ločevanje živil 90 dni - 3. del

tema je zaklenjena

aknirad  

član od: 26.2.2005

sporočila: 87

27. apr 2005 7:45

Dobro jutro, a še spite? Nikar, zunaj je tako lep dan. Kakšna je pa temperatura, pa ne vem, ker še nisem bila zunaj. Bom si pa danes privoščila en fajn sprehod. Pa saj je praznik, ne? Sem zelo dobre volje, saj mi zadnje dni tehtnica pokaže skoraj vsak dan 0,5 kg manj. Še en dokaz, da se teža začne v zadnjem mesecu spet premikati navzdol. Seveda, če ni kakšnega orng greha. Danes (čeprav je praznik) bom jedla ričet. Se že veselim, ker ga imam rada. Še to vam povem. Danes je moj 72. dan diete, teža je manjša za 10,5 kg. Do moje "kao" idealne teže manjkata še 2 kg. Seveda se pridno držim jedilnika po knjigi, ampak jaz vse jedi kuham tako kot prej. Npr. če je potrebno zgostiti z moko, to naredim. Če delam zrezke v gobovi omaki, to jem na Š dan (brez mesa), čeprav se je meso kuhalo zraven....Kruh jem kjer se le da na B in Š dan, razen pri krompirju in rižu... Olje uporabljam tako kot prej, nič manj... Skratka, hotela sem vam povedati, da sem samo z navadnim ločevanjem jedi shujšala. Zato mislim, da tudi po dieti ne bo problemov, le če bom pridna pri ločevanju. Me pa nekaj zanima, ker nimam druge Rinine knjige. Se v nadaljevanju lahko je govejo juho z rezanci? Mislim da je to edino, kar sedaj zelo pogrešam. Tako, kavico sem spila (pijem jo vsak dan!!!). Na OH si jo celo sladkam z navadnim sladkorjem. Javite se kaj! Lep dan vsem. Tistim, ki samo berete in tistim ki tudi pišete. Aknirad-bombica

buba11  

član od: 11.2.2005

sporočila: 28

27. apr 2005 7:54

Dobro jutro! Mene zanima če je katera po 14 dneh z dieto imela kake prebavne težave. Jaz jih imam ful pa ne vem če zaradi diete ali ne vem kaj!? Hvala buba11

tejčica  

član od: 7.2.2005

sporočila: 457

27. apr 2005 8:25

Dobro jutro še z obale! Tudi pri nas skozi okno zgleda dan enkraten, temperature pa so za danes napovedane prav praznične. Upam da bo držalo. Pri meni pa ne bo nič s sprehajanjem. Sem se včeraj stresla po stopnicah in danes komaj hodim, tako da je na sporedu počivanje oz. bolje rečeno sončenje! Kot naročeno imam danes B dan, tako da si bom lahko privoščila meska in pa seveda belo kavo!!! Do sedaj je še nisem spila, ker moram najprej sadje premlet. Včeraj smo pobrali že prve jagode in komaj čakam da se jih napokam. Verjemite mi da jih ne bom pojedla samo par kot je po pravilih, ampak celo skledo. Pa ne samo enkrat na dan. Pa saj so jagode sadež z negativnimi kalorijami! Aknirad, tebi pa kile prav super padajo in ti bo prav gotovo uspelo oklestit še tisti 2 kilci da boš potem na cilju. Bravo. Pa še posebno zato, ker se 3MD sploh ne držiš tako strogo. Res super da stvar tudi tako deluje. Praviš da kavico piješ vsak dan, belo ali črno? Kaj pa je z našim srečanjem? Nekaj časa se je o tem veliko govorilo, sedaj pa je čisti mrk. Bi bilo fino se dobiti pred dopusti, ker potem bomo težko vsi na kupu. Buba11, meni je ravno ta dieta uredila prebavo (na sadni dan mi prav podivja!). Se pa spomnim da so nekatere imela probleme na začetku. Poskusi s suhimi slivami ali marelicami, pa tudi kozarec toplega donata pomaga. Tako, jabolka sem premlela, sedaj pa si šibam skuhat kavico da zadiši po stanovanju. Pridem še kasneje malo poklepetat. Pozdravček! tejčica

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

27. apr 2005 8:28

Jutro! Res je lep sončen dan. Pijem svojo kavico in poslušam ptičje petje. Sem že medtem, ko se je kava kuhala vse pospravila (postelje, obesilja perilo) in si odprla okna, da sončni žarki in svež zrak prodreta v hišo. Res je lep dan in škoda bi bilo da ga nebi izkoristila na svežem zraku. Upam, da bo še sonce sijalo, ko bom konec službe. Danes imam B dan, kaj predlagate. Pripravila sem mleto meso za čevapčiče in zame puranji zrezek, vendar bi poleg solate zraven jedla še kaj. Ima katera kakšen predlog? Lp, rožica. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

brittney  

član od: 18.2.2005

sporočila: 102

27. apr 2005 8:34

no, drage dame, ko pa smo že pri delodajalcih in ženskah, vam pa naj bo tole mogoče v tolažbo - moje delovno mesto je v slovenski vojski....kjer so ženske zaposlene komaj nekaj let. Si predstavljate, kako pot me utiramo v tem totalno moškemu mastodontu???? Ne rečem, ljubim svojo službo, zdaj, ko sem tu že nekaj let, ne bi nikoli, no, vsaj zaenkrat zamenjala, ker tako dinamičnega in raznolikga, zanimivega dela ne bi nikjer mogla opravljti, pa še oblačil mi ni treba več toliko kupovati, ker sem med delovnim časom v uniformi..Pa ni zdaj to pomembno, kar je najbolj žalostno, je tole. V vojski sem sem zaposlila pred 2,5 letoma, ko je bil moj sin star leto in pol. Takoj sem morala na 19 tedensko usposabljanje, brez pardona, doma sem bila le med vikendi, jaz pa sem še dojila. Ja, zdaj boste nekatere rekle, sama si si to izbrala, ja res sem si, ampak nekje sem morala začeti, morda uresniliti tudi svoje sanje, ki sem jih pred tem zaradi nepričakovane nosečnosti dala na stran. ko sem prišla nazaj iz usposabljanja, sem se morala naučiti voziti slalom med službo in sinom, ki sta me zahtevala zase celo!!! Saj zakon ščiti mamice, ki imajo otroke mlajše od 3 let, a če želiš biti nekako dober delavec, je treba marsikaj požreti, še posebej v tej organizaciji, v kateri itak nekateri še danes ne prenesejo žensk, čeprav smo se že marsikje dokazale kot bolj učinkovite. No, in ko sva se s sinkom nekot navadila na ritem, sem morala v začetku aprila na novo usposabljanje za 6 tednov, za katerega sem zvedela 3 dni prej, ko pa sem butnila ven, kakm pa naj dam otroka tak hitro, mi je moj prvonadrejeni rekel, kaj to mene briga, kam boste dali otroka, to ni moja strvar. takrta mi je "ploznilo" in sem se začela dreti nanj, da ga je lahko sram, da on to izjavi, da bi nam naj bil prvi zdled, da ko bo treba, bomo morali za niim v vojno, pa v bosno, kosovo, afganistan..., pol pa je rekel, da tudi on ima otroke, sem mu pa zabrusila, da tiste par jurjev, ki jih plačuje zanj in to da ga vidi enkrat na mesec, ni nič in da on lahko hodi okol po terenih in da ga je ob tem, da je sam starš, lahko še bolj sram, da je tista izjava prišla iz njegovih ust. ampak ni nič pomagalo, sem morala it. Malemu ni problema, je komunikativen in ima rad ljudi, enkrat je pri eni, drugič pri drugi babici, pa pri atiju (ki ne živi z nama), ampak ritem se je popolnoma spremenil in počasi postaja neukrotljiv in potrebovala bom kar nekaj časa, da ga bom spravila v red. No, pa tu še ni konec, da ne boste mislile. Ko pridem 11 maja nazaj, pa noram s 16 majem spet it, za 14 dni. Brez pardona ali drugače povedano - vam prinesem odstopno izjavo?lahko zaključite v vsakem trenutku, če mislite, da ne zmorete! Kdo pa bo potem plačeval in vzgajal otroke, pa jih ne zanima. Torej, potrpite, izkoristite vsako zakonsko luknjo, ki vam omogoča, da ste z otrokom, jaz vem, kaj sem zamudila, ko me ni bilo ob malem, ko je šel prvič na kahlico, na stranišče, se naučil šteti....Ni povratka in luknja v spominu, ko sem daleč stran od njega, hudo boli. Kar pa me vleče čez vse to, je, da mi mali reče, mami, jaz sem tak ponosen, da si ti vojak!!! brittney

aknirad  

27. apr 2005 8:37

Ja, tudi jaz sem imela na začetku probleme s prebavo. In to kar velike. Ne vem kakšne imaš ti Buba11, mene je zaprlo, tako da tudi po nekaj dni nisem šla konkretno na WC. Nekajkrat sem pila Donat, pa mi v bistvu ni veliko pomagalo. Sedaj se je pa prebava uredila sama od sebe. Tejčica, jaz pijem vedno črno kavo, 2 x na dan. Na OH si jo normalno sladkam, ostale dni pa jo pijem z natrenom. Nekako se ne morem navadit na grenko. Pri čaju nimam problema če je grenak, kava pa mora biti sladka. Res sem vesela, da mi dieta deluje na ta način, ker bom lahko brez strahu nadaljevala z normalnim prehranjevanjem. Tudi jaz čakam, če bo kaj z našim srečanjem. Drugače pa se ti Tejčica javim, ko bom v vašem koncu, ker imam tam veliko sorodnikov. Če bi poznala moj priimek, bi takoj vedela, da so moje korenine s Primorske. Želim ti prijetno počivanje in sončenje. Upam da si pri "padalskih" vajah po stopnicah nisi naredila kaj hujšega. PS. Brittney, istočasno sva tipkali. Svaka ti čast. Kar kurja polt me je oblila, ko sem brala tvoj sestavek. Si morala na usposabljanje v tujino? Rožica, jaz obožujem brokoli in cvetačo in bi si na tvojem mestu pripravila tudi to zraven. Kaj praviš? Ciao bambine! Aknirad-bombica Sporočilo je spremenil(a) aknirad dne 27. apr 2005 08:41:32 Sporočilo je spremenil(a) aknirad dne 27. apr 2005 08:42:43

tejčica  

član od: 7.2.2005

sporočila: 457

27. apr 2005 8:48

Bravo brittney! Imaš pa res korajžo da si se tako postavila proti nadrejenemu, pa četudi ni bilo pravega učinka. Si si olajšala dušo in že to je veliko. Najhuje je da tiščiš probleme v sebi. Res si lahko srečna, da imaš tako razumljivega in pa predvsem tako ponosnega sina. Verjamem da si dobila solzne oči ko ti je to rekel. Tudi jaz pravim: hvala bogu za babice! Moja mala je skoraj vsako popoldne pri njej v varstvu, saj sem pogosto v službi, moj pa je itak en teden dopoldan en teden popoldan. Kdaj pa vrtce zaprejo pa tudi nima smisla rapravljat! Je pa tudi res, da ker imam možnost domačega popoldanskega varstva, ne bi male pustila v vrtcu tudi če bi bil odprt dalj časa. Pa sem drugače zelo zadovoljna z njimi. Včasih pa se kljub vsemu zaplete z varstvomin sem hčerko tudi že mojemu popoldan v službo peljala. Rožica, jaz si poleg mesa velikokrat pripravim dušeno papriko ali pa si popečem melancane. Jaz zelenjave ne ločujem. Pozdravček! tejčica

mojcika  

član od: 20.12.2004

sporočila: 33

27. apr 2005 10:56

Dobro jutro! Uau, kako lep dan je zunaj, ga bo treba izkoristit. Danes je praznik in jaz imam prvi OH dan, za kosilo bo zelenjavna pica (to itak že od zmeraj obožujem), za večerjo pa se mi zdi sumljivo tisto pecivo in čokolada. Hmmm, saj ne da bi mi ga blo težko pojest , ampak zdi pa se mi sumljivo, ampak če deluje hvala bogu. Uživajte danes na zraku, jaz germ rožice sadit :) Pa, pa ... mojcika

ROMEA  

član od: 22.4.2004

sporočila: 11

27. apr 2005 11:44

Hola! Uf kulk ste napisale..sem si mogla kar cas vzet, da sem vse prebrala Samo vas je tak fajn brat, da cist prehitro mine tudi ce je vec strani naenkrat.. Pozdrav vsem novim! Najprej naj se malo pohvalim..sadni in vodni dan(tega me je bilo najbolj strah)sem zdrzala brez pregreh...Drugace sem pa kr mal zalostna saj sem sedaj po enem mesecu izgubila le 3 kg. A je sploh se kaksna moznost, da izgubim se 10kg do konca? Aknirad- koliko pa si izgubila ti prvi mesec? Pa ostale? Soncni pozdrav!

aknirad  

27. apr 2005 13:33

Romea, jaz sem prvi mesec izgubila 6,5 kg, drugi mesec SAMO 0,7 kg, sedaj pa v dveh tednih cca 4 kg. Kot sem že napisala, čez celo dieto jem čisto normalne stvari, le da ločujem. Z rezultatom sem zelo zadovoljna, zato srčno upam, da bosta ostala 2 kg tudi splahnela. Ne misli, da nisem v drugem mesecu skoraj obupala. Pa sem se enkrat vmes zmerila in so cm kazali povsod -4, čeprav je teža stala. Torej punce, glavo gor. Aja, pa še to. Do sedaj nisem nič telovadila. Bom začela (bla bla bla) po dieti, da ne bo tako težko obdržati dobljene teže. Aknirad-bombica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti