10. maj 2005 8:05
Galja, z Morijem nisem hujšala. Bi se pa tudi ta dieta lahko imenovala Hujšaj zdravo, jej z glavo. Bom ostala kar pri tej. Če samo pomislim, koliko sadja in zelenjave lahko pojem za teh 19.000 sit..... marjanca45
10. maj 2005 8:05
Galja, z Morijem nisem hujšala. Bi se pa tudi ta dieta lahko imenovala Hujšaj zdravo, jej z glavo. Bom ostala kar pri tej. Če samo pomislim, koliko sadja in zelenjave lahko pojem za teh 19.000 sit..... marjanca45
10. maj 2005 8:15
Ja, moram vam povedati še tole: včeraj sem bila pri moji zdravnici in bila je zelo prijetno presenečena, da se toliko shujšala. Me je pohvalila, istočasno pa vprašala, na kakšen način sem to naredila. In povedala sem ji za dieto, za internetno stran, kje bo našla več podatkov in bila je navdušena. Glede na to, da ima kar precej kg preveč, upam, da bo zbrala moč in naredila nekaj zase. Pa bi človek mislil, da bodo zdravniki kaj drugačni od nas. Sicer pa očitno velja tista o kovačevi kobili..... marjanca45
10. maj 2005 8:36
Hojla! Ha,ha,Marjanca,ja res velja tista o kovačevi kobili.Bo pa zanimivo,če bo tvoja zdravnica hujšala po tej dieti,ker večina zdravnikov ima zelo negativno mnenje o njej.Moja sodelavka je nesla zdravniku pokazat to dieto(jaz sem ji sprintala z interneta),pa ji je vse liste kar pred njo razcefral na drobne koščke. Tudi druga sodelavka je povedala,da jo je zdravnica ful nahrulila,ko je povedala,da hujša po 3MD. Jaz sem včeraj vodni dan preživela in že popoldan sem se počutila enkratno,tako da sem cel popoldan v službi poplesavala in prepevala in spravljala v smeh sodelavce(nekatere pa verjetno ob živce).Ha,ha,to so pa pozitivni učinki vodnega dne! Danes je pokazala tehtnica še kilo manj,tako da sem v prvem delu tega kroga za pet kil lažja.Upam,da se tista kila ne bo prehitro vrnila nazaj. Mejte se lepo! Marjetka cvetka
10. maj 2005 8:58
Bilo bi krasno, če bi kakšen zdravnik, ki nasprotuje dieti, malo natančneje pojasnil zakaj. Mislim - da nas izobrazi. Ni mi namreč jasno, zakaj je zdravo jesti po 1000kalorij na dan, ko komajda uspeš spervit skupaj nekaj obrokom podobnega in si pri tem ZARES lačen, ni pa prav, da si 3 mesece praktično ves čas sit in ob tem še krasno hujšaš. Ko berem tale forum, vidim, da imajo nekatere mlajše deklice, ki verjetno bolj malo kuhajo (ali pa še ne znajo) res lahko kakšen problem z enoličnostjo v dieti. Starejše mačke (ali kure, kakor hočete), ki smo prekaljene kuharice, pa itak spreminjamo recepte in kuhamo res raznovrstno kljub dieti. Mene je v enoličnost začasno "vrgel" le regrat. vsekakor dieta daje veliko več možnosti, kot jih je v Rinini knjižici in ni treba jesti nezdravo. Meni so manjkale le beljakovine, a si jih sedaj, po koncu diete privoščim pač normalno količino. Navsezadnje pa, saj so vegani tudi zdravi, pa vse dobijo iz zelenjave, a ne? Lisa
10. maj 2005 9:01
halooo- zakaj pa so zdravniki proti tej dieti??? saj je najbrž edina dieta, kjer zaužijemo prav VSE kar telo potrebuje, sploh če zaužijemo še razne dodatke. Se motim? ampak celo dieta pod zdravniškim nadzorom omejuje vnos posameznih substanc, tako da ni urevanotežena dieta . Zraven tega poznam dva osebka, ki sta hujšala pod zdravniškim nadzorom, preživljala prave travme in stradala, danes pa sta še težja kot pred dieto. lisa, čeprav po letih morda nisem med zrelejšimi, se z gospodinjstvom kot zakonsko priteklino ubadam že dobrih 8 let. Tudi drugače v kuhinji eksperimentiram. velikokrat se kaj ponesreči, včasih celo posreči :)) ampak ni bil razlog pomanjkanja idej v tem, da se v kuhinji ne bi znašla. dieta mi je bila na začetku predstavljena kot: en dan ješ meso in solato, drug dan riž ali krompir in solato, tretji dan pa testenine s paradižnikovo polivko in solato. dopoldan samo sadje. PIKA. sčasoma sem začela proučevat dieto, das em skužila da je fora v ločevanju beljakovin in OH, nato malo tipat kam bi katero živilo sodilo. in šele dolgo dolgo zatem sem odkrila to stran in rinino knjižico... tabina Sporočilo je spremenil(a) tabina dne 10. maj 2005 09:06:17
10. maj 2005 9:10
Marjetka cvetka, ti si res prava cvetka, če si plesala in pela na vodni dan. Mene ožame kot limono, sploh popoldan, zvečer pa sem za umret. Bravo !!!!! marjanca45
10. maj 2005 9:13
Jaz sem slišala razlago glede beljakovin.Baje dobimo vsake štiri dni nenormalno količino beljakovin(čeprav se men ne zdi),potem pa štiri dni nič,zato se poruši ravnotežje v telesu.Sam men se pa zdi,da se mi je ravnovesje v telesu pri tej dieti vzpostavilo,ne pa porusilo.Je pa res,da jemljem šumeče tablete(železo,kalcij in magnezij,vsak dan eno). Mislim,da je bilo to ravnovesje pred to dieto čist križem kražem,ko sem se včasih tudi do onemoglosti nažirala.Men je važno,da se počutim odlično in če bi bilo karkoli narobe z mojim zdravjem bi z dieto pač prekinila.Tako pa se počutim res odlično,sam zdejle mi nekaj po želodcu ropota.Očitno sem moji dve jabolki že prabavila. Aja,še nekaj glede banan!Ko sem prvič začela z to dieto,sem za zajtrk največkrat jedla banane,to pa zato,ker nisem bila navajena zjutraj jesti sadja in mi je najbolj pasala ravno banana.Zdaj,ko sem se sadja navadla,si banano privoščim največkrat na sadni dan za kosilo. Ja,Marjanca,res sem bila včeraj čist juhuhu,sam tam ob enih devetih zvečer mi je pa že zmanjkalo energije,tako da sem se potem umirila.Mamo pa srečo,ker smo v službi sproščeni in se lahko pogovarjamo in smejimo,čeprav gre to šefom precej v nos,sam me se ne damo.Pravzaprav smo včasih kar precej preglasne,ampak dokler delamo brez napak in tudi dovolj naredimo,se nima kdo kaj bunit. Marjetka cvetka Sporočilo je spremenil(a) Marjetka cvetka dne 10. maj 2005 09:20:32
10. maj 2005 9:49
Punce, imate prav glede raznolikosti kuhanja na začetku in potem v nadaljevanju diete. Če samo pomislim, kaj vse sem si sama izmišljevala, kakšne kombinacije, ki pa so bile v večini zelo okusne. In koliko novih jedi sem spoznala. Tudi sama se večkrat sprašujem, za kaj vraga zdravnikom ta način prehranjevanja ni všeč. Res mi ni jasno, kaj delamo narobe. Imam sodelavko vegeterijanko, ki je zdrava kot dren, postavna da jo je veselje pogledati, pa ni nič narobe. Samo mi smo jim "napačni". Ma se sploh ne sekiram. Meni je tak način prehranjevanja všeč in pika. Prav vesela sem, če še koga prepričam, da začne s tem. marjanca45
10. maj 2005 9:54
Jutro! Ja, Tabina tudi jaz sem sprva poznala le meso, riž ali krompir, testenine in sadje, kot sem že napisala. Čeprav sem poizkušala, kuhati drugače in eksperimentirati, zaradi strogega ločevanja praktično ni bilo možnosti po raznoliki hrani. Predvsem pa zaradi mojega neznanja, kam kaj spada. Kvečjemu v tem, da sem jedla enkrat puranje, kurje ali goveje meso in na OH skuhala polžke, rezance,.... :)) Ko sem odkrila internetno stran pa me je zelo begalo ločevanje zelenjave (paradižnik, zelje,...). Če priznam nisem nikoli vedela, kaj lahko jem. Zaradi uvrščanja paradižnika med B sem ukinila omako po testeninah, ki je že prej bila brez podmeta, ki ga sploh nisem uporabljala,.... Počasi pa sem se sprenajedla jabolk in vsa stvar se je pričela rušiti... Ko me je mama lani septembra spet nagovarjala, da poizkusiva to dieto se je morala pošteno truditi, da me je prepričala. In zelo havležne sem ji, da me je prepričala . Tokrat imam dovolj informacij, znanja in veliko idej za jedilnik. Banane jaz jem le redko, le včasih na sadni dan, ker sem tudi sama imela v prvem krogu diete težave z zaprtostjo. Pripravim si jih zraven pečenega sadja, ker mi je všeč ker se rastopijo. Se tipkamo spet čez kakšno uro. Lp, ROŽICA. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.
10. maj 2005 10:27
Lepo pozdravljeni vsi moji so(mučeniki) Nekaj dni me ni bilo, pa sem rabla kar lep čas, da sem se prerila skozi vse poste. Ampak vas je lušno brat, pa še dosti informacij dobim. Torej, moje hujšanje je po 14 dneh doživelo prvo pregreho, sva šla z mojim ven na kosilo in sem mešala. Nisem sicer količinsko pretiravala, sem pa vseeno malo mešala. Seveda me je tehtnica (in želodec!) takoj na to opozorila in včeraj je bil sadni dan, da malo popravim škodo. Moram pa rečt, da sploh nisem imela neke pretirane slabe vesti, ker sem zadovoljna že s tem, da imam bolj redno in zdravo prehrano, ki je meni zmeraj predstavljala problem. Kar se tiče zdravstvenega pogleda na to dieto, ne bom pametovala, ker ne vem, ampak noben zdravnik mi ne bo rekel, da je dieta, kjer se samo odpoveduješ in si lačen, pa ne smeš ne tega in ne tega, zdrava. Če že drugo ne, vsaj prej obupaš in DOSTI bolj grešiš. Lep dan še naprej vsem in pridni bodite :) Mojca Sporočilo je spremenil(a) mojcika dne 10. maj 2005 10:32:35Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Sirovi napihnjenčki z dodatkom
Domači sladoled za vroče poletje