ločevanje živil 90 dni - 3. del

tema je zaklenjena

tejčica  

član od: 7.2.2005

sporočila: 457

7. maj 2005 22:22

Pozdravljene moje drage damice! Kje pa je naš moški del!?! Zadnje dneve imam časa za forum tako malo, da še prebrati komaj uspem, kaj šele kaj napisati... Zadnje dni je moja dieta tekla kar lepo, danes pa sem padla na celi črti. Imela sem OH dan in sprva je še dobro kazalo. Za kosilo sem si naredila makarončke z gobicami, potem pa sem začela razmišljati o večerji. Napaka! Ker sem ugotovila da doma nimam nič pametnega sem se odločila za peko in potem se je začela zgodba o požrešni tejčici. Mi je od peciva ostalo malo kreme - sem pojedla, mi je ostalo malo preliva - sem pojedla in vse to samo uro po kosilu!!! In ker sem se potem odpravljala k tašči, sem seveda prej morala poskusiti kaj bom odnesla tja in sem spet jedla. Ko pa pridem tja, pa sem videla da je naredila kremšnite. Opaaaaa! Mi je nekako uspelo se upret tej dobroti, ampak kaj ko sem potem skupaj z njimi večerjala ribe, kruh in pa solato. Pa da zgodbice ne bi bilo prehitro konec, sem pred pol ure pojedla še 2 ogroooomna kosa peciva. Sem prava mala velika katastrofa. Se držim načela, da če grešim, grešim da se splača, kajne? Še dobro da je jutri sadni dan in s tem čiščenje. Sem tašči že povedala da naj zame planira samo zelenjavo. Kokos, -30 kg!?! In to v samo enem krogu! Da je pa to možno, si pa res nisem mogla predstavljati. Ni kaj, si carica. Joj kako sedaj užaviš v svojem telesu. Res ti privoščim. Bravo. Ste se tako razpisale zadnje dni da sem čisto pozabila, kaj vse sem želela napisat (seveda razen kokos - mi kar odmeva v glavi tistih minus 30). Upam da si bom jutri dopoldan spet lahko kaj časa za forum vzela, popoldan pa bom tako ali tako spet v jagodah! Sedaj pa grem v mižule, ker ne premorem več niti enega atoma moči. Nočko! tejčica

zoranb  

član od: 20.4.2005

sporočila: 16

7. maj 2005 22:40

Draga moja dekleta, lep pozdrav! Saj sem mislil na vas zadnjih nekaj dni... pa je bilo preveč dela v službi in doma. Pa še pri meni je to, da raje berem tale forumska sporočila, kot pa jih pišem. Danes drugače praznujem svoj 20. dan diete. Skupni rezultat: - 4.6 kg. Zadnji teden mi kile kar nekam stojijo in ne grejo nikamor. Sem pa vendarle zadovoljen.... Še ideja za sadni dan, ki sem jo pobral iz Rinine knjižice: vzel sem 10 suhih fig, 10 suhih sliv in pest rozin in jih za 2h namočil v mlačno vodo. Po 2h sem jih precedil (vodo lahko popijemo, dobro za prebavo) in zmlel v multipraktiku. Dodal sem pest rozin in toliko kokosa, da je zadeva postala bolj suha in podobna kakemu testu. Razvaljal sem jo po globokem krožniku in dal v hladilnik za 30 min. Nato pa mmmmmmmmmmm.... neverjetno dobro in nasitno. V knjižici priporočajo, da se naredijo iz tega testa kroglice, lahko povaljane v kokosu. Ali se je kateri od vas tudi zgodilo, da so se kile kar ustavile? Kaj ste naredile? Je šlo potem kasneje spet kaj dol? Lep večer še naprej, pa kaj napišite. Zoran.

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

7. maj 2005 23:12

Hojla! Hej,Kokos,si se le oglasila.Me veseli,da nas nisi pozabila. Zoranb,seveda se kile ustavijo.Takrat ne smemo popustiti,čeprav volja najraje popusti ravno v času ko kile stojijo.Sej nekaj časa stojijo,pol pa lahko kar naenkrat izgubimo tudi dve kili. Aknirad,vso srečo jutri pri vodi! Jaz jutri na sadju,v ponedeljek na vodi.Komaj čakam! Mejte se lepo! Marjetka cvetka

maychi  

član od: 12.9.2004

sporočila: 616

8. maj 2005 8:41

Dobro jutro. Pozdravljam vas v lepo sončno nedeljo....samo, da se vreme ne bo poslabšalo. Berem vaša sporočila in zraven pijem kavico-moje najljubše opravilo zjutraj. Zoran, nič se sekirati, saj bodo kile šle dol, samo potrebno je vztrajati, brez prekrškov, pa bo. A lahko vprašam, koliko še želiš izgubiti, oz. koliko je tvoja željena teža? Kokos! Kako sem vesela za tebe. Očitno ti gre vse po "planih". Kilce so tam, kjer morajo biti, nova služba v kateri uživaš....ti kar malo zavidam vse to. Privoščim ti, saj si pošteno garala, da si dosegla kar si si zastavila. Javi se še kaj. Ker imate ravno debato o tehtnicah in o "problemih" da različno kažejo težo. O tem smo že veliko govorile, da mora biti tehtnica vedno na istem mestu in da se je nesmo prestavljati (očitno se more "navaditi" prostora). Pa še ena mala "finta", ki jo jaz večkrat sprobam, da vidim če tehtnica dela tako kot je treba. Vzamite kilo moke, sladkorja....in poskusite stehtati in boste videla kako je s tem (lahko še prej za probo poskusite na kuhinjski tehtnici, da vidite če pokaže isto težo). Pri meni vedno pokaže 1,0 Kg. Tako da očitno kaže, tisto kar mora. Tako dovolj za sedaj, se beremo. Lp, maychi

zoranb  

član od: 20.4.2005

sporočila: 16

8. maj 2005 9:23

Zdravo! Hvala vsem za tolažbo. No, danes je šlo dol še pol kile, juhu. Maychi, takole je: visok sem 183, tehtam okoli 85, rad bi pa prišel na 80, torej še kakih 5 kil. Začel sem pred 21. dnevi z 90.1 kg. Prvih pet je šlo hitro, za drugih pet bomo pa videli... Tehtnica v Šparu - moja prijateljica jo je kupila!!! Pravi, da je lepa, načeloma OK, se pa včasih zelo čudno obnaša. Enkrat ji je pokazala do 5 kg več kot ima, drugič pa do 5 kg manj. Zdaj je menda začela delati OK. Iz svojih izkušenj pa vam priporočam tisto, ki meri še telesno maščobo, sploh če je za tako ceno - 7 čukov ali nekaj takega. Lep dan vsem! Zoran.

tejčica  

član od: 7.2.2005

sporočila: 457

8. maj 2005 9:47

Hojla! Pri nas pa danes na žalost nimamo sončka, pa še kavice si danes ne morem privoščit ker imam sadni dan. Pa že sedaj me mika pecivo ki je ostalo od včeraj. Bo še težka danes, glede na to da me že sedaj matra! Povrhu vsega, pa bom še cel dan brez vas, ker kmalu odhajam in se vrnem šele zvečer. Vikendi so zame res muka, saj mi redkokdaj uspe brez greha. Če bo prevelika kriza, bo spet potreben vodni dan. Upam da imate ostali več energije kot jaz danes. Pa uspešen dan! tejčica

aknirad  

član od: 26.2.2005

sporočila: 87

8. maj 2005 13:18

Joj joj joj, moja dva ravnokar pridno papata juho, pomfri, pohano in solato, jaz pa sem se morala priti malo "pocartat" na forum, da ne bodo skušnjave prevelike. Ampak danes MORAM zdržati na vodi, da se vsaj malo odkupim za včerajšnji sadni dan. Do 21.30 zvečer sem zdržala, potem pa pojedla toliko, kot navadno 3 dni skupaj. Kaj sem vse požrla, vam raje ne povem, da ne bo še katere kap. Tejčica, zakaj pa na sadni dan ne piješ kave? Jaz spijem vsaki dan (tudi vodni) dve - črni, z natrenom, na OH dan pa si jo navadno sladkam. Brez kave res ne bi preživela. Tako kot brez vas ne, saj ne vem komu bi potem jamrala. Nas na SV Štajerske je pred pol ure malo oklestila toča. Zdaj pa sije sonček. Pa ni že april mimo? Aknirad-bombica

Gabriela  

član od: 25.10.2003

sporočila: 112

8. maj 2005 14:06

Ne vem, je to pravi naslov ali ne, ampak zelo bi bila hvaležna za pomoč. Mogoče katera od vas ve, ali obstaja 90 dn. ločevalna dieta tudi v hrvaškem jeziku, na internetu mislim? Prosila me je moja teta iz Zagreba, ki nima računalnika, jaz se pa tudi ne znajdem preveč. Pripovedovala sem ji o vaših uspehih, je čisto navdušena. Bi ji sprintala pa poslala. Že vnaprej hvala. l.p.

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

8. maj 2005 14:06

Živjo! Neboste verjele pri nas pa se je v trenutku stemnilo in prčelo snežiti, kasneje pa je udarila toča. No, ni bilo hudo, je vsega že konec. Upam da bo čimprej spet sonček. Tudi jaz se sprašujem, če še ni konec aprila? Maychi, kako ti kaj kažejo kilogrami? Gre zdaj po Montiju kaj več v minus? Sicer vem, da si zelo aktivna, tako da imaš verjetno vedno več mišične mase. Čao. Rožica. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

aknirad  

član od: 26.2.2005

sporočila: 87

8. maj 2005 14:28

Tudi nas je ponovno oklestila toča - kot oreh velika. Prav jokala sem se, ko sem videla kaj dela z vrtom. Kaj bo z mojo zelenjavo? Ne vem, če obstaja dieta v HR, no vsaj še slišala nisem zanjo. Presneto vreme, prav voljo mi vzame do vsega. Saj še na sprehod ne upam, ko pa ne vem, kaj bo letelo z neba čez pol ure. Aknirad-bombica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti