ločevanje živil 90 dni - 3. del

tema je zaklenjena

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

31. mar 2005 10:45

Olina, ta ideja s škatlico je res superca. Veš, moja hrana je za tiste okoli mene, ki jedo vse po vrsti tako presneto vabljiva, da jih kar naganjam od sebe. Še posebej sladkarije, čeprav jih odkar je regrat, zamenjujem z njim. je res ni sladkarije, ki bi mu bila enakovredna. pa - 16 kg. Dobra si, res. Meni je ratalo -14 kg, pa se zdim prav "posušena". Pa ti Jelly, - 19 kg. Manekenka !!! Pa kaj ste delale punce, da vas je tako pobralo ? Tudi jaz nisem grešila, razen količinsko sem včasih mogoče pojedla preveč. Ampak važno je, da smo prispele na cilj in si dokazale, da smo ta prave babe. Trmaste, vztrajne. Marjetka-Cvetka, se ti pridružujem pri kritiki sadja in zelenjave v trgovinah. Pa ne samo, da je zanič, še draga je kot hudič !!!!! In ko človek hoče vse porabit, gre še polovico v nič. Živeli travniki, pomlad in regrat !!!! marjanca45

tabina  

član od: 15.2.2005

sporočila: 474

31. mar 2005 11:18

pozdravljene novopečene in bodoče suhice. saj kr gledam v te številke in ne morem verjet. -16, -14, -19. kapo dol. dobre ste ni kaj. vsekakor pa ste nam inspiracija.aja, kolk pa je kaj z obsegi šlo dol??? marjanca, ti si nakupovala oblačila. a ni to fajn občutek, ko naenkrat lahko tolk manjša oblačila jemlješ?? oblačiš oprijete majčke pa raztegljive hlače, ki si jih prej niti pogledat nisi upal?? najboljše pri vsem tem pa je, da so da te cunjice veliko ceneje dobiti! meni se še kr pojavlja težava, da res morm vse pomerjat, ker kr ne morem verjet da imam 36/38 majice, hlače so pa odvisno tam med 38 in 40, odvisno od modela. pa naj pripomnim, saj zgornje dele sem res vedno nosila v velikosti 38, ampak hlače pa obvezno 40/42. hudič pa simetrija. moji starši me niso ravno simetrično našlihtali :) meni je danes tako pošteno slabo, da me niti misel na regrat, ki čaka doma očiščen in željan krompirčka, ne spravi k sebi. pa v službi imam samo jabolka. groza. kako ste kaj ostali?? upam, da ni tako kislo vreme kot v srcu štajerske :/ lp tabina

ivonja  

član od: 26.2.2005

sporočila: 523

31. mar 2005 11:22

Javlja se še ena uspešna vodenka!! Najboljši del pa pri meni šele pride - tehtanje, merjenje ter zapisovanje rezultatov. Če v naslednjem (zadnjem) mesecu še kaki dve kilci zgubim bom na konju!! Če na, pa tud v redu, da bi le obdržala ta minus ki sem ga pridelala. Ja Marjanca vem kakšen fin občutek je ko kupuješ manjše cunje. Sama sem vedno nosila cunje nazaj iz garderobe ter iskala večje številke, zdaj pa ko grem kaj probavat vedno vzamem preveliko in potem vse na meni visi in obvezno moram iti iskat manjšo cifro... !! Drugače pa imam v omari vse konfekcijske od 40, 42 ter 44. Na srečo sem od pasu navzgor bolj ali manj enaka, spreminjam se zgolj od pasu navzdol - sem kot Barbapapa haha...Tabina ti najbrž najbolje veš o čem govorim... Morda bi morali ustanoviti tudi klub nesimetričnih... Pozdravček, ivonja Sporočilo je spremenil(a) ivonja dne 31. mar 2005 11:25:13

neznan uporabnik

31. mar 2005 11:45

Pozdrav še od ene hruške, tudi jaz namreč nisem narejena po JUSu. Meni se vse nakopiči na stegna in rit. Ko sem pred dvema letoma ( 5 kg od tega dobila nazaj dobro kilo) shujšala sem morala na srečo dati zožati samo hlače. Je pa fenomenalen občutek ko shujšaš in ti dolečen kos stare garderobe stoji bolše, kot takrat ko si ga kupil. Včeraj uspešno prestala B dan. En deževen pozdrav iz Ljubljane. barbi1

smrketa  

član od: 21.3.2005

sporočila: 261

31. mar 2005 11:54

eno vprašanje imam. zanima me, če ima katera problem z bolečimi zobmi zaradi kisline v sadju? in če ja, kako to rešuje? hvala in lp! smrketa

olina  

član od: 24.3.2005

sporočila: 44

31. mar 2005 11:56

Pozdravljene! NO, tudi jaz se lahko včlanim v klub nesimetričnih, saj tudi moje mere niso po JUs-u ali ISO sandardu. Sem pri ta majčkenih, z močnimi boki in ozkim pasom, pol pa mi je vse predolgo, v pasu preveliko, "špana" pa čez bedra. Da se ne boste vstrašile mojih - 16 kg, imela sem jih res veliko preveč, tako da je to že moj drugi krog dijete( v prvem -20). Prej sem jedla kot študentka samo hrano na študentske bone, kar pomeni pizza, hamburger, pohano in pommes frittes in spet pizza. Pa zelo sem izbirčna glede zelenjave, saj je še zdaj bolj malo vrste jem. Sem se pa navadila na kislo repo, fižol, špinačo, kar tudi prej nisem jedla. Največja razlika je v tem, da zdaj kuham sama, dosti stvari si lahko skuham v večji količini (zelenjavna omaka), ki jo shranim v skrinjo in potem uporabljam za riž, makarone, osnovo za pasulj, ... ter da sama pecem kruh oz. štručke v velikosti rezine kruha. Se pa strinjam s tabo Marjanca, da je odlicen občutek, ko kupuješ nova oblačila, iz navade vzameš veliko številko, pol pa hodiš iskat manjša. Pa ko končno pomeriš stvar, ki si jo pred pol leta niti pogledat nisi upal, pa ugotoviš, da če se shujšaš za kakšno kilco ali dve, da ti bo pasala kot ulita. to ti da dodatne motivacije za hujšanje. Sem se pa med dijeto vagala vsako jutro na tešče, kadar pa so kilogrami stali in se 14 dni ali več niso prestavili niti za deko na manj, sem se še izmerila, ker tam je bil rezultat vedno viden. Cel mesec sem imela isto težo, cm pa za -4 do -6 in to se mi zdi bolj pomembno, saj ne kupujemo hlače za 60 ali 50 kg ampak takšne za boke obsega 70 ali 60. olina

bessybori  

član od: 28.5.2004

sporočila: 118

31. mar 2005 12:03

Lep pozdrav! Danes je moj prvi dan v ponovnem (drugem krogu). Upam, da je katera z menoj, da ne bom čisto sama. No ja, pa saj imam vas vse zraven. Čestitam vsem za prestane vodne dneve. Ne vem sicer, kako je z vami, ampak jaz osebno imam večje probleme z lakoto oz željo po konkretni hrani na sadni dan. Irena 19 oziroma če bi mi kdo drug znal povedati, kako naj pogledam tabelo na http://mackice.gajba.net., saj sem šla gledat, pa je gori več stvari, pa nisem našla željenega. Prosim za pomoč. Bajči!

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

31. mar 2005 12:26

Ja, prednost te diete je v tem, da mi je zmanjšala razliko med spodnjim in zgornjim delom telesa. Prej sem bila od pasu dol zelo močna in prava groza me je bilo kupovati hlače, zato sem jih dala raje sešiti šivilji. Res pa je, da če bi imela malo več oprsja, bi ta zadnja verjetno vsaj izgledala manjša. Tako pa sem bila pač prava hruška. Obseg bokov se mi je zmanjšal za 12 cm, stegen za 8 cm in to je to. Imam pa Ivonja tudi jaz doma celo skladišče oblačil od velikosti 40 - 48. Ta velika oblačila imam varno spravljena za ne vem kdaj. Upam, da za nikoli več. In včeraj sem se spravila v ene take največje hlače, punce. Ni za verjeti. Jih prinesem s sabo na srečanje in jih bom oblekla. Se bomo malo smejale in uživale v naši bivši podobi. marjanca45

Irena19  

član od: 5.1.2004

sporočila: 319

31. mar 2005 13:07

bessybori, odpreš stran, potem pa malo dol in si pogledaš tabelo, kako zgleda zgubljanje teže, koliko nas je , potem še malo bolj navzdol na levi so pa še kakšni prispevki o jedilnikih., skratka, še pa še, samo čas si je treba vzet in prebrat. Na desni spodaj pa je ena pridna dodala vaje. Jaz imam stran kar med priljubljenimi, saj sem tudi vmes. lep dan Irena

Sy  

član od: 11.12.2003

sporočila: 1057

31. mar 2005 13:11

Smrketa, jaz sem imela probleme z bolečimi zobmi (in bi jih še tud imela, če...). Dala sem si popraviti nekaj zob na eni strani, eno luknjico pa še imam, ki me hoče skeleti. Kakšna 3 leta sploh nisem jedla sadja, ker me je tako bolelo, da zvečer sploh nisem smela s krtačko blizu, ker sem videla vse zvezde. No, zdaj imam popravljene 3 zobe, čeprav pa vseeno takoj potem, ko pojem sadje, usta temeljito splaknem. Mene direktno med jedjo ne bolijo zobje, bolijo potem, ko spet kaj jem ali ko jih hočem umiti. Nekaj let nazaj sem imela Sensodin zobno pasto, pa sm videla, da naredi zobe fuul rumene, zato sem nehala uporabljat. Lahko bi pa rekla, da je bilo malo boljše. Sy

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti