ločevanje živil 90 dni - 3. del

tema je zaklenjena

Lisa  

član od: 13.1.2005

sporočila: 1812

9. maj 2005 8:10

Artemis, zadnje čase je parkrat pisalo o škodljivih sestavinah tujih čajev za hujšanje. Tudi neškodljivi, domači imajo predvsem učinek odvajanja vode. Če jih rada piješ, OK, če ti pa ni zanje, pa se jim mirno odreci. Večina na forumu pije zeleni čaj, ker zmanjšuje lakoto /pa še pravijo, da je antioksidant, pa lepo kožo dela, pa celulit odpravlja...same krasne reči!) in to običajnega ali razredčenega - jaz dam 2 filter vrečki na liter vode (cca 70stopinj vroče - zeleni čaj naj ne bi metal v krop). Na OH dan si pa privoščiš grešno reč, ki po vsej logiki ne bi pasala v nobeno razumno dieto. Takrat torej ne razmišljaš pametno, ampak z dovoljenjem grešiš - kako to paše! Lisa

Busy Bee  

član od: 16.4.2005

sporočila: 56

9. maj 2005 8:43

Dobro jutro druzba! Moja vaga je danes zjutraj pokazala -4,5 kg. Jupija! Sem pa bila v soboto kar mal zalostna. Z mozem ziviva v rodovni skupnosti z njegovimi starsi in druzino njegove sestre. No in ko smo praznovali tascin rojstni dan, so vsi skakali okoli svakninje - joj, kje so pa tvoje kile, joj, koliko si pa ti shujsala,... Halo! Saj je velika 180, dvakrat ne je kruha pa se ji pozna. Mene so pa silili razlagat, kaj jem kako jem, koliko sem sla dol,... Res se mi je zdel neumno. Ampak vseeno, moje osebno zadovoljstvo ob doberm pocutjo in izgubi teh kg, je ze tako veliko, da mi tudi oni ne morejo povsem pokvariti veselja. Sladica na OH dan: velik kos cokoladne torte - kar stopi se mi v ustih!!! Danes imam B dan - tunina, solata in sir, vendar brez kruha - a je to o.k. kombinacija? LP, Barbara Busy Bee

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

9. maj 2005 8:57

Hojla! Jaz sem pa danes na prvem vodnem dnevu in sem že spila en liter vode.Me nič ne muči,prav veselila saem se tega dne.Sinoči je tudi mene zeblo,da sem se cela tresla.A že misli bit letos sploh kaj toplo.Zgleda so ledeni možje letos pohiteli in so en teden prezgodnji.Pa prav zares so ledeni,ko pa že zdaj taka toča leti z neba!Kaj bo šele potem,ko se bo začela tista taprava vročina.Očitno bomo morali imeti zelenjavco na vrtu kar pokrito,če ne ne bo nič zrastlo.No,pri nas včeraj na srečo toče ni bilo! Ja,zdaj pa še malo statistike ob prvem vodnem dnevu.Shujšala sem štiri kilograme,kar se mi zdi zelo vredu.Prvi teden je šlo dol dve kili,drugi teden je teža stala,tretji teden spet dve kili in četrti teden je teža spet stala.Upam,da bo peti teden spet dve kili manj.Obsegi pa so se mi zmanjšali tam za ena dva cm. Mejte se lepo! Marjetka cvetka

maychi  

član od: 12.9.2004

sporočila: 616

9. maj 2005 8:57

Jutro kofetarce in kofetar. Zoran, hvala, da si nam zaupal svoje podatke. Zanimalo me je pa zato, ker si rekel, da se je zaustavilo. Sem ti že včeraj napisala, da je to normalno in pa da vztrajaj. Je zelo različno kako hitro gredo kile dol in glede na to, da jih nimaš več veliko za izgubiti moraš biti malo pripravljen, da "stisneš". Vem, kaj govorim, ker se jaz za teh 5 kil trudim in trudim in trudim.....ja še kar se trudim. Ampak obupala pa ne bom.....sem preveč trmasta. Busy Bee, ne bit žalostna zaradi žlahte. Boš videla kako te bodo še hvalili in ti zavidali. Pri današnjem kosilu ti svetujem, da ne mešaš tune in sira, ker je to "prepovedana" kombinacija. saj veš mesa, m. izdelkov in jajc nikoli mešati skupaj! Rožica, saj veš kako je pri meni....vse po starem. Sedaj mi malo vreme nagaja, tako da zadnja 2 dni nisem ne vem kaj športala, ampak upam da bo že danes boljše. Artemis pozdravljena! Tejčica, kako si kaj danes? Bi nazdravila z nami s kozarčkom vode? Darchy!!!!!!!!!!!!!! Javi se!!!!!!!!!!! Lp, maychi

Clek  

član od: 17.1.2005

sporočila: 33

9. maj 2005 9:10

Pozdravljeni! Danes je moj prvi sadni dan in mislim, da bo kar ratalo, čeprav že nekaj časa po malem ločujem hrano. Začela sem iz 64 kg pri višini 162 cm in bi rada prišla na 57 kg potem stalne teže pred nosečnostjo. Vmes med 90D dieto pa imam še poroko tak, da sem bom pa takrat malo pregrešila. Teža bi je zdaj padla za 2 kg in občutek imam na hlačaš, da so malo bolj komot kako pa bo šlo naprej pa še ne vem bom pa se trudila. Koliko sem zasledila lahko kak sadni obrok tudi nadomestiš z zelenjavnim (kaka solata v tem času, ki je je že veliko)? Na uspešno izgubo kake kile pa kozarček vode. Clek

tabina  

član od: 15.2.2005

sporočila: 474

9. maj 2005 9:28

Hojla! materinska žalost se javlja. otroka sem pravkar pospremila na avtobus, je šla za cel teden v šolo v naravi. edino kar je dobro pri vsem tem je to, da nimam volje niti na hrano mislit. upam, da ne bo tako kot ponavadi, ko sem se s sladkarijami tolažila. ampak..me je ta nova tehtnica kar prizemljila. saj ne vem katera je pisala o dosedanjih nasvetih glede tehtnice- jaz že skozi upoštevam to, da se tehtam na istem mestu in ponavadi zjutraj. ampak sedaj sem prešla iz navadne na digitalno in me je skroaj kap, ko kaže 2 kg več kot stara. čeprav bi mi lahko že moje počutje povedlo, da že nekaj cajta ni vse bleščeče. zdaj me motivira vsaj to, da iz te svoje neželjene kilaže lahko razberem, kako se gibajo dekagrami. na srečo vsak dan malo dol, tako da imam kr nekaj motivacije. če je to pohvalno ali ne, ne vem, ampak tokrat se pa res že cel teden strogo držim diete. morda pa je le napočil ta čas. sploh ne vem kolikokrat sem letos že začela.... če pogledams em na tem že od novega leta. ampak so bili grehi prehudi, d abi lahko rekla, da od takrat dietiram... pa sem s espet malo potožila, drugemu se pač ne morem na to temo. aja, artemis, mislim da je veliko lažje da imaš knjižico le za oporo, pa si kuhaš tisto kar se ti res zlušta na določen dan- samo da se ne prenaješ. vsaj jaz imam take izkušnje,d a semse zgolj iz tega razloga prekršila, ker je bila hrana preveč enolična. (meso, riž/krompir/ testenine/ sadje) zdaj vem d atemu ni tako, zato si le privošči tisto kar imaš najraje in sodi v določen dan. kot so ti že povedlae pa na isti B dan ješ ali samo mlečne izdelke ali samo meso ali samo jajca. jaz sem skušala zraven diete piti še čaj za hujšanje, ki bi mi jaj zmanjševal apetit, pa sem sisamo želodec sfrkljala. mislim da je kr prav, da vnašaš veliko tekočine, vendar pa poješ tudi predvideno količino hrane, da ne riskiraš bumerang učinka. pa sem spet veliko rekla. lep , pa ne preveč hladen dan...kje je topla pomlad?!..pa še ledeni možje šele prihajajo.... tabina

Lady_L  

član od: 26.8.2003

sporočila: 1260

9. maj 2005 9:38

Lijep pozdrav svima! Meni je ovo prvi dan dijete. Ima veliku volju i želju izdržati tih 90 dana. Već sam bila jednom na toj dijeti (2000. godine) pa mi nije nepoznata. Znam da 2 tjedna ne budem izgubila niti kilu, ali onda kad krenu, to će biti super. Upravo si kuham junetinu, pa ću odmah imati i juhicu za popiti i uz meso jako puno salate, malo svježeg sira i 1 šnita kruha. Lidija...

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

9. maj 2005 9:57

Bussy Bee, veš kako pravi moj oče: Jeza škoduje lepoti in v jezi rit raste. Naj palamudijo kar hočejo, ti pa se veseli tvojih minus kilogramov. Boš videla, kako bodo kopneli in potem se tvoji svakinji ne bo več tako videlo, da imam kak gram manj, tebi pa vedno bolj. Mene so vedno učili, da naj ne bi jedel sira in rib v istem obroku. marjanca45

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

9. maj 2005 10:12

Tabina, smo pač mame, a ne. Me smo žalostne, otrokom pa je tako lepo, da nas ves teden ne poslušajo. Saj je na varnem, brez skrbi in lepo mu je. Malo se boste "oddahnili" drug od drugega, potem bo pa ob snidenju žuljenja na pretek in spet bo mama glavna. Mojega sina se spomnim, kako je bil vedno ves srečen, da je šel. Pa dostikrat sem ga dajala na košarkarske tabore v Postojno. Meni so tekle solze, njemu pa so ušesa zadržala žnable, da se ni smejal naokoli. Očitno spadajo take ločitve k odraščanju, saj otroci tudi na ta način postajajo bolj samostojni. marjanca45

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

9. maj 2005 10:55

Jutro! Jaz sem danes full depresivna. Pa še vreme je zanič, nikjer sončka, da bi šla na travnik v miru razmislila in si napolnila baterije. Pa še ponedeljek je (statistika), saj ne da ni efekta, žalosti me tudi to, da še vedno lovim tiste kilograme prvega vodnega dne. V petek pa me čaka že drugi. Jaz ne vem kaj je narobe, imam občutek, da se mi vse kar pojem pozna! Pa še vsa napihnjena sem, imam obisk s Krvavca..... Ko sem danes zjturaj analizirala statistiko sem ugotavljala, da mi v tem krogu gredo kilogrami veliko počasneje dol. Že res, da jih imam veliko manj in da je te težje izgubiti, res pa je tudi, da se ne držim tako strogo, kot v prvem krogu. Kar pomeni, da si privoščim polivko po makaronih (tudi smetanovo,...), skratka včasih uporabljam tako imenovana " nevtralna živila". Zelo teknejo mi oreščki na sadni dan, kakšen kozarec mleka na B dan, pa ne kot samostojen obrok ampak kot dodatek ( saj veste kot " nevtralno živilo"), kakšni čevapčiči..., v prejšnem krogu pa sem jedla le pusto meso ali ribe in nič kruha, le "stiropor" na Š dan in prepečenec na OH dan, v tem krogu jem kruh (črn ali polnozrnat) tudi zraven beljakovin. Kar želim povedati je to, da sem vedno bolj prepričana v to, da se je treba za večji efekt diete izogibati tem živilom. Sem preizkusila na sebi. Maychi ni mi dalo miru, sem morala preizkusiti, vse se je slišalo prelepo, da bi lahko bilo res. Po drugi strani pa si takšno hrano včasih privoščim tudi zato, ker se ji po dieti ne mislim za vedno odpovedati in sem mnenja, da me žlička smetane res ne bo pokopala. Pa naj vsaka presodi koliko kilogramov mora izgubiti in temu primerno popestri svoje obroke. Bussy bee, vstrajaj boš videla, kot pravi Marjanca45, bo prišel čas ko bodo vsi zavidali tebi. Sploh, ko bodo ugotovili, da ti veliko ješ, da nisi lačna, da si polna energije, dobre voje in se odlično počutiš. Povrh vsega pa izgubljaš kilograme in vedno bolje zgledaš. Nič jim ne razlagaj, kaj lahko in kaj ne...(naj vedo le tisti, ki morajo, s katerimi živiš...), ti pa se samo drži naših pravil, oni še opazili ne bodo da si na dieti, le čez kakšen mesec bodo ugibali kako je mogoče, ko pa vedno nekaj ješ. Mene so vsi spraševali, če sem bolana in dodajali take in drugačne komentarje, pa vem da vse le zaradi zavidanja. Kot sem že napisala velikokrat ima moja "žlahta" (vsaj ženski del) zdaj na jedilniku stradanje. :))) Odkar so na praznovanju ugledale mojo postavco, kaj takega si pa res ne morejo dopustiti, da bi jaz bolje zgledala. A kaj, ko je situacija taka, da je to vendar resnično dejstvo. Jaz pa ob vsaki njihovi izgubljeni kilci pomislim samo na jo-jo efekt, ki jim sledi po poletju (oz. po stradanju), kot vsako leto. Sem zlobna ali pa zgolj človeška kot so one same. :))) Vstrajaj, se izplača!!! Tudi zaradi teh zavidljivih pogledov sorodnic. Lidija, naj ti teh 90 dni mine kar se da brez prekrškov! Lp, Rožica. p.s. sem kar malo boljše volje, ko se vam izpovem in pomislim na kakšno dobro besedo in tolažbo z vaše strani. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti