ločevanje živil 90 dni - 3. del

tema je zaklenjena

ivonja  

član od: 26.2.2005

sporočila: 523

30. mar 2005 18:24

Hoj! Tale vodni dan je pa ubitačen!! Pa še dežuje da ne morem it ven. Tako tle za računalnikom gnijem in se nacejam izmenično z vodo ter čajem... Vem da nas je danes kar nekaj vodnih, zato ne bom več jamrala, saj smo vse na istem... Kar se pa tiče glede tega kje naj bi se dobile, se strinjam s predlogom Vipercat, čeprav tudi proti kmečkemu turizmu nimam nič - a mogoče nas je res malo preveč. Kar se pa kraja tiče, pa jaz itak nisem vozna, tko da se bom morala kakšni od vas prištulit in mi je res vseeno kje se dobimo. Pa to da vsaka hrano sabo prinese je tud v redu - najbrž bomo prinesle same take jedi ki nas sedaj "frustrirajo"!! No ko smo že pri pripravi raznih jedi, se moram pohvaliti da je včeraj moje pecivo (ki sem ga spekla mami za na neko zabavo) dobilo prvo nagrado!! Najbrž sem zgrešila poklic... Komaj čakam da bo jutri da se najem regrada ter tunine!! LP ivonja

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

30. mar 2005 18:25

Hoj, vse govorite o nekem deževju. Kaj to pomeni, da bo tudi pri nas še deževalo? :) Darchy jaz pa skoraj vsak Š izkoristim za riž, danes sem si pripravila bolj Đuvež ( z ogromno zelenjave). Sicer pa obožujem Š dan, ne bi mogla živeti brez krompirja,... Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

Dipsi  

član od: 14.11.2004

sporočila: 378

30. mar 2005 18:37

Ivonja o kakšnem pecivu govoriš? Veš hčerka bo kmalu imela rojstni dan in bi radi za povabljene kaj dobrega spekli.i Dipsi

ivonja  

30. mar 2005 18:55

Bananini muffini okrašeni s čokoladno glazuro, v to še ne strjeno glazuro sem v obliki cvetnih listov razporedila nalistane mandlje, v sredino pa sem dala na drobno narezan oranžen citronat - tako da so rožice izgledale kot planike. Izgledalo je res lepo... pa nobenega posebnega dela ni... Je pa tudi ideja da za rojstni dan narediš muffine ki imajo z živilskimi barvami nabrizgane obraze in imena otrok ki so povabljeni na hčerkino zabavo.... ivonja

riba-ribica  

član od: 25.2.2005

sporočila: 1436

30. mar 2005 18:57

Rožica, imaš rada riž? Si že slišala za knjigo Riž na 100 načinov, cena je 1900 SIT. Zanima me, če je vredna tega denarja. Morda se spomniš, jaz sem tista, ki je napisala, da raje bere recepte kot kuha. Ali sem predebela od branja receptov? Res bi bilo lepo, če bi se dobile, tudi jaz nimam ne avta ne šoferskega izpita, koristim kolo ali javni prevoz. Zato imam rada leplo vreme, takšno primerno za kolesarjenje. Pozdrav! riba-ribica

Dipsi  

član od: 14.11.2004

sporočila: 378

30. mar 2005 20:54

Ivonja ali si recept dobila tukaj na kulinariki? Dipsi

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

30. mar 2005 21:13

Ja riba-ribica obožujem riž, vendar te knjige nimam, tako da ne vem ali se jo izplača kupit. Bi se jo pa vsekakor verjetno izplačalo prelistat, mogoče bi dobila kakšno novo idejo. Tudi jaz rada berem recepte, kupim vse revije, se mi dopade da dobim še kakšno idejo za dekoracijo, saj veš da je najbolj pomembno da je lepo na pogled. Edina razlika med nama je v tem, da jaz rada tudi kaj pripravim nekako me zadovoji, če lahko kaj dobrega pripravim, pa čeprav trenutno samo za druge. Mislim, da sedaj ko sem na dieti pripravjam veliko boljša kosila in veliko pečem, pač vse kar bi sama z veseljem pospravila. To me nekako zadovolji, kot da bi sama jedla. Se ne spomnim kateri se nekaj podobnega dogaja. Jaz sama sebi nisem mogla verjet, da me zadovoji da pripravim in jih gledam kako veselo jedo. Lp, ROžica. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

tejčica  

član od: 7.2.2005

sporočila: 457

30. mar 2005 21:36

Končno sem prišla domov in da ne bi padla v hladilnik sem šla raje na forum. Sicer pa sploh ni bilo kakšne velike panike glede hrane danes. Želodec je protestiral samo dopoldan, popoldan pa je bilo vse o.k.. Ko sem prišla domov, pa je vse dišalo po večerji in me je malo zagrablo, pa tudi že minilo. Spila sem skoraj 5l vode in mi že skozi ušesa ven teče! Jutri pa me čaka mesek!!! Komaj čakam, da se jutri stehtam in da vidim, če sem uničla tisto kilco, ki sem jo čez praznike vzgojila. Se ne bom pritoževala, če bo še kakšna dodatno odpadla. Moj najljubši dan v tej dieti je Š. Krompir!!! Brez krompirja zame ni življenja. Lahko bi ga jedla vsak dan na tisoč in en način. V 2 mesecih ko sem na 3md, sem samo enkrat jedla riž na ta dan, drugače pa vedno krompir. Saj imam rada tudi meso, ampak med tednom ga sploh ne pogrešam, za vikend pa je obvezen. Sedaj pa šibam še dohodnino spisat. Sem zgodnja kaj? Lp tejčica

ivonja  

30. mar 2005 23:24

Dipsi recept je iz mini knjižice Peter Hvastja - Muffini. LP ivonja

Irena19  

član od: 5.1.2004

sporočila: 319

31. mar 2005 7:15

Dobro jutro! HUUURAAA! Zmagala smo, vodenke. Prepričana sem, Tejčica, da si tudi ti izgubila čez praznike pridobljeno kilco in še kakšno poleg. Meni je uspelo. Preden sem se danes zbudila sem sanjala, da dela,m palačinke. A je to mogoče od silne vode včeraj? Moj ITM je pod 25, se pravi, da je postal normalen. Kar se tiče tabele sem pa že enkrat napisala, da pojdite pogledat na forum http://mackice.gajba.net, kjer naš bivši "Dusano" ureja z Mariko preglednico hujšajočih. Danes se ne smemo preveč najesti, drugače bo spet kilca gor. V soboto je krajec, enkrat zjutraj. er je to zadnji dam prvega dela 3MD, sem razmišljala, da bi se mogoče splačalo vodni dan ponovit, potem izkoristiti nedeljo za kakšen dober zajtrk in kosilo in nadaljevati drugi del. Lep dan vam želim, verjetno spet malo deževen, saj v Ljubljani kar dobro rosi. Irena

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti