Celulit

dinona  

član od: 9.6.2005

sporočila: 8

tema odprta - 9. jun 2005 14:20 | ogledi: 8.000 | odgovori: 117

zivjo

saj ne vem ali pasem sem noter, ampak vseeno....

ali ima katera izkusnje z kremami in zababmi od afrodite proti celulitu ali je pa vse larifari in ne pomaga nic.... vsako mnenje dobrodoslo, da vidim ce se splaca denar dat ali ne......

lp

dinona

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15832

9. jun 2005 14:51

Govorim iz lastnih izkušenj, za povrh pa sem o tem tudi nekaj brala v eni ženski reviji, kjer so predstavili številne preparate, od tujih do slovenskih. Kreme in geli lahko pomagajo samo mičkeno, za Blažev žegen bi rekli Štajerci. S celulitom je tako, da se ga izredno težko znebiš, če imaš to smolo, da se ti nabira. Veliko je odvisno od presnove organizma, ene imamo s tem več težav, druge manj. Debelost tu sploh ni bistvena. JAz sem bolj okrogle sorte pa imam celulita bistveno manj od moje svakinje, ki je suha ko trlica. Pa še s športom se ukvarja in je bistveno bolj zdravo od mene, je pa res, da pije samo "mehurčke" in vsaj pol penine vsak dan. Podobno je pri mojih 17 let stari hčeri. Pije pretežno vodo (nikdar ni marala mehurčkov, ki naj bi toliko prispevali k celulitu), redno se ukvarja s športom, je veliko sadja in zelo malo reči, ki naj bi pripomogle k tvorbi pomarančne kože. Celulita pa toliko, kot da bi živela na koka koli in pomfritu ali hamburgerjih. Odvisno je, koliko celulita imaš. Če ga ni preveč, ti kreme in geli lahko nekoliko pomagajo, a ne zgolj mazanje, pač pa ob primernem gibanju in masaži ter tudi obisku kozmetičnega salona, kjer ti na različne načine pomagajo z napravami, da se mesta, obložena s celulitom, dobro pretresejo. Ko se ga za kak cm ali dva znebiš, pa je potem potrebno to na primeren način - prehrana, pitje, gibanje - vzdrževati. Mislim pa, da imam doma še vedno tisto revijo, kjer so bili navedeni vsi mogoči podatki o posameznih preparatih, pa še mnenja nekaj kozmetičark in zdravnikov, tako da je bila zadeva predstavljena res z več zornih kotov, predvsem pa objektivno. Mamamia mamamia

dinona  

9. jun 2005 15:00

ma ja jaz sem tud bolj okrogla in stalno hujsanej in redenje in dve nosecnosti dajo svoje,a mpak bliza se morje pa bi rada malo ucvrstila zadeve, ceprav res ne vem koliko pomaga vse skupaj dinona

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15832

9. jun 2005 15:09

Brez volje ne bo šlo, saj je pri meni povsem enako. AMpak ko zdaj kupujem neka oblačila in se gledav v ogledalih z vseh strani, mi je slabo. Rit, pa trebuh (v drugi nosečnosti sem bila kot tanker...) pa noge. Treba se bo, po uspešni spomladanski kuri z zeljno juho, znova malo očistit, poskrbet, da se skrči želodec pa še malo potelovadit, pa bo. A kaj, ko se nam tolikokrat zgodi, da ob devetih zvečer sina pošljemo po kebab in rečemo, danse pa je bilo zadnjič...Mamamia mamamia

Študentka1  

član od: 31.5.2004

sporočila: 91

9. jun 2005 15:20

No, jaz sem uporabljala zdaj 2 tedna od Afrodite Cicropia gel (ali nekaj takega se ji reče) in moram povedat, da je zelo dobra krema, čeprav sem sama tudi bolj okrogle sorte... pri tej kremi sem prav čutila da nekako deluje, kajti zvečer po tuširanju sem se po celem telesu namazala s to kremo in najprej sem po vsem telesu čutila toploto, potem pa kar naenkrat totalen hlad, da sem dobila "kurjo kožo" po vsem telesu, kot to rečemo pri nas na Štajerskem.. tako se mi zdi, da sem potem po dveh tednih (ko mi je zmanjkalo kreme - bom pa danes definitvno nabavila novo! ) ponavadi tem kremam ne verjamem glih najbolj, ker se mi zdi da delajo samo veliko reklamo, pa malo učinkov, to kremo pa mi je svetovala prodajalka v DM-u, ki jo tudi sama uporablja, in moram priznat, da se mi je celulit po telesu res malo zmanjšal, seveda pa bi morala kremo redno uporabljati najmanj en mesec... pa še v obsegu se ti baje tudi mora poznat... ??? no, bom videla... aja.. pa še predrag ni.. če te slučajno zanima še cena.. se mi zdi da je bil o. 1800 sit... lp in dosti uspeha... :)) Studentka1

dinona  

9. jun 2005 15:40

ja jaz sem se tudi s ceropia mazala, sam nisem zab nikjer dobila, ali uporabljas tudi hlace dinona

sonchika  

član od: 3.4.2005

sporočila: 731

9. jun 2005 15:41

Takole je. Proti celulitu ne pomaga nobena žauba. Ker nobena od teh krem ne pride pod kožo, kje šele, da bi topila maščobo. Pa tudi če bi, kam bi potem ta maščoba šla? Skozi sečila ven?? Malo neverjetno. Se pa da videz celulita izboljšati. Najbolj učinkovit preparat je Fango. Ta NE odstrani celulita, ampak izboljša izgled kože in je zato celulit manj viden. Fango je blato in z njim je potrebno narediti kuro v štirih dneh, potem pa vse ponoviti čez en mesec. Ena tuba fanga zadostuje za 2-3 nanose, stane pa okoli 1500 SIT. diling

sonchika  

član od: 3.4.2005

sporočila: 731

9. jun 2005 15:43

Aja, še nekaj. Važna je prehrana in pitje velikih količin vode. Pa čim manj soli in rekreacija. Najbolj pa še vedno pomaga masaža. diling

SUZANAZ  

član od: 11.6.2003

sporočila: 878

9. jun 2005 16:51

Ne vem, spijem na galone vode, kolikor toliko se gibam, jem pa res vse.. Ampak mislim, da je tukaj veliko genetskega vpliva-tudi mami ima celulit. Hodim pa trenutno na neko terapijo, ki naj bi pomagala odpravit celulit, bom sporočila kako uspešna bo. Suzi

marika  

član od: 4.5.2004

sporočila: 125

9. jun 2005 17:34

Ljudje smo pač različni in kakšen je splet okoliščin pri vsakem posamezniku oz. bolje rečeno posameznici je pač vrjetno splet različnih okoliščin. V gensko osnovo jaz ne vrjamem prav preveč.Imam dve odrasli hčer(21 in 18 let)i: ena je celulitasta, kar je vidno že z kar nekaj metrov, druga skorajda nič. Pa sta npr. po itm-ju nekako isto. Sama sem bila tudi kar močno celulitična, vendar recepta za odpravo tega ni kar tako lahko povedati. čisto res je kar se o tem piše. Potreben se sklenjen krog večih stvari, da uspeva odprava in ne samo nekaj. In najbolj bistvena pri tem se mi zdi prehrana, na drugem mestu tekočina in na tretjem telesna aktivnost. Potem pa so šele kreme, masaže, stres in podobno. Sama sem uporabljala kolekcijo Dove (cel mesec dni), skorajda vsakodnevno knajpanje od gležnjev do pasu, otiranje z grobo brisačo. Predvsem pa sem spremenila prehrano (najprej to, dva meseca, potem kreme) in pa povečala gibanje (nikakršen fitnes, ampak tako, v vsakodnevnem življenju). Celulit je odšel, ostale pa so še strije kot posledica petih porodov. Danes imata obe hčeri več celulita kot jaz, prav tako npr. moja sestra, čeprav ima manj kilogramov kot jaz. Da ne govorim o tubah in tubah krem, ki jih porabijo (prav vse tri, trenutno so vse tri ponovno že tri tedne na "kremni kuri"), kako se menjajo proizvajalci, ker pač eden ne zadosti potrebam. Torej haklc ne tiči le v teh kremah, ampak nekje drugje. Vsaj pri teh treh ženskah. Pozdravček Marika

anja  

član od: 2.9.2001

sporočila: 1431

10. jun 2005 7:37

No naj še jaz npovem svoje mnenje, enostavno celulit je bolezen...in razpasel se je na veliko. Vzroki so premalo gibanja, slaba prehrana oz. napačna prehrana, premalo tekočine, in opažam tudi kontracepcijske tablete, ki zadržujejo vodo v telesu...v glavnem ena sama celulitasta koža. Sicer nimam blazno hudih težav, vendar uporabljam Vichy anticelulitni gel, sedaj že drugo sezono( porabim 2 steklenički in prekinem) ampak poanta je v hrani in gibanju, krema samo blaži....aja pa še to, blazno dobra je masaža, z mokro frotirjasto rokavico pod tušem se fino zdrgnemo po stegnih, zadnjici, da pospešimo cirkulacijo, potem se namažemo z anticelulitno kremo in postopek ponavljamo, pa še pazimo na hrano.....potem pa rezultat pride.... ANJA

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti