13. apr 2005 16:04
Pozdravljene vse hujšarce!
Tudi jaz sem pred tednom dni zaključila z dijeto. Zdaj sme si teden dni privoščila vse prepodane reči, ki jih že več kot pol leta nisme jedla 8 imela sem 2 kroga dijete). Zdaj se bom pa začela normalno prehranjevat oz. ločevat hrano.
Ta način prehranjevanja mi je že kr v kri prišel in mi zelo ustreza, saj zdaj nikoli ne vem kaj bi danes kuhala. Prej sem pa natančno vedela, OH, aha, danes bo zelenjavna pizza.
Sem pa danes bila na krvodajalski akciji in so me zavrnili zaradi premalo hemoglobina. [
] Res sem bila žalostna. Prvo kar je bilo, me je zdravnica vprašala če sem vegetarijanka. Sem povedala, da sem bila na 3MD in da sem res zelo malo mesa pojedla.
Je rekla, da se to pozna na krvi. Da naj zdaj malo več mesa jem in čez čas grem na pregled krvi. Saj ne da bi bila hudo slabokrvna, samo malo pod mejo za oddajo krvi sem bila. Zanima me, če je še katere imela podobne probleme.
Rožica, in ostale, ki ne veste kako si pripravit zelenjavno pizzo: jaz naredim testo iz oplnozrnate moke, pol pa na tanko narezem gor papriko ( po možnosti, zeleno, rdečo in rumeno, tako da jepo zgleda), gor dam se malo kislih gobic ali pa vložene paprike. Priporočam še ostalo zelenjavo, ki jo imaste rade( jaz sem zelo zbirčna pri zelenjavi in je ne jem dosti), korenček, melancane, narezane paradižnike, ... Aja da bo pizza res dobra in sočna jo je treba fajn namazat s kečapom ali pelati. pa na origano ne pozabit.
Moja pizza ponavadi tako božansko zgleda, da jo potme še vsi domači želijo jesti, čeprav je brez mesa in sira. Zaradi veliko različnih barv, pa je že na oko božanska. Ne pozabite, tudi z očmi jemo, in če imamo hranoo lepo posrteženo, bomo z večjim veseljem jedli tudi samo zelenjavo.
Upam, da nisem preveč zabluzila in da sem vam vsaj malo pomagala.
olina
Sporočilo je spremenil(a) olina dne 13. apr 2005 16:11:17