ločevanje živil 90 dni - 3. del

tema je zaklenjena

tabina  

član od: 15.2.2005

sporočila: 474

26. apr 2005 9:17

zoranb, da jaz malo pametujem, d ane bom samo jamrala.... kombiniranje znotraj B ni priporočljivo, če mešaš med seboj skupine: mlečni izdelki, meso in jajca. ker pa sta sir in jogurt mlečna izdelka, po moji logiki lahko ješ, ko si zapisal. je pa res, da sem v prvem krogu vedno jedla ostanek kosila za večerjo; oziroma enako kot za kosilo, žal takrat še ni bilo rinine knjižice in je bil jedilnik veliko bolj psut: vedno meso in solata na B.... no, popravite me, če sem se kje zmotila.... vipercat, sva istočasno tipkali; spreglej moje vprašanje;) kar se pa neumnih vprašanj delodajalcev tiče, pa... imam kar nekaj izkušenj. v bistvu namerno sama sebe pokoplejm, ko me vpraša: če še nameravam imeti otroke, ali imam organizirano varstvo, kdo pazi otroke ko so bolni... na ta vprašanja bi lahko nekom stisnila pešičko na ličko.... lp, tabina

maza*  

član od: 25.4.2005

sporočila: 2

26. apr 2005 9:25

No, še ena se pridružuje pri kofetu. Včeraj sem začela po "ne vem koliko poskusih" (menda 4). Upam, da mi bo tokrat ratalo. Berem vas že dooooooooolgo, vendar me je Marjanca tako močno potegnila za jezik, da sem se odločila "pokazati v javnosti". Res, ko človek sliši kakšne drame eni preživljajo in preživijo... prav sram me je, moji problemi... Ja, če pomislim so moji problemi vezani na mojo "samozavest", torej rada bi imela manj kil, ampak se ta želja zelo težko uresniči, ker po jutranji volji in elanu, nekako proti večeru moji možgani enostavno izklopijo tisti del v katerem je zbrana vsa teorija diet vključno z voljo! In kaj potem? ... adio dieta, adio pamet. S slabo vestjo v posteljo, prebujanje z mislijo: Danes pa bo uspelo štartati! Jaz to zmorem! Vem kako! in se tako vrtim v začaranem krogu uspehov in padcev. Pa premišljujem kako težko mi je, ko se zavem dejstva, da bi celo življenje morala paziti na svojo prehrano, kako nekateri lahko več pojejo, pa so vseeno lepi in vitki. Jooooj, boga jaz. No, potem pa pride na temle forumu Marjanca s svojo zgodbo!? Lahko me je sram stokrat, ne enkrat. Drugače sem po naravi nepopravljiv optimist; vedno gledam na svet z lepše strani, le da me včasih ta moja naivnost tudi košta. Pa kaj. Imam vse, kar si želim: lepo in zdravo družinico, dobro službo... še kile dol, pa bo! Torej: danes je Š: regrat v solati s krompirjem. Ala, zdaj pa veselo na delo.

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

26. apr 2005 9:46

Hojla! Dobrodošle vse nove in lep pozdrav vsem ostalim! Juhu,včeraj preživela dan brez greha! Na sam sebe sem ponosna,ker mi je uspelo! Tabina,ne bova se kar tako dale,kajne da!Če uspe drugim,bo tudi nama! Zoranb,če za kosilo jes jogurt,lahko za večerjo ješ sir ali pa skuto!Če za kosilo ješ jajca,jih ješ tudi za večerjo,lahko pa si jih drugače pripraviš in če za kosilo ješ meso,ga ješ tudi za večerjo ni pa nujno,da ješ isto vrsto mesa oz.si ga lahko pripraviš na drug način! Katyka,če bi rada hitre rezultate,potem se boš morala držati vrstnega reda in vseh pravil 3MD!prehranjevanje,kot si ga opisala ti,pa pride v poštev po končani trimesečni dieti,ko utrjuješ težo. Saj tri mesece sploh ni težko zdržat,saj minejo kot bi mignil. Torej,Tabina,Tejčica,Lisička(še katera?)lep sadni dan vam želim.Jaz sem zajtrkovala jagode,za kosilo bo pečeno sadje,za večerjo pa solata z paradižnikom! Mejte se lepo! Marjetka cvetka

zoranb  

član od: 20.4.2005

sporočila: 16

26. apr 2005 9:54

tabina in Marjetka! najlepša hvala za prijazen odgovor. zoranb Sporočilo je spremenil(a) zoranb dne 26. apr 2005 14:36:28

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

26. apr 2005 9:56

Jutro! Nimam veliko časa, zato bom kratka. Petrusha jaz krompirček spečem kar brez olja. V jena skledo dam na dno vodo, potem pa okrije in dam pečt, ter čim manj mešam z žlico.... da ne raspade. Veliko sreče pri izpitu. Vipercat a si še kar pridna in popravljaš, daopolnjuješ tabelo? Jaz pa ničveč ne pišem na papirčke imen...., ampak kar sproti pišem, vam odgovarjam, potem pa kopiram na nasledno stran. Bravo tabina tako je treba, treba se je pobrat in nadaljevat, ko padeš. Saj ni kaj če se malo pregrešiš, pomisli raje da boš čez kakšen mesec imela manj kilogramov, če pa bi dieto prekinila, pa bi spet sklenila tisti začaran krog, ( pa če sem to pojedla, bi lahko še to, bom pa v ponedeljek začela, zdaj si moram privoščiti,....) BRAVO!!!! Drage dame vrame bo lepo! MOški na obzorju! Pozdravljen Zoran, Lepo da se nam javiš. Bi se moral večkrat. Hvala za pozitivno tolažbo, čeprav imam občutek da bo treba stvari bolj pristopit. Zdaj pa še dopust... Jaz ne vem kako bo? Sicer pa imam danes sadje, pa bo že šlo tudi kaj dol. Se držima diete in tako kot praviš se nekaj časa ne bom tehtala, upam da do takrat ne pridelam kakšne kilce. Maza lepo da si z nami, ko pa nastopi kriza pa hop na forum ( imaš veliko za prebrat , če se ti le ljubi in verjemi, da je tudi veliko pozitivne energije na vse 600 straneh ), al pa knjižico v roke in prebirat pravila, jaz sem jih že najmanj 1000 krat. Veliko uspeha. No sem bila kratka, Kaj? Pa saj veste, da ne znam! Sem pa ful hitro tipkala zato se oproščam za napake! čao, se mi mudi! Rožica. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

26. apr 2005 10:09

Dobro jutro, drage moje rožice ! Glede na uro je že bolj dan !!!! Tabina, nisem na dopustu, samo buljim od jutra v računalnik, ker poizkušam biti pridna v moji pravljični službi in sem pozabila na uro. Zelo vesela sem, če sem z mojim pisanjem res komu pregnala oblake in ga pripeljala do spoznanja, da življenje pa le ni tako gnilo, da nismo le mi "reveži", da ne padajo krivulje le nam in na koncu koncev.... nam sploh ne gre slabo. In Maza, tako kot praviš, imaš lepo družino, pa fajn službo. Še nekaj kil dol, pa bo skoraj preveč lepo. To, da je človek že po naravi optimist, pa v življenju zelo pomaga, veš. Prepričana sem, da ti bo tokrat ratalo. Malo volje, pa tu sem kdaj pokukaj, ko ti bo hudo in boš videla, kako boš premagala trenutke slabosti. Zoran, se pridružujem Tabini, da glede na to, da sta tvoja potencialna kandidata za v želodec oba iz iste družine ( mlečni izdelki), po moje res ne bo nič hudega, če jih z užitkom spraviš po grlu. Pa bog žegnaj !!! Vipercat in Tabina, si lahko le predstavljam, kakšen obup je v teh časih iskati službo, ko bi ženske menda morale že skoraj prinesti potrdilo ginekologa, da niso noseče in pa izjavo, da bodo naslednjih ne vem koliko let brez otrok. Svinjarija ! Saj ne vem, če izobrazba, znanje in izkušnje še sploh kaj pomenijo. Po drugi strani pa sem jaz že prestara in odlužena, tako, da tudi ne bi dobila dela. Res je za znoret in vam mladim res ne zavidam. Pa se čudijo, zakaj mladina bolj pridno ne študira. Pa zakaj, če pa potem ne dobijo služb ?! Saj niti ne vem, če bi še enkrat želela biti mlada. Vesela sem, da sem prilezla do sem, zdaj pa veselo dalje. Včeraj sem imela sadni dan, danes pa se trudim z vodo. Ne vem, zakaj mi nekaj nagaja moj želodček, za katerega vse te mesece skoraj nisem vedela. Kar naprej se razburja in me ščipa. Za kazen res ne dobi drugega kot vodo. Mislim pa, da bom v bodoče imela vodne dni le, ko se bodo kg začeli obračati navzgor. Glede na to, kakšna sem sedaj, ne bi bilo preveč dobro, če bi še kaj dosti shujšala, ker se mi preveč pozna na obrazu in res ne bi bila rada želva. Pa saj tako malo kg sploh ne vem, kdaj sem imela. Saj se ne hvalim, rožice, le povem vam, da sploh ni težko vzdrževati teže. Res ne. Ve samo lepo vztrajajte do konca diete, potem pa uživanje ob samostojnem določanju jedilnika. Po moje boste imele dosti manj skušnjav, ko boste npr. 3 dni lahko jedle meso ( če se ne motim, je Marina05 taka mesoljubka - kje pa si ????), pa 2 dni krompir, Tejčica, a ne.... Ko se pri meni pojavi želja po sladkarijah, si "organiziram" OH dan, zvečer pa sladkanje. Zdaj grem spet malo delati, potem pa spet kaj napišem ! marjanca45

picika  

član od: 25.12.2004

sporočila: 77

26. apr 2005 10:13

Dobro jutro! Kavico ( beri-mate čaj) sem popila že zelo zgodaj samo do računalnka ne morem več, kadar bi si zaželela saj je sedaj doma moj sin. Zoranb kar se tiče kombinacije jogurt-sir sem sama dostikrat v prvem krogu kombinirala zaradi pomankanja časa pa ti moram povedati, da se mi ni obneslo. Kg so stali potem pa sem vprašala kolegico, ki je shujšala 57 kg s to dieto v 1,5 letu zakaj je temu tako pa mi je odvrnila, da ista hrana zvečer pomaga pri goljufanju telesa, da ne zazna hujšanje. Po tem pogovoru sem sama začela jesti ostanke od kosila ali pa sem si jih pripravljala sveže in res se je poznalo pri kg-jih. Morda pa ima katera kakšne druge izkušnje saj veš več ljudi več ve. Vse je odvisno v kaj človek verjame. Sama se sedaj držim tega zlatega pravila, da ne mešam obroke ti pa poskusi ugotoviti kaj tebi paše. Sedaj pa se odpravim na en dolgi sprehod, da se malo razmigam. Bodite pridni in ne grešite. Želim vam veliko sončka. Dipsi enako velja tudi zate. Boš zvečer poročala kako si preživela dan. Lp,Irena picika

tejčica  

član od: 7.2.2005

sporočila: 457

26. apr 2005 10:22

Hojla! Sem danes kljub slabim občutkom glede izgubljene teže zbrala korajžo in stopila na tehtnico. V prvem tednu sem izgubila 2kg!!! Juhu.... sem bila zelo presenečena. Zoran, jaz sem parkrat imela za večerjo drugo beljakovino kot pa za kosilo, ampak zato, ker mi je prve zaradi moje pozabljivosti pri nakupu zmanjkalo. Če je to kaj vplivalo na proces diete pa ne vem. Najbrž že, saj drugače ne bi bila pravila taka. Se pa poskušam čim bolj držati teh pravil. Sicer pa kot so ti že odgovorile, je tvoja kombinacija kosila in večerje pravilna, saj spadata tako jogurt kot sir med mlečne izdelke. Pa kar pridno se nam javljaj, da preženemo to slabo vreme. Tabina, tudi jaz imam podobne izkušnje z razgovori. So me ravno tako spraševali če planiram še kakšnega otroka in kdaj, kako je z varstvom, bolniškami... Spraševali so tudi kje so zaposleni starši in pa tašča in tast, da se prepričajo če imajo res tako službo, ki jim omogoča popoldansko varstvo!?! Poleg tega mi je še razlagal kako je on proti temu, da se plačuje malica in da je to za njega povišana plača in ne naša pravica. Me je hotel zaposlit ja, ampak sem ga jaz zavrnila!?! Če je tak že na razgovoru, ko naj bi se vsi prikazali v najboljši luči, kakšen je šele potem kot šef! Ne hvala. Sem pridno iskala dalje in tudi našla. Vztrajnost in pa dobra volja pa sta nujni, saj je to težko obdobje. Spet nekaj novih med nami. Super da nas je vedno več. Več glav več ve, pa še več klepeta bo. Mi smo pa res superca. Nas je kar težko dohajat. Rožica, omenjala si jena posodo. Kakšna je ta posoda? Jaz obožujem pečen krompir in sem si že privoščila mladega. Samo vedno preveč olja dam zraven da se fino popeče in izpade to potem prava kalorijska bomba in ne dietni obrok. Kakšen nasvet prosim! Sedaj pa gremo delat dalje. Pozdravček! tejčica

Encijan  

član od: 11.5.2004

sporočila: 399

26. apr 2005 10:25

Tabina, če iz vašega izleta niste skenslali Pirana, ti toplo priporočam vsaj en peš krog ob obali, potem pa po klancu do obzidja, na katerega se lahko povzpnete in imate krasen razgled na celo mesto in seveda morje. Mislim, da bo "plezarija" imela svoj čar tudi za otroka. Da si boš lažje predstavljala, poglej na tole stran http://www.burger.si/Piran/Piran_Skica.htm in klikni na Obzidje, pa seveda tudi še na druge povezave. Dobiš prostorsko sliko in je res lepo za videt. No, v resnici je še lepše, zato se Piran res splača obiskati. Jaz sem se v Piran zaljubila, ko sem ga obiskala prvič in sedaj se vedno znova vračam, tokrat bom tam prvič čez prvomajske praznike. Kot kaže, bo vreme lepo, tako da se že veselim teh kratkih počitnic. Marjanca45, ti pa si naš sonček ali pa še bolje zvezdica! Sonce podnevi in zvezda ponoči. Prisčna dobrodošlica vsem novim (Maza,Mojcika,Katky...)! Katky, super je, da si se odločila za pozitivno spremembo v svoji prehrani. Jaz sem tudi začenjala približno tako, najprej sem sicer uvedla sadje za zajtrk in dopoldne, potem pa počasi tudi ločevanje OH in B, sem in tja pa sem imela tudi kak sadni dan. Spremembe so bile postopne, teža pa mi je začela počasi padati, zraven sem tudi pridno telovadila (jutranja telovadba in hoja). Moram ti povedati, da sem pred tem tudi že izgubila nekaj kg, samo potem se mi je ustavilo in ni šlo nikamor več, z opisanim načinom so se kg spet zmigale navzdol, 3MD pa mi je potem pomagal do cilja, ki pa ga trenutno spet lovim, ker nisem najbolj "pridna". Ko zdaj gledam nazaj (in prebiram Montija), se mi zdi, da sem jedla premalo (v glavnem samo en konkreten obrok na dan) in se mi sedaj to maščuje. Zato ta novim polagam na srce, čim bolj po knjižici oz. ne premalo jest, da ne bo potem katastrofe. Encijan

lisička  

član od: 21.7.2003

sporočila: 588

26. apr 2005 10:56

Hojla, prijateljčki! Danes sem pa tako dobre volje, ker sem v službi ta teden samo še danes. Pa še sonček je začel sijati. Kaj bi še radi več. Nas je kar nekaj na sadju danes. Mi super paše. Se moram že tako nazaj držat, da vzamem s seboj samo toliko sadja, da ga imam za tri obroke. Zjutraj ob osmih pojem prvi del, okrog enajstih drugi del in okrog enih tretji del sadja. Če ga imam več, ga zmažem vsega. V službi ne hodim na malico, ker mi enostavno ne paše, pa še same omake so. Ob štirih imamo doma kosilo, okrog sedmih, pol osmih pa pojem drug obrok popoldne. Teža se mi je zmanjšala po 16 dneh 5 kil, centimetri se pa tudi že poznajo na oblekah. Edino kar mi ni v čast pa je telovadba. Za njo pa nekako nimam volje. Sem se pa v roke vzela, da hodim vsaj v službo peš. To je okrog 20 minut hitre hoje. Če sem pa pozna, pa 15 minut zelo hitre hoje. Ne vem katera je rekla, da tale forum da dobro tolažbo in to resnično drži. Sami resnični ljudje, z resničnimi problemi in problemčki. In sploh ni čudno, da te zasvoji. Deklice in fant, uživajte v lepem dnevu. Zdaj pa moram delat. Šef kar naprej leta v pisarno, tako da moram končat. Čauči! Gobica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti