ločevanje živil 90 dni - 3. del

tema je zaklenjena

tejčica  

član od: 7.2.2005

sporočila: 457

28. apr 2005 8:30

Pozdravljene! Včeraj z mojim počivanjem ni bilo nič, saj mi mala ni dovolila. Sem cel dan šepala za njo, njej pa se je še fino zdelo, ker je nisem mogla dohajati. Zvečer sem pa mislila da mi bo noga odpadla. Sem si gleženj lepo povila z elastičnim povojem in je danes že veliko bolje. Bomo pa še videli kako bo ko bom malo bolj aktivna. Romea, najprej čestitke za prestan vodni dan. Tudi mene je bilo strah prvega, potem pa sem videla da to sploh ni tak bau bau kot sem si predstavljala. Nad kg pa nikar ne obupaj. Teža se izgublja zelo neenakomerno, tako da bo mogoče po vodnem dnevu kaj drugače. Aknirad, tudi jaz nisem kaj preveč zagnana za telovadbo. Mi je kar odleglo ko sem prebrala da nisem edina. Sicer se trudim da bi se poboljšala, tako da sem v teh 9-ih dneh celo 2x delala trebušnjake. Ni preveč pohvalno ampak bolje kot nič je pa prav gotovo. Puhica, tudi jaz mislim da bo bolje da limonade ne sladkaš. Malo bolj si jjo razredči, pa jo boš lažje spila. Se boš hitro navadila, ni panike. Rožica, ti še regrad nabiraš, pri nas pa že lučke pihamo. Enako kot ti imam danes Š dan, jedla pa bom pečen mlad krompir (kakšno presenečenje!), za večerjo pa solato s krompirjem. Mislim da bo tistemu prebrancu v hladilniku prej rok potekel kot pa ga bom jaz pojedla. Pa vse ga tako hvalite. Sem že pomislila da bi ga danes, pa sem jutri cel dan med ljudmi in me je strah da me bo preveč napenjal. Mogoče pa kdaj čez vikend le pride na vrsto. Busy Bee dobrodošla med nami. Mislim da sva midve hkrati štartale dieto. Jaz sem štartala 19.4., torej je danes moj 10 dan. Včeraj je bilo vreme res za martinčkat, danes pa se pri nas sonček še skriva. Če kdo pride danes na obalo, naj prosim s sabo še sončka pripelje. Velja? Pozdravček! tejčica

zoranb  

član od: 20.4.2005

sporočila: 16

28. apr 2005 8:35

Dobro jutro, draga dekleta! Kako ste kaj danes, na ponovni delovni dan? Jaz upam, da bo vsaj bolj mirno kot ponavadi... Zanima me, ali se vam je med dieto zgodilo, da je šla vaša teža lepo dol dol in doool... nato pa kar naenkrat, ko ste se naslednji dan stehtale je bila višja. Je to normalno? Sprašujem seveda o primerih, ko ste se dosledno držali diete in ne delali prekrškov. Ponižno prosim za vaš debatni diskurz na to temo Lep dan! Zoran.

tejčica  

član od: 7.2.2005

sporočila: 457

28. apr 2005 8:38

Zoranb, jaz se poskušam vagati samo 1x na teden. Se mi zdi pa čisto razumljivo, da je teža danes lahko višja od včerajšnje brez pregreh. Določena živila so težja in se presnavljajo počasneje. Ravno zaradi teh nihanj teže sem se odločila za tedensko tehtanje. No ja, saj včasih malce pogoljufam in zjutraj skičim na vago. Ampak tiste teže ne jemljem v statistiko. Pišem si samo, koliko izgubim v tednu. tejčica

Sarica  

sporočila: 74

28. apr 2005 9:04

Pozdravljene, da se malo javim. Tudi meni gre kar dobro zaenkrat. Pravkar razmišljam kakšno sladico bi danes jedla...mogoče sladoled.... Kakšne zgodbe o delodajalcih...jaz še delam kot študent, tako da se mi zdi, da me vse takole še čaka. Drugače pa se mi zdi, da je tako, kot je napisala vipercat, da si misliš, da če si na faks hodil, da bo lažje, pravzaprav je pa isto, ali pa še slabše. Vipercat, opazila sem, da sta pri meni še dva vprašajčka v statistiki, eden je Ljubljana in drugi 173 cm. Drugače pa sem bila včeraj malo slabe volje, ker je moj dečko pestoval svojega leva (ogromen maček), ki ga je pridelal prejšnji večer, tako da s pohodom na kak hrib ni bilo nič, ampak potem se je malo odkupil z zelenjavno rižoto, jaz pa sem šla rolat s prijateljico med tem ko je on spal. Upam, da pridejo hribi na vrsto čez vikend. Imejte se lepo še naprej Sarica

maychi  

član od: 12.9.2004

sporočila: 616

28. apr 2005 9:06

Jutro. Evo, kot se zvečer obljubila se vam pridružujem na kofetkanju. Vipercat, saj sem še z vami. Res da vas bolj berem, kot tipkam, ampak se poskušam popraviti. Včasih ni časa, včasih se mi ne da, včasih je pa že tako ali tako vse napisano... Tejčica, če te je strtah, da te bo po fižolu napenjalo, poskusi dodati kumino (lahko v prahu, če ne marač cele) in pa lovorjev list. To naj bi pomagalo pri vseh takšnih živilih. Zoran, pomisli, morda, še danes nisi bil na wc-ju, ko pa si se včeraj tehtal pa si že bil. Kateri dan si imel včeraj? Ker meni se je to naredilo po Š dnevih-ja sem jih pač imela najraje...Če se boš tehtal jutri zjutraj bo že vse po starem ali celo nižje, boš videl. Ti pa tudi jaz priporočam, da se tehtaš 1x tedensko, čeprav vem da je težko, ker te tako zanima, če je šlo kaj dol...Problem je, ker te lahko kakšen dvig teže hitro prepriča, da se ne splača in obupaš...ti kar vztrajaj! Se še beremo, mi je zmanjkalo kavice...pa še na zajtrk hrem, sem postala lačna. Čao, maychi

Luccy  

član od: 11.4.2005

28. apr 2005 9:19

Hojla! Tako je Tejčica. Najbolj se je vagat enkrat na teden. Če bi se jaz vagala vsak dan, bi že zdavnaj obupala, še posebej drugi mesec diete, ko ne gre nič dol. Jaz tudi pijem kavo včasih s sladkorjem (ne preveč), včasih pa z natreenom, ampak pijem jo pa vsak dan. A ima katera danes sadni dan, da ne bom samo jaz cedila sline ob vseh vaših receptih?!? Sicer sem pa čedalje bolj zadovoljna s sadnim dnevom, ker mi ni treba toliko razmišljat kaj bom jedla in lahko jem vsako uro ali dve. A ni to super. Zvečer pa se počutim odlično, ker vem da sem zaužila veliko vitaminov in da sem cel dan jedla zdravo hrano. A jeste za kosilo tudi mešano sadje ali vedno jeste enako? Vipercat: Tudi jaz bi rada prišla v statistiko. Danes imam 66. dan diete, na začetku sem imela 64 kg, sedaj pa jih imam 58 kg, velika pa sem 165 cm. Sicer je moj cilj 55 kg, ampak jaz sem vseeno super zadovoljna. Punce, kdaj pa jeste skutin burek? A ni to OH in B? Sicer nekje piše, da je skuta nevtralno živilo, tako kot vsi mlečni izdelki in mleko 3,5 m.m., tako da jaz bi ga raje jedla na OH. Pa še to je bolj "grešni dan", tako da se vseeno bolj počutiš. Pri tej dieti mi je pa najbolj všeč, da nimam slabe vesti ko jem. Seveda tisto kar je predpisano, ampak pred dieto sem vedno imela slabo vest, še posebej če sem jedla sladoled. Potem sem pa ves dan razmišljala, zakaj sem ga morala pojesti ... No, sedaj je ta zadeva odpravljena. Upam, da tudi pri vas. Čao.

suhica  

član od: 28.4.2005

sporočila: 7

28. apr 2005 9:19

Pozdravljene kofetarce! Sem še ena nova, ki vas že dlje časa bere. Kar dobra poznavalka vseh mogočih diet, skoraj vsako leto shujšam in vsako zimo veselo dobim nazaj, kar sem izgubila. Sem že lani poskusila 3MD, pa ni bilo prave volje in sem odnehala skoraj preden sem začela. No, včeraj sem začela zares. Za začetek bi nata forum prispevala obrazložitev na vprašanje, ki se tu pogosto pojavlja - zakaj teža pada neenakomerno in včasih celo stoji ali naraste, kljub dieti. Torej, v procesu hujšanja se iz naših maščobnih celic spravlja ven maščoba, celice pa se ne skrčijo kar takoj, ampak še vedno čakajo, če jih bomo nafilale s kakšno mastno papico. Ker so še vedno enako velike, jih telo napolni z vodo, ta pa je specifično težja kot maščoba. In to je razlog, da teža ne pade, čeprav dejansko hujšamo.Ko pa se celice enkrat sprijaznijo, da mastne papice za njih ni več, se počasi sprijaznijo in skrčijo. Takrat pa teža pade. Razlago lahko preverite, če si nabavite elektronsko tehtnico, ki kaže % maščobe v telesu. Zadeva 100 % drži, zato se ne sekirat, če po kilah ni manj ali pa je včasic delo več - hujšanje kljub temu deluje ( če ne grešiš, seveda - da ne bo pomote) To je torej to.Ne mislite, da hočem bit takoj najbolj pametna ..... vsaj s tem namenom vam ne pišem tega. To je napisano samo za voljo in pogum za nadaljevanje vsem, ki ste na začetku, malo dlje ali pri koncu diete. In seveda vsem, ki ste jo že končale. In seveda meni, ki sem šele začela. vsem lep dan in dobro voljo...... čao suhica

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

28. apr 2005 9:20

Hojla! Kako kaj! Jaz sem super,namreč izgubila sem spet en kilogram,juhu!Samo dva dni sem preživela brez pregreh,pa takoj kila dol.Marjanca,hvala ti!Zdaj že od ponedeljka nisem nič grešila.Moja močna volja se je vrnila! Sem pa včeraj skoraj dobila zivčni zlom,ker nisem mogla na forum.Smo tud mi fasali enga trojanca in se nam je cel računalnik sesul.Včeraj je potem moj dragi stvari uredil,tako da vas lahko spet berem. Jaz se tehtam vsak beljakovinski dan zjutraj,torej vsak četrti dan. Tako sem se vagala tudi včeraj,sedemnajsti dan diete-3kg!Sej niti ni tako slabo. Tudi jaz sem razmišljala,kaj bi jedla danes na Š dan.Pregledala sem celo Rinino knjižico in nazadnje je padla odločitev,da bom pečen krompir z zelišči in ogromno solate.Men se zdaj regrata sploh ne lušta več,odkar imam svojo solato na vrtu,pa tudi redkvico sem že jedla.Super res!Tako se pa že da hujšat! No punce moje,mejte se lepo! Men ni treba v službo prej kot v torek,tako da 100% uživam!Včeraj sem bila cel popoldan na zraku,eno uro sem tudi kolesarila. Adijo! Marjetka cvetka

zoranb  

28. apr 2005 9:54

teyčica: dober nasvet, hvala! MAYCHI! Res je! Včeraj sem imel Š dan! Zanimivo .... da si tudi ti imela take težave... hm hm. Naredil sem si zelenjavno rižoto z gobicami, grahom, korenjem, koruzo, papriko in zraven nisem šparal na paradižniku. No.... na wcju pa tudi še nisem bil Sicer pa zanimivo - opažam največje padce teže doživel po OH dnevih. A ni to zanimivo? Opažam pa, da mi prebava dela kar malce počasnejše, odkar sem na tej dieti. Se to dogaja tudi ostalim? LP! Zoran Sporočilo je spremenil(a) zoranb dne 28. apr 2005 10:23:50

Busy Bee  

član od: 16.4.2005

sporočila: 56

28. apr 2005 11:02

Tejcica ja jaz sem tud startala na 19/4. A se drzite striktno receptov v knjigi, ki so soloceni za posamezni dan, ali st to lahko malo preskakuje in gres na recept, ki je predviden na 58 dan? Vceri sem imale za kosilo in vecerjo peceno zelenjavo s sirom - za kosilo je se slo, ampak zvecer sem pa mislila, da bom bruhala. Danes imam cvetacno juho - a je to za kaj? No ja, sem pol kile kar nazaj dobila od vsega hudga. LP, Barbara Busy Bee

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti