ločevanje živil 90 dni - 3. del

tema je zaklenjena

Sy  

član od: 11.12.2003

sporočila: 1057

9. maj 2005 11:07

Živjo, študij in sinek mi res pobereta največ časa in če bi hotela biti na tekočem na tem forumu, bi ga morala brati vsak dan vsaj 2x, kot sem to delala lani. A to žal ne gre. Na B in Š dan JE JUHA! Razlika je le v tem, da je lahko na B dan mesna, na Š pa obvezno zelenjavna. Na OH dan ni solate, ker moti prebavljanje ogljikovih hidratov. Na ta dan je bolje jesti solato posebej. Pa glede vloženega sadja na sadni dan.... joj! Ne vem, kje ste to prebrale. Vloženo sadje ni več SADJE, nima več diuretičnega učinka, ne čisti. Pa cukr je zraven! Če se le da, jejte presnega pa kakšno solato za kosilo. Oprostite, ampak moram vas malo popravit Včasih se tudi meni zdi, da izgleda, da se hočem ven metat kot "ta najbolj tapametna"... Ne, nočem kritizirat in sebe povzdigovat. Upam, da vas preveč ne zebe Zavidam tistim, ki imate svojo centralno, da si lahko zakurite. Jaz sem pa oblečena v dvojni pulover. LP, Sy

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

9. maj 2005 11:13

Hojla! Joj,kako mene zzzzzzzzzzzebe!Res je zoprno tole vreme! LADY-Ldobrodošla v našem klubu! Sej ne morem pisat,mam čist trde prste.Grem mal na orbitrek. Marjetka cvetka

mala mucica  

član od: 11.10.2004

sporočila: 50

9. maj 2005 11:26

Pozdravljene drage moje! Spet sem tu med vami. Ta vikend je kar dobro minil. Včeraj sem mojemu za r.d. nabavila aparat za peko kruha in sva ga seveda takoj preizkusila. Pojedla sem en kos kruha po kosilu (po 1/2 ure) - imela sem Š dan. Ali je to velik greh? Sicer nisem zraven kosila nič kruha. Kile grejo zelo počasi dol (v enem tednu dobra kila) - ampak mi je to všeč, ker se zato bolj trudim. Pri prejšnjem krogu sem v prvem tednu izgubila več kot tri kile - potem se je pa zaustavilo in me je to čisto ubilo. je pa rudi res, da sem danes dobila menstruacijo - ali je možno, da takrat kaj počasneje izgubljamo kg? Krasno vas je vse slišat. Lep dan vam želim! mala mucica

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

9. maj 2005 11:32

Jaz pa ne vem kaj naj kuham? Ima še katera B dan ali mogoče kakšno idejo za kosilo? Jaz tudi pravim ALELUJA, da imamo svojo centralno, ker me ful zebe. Jo zadnje tri dni vsak dan prižigam. Pa se mi zdi, da nikoli ni dovolj toplo zame. Sem pa privlekla nazaj na plano tudo oljni radiator, ki je bil že pospravlejn na podstrešje. Tako, da si še tega od časa do časa prižgem, ker zebe samo mene v hiši. Sem ga postavila kar zraven pisalne mize, da mi piha topel zrak v noge. Ker bi verjetno otrdela zaradi maraza za knjigami. Da ne govorim o volnenih nogavicah, ki mi še vedno parav pridejo... Sy in Marjetka cvetka, saj se lahko prideta pogret k mojemu radiatorju. Lp. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

Sy  

član od: 11.12.2003

sporočila: 1057

9. maj 2005 11:33

Ja, v obdobju menstruacije se zgodi, da je +1 do +2 kg. To je nekaj povezano z zadrževanjem vode v telesu in podobnim. Pri meni se kuha koruza in krompircek za solatko. Sy

Rožica  

9. maj 2005 11:35

Kam spada pira? Imam v mislih pirin kruh zraven mesa. A lahko? Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

mala mucica  

član od: 11.10.2004

sporočila: 50

9. maj 2005 11:39

Hvala Sy! Zdaj mi je marsikaj jasno - na primer to, da se mi je prebava ustavila po moji sadni solati iz - delno - vloženega sadja. Po moje bo to kar praviš kar res. Potem tudi pečeno in kuhano sadje najbrž ne prideta v poštev? Kaj pa sadna solata iz svežega sadja? Npr. jagode, banane, jabolka, grapefruit. Kajti moram reči, da mi sadna solata zelo ustreza. Tistega z OH in solato nisem vedela - bom fino lahko upoštevala, danes ko imam OH dan. Če danes ne smem solate, jo bom pa morda res jutri, ko imam sadni dan. mala mucica

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

9. maj 2005 11:53

Rožica,pira spada pod OH,v Rini ni knjigi je tudi recept za piro z gobami.Mišljena je cela pira,torej zrnje. Pirin kruh pa lahko brez skrbi ješ zraven mesa.Sej je skoraj isto,kot bi jedel polnozrnatega,sam še bolj zdravo.Mala mucica,seveda lahko na sadni dan ješ za kosilo sadno solato iz mešanega sadja.Ampak samo za kosilo,ker pri drugih obrokih sadja naj ne bi mešali.Aja,pa tisti kruh je bil greh,vendar ne velik greh,tako,da se ni za sekirat.Sploh,ker si ga pojedla čisto zavedno in si točno vedela,da ga boš pojedla točno toliko in nič več.Drugo bi bilo,če bi pojedla kos kruha,potem bi pa se začela nezavedno nažirati.To pa bi bilo hudo,zaradi enga koščka pa res ni panike.Jaz sem solato vedno jedla na OH dan poleg testenin.Bom tudi poskusila brez nje,čeprav jo obožujem.Vse za lepoto! Mejte se lepo! Marjetka cvetka

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

9. maj 2005 11:53

Rožica, po vsakem padanju krivulj se le-te obrnejo navzgor. Glede na to, da delaš 2. krog, gre v njem verjetno še bolj počasi, kot v 1. Jaz sem v 1. krogu 2. mesec izgubila le 3 kg, pa v 3. prav tako. Ampak po moje gre takrat stran res sam špehec. Zato se nič ne jezi. Kar se pa fzavisti tiče, predvsem ženske, saj veste.... če favšija bi gorela..... Rožica, za B dan zadnje čase zelo rada jem na čebuli prepražen por z bučkami, potem pa vse prelijem z jajci, zraven pa gromozanska skleda solate. Pirin kruh jem na OH dan. Pa saj polnozrnat kruh lahko jemo na B ali ne ? Jaz sem ga, kadar sem imela ravno željo po kruhu. marjanca45

Rožica  

9. maj 2005 12:00

Marjanca hvala! Kot bi mi brala misli, imam v skrinji še nekaj bučk, ki jih je treba porabiti in v slučaju, da mi ne zadiši kaj drugega imam namen pripraviti takšno omleto ali kako bi se temu reklo. Hvala za informacije o piri, trenutno nimam časa listati po knjigi. Bom še premislila glede kruha, je bolje da ga sploh ne jem? Rožica. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti