ločevanje živil 90 dni - 3. del

tema je zaklenjena

suhica  

član od: 28.4.2005

sporočila: 7

2. maj 2005 8:41

Bravo, Bernarda za tvojo odločitev, da se pridružiš, sem prav vesela! Res si mogla bit karakter pri 200 torticah, men bi se sigurno zmešalo ob njih... Jaz sem imela včeraj 6.dan, škrobni. Se mi ni dalo bogve kaj pripravljat, pa sem pristala pri krompirju, Za kosilo je bilo ok, za večerjo sem panaredila kromprijevo solato, namesto pol manj, sem pojedla dvakrat več!!!!!!!!! Pa sploh ne vem zakaj, krompirjeve solate v principu nimam rada ,ampak v sili še hudič muhe žre. Bom krompir kar črtala iz jedilnika, ker sem po njem vedno full zaspana.To je zato, ker sem očitno preobčutljiva na živila z visokim GI, zato bom na škrobni dan posikala samo živila z nižjim GI (menda je to ječmenova kaša, še kaj drugega morda?) Danes je moj najljubši - OH - pa ne zaradi kosila, ampak zaradi večerje! 1 rebro čokolade - ne se hecat, pri meni to ne zdrži! Zato imam na OH kar eno 100 g Milko - brez tortic komot zdržim, čokoladi se pa težko uprem..... A je to fejst narobe? Kje pa ste, zaspanke ? Lepo jutro vsem! suhica

Busy Bee  

član od: 16.4.2005

sporočila: 56

2. maj 2005 9:43

Dobro jutro vsem! Bernarda: cestitam za odlocitev in obcudujem tvojo moc. Sem malo premisljevala. V bistvu se meni to ne zdi kot dieta, ampak bolj kot nacin zivljenja - npr, eni so vegeterianci, mi pa locujemo zivila. Jaz to delam, ker mi tak nacin prehranjevanja pase. Edino kava in vino( pa ne da se ga mortala na pijem, ampak ob razlicnih priloznostih kaksen kozarcek) me znata zapeljat. Vceraj sem imela P - dan in sem si naredila grsko solato - po receptu, le oliv sem dala malo vec. Full dobra! Prestala sem prvi test - 30. zvecer nisem poskusila nobenega cevapa - ceprav se mi je kar cufal, ko sem videla vse, ki so se basali. Sem pa malo vec cvicka konzumirala. In ko sva prisla v zgodnjih jutranjih urah domov - sem pojedla malo francoske struce s sirom. Ne vem a sem bila tako vinjena, al so se mi ze vse burboncice posusile - zadeva je bila povsem brez okusa. Me pa nekaj zanima. Po kompletu 4 dni grem tako lepo dol s tezo, ampak na P dan vedno za kilo nazaj. Startala sem 19/4 s 67,4 kg, velika sem pa 158 cm in ima po 14 dneh 64,5 kg. Idealna teza zame je tam okoli 50 kg. Ampak to ne bom nikoli dosegla - mislim, da me bi tud folk zacel sprasevat, ce sem bolna. Lep dan, Barbara Busy Bee

zoranb  

član od: 20.4.2005

sporočila: 16

2. maj 2005 10:04

Zdravo, punce! Najraje imam tale praznik dela, ker je razvlečen na kar 48 ur, tako kot novo leto! Glejte, da boste lepo praznovale! Danes je moj 15. dan, rezultat pa -4.6 kg. Zelo zadovoljen. Za kosilo bo pa danes kar ketchup-pizza. Busy Bee, vidim, da si štartala en dan za mano. Ne bodi pa tako ostra do sebe glede kil. Po ITM je zate območje "normalne" teže tam od 46 pa do 62 kg. Zakaj bi želela imeti 50? Glede nihanj kil med posameznimi dnevi se pa ne sekiraj, to se nam dogaja vsem. Pri meni je ponavadi tako, da tudi en dan (ponavadi B ali Š) teža skoči za kakšne 0.5kg gor, po OH ali sadnem dnevu pa upade. Punce, še nekaj. Nabavil sem si Rinino knjigico, da si malce popestrim jedilnik. Ob branju uvoda sem pa zasledil tole: VSAKO jutro najprej spijemo kozarec donata ali vode z žlico kisa in po potrebi z žlico medu. Šele nato vse ostalo. Že tri dni prakticiram ta napotek in prebava mi deluje boljše. Priporočam. In še nekaj. Na internetu in forumih so prisotne rahlo konfuzne informacije glede časov čakanja med obroki pri posameznih dnevih. Povzemam iz knjižice: B: 4 ure Š, OH: 3 ure SADJE: 2 uri Kruh pa jemo samo za KOSILO na B in Š dan, in sicer samo 1 kos in to polnozrnatega kruha. Toliko zaenkrat, da razčistimo zmedo Lepo se mejte, pa kaj še napišite! Zoran.

Luccy  

član od: 11.4.2005

sporočila: 16

2. maj 2005 10:30

Hay! Danes statistika odpade!!!!!!!!!!!!! Ker so prazniki, se bomo vagale naslednji ponedeljek. Čau.

mojcika  

član od: 20.12.2004

sporočila: 33

2. maj 2005 11:10

Pozdravček! Kako pašejo ti prazniki! Ni boljšega Danes je moj drugi sadni dan in začetek drugega tedna diete - brez pregrehe še zaenkrat!!! Pridno si zapisujem točno kaj in kdaj jem in sem zadovoljna. Danes zjutraj mi je tehntnica pokazala 2,1 kg manj kot v ponedeljek. Mislim, da je to kar ok!? Zdaj pa uživat na sonce, popoldan olg sprehod, zvečer priprava na službo. Tako da uživajte v sončku. Mojca

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

2. maj 2005 12:32

Hojla! Komaj sem si izborila prostor na računalniku! Kako ste kaj? Jaz sem odlično in praznike sem preživela brez večjih pregreh in z veliko gibanja,tako da mi kilce pridno grejo dol.Danes je moj 21.dan in -4kg.Kar vredu za drugi krog.Skupaj z prvim krogom sem sklatla petnajst kil. Tudi jaz sem bila v soboto na kresu in si privoščila kozarec piva,ki mi ga je velikodušno odstopila soseda!So mi sicer ponujali pijačo,ampak sem odločno zavrnila ponudbo.Me sploh ne briga,če je kdo zdej jezen zaradi tega. Jaz sem danes tudi oblekla eno majco,ki mi je bila prej pretesna.Kar nisem se mogla nagledati.Drugače pa tud na men bolj ko ne vse visi,sam do konca diete si ne mislim kupovat novih cunj.Bom si pol kaj nabavla! Mojcika,tudi jaz si zapisujem,kaj jem,z vsemi pregrehami vred.Tako se lahko bolj kontroliram! Užijte še današnji dan,kolikor se da,kajti praznikov je konec!Na žalost.Imejte se lepo! Marjetka cvetka

riba-ribica  

član od: 25.2.2005

sporočila: 1436

2. maj 2005 14:17

Suhica, ječmenova kaša je zelo dobra izbira, tudi jaz jo večkrat jem. Danes uživam 1. dan, ko nisem več na dieti oz. začenjam živeti po 2. Rinini knjižici. Trdno sem odločena obdržati pridobljeno težo oz. raje še izgubiti kakšen kilogramček. Sedaj pa grem pospravljat svojo garderobo, ker sem šla prej ven in vse razmetala, ker nisem našla primernih letnih hlač, saj veste, kako to gre, preširoke, pretople, nekaterih pa "nikjer ni". Soba izgleda, kot da je vanjo udarila bomba, no saj je bila bomba, ampak bomba po imenu Sonja, ki mora sedaj vse to pospraviti oz. nekaj zmetati stran. V mojih letih ima človek tudi nekaj garderobe starejšega datuma, saj razumete, kaj mislim, pravimo, za doma je dobro. Za statistiko: na koncu 3MD imam 71 kg, končala sem 1.5. Pričakujem vas v soboto pod Pohorjem! riba-ribica

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

2. maj 2005 19:45

Bravo, Riba-ribica, da ti je uspelo priti do konca. Boš videla, kako bo sedaj fino, ko si boš lahko sama določala, kdaj in kaj boš jedla. In če v posmaznem obroku ne boš mešala hrane, pa če boš dopoldan jedla sadje, pa upoštevala razmake med obroki, boš videla, da se ti bo teža še znižala. Jaz si še vedno vsak dan pišem kaj pojem, ker se mi zdi, da se na ta način še dodatno kontroliram. In mi sploh ni težko. Včeraj sem zvečer jedla sladoled ( v času diete sem ga le enkrat) in pojedla sem ga kar več, kot je bilo v času diete dovoljeno ( po moje kake pol litra), ampak me sploh ne gane, ker sploh ne vem, kdaj sem nazadnje jedla sladkarije. Pa tudi vsak dan toliko prehodim, da mi je to bila nagrada za pridnost med temi prazniki, ko sem mislila, da jih bom preležala. Upam, da v soboto, riba-ribica ne bova sami pod Pohorjem. Saj se bomo jutri verjetno več tipkale, ko se bodo vse vrnile s kratkih počitnic. Jaz pa jutri potujem v Valdoltro na še eno slikanje ledvenega dela hrbtenice. Upam, da me ne bodo preveč pikali. Pa bom preživela tudi to. Uživaj v spoznanju, koliko oblačil ti je prevelikih. Saj je zoprno, ko ni kaj obleči, samo pa je krasno, ko vidiš, da ti je nekaj preveliko, kaj ? Imejte se fino ! marjanca45

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

2. maj 2005 19:49

Marjetka-cvetka, dobro šibaš, še posebej, ker greš drugi krog. Po moje je to veliko, glede na to, da sem jaz v 1. krogu v 1.mesecu izgubila 7 kg. Je dober občutek, kaj ? Superca si !!!! marjanca45

suhica  

član od: 28.4.2005

sporočila: 7

2. maj 2005 21:42

Riba-ribica, Marjanca cvetka in ostale, čestitke k uspehu! Za nas, bolj nove, ste res prava vzpodbuda! A mi lahko katera bolj izkušena pove, za koliko lačnih ljudi je tista pizza iz 25 dkg moke? Danes sem jo delala po receptu iz Rinine knjižice, le da sem uporabila polnozrnato moko. In pizza je bila takoooooooooo velika, da sem jo uspela pojesti 1/4, iz preostalega dela sem pospravila še nadev (gobice,čebulo,papriko), 3/4 testa pa je iz božje previdnosti romalo v smeti. Pri čokoladi Milka sem se pa premislila, sem res zmazala 100-gramsko (kot sladico), ampak jedilno. Majhen napredek, ampak bolje kot nič. suhica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti