ločevanje živil 90 dni - 3. del

tema je zaklenjena

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

13. apr 2005 13:59

Hoj Žogica! Tudi jaz sem danes na Sadju. In za kosilo sem si skuhala jabolčni kompot, bom toplega "pomalicala". Res je super ta varianta. Maychi, da boš vedela, da jo v tem krogu kar prakticiram. Včasih pustim cela jabolka in zraven spijem-pojem veliko tekočine ali pa si naredim bolj gosto in spasiram. Pa saj ni važno, kako je narejeno, važno je, da je toplo. Ker najbolj pogrešam topel obrok na sadni dan. Žogica, kako si pa ti pripravila zelenjavo? Sem danes malo bolj kuharsko navdihnjena. Čav. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

13. apr 2005 14:04

Lisa, sva iztočasno tipkale? Zanima me, če ti to prej zmešaš skupaj,potem namažeš po testo in daš pečt. Sem si prav predstavljala? Ali kako? Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

Luccy  

član od: 11.4.2005

sporočila: 16

13. apr 2005 14:20

Hojla! Jaz sem pa nekje brala, da sojo lahko ješ na B ali na Š dan. Kaj pa večerja? A večerjate vedno isto, kot jeste za kosilo (na B in na Š dan)? Kako je pa kej z juho po kosilo, a jo vedno pijete? Kar pa se tiče telovadbe. A vse tako vneto telovadite? A telovadite vsak dan, vsak drugi dan? Iz foruma je videt, da ste zelo pridne. Men se pa te dneve kar nič ne da. Kakšne polivke si pa delate za testenine? Imate kakšen dober recept? Se vidi, da sem nova na forumu, me ful stvari zanima. No, upam da mi boste pomagale. Aha, še neki. A ste že slišale za puding Sladki trenutek. Dela se z vodo. Vodo zavreš (1,5 dcl), zliješ v šalco, notri streseš še puding, zmešaš in puding je gotov. A ni to škrob? A katera je kdaj čokolino? Upam, da mi boste uspele odgovorit na vse to. Čao.

tabina  

član od: 15.2.2005

sporočila: 474

13. apr 2005 14:25

ko smo že pri zelenjavnih picah- jaz sem to sprakticirala tudi za lasagno- čebula, korenje, brokoli, mogoče por in veliko paradižnika podušim, potem pa ali namažem an testo ali pa v lasagno, kjer pa je šit ker za bešamel ne morem uporabit palačinkovega bešamela, pa prelijem s smetano za kuhanje. ampak to je meni danes vse tak fuj. aja, hm, meni se zdi še dobra pica z na čebuli podušenimi bučkami in melancani, lahko tudi gobice in paradižnik zraven...hmmm no ni slabo. se pa že kako uro ubadam s tem, kako pecivo bi si pripravla, ko jih je pa na kulinariki tolko. pa nekaj novega bi, pa preprostega... hmmmmmm. problem, ko 3 dni študiraš na OH dan in ga čakaš, potem pa ??? bessybori, hvala za predloge, seveda da pomaga..čeprav...sem vitamnikripl..vsaj bila preden sem zvedla za 3md.- ampak paradižnikove juhe pa me vseeno ne bo nihče pripravil pojest :) sem še kr žleht, a? aja, pa o kaki izgubi pol kilograma na dan ti to??? ma ne mi zdaj motivacije vzet. meni ne gre nikamor. pa včeraj sem se pošteno "nagonila" na fitnesu, teža pa kr stoji. pa sem se tud jaz odločla, da se bom tehtala samo 1x tedensko... mogoče ;) sicer pa.... baje bo jutri lepše vreme. super ne? glede na to da imam sadni dan bi bil sonček prav priročen, tudi jaz pogrešam topli obrok na ta dan, zato si ga zmeraj privoščim-ali pečene babane ali kompot ali čežano. potem moj želodec vsaj ve, da je s kosilom za tisti dan odpikal :) tabina

Lisa  

član od: 13.1.2005

sporočila: 1812

Ja, Rožica - zmešam, namažem in dam peči. Pri meni so nad tem navdušeni tudi ostali (nehujšajoči) člani družine, po potrebi pa na svoj del pice vržejo še kakšen sir - pa zadnje čase niti ne pogosto. Lisa

lisička  

član od: 21.7.2003

sporočila: 588

Rožica, naj ti še jaz povem svojo varinto zelenjavne pice. Na testo najprej namažem domačo paradižnikovo mezgo. Nanjo pa dam gobe, pa kakšno papriko gor narežem, prej malo popečem svežo bučko, pa jo začinim s česnom. Pica ni nikoli enaka, ker delam s tem, kar pač imam v hladilniku. Tudi por sem že podušila in ga dala na pico. Najbolj važno pa je, da uporabiš še začimbe, da ti hrano naredijo boljšo. Krucinal, kako sem lačna. Gobica

Žogica  

član od: 23.3.2005

sporočila: 19

13. apr 2005 14:56

O Rožica, super, bova skupaj trpeli. No, saj ne trpim, sam ob takem dnevu kot je tale bi jaz kaj toplega......

METKA 74  

član od: 13.4.2005

sporočila: 2

13. apr 2005 15:00

Ojla.Pridružujem se sotrpinkam in sotrpinom,čeprav sem svojih 90 dni že spravila skoz.Rezultat je -18kg.Zdej me dajejo druge skrbi.Kaj naj jem,da ne bo šlo vse nazaj?Koliko obrokov?Naj še kar ločujem,če pa naj bi bila zdaj 90 dnevna pavza?Kakšne so vaše izkušnje? V glavnem vztrajajte,ker se reeeeeeeeeeeeees splača.Nimam sicer sanjske postave,ampak ga ni znanca,da ne bi opazil,kako sem shujšala.Naj se tudi vam vsem zahvalm,ker sem vas včasih brala in ste mi vlivale pogum.KAR TAKO NAPREJ!!! Metka

petrusha  

član od: 11.3.2005

sporočila: 37

13. apr 2005 15:41

Metka, daj razloži: s koliko kg si začela, si se kaj grešila, si jedla za kosilo in večerjo isto... Jaz bi tudi morala shujšati vsaj 18 kg, pa upoštevam še mene, ampak je moj 28. dan in je -6 kg. Tako da dvomim, da mi bo uspelo -18... Hvala že vnaprej petrusha

olina  

član od: 24.3.2005

sporočila: 44

13. apr 2005 16:04

Pozdravljene vse hujšarce! Tudi jaz sem pred tednom dni zaključila z dijeto. Zdaj sme si teden dni privoščila vse prepodane reči, ki jih že več kot pol leta nisme jedla 8 imela sem 2 kroga dijete). Zdaj se bom pa začela normalno prehranjevat oz. ločevat hrano. Ta način prehranjevanja mi je že kr v kri prišel in mi zelo ustreza, saj zdaj nikoli ne vem kaj bi danes kuhala. Prej sem pa natančno vedela, OH, aha, danes bo zelenjavna pizza. Sem pa danes bila na krvodajalski akciji in so me zavrnili zaradi premalo hemoglobina. [] Res sem bila žalostna. Prvo kar je bilo, me je zdravnica vprašala če sem vegetarijanka. Sem povedala, da sem bila na 3MD in da sem res zelo malo mesa pojedla. Je rekla, da se to pozna na krvi. Da naj zdaj malo več mesa jem in čez čas grem na pregled krvi. Saj ne da bi bila hudo slabokrvna, samo malo pod mejo za oddajo krvi sem bila. Zanima me, če je še katere imela podobne probleme. Rožica, in ostale, ki ne veste kako si pripravit zelenjavno pizzo: jaz naredim testo iz oplnozrnate moke, pol pa na tanko narezem gor papriko ( po možnosti, zeleno, rdečo in rumeno, tako da jepo zgleda), gor dam se malo kislih gobic ali pa vložene paprike. Priporočam še ostalo zelenjavo, ki jo imaste rade( jaz sem zelo zbirčna pri zelenjavi in je ne jem dosti), korenček, melancane, narezane paradižnike, ... Aja da bo pizza res dobra in sočna jo je treba fajn namazat s kečapom ali pelati. pa na origano ne pozabit. Moja pizza ponavadi tako božansko zgleda, da jo potme še vsi domači želijo jesti, čeprav je brez mesa in sira. Zaradi veliko različnih barv, pa je že na oko božanska. Ne pozabite, tudi z očmi jemo, in če imamo hranoo lepo posrteženo, bomo z večjim veseljem jedli tudi samo zelenjavo. Upam, da nisem preveč zabluzila in da sem vam vsaj malo pomagala. olina Sporočilo je spremenil(a) olina dne 13. apr 2005 16:11:17

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti