ločevanje živil 90 dni - 3. del

tema je zaklenjena

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

30. apr 2005 23:02

Čer! Jaz sem nazaj, nikjer se nič ne dogaja, vsepovsod tuga, sem se odločila, da grem raje spat kot da zvrnem kakšen greh. Aknirad, tudi jaz ne vem kako je z juho. Lahko pa ti povem, da si jo jaz (takšno z zakuho) privoščim na OH dan. Takšno zelo gosto, potem pa ne jem nič več za kosilo. Lahko bi rekli testenine z juho. Pa kilogrami vseeno kopnijo. Tudi jaz ne kompliciram glede količine olja, razlika je le v tem, da sem pričela uporabljati olivnega. Marjanca45, sem pred časom hotela kupiti (s tem namenom sem šla v trgovino) laneno seme, ker sem imela te probleme z zaprtostjo in sem se spomnila na tvoj predlog, je bil še edini ne preizkušen, nekakšna zadnja možnost, zadnji izhod v sili. In ko sem vprašala prodajalko je zakompicirala, pokazala vsemogoče. Povej kakšno seme kupuješ (cela zrne, mletega) in kako ga uživaš (ga je potebno kam namočit....itd)? V kateri dan bi spadal? Lepo prosim. Lahko noč. Rožica. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

brittney  

član od: 18.2.2005

sporočila: 102

30. apr 2005 23:14

marjanca45, toliko lepega, kot si mi ti napisala...ej, verjemi, komaj zadržujem solze. mali spi tu poleg mene, smrči...Tako priden je, star je 4 leta, pa mi sedaj, ko sem na dopustu, cele dneve pomaga kopat, lopatat, svojo mlo šajtrgo in oni tovornjak prevaža okoli poln zemlje, pa svoje grablje... Jaz pa moram v ponedeljek spet za cel teden stran..in tako do konca maja...za tako slabo mamo se imam, da mi je včasih dobesedno slabo od teh misli...kaj si si pa izbrala to službo, letijo opazke.Aja, kdo bi ga pa hranil? Plačeval položnice? varstvo, privat, ki ga kot mati samohranilka plačujem okoli 30.000 pa do 40.000 na mesec? Hvala bogu, da imam tko zlato varuško, marjetka cvetka ve, o kateri gospe govorim..ona ga je spravila iz planic, ga naučila vljudnosti, tega, da moraš spoštovati tako ljudi kot živali. In ko se včasih oblečem malce bolj lepo, mi reče, mami, kako si lepa. RES TI HVALA !!!!! aknirad, poznam tvoj problem, pa takrat, ko so zapirali velenjsko špedicijo, mi tudi ni bilo vseeno zaradi dobre prijateljice. Ampak ona je dobila službo v celju. Sicer zdaj že dolgo nisem govorila z njo, upam, da jo še ima. Držim vam vsem pesti, tistim, ki iščete, in vem, kaj doživljate. Resda je včasih hudo v moji službi, a vsaj imam jo in sem hvaležna, da je tako. Moram pa priznat, pa saj sem že, da zadnja tedna bluzim okoli hrane, ker ne morem sama kuhati in sem odvisna od prehrane. Koikokor se da, ločujem, največji problem je Š dan, ker v suhem obroku ga ni. Si bom pa nesla zraven te riževe oblate, stiropor, sem se ga navadila, je kot bali čokolada, le da si čokolado gor zamisliš. komaj čakam na lubenice, sem jo že jedla letos, a jih spet ni! preživite lepo še te sončne dni, midva z malim jih bova malo delovno pa malo rekreativno! brittney

aknirad  

član od: 26.2.2005

sporočila: 87

1. maj 2005 1:04

brittney, saj bo maj hitro minil. Saj dnevi hitijo z vrtoglavo naglico. Lahko mi rečeš, ja kaj pa ti veš... Ampak verjemi, da je tako. Tvoj soncek pa te bo pridno čakal in potem boš vesela in ponosna, da si vse prestala in da je mimo. Kot vidite, sem "že" doma. Spila sem 3 pive, pojedla pa košček kruha in 2 perutnički (ob 24.00). Ampak se ne sekiram. Greh je bil zavestno storjen, zvagala pa se zjutraj vseeno bom in vam ob kavici javila rezultat. Tudi moj sin je ravnokar prišel domov, tako da smo vsi na broju, zato grem spat. Se beremo zjutraj. Ne zamudite kofetkanja!!!! Lahko noč. Aknirad-bombica

aknirad  

član od: 26.2.2005

sporočila: 87

1. maj 2005 9:15

Dobro jutro zaspanke. Sem čila in zdrava, kljub sinočnjim norijam, težja pa samo za 0,2 kg. To res ni tako hudo, razen če se moje "lačne" celice šele polnijo z maščobo. Danes bo na sporedu samo krompir in solata, pa veliko vode, da se spucam. Tako psihično, kot fizično. Če katera pogreša sonce, naj javi, da ji ga pošljem malo. Aknirad-bombica

kokos  

član od: 31.10.2004

sporočila: 373

1. maj 2005 9:19

Evo mene! Po dolgem času se spet javljam! Dva dni sem rabila, da sem prebrala vse kar ste napisale. Res ste pridne in priden! Pozdravljen, Zoran! Držim pesti za vse vas, da vam porata it naprej brez pregreh! Ja, veste, zdaj bom imela še manj časa tu viset, ker grem v torek v službo! Po 10-ih letih! Sicer je zaenkrat sam za tri mesece, a nekje moram spet začet. Ful se že veselim. Sam da pa vam povem, da sem se zadnjič v vrtcu razjokala, ker NIMAJO prostora. Men je vse dol padlo. Po tolikem času dobim službo in pol nimam kam dat otroka. Kar dlake mi stojijo od jeze, ker ponavadi samo to poslušamo, da ni otrok, da bodo vrtce zaprli,... Ko jim ga pa hočeš dat v varstvo ga pa ne vzamejo. No, sej zdej smo našli rešitev, hvala bogu!!!! Sem zasledila, da ste me nekatere pogrešale in sem bla vesela. To je tako prijeten občutek, da se ne da povedat. Marina5 in Francka, where are you????? Lepo se imejte, veliko se smejte in uživajte v tem prekrasnem vremenu. Čau kokos

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

1. maj 2005 9:56

Dobro jutro, rožice moje ! Pa smo spet na broju. kako sem vesela, da smo skupaj, v dobrem in slabem, kot zakonci.... Kokos, superca, da ti je v tem norem času ratalo dobiti delo !!!! Glede otrok je pa tako, kot praviš. Vsi stokajo, da jih je vedno manj, ko pa je treba kaj pomagati, ni pa nikjer nikogar. Ampak važno je, da se ti je izšlo. Boš videla, da se boš kar drugače počutila, ko boš hodila na delo. Aknirad, živjo. No, pa ja za tabo tudi ta zoprn dan in posijalo je sonce v nov dan. Bodi vesela v krogu tvojih moških, izkoristite čas, ko ste skupaj. Jaz sem že dala skozi prvo fazo žuljenja mojega sina, ki je po kresovanju še v napol spečem stanju in se nič ne jezi, če ga kar naprej cmokam. Brittney, tudi jaz sem imela ob branju tvojega pisanja mokre očke. Samo to ti še rečem : res si super mama in to prav gotovo ve tudi tvoj sin. Na mnenja drugih se pa nikar ne oziraj, temveč delaj tako, kot ti veleva srce. In ti najbolj veš, kaj je prav. Vem, da je vsaka ločitev od otroka grozna, vendar je potem snidenje pa spet toliko bolj veselo, prežeto s tako silnimi čustvi, ki jih lahko doživi le nekdo, ki to vedno znova doživlja - ti in tvoj sonček. Rožica, kupim celo laneno seme od Nature. Nič ga ne namakam, samo 5 žličk ga pojem kar tako, s pomočjo veliko vode, da mi gre lažje dol. Običajno to počnem zjutraj, na prazen želodec. In jem ga vsak drug dan, ne glede, kaj jem ta dan. Saj tako ali tako gre zelo kmalu ven, v enaki obliki, kot je šel noter. Meni pač pomaga. Upam, da bo tudi tebi. Danes bom delala pico. Meni iz polnozrnate moke, z zelenjavo, sinu pa klasika. Zvečer pa končno sladkarije - sladoled. Zunaj krasno sije sonce. danes po štirih dneh ne bom šla na sprehod, ker grem k staršem, kje imam vrt in tam se bom pasla po solati z dvema listoma, kot je napisala ena od vas. Mi ji rečemo berivka. Pa rdečo redkvico si bom nabrala, pa drobnjak. Skratka, bo kar nekaj dela. Izkoristite te lepe dneve, ker v sredo se bo vreme poslabšalo. marjanca45

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

1. maj 2005 10:45

Živjo! Kokos me veseli, da si se prebila skozi. Jaz vem kako dolgo si potrebovala. jaz grem na piknik? Kaj pa ve? za hrano me sploh ne skrbi imam B? Čao! je pralep dan da bi še bila notri! ROžica. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

riba-ribica  

član od: 25.2.2005

sporočila: 1436

1. maj 2005 16:16

Zdravo, punce in fantje! Dopoldan sem bila na kolesarjenju in med počivanjem pred hotelom Arena pod Pohorjem sem pričela premišljevati, da je to kar primeren prostor, da bi se enkrat spoznali še v živo. Ni treba nič rezervirat prostora, saj ga je dovolj, potrebno si je vzeti samo čas in se odpraviti v Maribor in pod Pohorje. Predlagam kar naslednjo soboto dopoldne, vsaj mi, ki smo iz MB in okolice bi lahko prišli. Bilo bi vas tako lepo videti. Povejte, če se strinjate in lahko pridete takrat, predlagam okrog 10. in 11. ure. Če bomo vsi samo čakali, ne bo nič iz tega. Samo od sebe se ne zgodi nič, saj veste, če bi samo govorili o hujšanju, se tudi ne bi zgodilo čisto nič. Prosim za odgovore! Pozdrav! riba-ribica Sporočilo je spremenil(a) riba-ribica dne 01. maj 2005 20:01:48

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

1. maj 2005 19:30

Riba-ribica, evo mene pokraj tebe !!!!!!!! Pa pridem magari po štirih. Verjetno je mogoče res treba narediti carski rez in se kar tako naenkrat srečati, pa kaj bo, bo. Prostor je krasen, lahko se gre tudi peš do Belvija, kdor pač želi ali zmore. Pa stran od mesta bomo. Res si se dobro spomnila, riba-ribica. Sicer pa je Slovenija tako mala, da smo v dveh urah na katerikoli strani naše lepe deželice. Bilo bi super, če bi lahko prišle vse. Naslednjič pa se najdemo še na drugem koncu Slovenije. Torej, sem zraven na vsak način !!!! KOMAJ ČAKAM !!!!!!! marjanca45

terlikar 1  

član od: 10.3.2005

sporočila: 994

1. maj 2005 20:43

No danes sem se vam pa tudi jaz pridružila.Sicer je res tole šele moj prvi dan,ampak sem pa bila zelo pridna(če odštejem tisto sladkano kavo zjutraj).Hm,moraš biti kar karakter,če ob prelaganju kakih200 porcij tortic niti enkrat ne oblizneš prsta,pa tako omamno so dišale.Sem pa tudi sodelavcem(zaposlena sem namreč v bolnišnični kuhinji)povedala da od danes naprej nočem več slišati:dej probaj to!Naj si kar najdejo drugega grešnega kozla. Aknirad,tvojo zgodbo pa sem na žalost preizkusila tudi jaz malo več kot 7 let nazaj,pa še na porodniškem sem takrat bila(prej pa 5 let zaposlena za določen čas).predstavljajte si ,kako je ko namesto novoletne čestitke dobiš domov po pošti sklep o prenehanju delovnega razmerja,groza.Iskanje službe z majhnim otrokom je pa stvar ki je ne privoščim niti smrtnemu sovražniku.V okolici mojega doma je na razgovorih še nekako šlo,dokler nisem omenila otroka,potem pa tisto znano:gospa vas bomo poklicali,pa seveda niso.No tudi na razgovoru za sedanjo službo so me najprej vprašali kdo bo pazil hčerko ko bo bolna,šele ko sem jih prepričala da bo mala pri tašči so se nekako vdali in me sprejeli.No sedaj se pa že več kot 7 let prevažam v 27km oddaljeni Šempeter.Služba resni bogvekaj ampak je. Bernarda

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti