ločevanje živil 90 dni - 3. del

tema je zaklenjena

Zajčica  

član od: 17.3.2005

sporočila: 63

16. maj 2005 9:58

oh ja. v soboto sem imela za kosilo prebranac, v nedeljo zelenjavno pico ... ostali obroki, ki jih je bilo kar nekaj pa so bili sestavljeni iz piškotov, bobi palčk in peciva (1 košček v nedeljo) ... bog mi pomagaj. toliko sladkorja nisem pojedla že zelo dolgo ... upam, da sem s tem potešila željo po sladkem vsaj za par dni ... hmm, sam so bili res dobri piškoti ... danes se nisem upala zvagat. :). se bom čez par pridnih dni raje ... :) ta vikend sem imela obletnico valete in bila sem šok večera ... precej ljudi me ni niti prepoznalo (so me skoraj vrgli iz gostilne - ker naj prijatelji ne bi pasali zraven) ... kakšen občutek! saj mi je bilo potem že precej neprijetno - sploh ko ljudje začnejo spraševat, kako mi je uspelo (ja kako le, tako kot vsakemu drugemu - noben čudež nisem) želim vam uspešen dan! Zajčica

punchka  

član od: 26.4.2005

sporočila: 26

16. maj 2005 10:25

zajčica, točno to, to mi gre pri ljudeh pa prav na živce..ja kok si pa shujšala (do sem vse ok, nimam nč proti če ljudje opazjo, po komentirajo), kaj pa delaaaš??? ?!!?! Kot da je shujšat neki nemogočega..in vedno pričakujejo neko čudežno rešitev..ki seveda ne obstaja!! kaj delaš...paziš kaj ješ in migaš!! porabiš več kot vneseš...preprosto!! ljudje pa še kar pričakujejo čudeže..in te gledajo kot da ti pa poznaš skrivni recept..grrrrr punchka

Sarica  

član od: 20.4.2005

sporočila: 74

16. maj 2005 10:58

živjo vsem, v soboto zvečer sem malo brala forum, ker sem bila že zelo v zaostanku. Pa je videl fant, pa me je začel spraševati, kaj to berem in sem mu razložila. Je bil čisto navdušen, da je to super, pa da si takole pomagamo....tako kot sem jaz. Toliko sem prebrala na enkrat, da sploh več ne vem, kaj vse sem hotla povedat. Spomnim se samo tiste s 100 % čokolado. V LJ v maximarketu imajo eno 85% in v nami tudi 90% če se prav spomnim. Tista v maxiju ima tak ovitek kot tobak...meni je najboljša tista z rdečim poprom...človek ne bi mislil, ampak to je fantastična kombinacija. Je pa res to, da te ta koncentrirane čokolade ne moreš pojesti toliko kot recimo mlečne. Kar je zelo fino. Čez vikend sem malo pospravila doma in šli smo na dva planinska pohoda, čeprav je v Lj vsak dan zgledalo, kakor da bo ravnokar deževalo, potem pa ni, ali pa šele potem, ko smo se že vračali domov. Počasi ugotavljam, da je treba kar it, čeprav ne izgledajo oblaki nič kaj obetavno, saj je včasih 20 km stran lepo vreme. Vem pa, da sem oblake včasih rada tudi sama izkoristila kot izgovor. Nič lepo se imejte, šibam dalje delat!! Uspešen teden in čim manj skušnjav...če pa že pa kako dobro (čokolada s poprom!!) Aja punchka bravo za premagovanje skušnjav!! Sarica

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

16. maj 2005 11:10

Zajčica, punchka, mene toliko, da kdo še ne vpraša, če imam mogoče raka. In tisto zoprno čudenje, iz katerega pa marsikdaj sije favšija in misel "čakam, kdaj se boš zredila nazaj". Ja, zadnjič me je videla soseda, s katero sva se pred tem srečali dober mesec nazaj. In je rekla: "Joj, pa vi ste še vedno tako vitki. A se nič ne zredite ? Ja kako pa to ? Vam kar zavidam." Pa sem ji dala za pogledati obe knjigi, pa mi jih je vrnila rekoč, da se še ni odločila. Ja kaj se pa potem čudi ? Eni so pa res čudni. marjanca45

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

16. maj 2005 11:25

Ja saj, če smo čisto poštene same do sebe, smo me bile popolnoma enake. Vsaj jaz, sem preizkušala vse čudeže tega sveta, da bi pomagalo. Dala bi vse samo hrani se nebi odrekla in več migala. Oziroma bi se ji odrekla, za nekaj dni, saj veste tiste čudežne diete, ki so tokrat priložene tudi eni reviji. Na prvi strani piše 2 kg v enem dnevu. :)))) Pa ja? Sploh kdo še temu verjame! Sem se nasmejala, da je bilo kaj. :) Pametni, pa služijo na ta način. Hvala bogu, da sem začela s to "dieto", ker mi je resnično spremenila življenje. Ne le kar se telesne teže tiče, ampak celoten življenski stil (prehrana, gibanje, ...) Če priznam je tudi meni neprijetno tisto spraševanje,... in imam kar več slabih kot dobrih izkušenj iz takih pogovorov. Včasih pa pomislim, da me kdo sprašuje tudi zato, da bi mu pomagala, ko začutim takšno nezavidljivo, odkrito, pošteno osebo ji z veseljem priskočim na pomoč. Vendar že na začetku razjasnim, da tu ne gre za nikakeršni čudež, da je postopek dolgotrajen,.... Res da si ženske, predvsem v tem letnem času želijo izgubiti nekaj kilogramov, da bi dobro zgledale na plaži...., zato je zelo pomembno da dojamejo, da je vseeno bolje paziti na prehrano in si zastaviti realen cilj. Le tako bo prišlo poletje, mogoče ne še to leto, ko bodo po plaži korakale s sanjsko postavo. Sama sem zelo previdna, pri teh "zasliševanjih" in priznam, da ne povem vsakemu kako sem do tu prišla. Predvsem tistim zavidljivcem, ki bi mi še vedno privoščili kakšen kilogram več, navadno odgovorim z zdravo prehrano in veliko gibanja. Pa saj, je navsezadnje res! Žal je več teh, kot tistih ki res iščejo pomoč in jim morda manjka, le tisto malo spodbude. Do mene je na srečo prišlo tudi nekaj takih. Kot sem bila sama, z velikimi pomisleki o delovanju teh čudežev (tabletkah, obližih, kremcah....). In z veseljem vam povem, da tudi njim uspeva. Sem pa mnenja, da bi nekateri od teh čudežev utegnili pomagat, do boljšega rezultata, ob upoštevanju zdrave prehrane in gibanja. Čeprav se sama ne poslužijem takšnih ali drugačnih kemikalij. Sem bolj pristaš naravnih zdravil, ki jih s pridom uporabljam (npr. zeleni čej, metin čaj, lan, med.....) Rožica. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas. Sporočilo je spremenil(a) Rožica dne 16. maj 2005 11:40:44

vipercat  

član od: 21.2.2005

sporočila: 102

16. maj 2005 11:28

lep pozdrav! daanes sem res dobre volje, to pa zato, ker je padla odlocitev da se dobimo. nakatere ste vabilo prejele po osebnem sporocilu, tisti ke pa ga niste (vsem na zalost ne morem poslati na osebno sporocilo, ker vas je prevec) pa vam ga objavljam tule. upam da se boste odzvale, ker ze komaj cakam da vidim kdo so zenske (in moski), ki si tako pomagajo(mo) med seboj! lep dan se naprej vam zelim!!!! vipercat

tabina  

član od: 15.2.2005

sporočila: 474

16. maj 2005 11:49

Vipercat-kdaj, kje??? okej, sem dobila:)- sem bila prehitra. a pride kdo z otroci? rožica, saj ne da je prenizek rezultat, ko pa je že bilo -2kg, pol pa po eni letanci hop kila nazaj. kar pa se hitrih diet tiče, pa raznh čudežnih zeljnih juh...ja pa jaaaaaaaa..pa nekaj na TV sem vidla ko si namažeš pa TAKOJ zgine 2 cm obsega. pa kaj to res kdo verjame??? tabina Sporočilo je spremenil(a) tabina dne 16. maj 2005 12:10:33

Busy Bee  

član od: 16.4.2005

sporočila: 56

16. maj 2005 12:01

Res je, da so vsi enaki - jaz lahko shujsam, vsi opazijo, govorijo, da bi oni tudi, jim pokazes knjigo, potem ti pa rece, da se bo raje svojega sistema drzal - rezultat tega njegovega sistema je pa eno samo odrekanje hrani in nobene izgube teze - moja koruzna svakinja ima ta problem. Ze vec kot pol leta ne je po cetrti popoldan, pa tud 1 kg se ni sla dol. Moja mama bi se pa rada zredila - je pa vsa jezna, ko vidi revijo z naslovom v 3 dneh 15 kg dol. Njo zanima pa zakaj nikoli ne objavijo clanka kako se zrediti - ima okoli 50 kg in jr velika 168cm. vcasih jih je imela okoli 60 kg, kar je bilo v redu. Sedaj pa kot posledica hude revme, izgublja tezo, oz. je tudi ne more obdrzati. No moje vcerajsne gresenje ima pa za posledico eno grozno abstinencno krizo. Najraje bi se sla v hladilnik nazret in se hkrati prepricevala, da ce vceraj ni pustilo sledi potem tudi danes ne bo - ampak vem, da ni tako in sem si raje krhlje posusene breskve prinesla na pisalno mizo in vodo, da zdrzim do sadnega kosila. LP, Barbara Busy Bee

becki  

član od: 10.5.2005

sporočila: 23

16. maj 2005 12:01

Pozdravljene! Moram vam povedat, da po vsej verjetnosti izstopam na danjašnji postaji. Ta viken sem se tolk pregrešila, da me je sram. Ne morem več. Do 20 dneva sem zdržala in bila super aktivan, v soboto pa šok. Jedla sem vse , kar se mi je postavilo pod roko. Včeraj zvečer pa še narezek z domačo salamo, slanino in vse druge neumnosti, ki jih nisem jedla že zelo dolgo. Ne morem več in po vsej verjetnosti izstpam. Vem, da mi bo žal že jutri, ampak ne morem več. Danes bom imela sadni dan, tako kot je na sporedu, potem bom pa vidla. Groza, blagor vam, ker ste karakter. becki

mala mucica  

član od: 11.10.2004

sporočila: 50

16. maj 2005 12:08

Drage moje, Kako sem vesela, da se lahko malo oglasim in vas vsak dan berem. Rabim tudi to, da neomu poročam o dieti - da sem malo bolj odgovorna. Za statistiko - v tem tednu sem izgubila še en kg - imam 72,5kg - na začetku sem imela 75+ (včeraj zjutraj - po sadnem dnevu sem imela celo 72kg) V soboto sem imela sadni dan, ki je izpadel prav krasno. Za zajtrk sem dve jabolki za kosilo sem si naredila pečene banane z orehi in za večerjo kislo cvetačo (ste mi dale dobre ideje!!). Bilo je SUPERCA!! Pravzaprav je bil to zares prvi dan, da sem prav uživala v dieti. Ali bo še kdaj tako?? Da pa ne bi bilo vse popolno (ker pol bi blo pa že kičasto) sem se včeraj - na B dan - pregrešila 2x. Najprej sva šla z mojim dragim v Mercatorja - kjer sem si z največjim užitkom privoščila DVE Hiper štručki že ob 10-ih - če to ni najboljša hrana pa nič ne rečem. Skratka sem grešila, ampak je bilo vredno greha. Za kosilo sva naredila polpete in ogromno skledo berivke s paradižnikom. Predvsem mi je sedla solata. Kruha kar nisem mogla zraven. Strašno pa mi je pasala čista goveja juha, ki sem jo spila po obroku - nikdar si ne bi mislila da to paše skupaj. Potem sem jedla čez par ur spet dve polpeti in redkvice. Potem sva šla na enourni sprehod, da sem malo popravila vtis, haha. No, in zvečer sem se pregrešila drugič, ko sem jedla govedino v solati s paradižnikom. Tako, da sem se pošteno najedla beljakovin (zelo pogrešam sir) in se danes počutim prav v redu. Najbrže je tako kar moralo biti. Danes sem zaenkrat pridna - na Š dan - zjutraj sem dve banani, potem sem kavo, zdaj pa grem na kosilo - žal je na voljo le pomfrit z zelenjavnimi zrezki - bom pa še paradižnikovo juho za zaključek. Vsem prav en lep dan! Saj bo šlo! mala mucica Sporočilo je spremenil(a) mala mucica dne 16. maj 2005 12:10:17

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti