Ločevanje živil 90. dni - 4. del

tema je zaklenjena

sasy  

član od: 27.7.2005

sporočila: 12

1. sep 2005 15:11

Marjanca45, veš da sem skoraj tvojih let (43), še vedno sva mladi in po srcu bova vedno ostali mladi. Obe sva veliko pretrpeli, ti veliko več kot jaz. Zato voljo dobesedno črpam iz tvojih besed. Ti si preživela smrt moža , gorje tašče(če se prav spomnim), samovzgojo otroka. Vsaka čast!! Pri meni je največji problem moja "lastna mama". Že od kar sem se poročila ne mara mojega može, čeprav živimo v isti hiši. Zmerja ga z bosancem, čeprav je rojen na Gorenjskem in je čisti gorenjec, tako po kulturi kot po vsem ostalem. Jaz sem za njo izdajalka, mož je nesposoben(čeprav pri hiši naredi čisto vse-sedaj je bil operiran na trebušni kili zaradi prevelikega dela), hči, ki je raje v Portorožu, kjer prek študenta tudi dela je za njo "kurba"(oprostite besedi) ker je tam brez nadzorstva , sin nikoli (njeno mnenje) ne bo naredil šolo. Vsi mi govorijo, naj jo enostavno odpišem, ker je najverjetneje ona povod za moje depresije. To sedaj vem , da moram tudi narediti, če hočem dobro sebi in vsem mojim. Toda to je zelo težko. Ona je edini moj najbližnji sorodnik. Z očetom sta bila ločena že od kar sem bila jaz stara 12 let. Tudi z očetom sva imela bolj slabe stike, ker mi je vsak stik vedno preprečila . Pred 2 letoma je umrl zaradi odpovedi srca ( bil eden prvih ki so mu vsadili novo srce). vem, da moram najti moč in to v sebi. Že sedaj ste mi vse veliko pomagale, tako da bo mogoče ta forum postal ne samo detični ampak tudi kot pomoč vsem v stiski. claudia12, jaz sem si namesto testenin na OH dan naredila bučke polnjene z piro, ali kuskus z zelenjavo. pri nas na Gorenjskem je tako prelep dan, da te kar napoji z pozitivno energijo; to pa najbolj rabim. Pa še hčerko dobim za 4 dni domov iz Portoroža. Lp sasy

riba-ribica  

član od: 25.2.2005

sporočila: 1436

1. sep 2005 15:50

Pozdrav vsem starim in novim sohujšaricam! Danes imam sadni dan (v 2. krogu), za kosilo sem imela kuhano cvetačo s korenjem in porom. Zadnje čase kuham zelenjavo v soparniku, da je bolj okusno. Najedla sem se do sitega in na kakšen kruh še pomislila nisem in še dobro se počutim. Vedno pa na sadni dan kombiniram sadje z zelenjavo, da sem bolj sita. Sasy, lepo, da si se nam izpovedala. Držim pesti za uspeh tvojih otrok. Punchka, strinjam se s teboj. Odločiš se, da greš plavat, kolesarit tečt ali kaj drugega in takrat enostavno greš brez vsakega kompliciranja. Želim vam lep dan s čim manj pregreškov. riba-ribica

joli  

član od: 19.8.2005

sporočila: 57

1. sep 2005 16:30

Uf,danes pa mi je bilo kar težko pri srcu ko berem težave ,in soočanja z njimi.Ne ni lahko sploh., če vemo kaj ne delamo prav pa ne najdemo v sebi moči.Sasy ne dovoli si ,da ti mati uniči življenje in da se zdravi na tebi.Drži vajeti v svojih rokah in predvsem ,če nisi finančno vezana na mamo drži s svojo družino ,le ona ti lahko da moč-seveda če ti le stoji ob strani DRUGO JE VSE BALAST!Tejčica jaz sem tudi iz tega konca-Pirana.Povejte skrivni kluč do albuma?Lp joli

sasy  

član od: 27.7.2005

sporočila: 12

1. sep 2005 17:47

Joli in vse ostale , zelo lepo je brati vaše vspodbudne besede. Nisem finančno odvisna od mame, in mi moja družina daje vso podporo. toda psihični pritisk na vse v eni hiši je velikokrat prevelik. Težko ga zdržim jaz, kaj šele vsi moji ostali. Rada bi mail, da vam pošljem svojo sliko in tudi vidim s kom se pogovarjam. sasy

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

1. sep 2005 19:44

Živjo! No, vidim da je orbitrek res vsestransko uporaben. In kot opažam najbolj primeren za stojalo za cunje. Tudi pri nas je tako. Vendar upam, da ne bo več tako dolgo. Oziroma vsaj tako dolgo še, dokler je moožna rekreacija na prostem. In le to si želim, da bi bilo možno še kar nekaj časa. Claudija, no nekako takole gre. Ko si boš naslednjič obljubila, jutri bom, preprosto vstani iz kavča in ven v naravo. Važno je, da si na zraku in da se giblješ. Sprva počasneje in ne preveč intezivno mogoče le intenzivna, hitra hoja, kasneje v kombinaciji s rahlim tekom,... da ne bo to le en in edini poizkus. Pravijo, da je najbolje, da npr. tečeš s takim tempom, da bi se lahko zraven pogovarjal. Poizkusi, prepričana sem, da boš naslednji dan komaj čakala, da boš lako šla na kolo, tečt ali karkoli že boš špočela. Sasy popolnoma te razumem, mora biti še veliko težje če ima takšen odnos do tebe mama. Jaz imam takšno taščo. No bi lahko rekla, da je bolj kot ne cela njegova družina zelo negativno nastrojene proti meni. Vse pa je še veliko težje, če živiš pod isto streho. Meni te zidove vsako minuto "obere". Čeprav je vse bolj podobno "špajzu" (po kvadraturi), sva bila srečna, da sva si lahko ustvarila skupen dom. Vendar mi je žal za dan, ko sem se tako odločila. A kaj, ko človek nikoli ne ve kaj ga čaka. Veliko je goraj na svetu, zato se moramo še bolj potruditi, da najdemo tisto dobro, da sejemo dobro v naših najmlajših in da delimo vso to pozitivno energijo, kar pa ni vedno enostavno. Najpomembneje je to, da se sami potrudimo, da je nam samim lepo. Da ne spustimo blizu vseh teh hudoželjnih ljudi in njihove negativne energije. Mislim, da to pomeni ZMAGO nad njimi! Saj, ko bodo opazili, da nas ne gane njihovo govorjenje, dejanja,..., da smo srečni,... Jih bo le to spoznanje veliko bolj žrlo in s tem bodo sami sebi povzročili veliko več slabege. Sasy začni se bojevat sama s sabo, da boš močna in brezbrižna za mamine komentarje. Verjemi, da ji bo tako zelo hudo pri srcu. Čeprav včasih pridejo teški trenutki je res, da solze odplaknejo vse težave. Sama se v takih trenutkih odmaknem v naravo in razmišljam, jokam,... Včasih pa v naravi preprosto pozabim in vidim veliko lepih, lepših stvari, polnih pozitivne energije..., in ko se vrnem domov se sprašujem zakaj sem se sploh tako razburila. Oziroma zakaj sem jim pustila, da so mi prišli tako blizu. To je zame največji poraz! Da se pustim, da me zživcirajo da take mere, da postanem občutljiva, da boli, da postanem depresivna... Vsekakor pozdravljena še z moje strani na našem forumu. Verjamem, da nam bo skupaj uspelo! Vsekakor si na pravi poti saj si spregovorila o svojih težavah! In včasih je potrebno le toliko, le spoznanje, soočenje z svojimi problemi. Jaz sem še vedno na področju gob. Odkar sem se vrnila z dopusta samo nabiram, čistim, vlagam,.... Njam se bomo mastili pozimi.... Sem kot kakšna veverička in delam zalogo za zimske dni. Lp. Rožica. A še nekaj Sasy nabiranje gob je zame tudi zelo dobra terapija. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

luthien  

član od: 13.8.2005

sporočila: 145

1. sep 2005 20:32

Sasy, vem da je teško. Še posebej je teško ko ti lastna mati greni življenje. Namesto da bi v materah iskali in tudi našli nako tolažbo, spodbudne besede , moči za življenje , se moramo še z njimi boriti. Z mojo mami sva si sedaj nekako na malenkost bolj kot hladnih odnosih, bilo pa je že huje. Da ne govorim tudi o očimu, tašči in tastu. Živimo v tastovi hiši iz katere smo se že enkrat morali izseliti, pa smo se zopet vrnili (ne sprašujte me zakaj, tako se pač življenje igra z nami). Jaz probam nekako tako, da mi je vsakodnevno v mislih to, da je samo moja družina pomembna (mož in hči) in nobeden drug. To si moram včasih kar večkrat na dan ponoviti da dojamem. Probam se ne ozirati na druge, jih ignorirati, ko pa je najtežje pa grem ven. Vsak da dan si probam najti nekaj kar me veseli, ali nekaj narediti zase. Sicer pa tu nisi sama. Mi smo s tabo. Claudia, Punchka ima prav, začrtaj si in pojdi. Meni se včasih ne da, potem pa ko se enkrat premaknem in naredim začrtano, se prepotim ali shodim, pa se super počutim. Tukajk je eden moj recept za "Osvežilno poletno solato": 25 dag polžkov ali peresnikov, 1 čebula, 2 jajca, kumarice, bučke, koruza, sveži paradižnik, sol, poper, olje in kis. Zdaj ko sem na dieti sem izločila jajca in koruzo. Lahko pa se doda še katera zelenjava po okusu. luthien

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

1. sep 2005 20:58

""Jaz probam nekako tako, da mi je vsakodnevno v mislih to, da je samo moja družina pomembna (mož in hči) in nobeden drug. To si moram včasih kar večkrat na dan ponoviti da dojamem. Probam se ne ozirati na druge, jih ignorirati, ko pa je najtežje pa grem ven. Vsak da dan si probam najti nekaj kar me veseli, ali nekaj narediti zase."" Luthien, pa zakaj nisi že prej na kratko napisala, ker jaz kot že vse veste vse na dolgo in široko hodim okoli vrele kaše. Vendar to sem jaz in ne morem iz svoje kože. :) Sicer pa že dolgo nisem napisala tako dolgege posta. Sem postala nekeko bolj lena za pisanje. Grem gledat TV mi je prav fino, da bi vidla, kako bo kdo vrgel Jankoviča, ups GOSPODA Jankoviča s tira. Mislim da si že poje:" Ne mi dihat za ovratnik!" :)) Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

helena45  

član od: 7.8.2005

sporočila: 371

2. sep 2005 4:05

Dobro jutro!!![;) Kako ste se izgovorile.Vsaka nosi svoj križ , ne smemo se vdati.Življenje te počasi kuje in kuje,dasi počasi pravi diamant.Tale forum je pravi izvir moči.Teža življenja te naredi močnega.Iz svojih izkušenj vem,da iz težav se moraš rešiti sam, noben psihiater ti ne more pomagat, če sam nimaš te volje. Veš sasy,sprejmi takšno življenje,čese drugače ne da.Men je sin umrl,ko je bil 1leto star.Pa sem morala sprejet smrt, druga ti ne preostane.Tudi ti sprejmi svojo mater takšno kot je, spremenit jo ne moreš.Samo prepirom se izogibaj,ker je tebe škoda in tvojih živcev.Misli na svojega otroka, da ni fajn, da to spremlja. odmakni se. Pejd na naš forum in tu vrži svojo jezo na ekran. Nobene škode ne bo.Sasy drži se, mi smo s tabo, nisi sama. Marjana,sočustvujem steboj.Vsa čast ti, da še najdeš kaj časa za nas.Človeka naredijo takšne težke preizkušnje močnega.Moramo potegnit iz tega nekaj pozitivnega in ti je lažje. GREMO NOVEMU DNEVU VESELO NAPROTI!!! Izkoirstimo ga, če je nam namenjeno. Lep pozdrav helena45

tejčica  

član od: 7.2.2005

sporočila: 457

2. sep 2005 8:43

Punce, ko berem kaj ste vse morale že prestati, me je groza. Res ste dobre, da v sebi najdete moč in greste naprej. Bravo vsem! Res ste nekaj posebnega! Raje ne razmišljam o tem, kakšna preizkušnja mene čaka na moji poti. Včasih pa me le obleti kakšna misel, da tako lepo kot je najbrž ne more biti vedno. Ampak sedaj sem srečna in upam da to traja!!! tejčica

tejčica  

član od: 7.2.2005

sporočila: 457

2. sep 2005 9:08

No, pa da še povem kako je propadel moj včerajšnji sadni dan. Do večera sem pojedla nekaj marelic, 2 banani, 2 nektarini, pol melone, pest rozin in 2 hruški. Vse lepo in prav, dokler nisem začela zvečer pospravljati kuhinje in so bili tam ostanki od kosila (malo fižolove juhe in pa 2 buhteljna). Se je bilo nemogoče upret in je vse pristalo v meni. Ja, to se zgodi kadar sama kuham kosilo. Če se uspešno uprem hrani pri kosilu, je pa zvečer v nevarnosti. Se moram naučit stran metat in ne bit sama koš za ostanke!!! Sem jezna nase... Danes bom šla kar normalno naprej po vrstnem redu, torej B dan. Mi pa še vedno ostaja izziv brez grehov preživet sadni dan. Tudi danes kosilo za nas kuham sama, ampak glede na to da je B dan naj to ne bi bil tak problem. Pozdravček! tejčica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti