ločevanje živil 90 dni - 3. del

tema je zaklenjena

Žogica  

član od: 23.3.2005

sporočila: 19

14. apr 2005 7:49

Bessybori, stepper je samo za ogrevanje, potem gredo tudi trebušnjaki lažje. Namesto stepperja ti priporočam tek v naravi, ali pa kar doma na mestu, tudi pomaga. Jaz sem danes oblekla krilo, ki mi je bilo že malo tesno, danes pa mi pleše okrog kot vrtavka. Sem pa ful ponosna nase, sem včeraj kuhala večerjo za delavce in pa kosilo zase in me ni nič premamilo, da bi kaj grešila. Na sporedu imam B dan in me čaka piščančja solata.

tabina  

član od: 15.2.2005

sporočila: 474

14. apr 2005 7:54

Hoj! Si pa zgodnja Marjanca! Včeraj sem imela konkreten OH dan. grešno pregrešni. Si na koncu za kazen sploh nisem peciva spekla, ker sem se itak že vsega drugega najedla. Bom pa danes zato mucho sadna. Sem mislila zvečer se malo pretegnit ob pilatesu, čeprav mi niso preveč všeč, pa ko jih tolk hvalite vse, sem mislila, da sem zagotovo izpustila bistvo. Sicer pa sem si z interneta potegnila kakih 10 CDjev vaj od aerobike, do tae boja. Samo ko bi še kaj volje dol potegnila, bi pa se mogoče tud kak učinek pokazal. Torej, moja telovadba se ni obnesla, ker so bili otroci tak žleht, da sem od žalosti zaspala. Ob 9h. Res! Pa sem se okoli polnoči zbudila, sem si uro nastavla ob 5.30, da začnem zjutraj telovadit. Ker pravite da je to tudi dobra navada.... Pa.... hmmm.... ni šlo no. Madona, pa karakter. Kako zmorete?? zraven tega sem se počutla kot pločevinko iz čarovnika iz oza, ko ga niso z oljem podmazali. Sem pa zato kar nekaj gospodinjskih del porihtala pred odhodom v službo, ko sem pa lih čas imela ;) Torej, sem odogovorila glede dnevnih telesnih aktivnosti. Sicer pa prihaja čas za kolo, vrtnarjenje, pohodništvo... To je tudi nekaj. Kuharica Mici, čeprav nisem ravno ljubitelj papirke, mi je tvoj barvit opis vegi pice napolnil usta s slino. Groza, ko se mi zalušta vedno neka stvar, ki je tisti dan nimam na listi dovoljenih, ko pa čez dan dva je, pa ne vem kaj bi jedla :/ Sicer pa si za vsaj 4 dni naprej pišem jedilnike, ki se jih ne držim, ampak mi pa zato predstavljajo varen pohod med skladišče hrane, ker vem, kaj v zadnjem primeru v sili lahko pojem in ne posežem po tistem kar mi je pri roki. Zraven tega pa pišem stvari, ki me mikajo, pa niso dovoljene med 3MD, da me čakajo do konca diete. Mlečni riž je že na spisku. Luccy, Š dan za večerjo: predvečrajšnjem sem kupila zamrznjeno kitajsko zelenjavo , mislčim da od igloja, pa mehiška tudi pride v poštev, jo podušila v voku popolnoma brez olja,nato pa dodala riž in vse skupaj počasi dušila dokler riž ni bil kuhan. Je zelo okusno, vsaj meni. Zraven pa zelena solata s koruzo in fižolom. Sicer je to kar konkretno kosilo, pa ker bi naj jedli polovico kosila večer, na eno oko zamiži, pa boš vidla samo polovico:)) zgodnji pozdravček vsem, če boste imele srečo, vas bom danes samo še brala in nič težila z dooolgim pisanjem ;) na vašo žalost sem se razvadila in z vami navsezgodaj pijem v službi kavo ;) tabina

Marina5  

član od: 6.10.2004

sporočila: 170

14. apr 2005 8:34

Pozdravljene hujšarice, Res vas je veliko novih in verjetno bomo, v kratkem, najbolj suh narod na tem planetu :o). Po končani dieti se mi sploh ne zdi življenje preveč težko, čeprav sem se bala kako bo. Seveda pri tem ne smem misliti na vikende. Ti me bodo ugonobili, čeprav upam, da bo poleti boljše, saj sem ponavadi veliko na zraku. Ker sem za vikend toliko grešila, sem morala v ponedeljek premakniti pas za eno lukno, ampak že včeraj je bilo vse OK. Danes bo zagotovo za kosilo pizza, ker ste mi naredile lušte. Kako da meni še nikoli ni prišla na misel paprika??? To zagotovo zgleda tako lepo in kar sline se mi cedijo ko premišljujem kako nam jo bom naredila. Tudi sama se ne držim zaporedja dni po drugi knjižici, jem kar mi pač paše. Držim pa se ločevanja znotraj obroka. Za večerjo je ponavadi regrat (sicer pa je tudi za kosilo velikokrat) ali pa pojem tisto kar ostane od kosila. Samo naši jedci ponavadi bolj malo pustijo. V času diete sem si večerno porcijo vedno dala na stran in ostalim prepovedala, da bi se je dotaknili. Sicer teče šele drugi teden po zaključku diete, vendar zaenkrat res nimam nobenih težav, tudi jutranje sadje mi je prešlo v navado. Rada bi se tudi navadila, da bi vsako jutro vstala uro prej in malo pomigala, pa sem takaaaaaaa zaspanka. Kako to vam uspeva? Ali kar planete iz postelje ali se mučite?? Jaz imam to grdo navado, da rečem: samo še pet minut ... in potem se zbudim čez eno uro? Pred leti sem sicer redno vstajala zjutraj in kolesarila, vendar sem zdržala kakšen mesec, potem pa prenehala. Povejte punce, kako vam uspe, da ste tako pridne? Vsem želim prav lep SONČEN dan in veliko uspeha pri hujšanju!!! Marina5

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

14. apr 2005 8:39

Ja, tabina, v službi začnem ob 6. uri in tako sem res zgodnja, še posebej zato, ker se zbujam že ob pol petih zjutraj in 25 minut telovadim za mojo hrbtenico. Sem že kot avtomat in mi sploh ni problem. Od telovadbe pa gonim sobno kolo ca. 1x tedensko in hitra hoja 10 km 2x tedensko. To je vse. Irena, saj sem pozabila napisati, tudi jaz do kosila jem le sadje. Potem pa veselje. Saj se bom verjetno naveličala solat in bom jedla še kaj drugega. Res pa je, da, ko pridem domov, komaj čakam, da si pripravim hrano in solato je zelo hito pripravljena. Punce, zunaj je posijalo sonce !!!!!!!!!!!!!! Po ne vem koliko dneh, ko sem že skoraj začela plesneti. Komaj čakam, da bom lahko šla spet hitro hodit na mojo pot. marjanca45

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

14. apr 2005 9:13

Hojla! Kako ste punce!Danes bo pa fajn,ko je sonček.Juhu! Rožica,jaz sem včeraj dala na pico paradižnikovo mezgo,posula z začimbami za pico,na vrh pa narezala paradižnik,kisle kumarice in čebulo.Zraven sem pa jedla še kislo zelje.Drugače pa pico obložim z različno zelenjavo,paradižnik,papriko,čebulo,feferone-sladke,gobice... Včasih dam gor tudi koruzo,čeprav špada pod Š dan,a pico tako lepo poživi,da jo še bolj z užitkom pojem. Nekaj zrn koruze pa verjetno res ne naredi kakšne velike škode. Drugače se pa morem pohvalit,da do zdaj nisem nič grešila.Me pa vsak popoldan zagrabi ena rahla kriza.Se začnem trest in čist švohna postanem,na srečo pa to kar hitro mine.Pa ta teden sem še popoldan v službi,tam pa ni dostopa do hrane.Pač tisto,kar prinesem s seboj. Jaz danes tudi hodim kot robot zaradi včerajšnjih pilates vaj.Bom danes šla mal na sonček pokukat! No,mejte se lepo! Marjetka cvetka

petrusha  

član od: 11.3.2005

sporočila: 37

14. apr 2005 9:32

Metka, hvala. Očitno jaz ne bom imela te sreče. V soboto imam vodni dan, do zdaj -6 kg, 12pa jih več ne bom zgubila v naslednjih 2 mesecih. Pa tudi jaz ne grešim, štartala sem pa tudi z veliko veliko preveč. Kaj hočem. Pa sem bila prepričana, da bo ta dieta delovala, glede na to, da moram veliko izgubit... Kaj hočem. Upam, da ne bom obupala... Eh, saj bo. Pa taki lepi dan je danes, po dolgem času...Končno lahko grema z malim malo ven. Ta dež zadnjih nekaj dni je prav zamoril... Punce, tudi jaz sem danes na OH, pa ko vas berem, vas občudujem. Jaz ne maram kaj preveč zelenjave, kaj si pa vse uspete dat na pico... še meni se začnejo sline cedit, čeprav paprike videt ne moram (razen mlete v golažu ali pa prebrancu ), koruze tudi ne, pečenega svežega paradižnika tudi ne... tako da si dam na pico samo omako za pico (pelati + začimbe), zraven pa solato. Ni bogve kaj, se pa človek naje. Danes pa so na vrsti špageti s paradižnikovo omako (ki je prej niti videt nisem mogla, zame je bil zakon bologneze), za večerjo pa skutine palačinke! MNJAMI Vsem želim en lep sončen dan. petrusha

Luccy  

član od: 11.4.2005

sporočila: 16

14. apr 2005 9:36

Hoj! Marjetka Cvetka kje si pa dobila pilates vaje? Punce, mislim da pozabljate kako pomembno je ogrevanje pred telovadbo. Če si prej raztegnete mišice, vas naslednji dan ne bo nič bolelo, verjemte. Žogica, a je za ogrevanje mišic pred telovadbo dovolj biti na stepperju, ali narediš še kakšne raztezne vaje. Kaj pa po telovadbi? Jaz sem si na internetu namreč našla neke vaje za noge, trebuh in zadnjico. To naj bi potekalo 3 x na teden. Imam doma tudi steper, kolebnico. Punce, kakšno kombinacijo telovadbe mi predlagate?

Žogica  

član od: 23.3.2005

sporočila: 19

14. apr 2005 9:45

Luccy, jaz se ogrejem na stepperju ali na kolesu ali pa s hitro hojo, nato naredim trebušnjake, na koncu pa še raztezne vaje. Meni najbolj odgovarja klasična aerobika, ampak je žal zdaj ne obiskujem več, ker imam ene dermatološke težave na nogah in mi jih potenje samo še pospešuje. Tako rajši telovadim doma, kjer sem bosa in pa tudi vodo imam čisto pri roki. Žogica

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

14. apr 2005 10:13

Luccy,z interneta sem jih dobla,imam program e-mule,to je tist program ko z njim vlečeš dol glazbo in filme.Če imaš slučajno kakšen tak program,pol sam napišeš Winsor pilates in video,jaz sem izbrala naslov Winsor pilates-20 Minute Workout.In to je to!Piratstvo pač! Marjetka cvetka

Luccy  

član od: 11.4.2005

sporočila: 16

14. apr 2005 10:34

Hello! Hvala lepa punce za odgovore. Zdej točno vem kako bo moja telovadba potekala. Ampak začnem v ponedeljek. Najprej zjutraj na vago, da vidmo kaj se dogaja z mojimi kilogramčki. Potem pa akcija!!! Upam, da me bo v ponedeljek še držala taka volja. Včeraj sem pa zbolela. Najprej me je bolelo grlo, danes imam še 38 vročine, pa ne vem zakaj. Večina časa sem notri, ker se moram učit, ne vem od kod ta bolezen. Ja, jaz mam pa tud danes OH. Ampak največkrat se glih na OH dan pregrešim. Vse bi jedla. Sladoled, čokolado, pecivo, puding ... pa slano pecivo ... Kar po glavi mi skačejo. Potem si pa mislim, ah, sej imam jutr itak samo sadje, zato si na OH malo več privoščim. In tako se potem nič ne pozna na tehtnici. Joj, joj, groza!!!! Čau.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti