š) vsak dan in nisem pazila na količine. Solate še sedaj pojem ogromno, zato se mi želodec po moje ni tako zelo skrčil in sem tudi ostale hrane lahko pojedla več. Pa kaj, če je šel kak kilogramček manj, meni je bilo najbolj važno ( in je še), da nisem lačna. Maša, v službi sem na Studencih, tako, da res ni problem se najti. Glede na to pa, da vozim sina in njegova dva sošolca iz šole domov, sem vezana na njihov urnik, tako, da sem "fraj" ob ponedeljkih in torkih (samo naslednji teden ne, potem pa). Če si za to, si lahko piševa konec naslednjega tedna in se uskladiva, kje in kdaj se najdeva. Pa če je še katera s tega konca, se nama lahko pridruži. marjanca45

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

2. sep 2005 12:30

Luthien, tudi jaz sem na te dni noro lačna, še posebej pa so v nevarnosti sladkarije. marjanca45

riba-ribica  

član od: 25.2.2005

sporočila: 1436

2. sep 2005 12:43

Masenka, če se kaj dobite, nikar ne pozabite name. Tudi jaz sem med tistimi, ki rabijo družbo za kakšen klepetek. Sem iz Maribora - Nova vas. Čarovnica na biciklu. Še veliko sončnih dni vam želim! riba-ribica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti