1. sep 2005 12:39
Rožica, res je, da po mojem v glavnem vse hodimo po nekem tankem ledu, ki se imenuje skomine ali lušti, po domače. Glede na to, da že leto dni živiš s to dieto, verjetno že v glavnem obvladaš vsaj večino svojih slabosti. Že to, da veš, kaj ni dobro, je dosti. Ko pogledam sliko, kakšna si, si res superca. Iz sebe si pravzaprav naredila novo bitje in verjetno je tudi to stimulacija, da se trudiš, saj rezultate tega truda lahko vsak dan gledaš v ogledalu ! Pa saj po moje ni fora v tem, da bi se človek 1000% držal vsega in vsak dan. Tu in tam je čisto človeško, da nam kaj "pobegne" nadzoru. Samo je pa kriza, ko teh grehov ne znamo presekati in končati. Dokler je to tu in tam, pa če to z naslednjim dnem nekako poravnamo (npr. sadni dan), še gre. Hudič pa je, ko ti grehi preidejo v navado in potem se sčasoma po moje kar pozabi, kaj je sploh prav in kaj ne. In zato si pišem vsak dan, kaj pojem, da se na ta način kontroliram, najbolj sladkarije in kruh. Tega že skoraj ves mesec nisem jedla. Bo že čas za eno kruh - marmeladno pojedino.
Kokos, po moje si ti tudi čisto nov človek, s svojimi 30-imi kilami manj. To mora biti po moje nor občutek, če toliko shujšaš ! In zdaj se greš spet nov krog. Kapo dol.
Claudia, priznati moram, da še nikoli v času diete nisem jedla testeninske solate. Edina je še iz časov od prej z majonezo in tunami, kar pa lahko kar pozabimo. Po moje, če bi si med testenine narezala paradižnik, pa zeleno papriko, pa malo drobnjaka, pa mogoče kumare, pa balzamični kis, malo olja, pa kakšno olivo, ne more biti slabo. Bom poizkusila.
Beba, pred kakima 2 tednoma sem imela čokoladno nažiranje do onemoglosti, ko sem naenkrat ob pol enajstih zvečer pojedla 200 g čokolade. Bilo mi je slabo za umret še naslednji dan, ampak očitno je to moralo biti. Do takrat sem se lahko zelo kontrolirala, potem pa sem bila kar malo zaskrbljena. Sedaj sem spet "stara" Marjanca, ko me zlepa kaj ne premami, vendar so sladkarije tista šibka točka, ki po moje marsikoga premamijo. Tebi delajo problem piškoti, meni pa sladoled. Nove embalaže sploh ne začnem jesti, ker ne morem nehati, dokler ni prazna, tako, da najprej poje en del sin, ostanek ca. pol litra, pa jaz. Kaj čemo, smo iz mesa in krvi, pa malo iz špeheca - ha,ha,ha.
marjanca45