9. jun 2005 14:51
Govorim iz lastnih izkušenj, za povrh pa sem o tem tudi nekaj brala v eni ženski reviji, kjer so predstavili številne preparate, od tujih do slovenskih.
Kreme in geli lahko pomagajo samo mičkeno, za Blažev žegen bi rekli Štajerci. S celulitom je tako, da se ga izredno težko znebiš, če imaš to smolo, da se ti nabira. Veliko je odvisno od presnove organizma, ene imamo s tem več težav, druge manj. Debelost tu sploh ni bistvena. JAz sem bolj okrogle sorte pa imam celulita bistveno manj od moje svakinje, ki je suha ko trlica. Pa še s športom se ukvarja in je bistveno bolj zdravo od mene, je pa res, da pije samo "mehurčke" in vsaj pol penine vsak dan.
Podobno je pri mojih 17 let stari hčeri. Pije pretežno vodo (nikdar ni marala mehurčkov, ki naj bi toliko prispevali k celulitu), redno se ukvarja s športom, je veliko sadja in zelo malo reči, ki naj bi pripomogle k tvorbi pomarančne kože. Celulita pa toliko, kot da bi živela na koka koli in pomfritu ali hamburgerjih.
Odvisno je, koliko celulita imaš. Če ga ni preveč, ti kreme in geli lahko nekoliko pomagajo, a ne zgolj mazanje, pač pa ob primernem gibanju in masaži ter tudi obisku kozmetičnega salona, kjer ti na različne načine pomagajo z napravami, da se mesta, obložena s celulitom, dobro pretresejo. Ko se ga za kak cm ali dva znebiš, pa je potem potrebno to na primeren način - prehrana, pitje, gibanje - vzdrževati.
Mislim pa, da imam doma še vedno tisto revijo, kjer so bili navedeni vsi mogoči podatki o posameznih preparatih, pa še mnenja nekaj kozmetičark in zdravnikov, tako da je bila zadeva predstavljena res z več zornih kotov, predvsem pa objektivno.
Mamamia
mamamia